ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

چیپست Kirin 810
اخبار و مقالات

بررسی عملکرد چیپست Kirin 810 هوآوی

انتشار دو گوشی هوشمند آنر 9X و هواوی Nova 5i Pro باعث شد بسیاری از کاربران به چیپست هیسیلیکون Kirin 810 علاقه‌مند شوند. چیپستی ۷ نانومتری که دواقع برای گوشی‌های هوشمند میان‌رده‌ای مانند Nova 7i ...

محمدامین بهتوئی
نوشته شده توسط محمدامین بهتوئی | ۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

انتشار دو گوشی هوشمند آنر 9X و هواوی Nova 5i Pro باعث شد بسیاری از کاربران به چیپست هیسیلیکون Kirin 810 علاقه‌مند شوند. چیپستی ۷ نانومتری که دواقع برای گوشی‌های هوشمند میان‌رده‌ای مانند Nova 7i در نظر گرفته شده و عملکردی دور از انتظار داشته. در این مطلب می‌خواهیم به عملکرد چیپست Kirin 810 بپردازیم و آن را با چیپست میان‌رده اسنپ‌دراگون ۷۳۰ و چیپست قدرتمند اسنپ‌دراگون ۸۴۵ که روی گوشی‌های پرچمدار استفاده می‌شود مقایسه کنیم.

اسنپ‌دراگون ۷۳۰ نیز یک مانند Kirin 810 یک چیپست میان‌رده است که روی گوشی‌های هوشمندی مانند سامسونگ گلکسی A80 و شیائومی Redmi K20 استفاده شده. اسنپ‌دراگون ۷۳۰ و Kirin 810 از دو هسته A76 و شش هسته A55 برخوردارند. Kirin 810 از دو هسته قدرتمند Cortex-A76 با کلاک اسپید (Clock Speed) اولیه ۲.۲۷ گیگاهرتزی در کنار شش هسته پربازده Cortex-A55 با کلاک‌ اسپید ۱.۸۸ گیگاهرتزی برخوردار است.

اما در آنسوی داستان اسنپ‌دراگون ۷۳۰ به دو هسته Cortex-A76 با کلاک اسپید ۲.۲ گیگاهرتزی و شش هسته Cortex-A55 با کلاک اسپید ۱.۸۸ گیگاهرتزی مجهز است. از طرفی فناوری ۷ نانومتری استفاده شده برای ساخت Kirin 810 پیشرفته‌تر از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ و ۸۴۵ است.

چیپست Kirin 810

در ادامه می‌توانید نتایج بنچمارک Antutu برای دو مولفه‌های CPU و GPU را مشاهده کنید. طبق اطلاعات به دست آمده مشخص است که چیپست Kirin 810 امتیاز بالاتری از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ کسب کرده است. البته امتیاز مربوط به بخش CPU برای هر دو چیپست نامبرده یکسان است. اما از طرفی اسنپ‌دراگون ۸۴۵ در بخش CPU امتیاز بالاتری را نسبت به هر دو چیپست دیگر به دست آورده که دور از انتظار نیست. اگر از بعد گرافیکی یا GPU به اطلاعات نگاه کنیم متوجه می‌شویم امتیاز Kirin 810 بالاتر از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ است.

چیپست Kirin 810

سری به نتایج کسب شده از بنچمارک GeekBench 4 بزنیم. امتیاز تست تک هسته‌ای Kirin 810 بالاتر از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ و حتی ۸۴۵ است. از طرفی اگر نگاهی به امتیاز تست چند هسته‌ای بیاندازیم متوجه می‌شویم Kirin 810 باز هم توانسته به سادگی اسنپ‌دراگون ۷۳۰ را پشت سر بگذارد. اما طبیعی است که در رقابت با اسنپ‌دراگون ۸۴۵ شکست خورده باشد.

چیپست Kirin 810

حال سه چیپست مورد نظرمان را به بنچ‌مارک GFX Bench 5 می‌بریم تا قدرت پردازش گرافیکیشان را محک بزنیم. نتایج به دست آمده کاملا طبق انتظار ماست. Kirin 810 توانسته به سادگی امتیازی بالاتر از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ کسب کند. البته این چیپست در زمینه GPU با اسنپ‌دراگون ۸۴۵ قابل رقابت نیست. اما نتایج به دست آمده نشان می‌دهد Kirin 810 به عنوان یک چیپست میان‌رده به خوبی می‌تواند انتظارات کاربران را برآورده کند.

