بررسی بازی ایرانی بردیا – حماسهآفرینی در روز روشن
در دورهای که شاید بتوان آن را نقطه اوج ساخت بازیهای ایرانی نامید به سر میبریم. همین چند وقت پیش بود که فرزندان مورتا عرضه شد و توانست مورد تحسین منتقدان داخلی و خارجی قرار ...
بازی بردیا در زمان آخرین روزهای حکومت هخامنشیان یا همان پادشاهی داریوش سوم و همزمان با حمله اسکندر مقدونی به ایران جریان دارد. داستان بازی روایتگر اوضاع و احوال دربار هخامنشیان و جنگی سخت و از جانگذشتی سردارانی چون آریو برزن و سربازان دلیر سپاه ایران در برابر مقدونیان است.
داستان از جایی آغاز میشود که شما، در نقش شخصیت «بردیا» باید نامهای بسیار حیاتی را به مقصدش برسانید و از موانع مختلفی گذر کنید. این عنوان یک بخش آموزشی بسیار ساده دارد و طی همین مرحله، بیشتر مکانیزمهای مختلف بازی را به مخاطب معرفی میکند.
برای برخی از اشیا هم تخریبپذیری در نظر گرفته شده و با شکستن کوزهها موارد مختلفی در اختیار شما میگیرند. همچنین در مسیر حرکت، مکانهای بهجایی قرار گرفتهاند که میتوانید با استفاده از آنها تیردان یا جانتان را پر کنید. صحبت از تیردان و سلاحهای بازی شد. در بردیا سلاحهای متفاوتی برای حمله دارید. ابتداییترین وسیلهای که برای مقابله با دشمنان در اختیار شما قرار میگیرد، شمشیر و زره است. این سلاح دو مکانیزم دفاع و حمله دارد و با کلیکچپ کردن به دشمن هجوم میبرید و با نگهداشتن کلیکراست، زره مانع کمشدن جان شما میشود. البته این دفاع کردن همیشه درست پیش نمیرود و گاهی با اینکه زره را بالا گرفتهاید، ضربات دشمنان به شما آسیب وارد میکنند.
در این بازی تیر و کمان هم داریم. سیستم استفاده از تیر و کمان بسیار کاربردی و جذاب است و رابط کاربری درستی برای آن طراحی شده. از نظر برخورد تیر با اجسام مختلف، باگهای متفاوتی را شاهد هستیم. فلاخن نیز یکی از سلاحهای بسیار جالب بازی است که به شخصه، برای من جذابیت خاصی داشت. بخشی از این جذابیت، مربوط به توضیحات متنی مختصری است که هنگام معرفی ابزارهای مختلف، نمایش داده میشوند. گیمپلی فلاخن اما بدقلقترین رابطی است که تمامی ابزارهای بازی بردیا دارند. برای پرتاب سنگ، کاربر باید راستای جهت چرخش فلاخن را در نظر بگیرد که با مشکلات متعدد دوربین هنگام نشانهگیری، کار بسیار سختی تلقی میشود. قابلیتهای ارتقا اسلحه نیز از ویژگیهای خوب این عنوان محسوب میشود.
موضوعی که در بررسی گرافیک بازی بردیا برای من مطرح بود، تعیین استاندارد و فاکتورهایی مناسب محسوب میشد. به طور کلی، در ساخت این عنوان از موتور آنریل استفاده شده که مزیتهایی مانند سادهترشدن کار بازیساز را به همراه داشته، اما همچنان از نظر فنی چند پله عقبتر از همتایان خارجی است. پس تصمیم گرفتم از این نظر به بعد گرافیکی بردیا بپردازم که چقدر در ارائه گیمپلی موفق بوده و از چه جهاتی نتوانسته حق مطلب را ادا کند. لازم به ذکر است که تکسچرها تعریفی ندارند.
طی تجربه این عنوان، طراحی بصری و گرافیک در پیشبرد داستان و دعوت به استفاده از المانهای مختلف گیمپلی، عملکرد قابل قبولی دارند و گاهی حتی فراتر از انتظار ظاهر میشوند. اما با شلوغتر شدن تصویر، افت فریم محسوسی تجربه مخاطب مخاطب را خدشهدار میکند که واقعا به سرعت بازی کردن نیز آسیب زده. این مشکل در نبردها فرصت را از شما میگیرد و آزاردهنده میشود.
مدت زمان بازی
داستان اصلی: ۳ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۴ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۴ ساعت
موضوع تکراریشدن انیمیشنهای حرکتی، باعث میشود مبارزات بازی بردیا که در ابتدا جذاب هستند، رفتهرفته حوصلهسربر شوند و با اینکه از نظر فنی مشکل ریشهای بزرگی ندارند، باعث شوند مخاطب انگیزه دنبال کردن بازی را از دست بدهد. البته، جهان بازی که پیشتر نیز به آن اشاره شد، باعث میشود به بازی کردن ادامه دهید.
موسیقی یکی دیگر از زمینههایی است که بردیا در آن فراتر از انتظار عمل کرده و غافلگیرتان میکند. این موسیقی نه تنها کوشش میکند اتمسفر قهرمانانه بازی را پرورش دهد، بلکه میراثهایی از سازبندیهای پیشین و کلاسیک ایرانی را در خود جا داده. این نوا به قدری زیباست که گاهی ترجیح میدهید بازی را متوقف کنید و فقط به موسیقی گوش دهید. در کنار این مورد، صداگذاری المانهای مختلف نیز در سطح متوسطی قرار دارد و گاهی تاخیرهای زمانی محسوسی را شاهد هستیم.
بازی بردیا عنوانی حماسی و ملی است که داستانی درباره گذشته کشورمان را ارئه میدهد. در این مسیر از خلاقیت و نوآوریهای جالبی استفاده شده تا گیمپلی بتواند تا حدودی بازیکن را حفظ کند. از طرفی، فضاسازی پرجزئیات و تقریبا حسابشدهای برای آن در نظر گرفته شده که مخاطب را به ادامه این تجربه تشویق میکند. سلاحهای مختلفی در دسترس هستند و با این که هر کدام مشکلاتی دارند، اهمیت تاریخی به خوبی برای آنها به نمایش گذاشته شده. موسیقی بازی نیز دلنشین است و راوی داستان را در روایت این ماجرا همراهی میکند.
داستان بردیا بسیار جذاب است و با جو قهرمانانهای که خلق میشود، هارمونی درستی را تشکیل میدهد. طی تجربه بردیا، تاکید زیادی بر اهمیت اعمال شخصیت شما میشود و هیجانتان را چند برابر بیشتر میکند. اگر به دنبال تجربهای هستید که داستانی تاریخی از ایران باستان را روایت میکند، بردیا مناسب شماست و از آن لذت خواهید برد.
بازی بردیا باگهای متفاوتی دارد که بزرگ نیستند و باعث نمیشوند آن را مجددا شروع کنید، اما بعد از مدتی آزاردهنده و در عین حال خستهکننده میشوند. با پیشروی در اثر، برخی بخشها مانند مبارزات تکراری میشوند. افت فریمهای ناگهانی نیز در مرحلههای نامناسبی رخ میدهند و فرصت عمل را از شما میگیرند.
- امتیاز ویجیاتو70
- امتیاز
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
چیزی که تو اسکرین شات ها معلومه اینه که بازی مال اندرویده
واقعا سخت افزاری هم که میخواد رو فکر کنم اندورید داشته باشه:D
چقد خوب میشد ما ایرانیا هم بتونیم بازی هایی در حد کنسولی بسازیم که حرف برای گفتن داشته باشه اما متاسفانه تحریم های بیجا این امکان (وسایل خاص بازی سازی و خرید انها از خارج)رو از ما گرفته!
ندید ب نظر می رسد چهره پردازی بسی بدی داشته باشد. دیگر چیزها خوب است
سلام ممنون از مقاله
اما یه نکته بازی بردیا با موتور بازیسازی یونیتی ساخته شده نه آنریل