ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی‌های پی‌سی

بررسی بازی ایرانی بردیا – حماسه‌آفرینی در روز روشن

در دوره‌ای که شاید بتوان آن را نقطه اوج ساخت بازی‌های ایرانی نامید به سر می‌بریم. همین چند وقت پیش بود که فرزندان مورتا عرضه شد و توانست مورد تحسین منتقدان داخلی و خارجی قرار ...

مهرشاد مرادزاده
نوشته شده توسط مهرشاد مرادزاده | ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

در دوره‌ای که شاید بتوان آن را نقطه اوج ساخت بازی‌های ایرانی نامید به سر می‌بریم. همین چند وقت پیش بود که فرزندان مورتا عرضه شد و توانست مورد تحسین منتقدان داخلی و خارجی قرار بگیرد. بازی بردیا محصول استودیوی بازی‌سازی مهاد است که به تازگی عرضه شده و سعی دارد ماجراجویی حماسی خود را در قالب داستانی به‌یادماندنی به مخاطبش ارائه دهد. این عنوان در اصل زاویه دیگری از روایت فیلم جنجال‌برانگیز 300 محسوب می‌شود. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا ببینیم این عنوان در انجام این کار چقدر موفق بوده.
بررسی بازی بردیا
امتیاز دهید:
  • عالی
  • خوب
  • متوسط
  • خوب نیست!
  • ضعیف!
میانگین امتیاز کاربران 6.6
در دسترس برای:
5 تصویر
بیشتر
ناشر بازی: مهاد رسانه
سازنده بازی: مهاد رسانه
اگر سال‌هاست به دنبال یک بازی ایرانی جذاب در ژانر اکشن-ماجرایی هستید، بدانید که تنها نیستید. این محدوده به قدری بکر است که ایده استودیوی مهاد برای ساخت عنوانی با المان‌های ماجراجویانه، پتانسیل‌هایی زیادی در خود جا داده. همچنین اتمسفر سال‌هایی که بازی در آن جریان دارد نیز به این موضوع کمک کرده و باعث شده دست توسعه‌دهندگان در استفاده از بازنمایی‌های مختلف باز باشد.

بازی بردیا در زمان آخرین روزهای حکومت هخامنشیان یا همان پادشاهی داریوش سوم و همزمان با حمله‌ اسکندر مقدونی به ایران جریان دارد. داستان بازی روایتگر اوضاع و احوال دربار هخامنشیان و جنگی سخت و از جان‌گذشتی سردارانی چون آریو برزن و سربازان دلیر سپاه ایران در برابر مقدونیان است.

داستان از جایی آغاز می‌شود که شما، در نقش شخصیت «بردیا» باید نامه‌ای بسیار حیاتی را به مقصدش برسانید و از موانع مختلفی گذر کنید. این عنوان یک بخش آموزشی بسیار ساده دارد و طی همین مرحله، بیشتر مکانیزم‌های مختلف بازی را به مخاطب معرفی می‌کند.

بردیا
موضوعی که از زمان آغاز بازی شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، فضاسازی و محیط پرجزئیاتی است که سازندگان طراحی کرده‌اند. این طراحی‌ها از نظر تاریخی هم شباهت زیادی به واقعیت دارند و بازیکن را تشویق به گشت‌وگذار بیش‌تر در محیط می‌کنند. اما این موضوع چندان به نفع بردیا پیش نمی‌رود. وقتی این گشت‌وگذار را شروع می‌کنید، متوجه ظاهری بودن بسیاری از عناصر موجود می‎شوید. برای مثال، نردبان‌هایی در جای درست خود قرار دارند اما نمی‌توان از آن‌ها بالا رفت و با نزدیک‌شدن به آن‌ها، گزینه‌ای در اختیار شما قرار نمی‌گیرد.

برای برخی از اشیا هم تخریب‌پذیری در نظر گرفته شده و با شکستن کوزه‌ها موارد مختلفی در اختیار شما می‌گیرند. همچنین در مسیر حرکت، مکان‌های به‌جایی قرار گرفته‌اند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها تیردان یا جانتان را پر کنید. صحبت از تیردان و سلاح‌های بازی شد. در بردیا سلاح‌های متفاوتی برای حمله دارید. ابتدایی‌ترین وسیله‌ای که برای مقابله با دشمنان در اختیار شما قرار می‌گیرد، شمشیر و زره است. این سلاح دو مکانیزم دفاع و حمله دارد و با کلیک‌چپ کردن به دشمن هجوم می‌برید و با نگه‌داشتن کلیک‌راست، زره مانع کم‌شدن جان شما می‌شود. البته این دفاع کردن همیشه درست پیش نمی‌رود و گاهی با اینکه زره را بالا گرفته‌اید، ضربات دشمنان به شما آسیب وارد می‌کنند.

در این بازی تیر و کمان هم داریم. سیستم استفاده از تیر و کمان بسیار کاربردی و جذاب است و رابط کاربری درستی برای آن طراحی شده. از نظر برخورد تیر با اجسام مختلف، باگ‌های متفاوتی را شاهد هستیم. فلاخن نیز یکی از سلاح‌های بسیار جالب بازی است که به شخصه، برای من جذابیت خاصی داشت. بخشی از این جذابیت، مربوط به توضیحات متنی مختصری است که هنگام معرفی ابزارهای مختلف، نمایش داده می‌شوند. گیم‌پلی فلاخن اما بدقلق‌ترین رابطی است که تمامی ابزارهای بازی بردیا دارند. برای پرتاب سنگ، کاربر باید راستای جهت چرخش فلاخن را در نظر بگیرد که با مشکلات متعدد دوربین هنگام نشانه‌گیری، کار بسیار سختی تلقی می‌شود. قابلیت‌های ارتقا اسلحه نیز از ویژگی‌های خوب این عنوان محسوب می‌شود.

در بازی بردیا، روایت تصویری با عکس‌هایی صورت می‌پذیرد که به نمایش درمی‌آیند. درست است که این تصاویر جذابیت کات‌سین‌های سینمایی راه یافته به بازی‌های ویدیویی را ندارند، اما طراحی آن‌ها بسیار زیبا صورت گرفته و بخشی از این ضعف را جبران می‌کنند. نباید گویندگی فوق‌العاده مناسب و همخوان این صحنه‌ها توسط «بهروز رضوی» را فراموش کرد که در حفظ حال و هوای حماسی اثر، کاملا موفق عمل کرده‌اند.

موضوعی که در بررسی گرافیک بازی بردیا برای من مطرح بود، تعیین استاندارد و فاکتورهایی مناسب محسوب می‌شد. به طور کلی، در ساخت این عنوان از موتور آنریل استفاده شده که مزیت‌هایی مانند ساده‌ترشدن کار بازیساز را به همراه داشته، اما همچنان از نظر فنی چند پله عقب‌تر از همتایان خارجی است. پس تصمیم گرفتم از این نظر به بعد گرافیکی بردیا بپردازم که چقدر در ارائه گیم‌پلی موفق بوده و از چه جهاتی نتوانسته حق مطلب را ادا کند. لازم به ذکر است که تکسچرها تعریفی ندارند.

طی تجربه این عنوان، طراحی بصری و گرافیک در پیشبرد داستان و دعوت به استفاده از المان‌های مختلف گیم‌پلی، عملکرد قابل قبولی دارند و گاهی حتی فراتر از انتظار ظاهر می‌شوند. اما با شلوغ‌تر شدن تصویر، افت فریم محسوسی تجربه مخاطب مخاطب را خدشه‌دار می‌کند که واقعا به سرعت بازی کردن نیز آسیب زده. این مشکل در نبردها فرصت را از شما می‌گیرد و آزاردهنده می‌شود.

بردیا

مدت زمان بازی

داستان اصلی: ۳ ساعت
داستان و ماموریت فرعی: ۴ ساعت
صد در صد کردن بازی: ۴ ساعت

انیمیشن‌های حرکتی کاراکترهای مختلف با اینکه پس از مدتی تکراری و خسته‌کننده می‌شوند، از مشکل فنی خاصی رنج نمی‌برند. احتمالا می‌شد به طراحی این حرکات تنوع بیش‌تری بخشید. معضل دیگر گرافیک، نبود تنظیمات پیشرفته‌ای است تا بتوانید تجربه‌تان را به سلیقه خود شخصی‌سازی کنید.

موضوع تکراری‌شدن انیمیشن‌های حرکتی، باعث می‌شود مبارزات بازی بردیا که در ابتدا جذاب هستند، رفته‌رفته حوصله‌سربر شوند و با اینکه از نظر فنی مشکل ریشه‌ای بزرگی ندارند، باعث شوند مخاطب انگیزه دنبال کردن بازی را از دست بدهد. البته، جهان بازی که پیش‌تر نیز به آن اشاره شد، باعث می‌شود به بازی کردن ادامه دهید.

موسیقی یکی دیگر از زمینه‌هایی است که بردیا در آن فراتر از انتظار عمل کرده و غافلگیرتان می‌کند. این موسیقی نه تنها کوشش می‌کند اتمسفر قهرمانانه بازی را پرورش دهد، بلکه میراث‌هایی از سازبندی‌های پیشین و کلاسیک ایرانی را در خود جا داده. این نوا به قدری زیباست که گاهی ترجیح می‌دهید بازی‌ را متوقف کنید و فقط به موسیقی گوش دهید. در کنار این مورد، صداگذاری المان‌های مختلف نیز در سطح متوسطی قرار دارد و گاهی تاخیرهای زمانی محسوسی را شاهد هستیم.

خلاصه بگم که...

بازی بردیا عنوانی حماسی و ملی است که داستانی درباره گذشته کشورمان را ارئه می‌دهد. در این مسیر از خلاقیت و نوآوری‌های جالبی استفاده شده تا گیم‌پلی بتواند تا حدودی بازیکن را حفظ کند. از طرفی، فضاسازی پرجزئیات و تقریبا حساب‌شده‌ای برای آن در نظر گرفته شده که مخاطب را به ادامه این تجربه تشویق می‌کند. سلاح‌های مختلفی در دسترس هستند و با این که هر کدام مشکلاتی دارند، اهمیت تاریخی به خوبی برای آن‌ها به نمایش گذاشته شده. موسیقی بازی نیز دلنشین است و راوی داستان را در روایت این ماجرا همراهی می‌کند.

بردیا
می‎خرمش

داستان بردیا بسیار جذاب است و با جو قهرمانانه‌ای که خلق می‌شود، هارمونی درستی را تشکیل می‌دهد. طی تجربه بردیا، تاکید زیادی بر اهمیت اعمال شخصیت شما می‌شود و هیجانتان را چند برابر بیش‌تر می‌کند. اگر به دنبال تجربه‌ای هستید که داستانی تاریخی از ایران باستان را روایت می‌کند، بردیا مناسب شماست و از آن لذت خواهید برد.

بردیا
نمی‎خرمش

بازی بردیا باگ‌های متفاوتی دارد که بزرگ نیستند و باعث نمی‌شوند آن را مجددا شروع کنید، اما بعد از مدتی آزاردهنده و در عین حال خسته‌کننده می‌شوند. با پیشروی در اثر، برخی بخش‌ها مانند مبارزات تکراری می‌شوند. افت فریم‌های ناگهانی نیز در مرحله‌های نامناسبی رخ می‌دهند و فرصت عمل را از شما می‌گیرند.

بردیا
  • امتیاز ویجیاتو70
  • امتیاز
    • عالی
    • خوب
    • متوسط
    • خوب نیست!
    • ضعیف!
    میانگین امتیاز کاربران 6.6
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • ali
    ali | ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

    چیزی که تو اسکرین شات ها معلومه اینه که بازی مال اندرویده
    واقعا سخت افزاری هم که میخواد رو فکر کنم اندورید داشته باشه:D

  • mahdi
    mahdi | ۶ خرداد ۱۳۹۹

    چقد خوب میشد ما ایرانیا هم بتونیم بازی هایی در حد کنسولی بسازیم که حرف برای گفتن داشته باشه اما متاسفانه تحریم های بیجا این امکان (وسایل خاص بازی سازی و خرید انها از خارج)رو از ما گرفته!

  • hakhamaneshs
    hakhamaneshs | ۴ دی ۱۳۹۸

    ندید ب نظر می رسد چهره پردازی بسی بدی داشته باشد. دیگر چیزها خوب است

  • m.bagher
    m.bagher | ۲۲ مهر ۱۳۹۸

    سلام ممنون از مقاله
    اما یه نکته بازی بردیا با موتور بازیسازی یونیتی ساخته شده نه آنریل

مطالب پیشنهادی