چیپست Kirin 810

بیایید کمی از آمار و ارقام فاصله بگیریم و هر سه چیپست را در شرایطی مشابه به چالش بکشیم. روی تلفن‌های هوشمند یکی از بهترین بازی‌ها برای تست فنی سخت‌افزار پابجی موبایل محسوب می‌شود. در این آزمایش تنظیمات گرافیکی پابجی موبایل را روی 1080p، جلوه‌های بصری HDR و فریم‌ریت بازی را روی ماکسیمم مقدار ممکن قرار می‌دهیم.

نتیجه به دست آمده کاملا منطبق بر تمام اطلاعاتی است که پیش‌تر از بنچ‌مارک‌های مختلف به دست آورده بودیم. چیپست قدرتمند اسنپ‌دراگون ۸۴۵ که روی پرچم‌دارها استفاده می‌شود بیشترین میزان فریم‌ریت یعنی ۵۶ فریم را پردازش می‌کند. این رقم برای Kirin 810 به ۳۶ فریم و برای اسنپ‌دراگون ۷۳۰ به ۳۴ فریم می‌رسد. اما نکته‌ای وجود دارد که حائز اهمیت است.

چیپست Kirin 810

اگر نگاهی به FPS Stability یا ثبات مقدار فریم‌ ریت بازی بیاندازیم متوجه می‌شویم چیپست Kirin 810 حتی از اسنپ‌دراگون ۸۴۵ نیز عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. Kirin 810 ثباتی ۸۴ درصدی در حفظ فریم‌ریت دارد و این مقدار برای اسنپ‌دراگون ۸۴۵ به ۷۴ درصد و برای اسنپ‌دراگون ۷۳۰ به ۶۷ درصد می‌رسد. درنتیجه اگر سراغ گوشی‌های هوشمندی که از چیپست Kirin 810 بهره‌مندند رفتید خیالتان باشد که دچار نوسانات فریم‌ریت نمی‌شوید و می‌توانید از پردازش متعادل بازیتان لذت ببرید.

نتیجه‌گیری

چیپست Kirin 810 به طرز عجیبی بهتر از انتظارات عمل می‌کند. امتیاز تست تک هسته‌ای CPU آن بالاتر از چیپست‌هایی نظیر اسنپ‌دراگون ۷۳۰ و ۸۴۵ است. زمانیکه پای تست چند هسته‌ای وسط کشیده شود نیز نه تنها می‌تواند به سادگی اسنپ‌دراگون ۷۳۰ را شکست دهد، بلکه عملکردی نزدیک به چیپست قدرتمند اسنپ‌دراگون ۸۴۵ از خود نشان می‌دهد.

در اینکه چیپست Kirin 810 می‌تواند بدون هیچ مشکلی کارهای روزمره شما را انجام دهد شکی نیست. از طرفی اگر عملکرد گرافیکی برایتان مهم است، خیالتان راحت باشد که Kirin 810 بهتر از اسنپ‌دراگون ۷۳۰ در زمینه پردازش تصویر عمل می‌کند. اگر گیمر هستید و می‌خواهید مطمئن شوید که آیا Kirin 810 می‌تواند بازی‌های مورد نظرتان را به خوبی اجرا کند یا خیر، پاسخ ما به شما بله است.

طبیعی است که نمی‌توانیم این چیپست میان‌رده را با اسنپ‌دراگون ۸۴۵ که روی پرچمدارها و گوشی‌های گیمینگی مانند شیائومی Black Shark 3 استفاده شده مقایسه کنیم. گوشی‌های هوشمندی که از این چیپست برخوردارند مانند هواوی Nova 7i قیمت‌گذاری کمتری دارند. با این وجود، باز هم عملکردی می‌توانیم رضایت‌بخش را چیپست Kirin 810 انتظار داشته باشیم تا برای اجرای بازی‌های مورد نظرتان با تنظیمات گرافیکی پیش‌فرض با مشکلی روبه‌رو نشود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی