ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کتاب‌ها
فیلم سینمایی

۱۰ فیلمی که احتمالا نمی‌دانستید بر اساس کتاب‌ها ساخته شده‌اند

همچنان که در دنیای سینما پیش می‌رویم، به حقایق جالب‌تری درباره کتاب‌ها و فیلم‌های اقتباسی دست پیدا می‌کنیم. کم نیستند کتاب‌هایی که تبدیل به فیلم‌ها و حتی سریال‌های خاطره‌انگیز و بسیار مهیج شدند. آثاری مانند ...

دنیا جهانگیری
نوشته شده توسط دنیا جهانگیری | ۱۳ دی ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۷

همچنان که در دنیای سینما پیش می‌رویم، به حقایق جالب‌تری درباره کتاب‌ها و فیلم‌های اقتباسی دست پیدا می‌کنیم. کم نیستند کتاب‌هایی که تبدیل به فیلم‌ها و حتی سریال‌های خاطره‌انگیز و بسیار مهیج شدند. آثاری مانند مجموعه هری‌پاتر، غرور و تعصب، اولیور توئیست، بی‌نوایان و بسیاری دیگر.

هرکدام از این فیلم‌ها، به نوبه خود خاطرات تلخ و شیرینی را برای مخاطبان رقم زده و باعث تا ابد در ذهن او نقش ببندد. فیلمسازان هالیوودی همواره به دنبال منابع هیجان‌انگیز برای آثار خود بوده‌اند و چه منبعی بهتر از رمان‌ها و داستان‌های محبوب که با شخصیت‌ها و داستان‌های غنی، پیشاپیش روایت شده‌اند، اما این فرصت را پیدا می‌کنند تا در قالب بازیگران و فضاهای حقیقی نوع جدیدی از داستان را ارائه کنند.

در سال‌های اخیر، عناوین متعددی بر اساس کمیک بوک‌‌ها ساخته شده که خب طرفداران خاص خود را هم دارند. اما در این میان کتاب‌های فوق‌العاده‌ای نیز وجود دارند که در سایه محبوبیت فیلم‌های اقتباسی از آن‌ها قرار گرفته و به کلی فراموش شده‌اند. حال این فرصت به دست آمده تا در ویجیاتو نگاهی به این فیلم‌ها و منبع اقتباس‌شان که آثار کلاسیکی نیز میان آن‌ها به چشم می‌خورد بیندازیم.

‍۱۰. (۱۹۸۲) First Blood - نخستین خون

کتاب‌ها

نخستین خون به کارگردانی تد کاچف اولین فیلم از سری فیلم‌های رمبو است که در آن سیلوستر استالونه، به عنوان قهرمان اصلی داستان (جان رمبو) به ایفای نقش پرداخته.

 جان رمبو سرباز کهنه کاری است که به تازگی از جنگ ویتنام برگشته و طی یک سری اتفاق در جریان فیلم قرار می‌گیرد. این سرباز فوق‌حرفه‌ای برای زندگی به شهری می‌رود اما پلیس آن شهر به او تهمت زده و او را اذیت می‌کند و ناخواسته او را در مسیری قرار می‌دهد که مجبور به دفاع از خود و درگیری با ارتش و پلیس می‌کند.

اما چیزی که خیلی از طرفداران رمبو راجع به این فیلم نمی‌دانند این است که نخستین خون بر اساس رمانی به همین نام نوشته دیوید مورل (در سال ۱۹۷۲) ساخته شده است. جالب است بدانید که سیلوستر استالونه شخصا دستی در فیلم‌نامه آن برده بود و شخصیت اصلی فیلم را به نوعی باورپذیرتر کرده بود.

این فیلم در زمان اکران، فروش چشمگیری در باکس‌آفیس داشت و حتی توانست نظر مثبت بسیاری از منتقدان را جلب کند. دنباله این فیلم یا به عبارتی دیگر قسمت پنجم آن با عنوان Rambo: Last Blood (رمبو: آخرین خون) به کارگردانی آدریان گرونبرگ در سال ۲۰۱۹ اکران شد که استالونه وظیفه نویسندگی آن را برعهده داشت.

۹. (۱۹۸۶) The Fly - مگس

کتاب‌ها

مگس فیلمی علمی ـ تخیلی به کارگردانی دیوید کراننبرگ است که در حقیقت بازسازی عنوان مگس (۱۹۵۸) محسوب می‌شود. جف گلدبلوم در این فیلم نقش دانشمند نابغه‌ای را بازی می‌کند که کمی عجیب و غریب به نظر می‌رسد.

وی تلاش دارد تا فرضیه ای را به اثبات برساند. او برای اثبات آن دستگاهی اختراع می‌کند که قابلیت تجزیه مواد را دارد، اما در ادامه هنگامی او مشغول تست دستگاه انتقال بود، همراه با او یک مگس نیز وادر اتاقک دستگاه شده و کار تحقیقاتش کمی گره می‌خورد.

جالب است بدانید که این فیلم و همچنین عنوان اول، هردو اقتباسی از داستان کوتاه The Fly اثر جورج لانگلان، نویسنده انگلیسی ـ فرانسوی است که اولین بار در مجله‌ای معروف چاپ شده بود و طرفدران زیادی هم داشت.

فیلم نخستی که در سال ۱۹۵۸ به کارگردانی کورت نویمان ساخته شد تماما به منبع اصلی خود وفادار بود، این درحالی است که اثر جف گلدبلوم نتوانست آن‌طور که باید حق مطلب را ادا کند و شباهت چندانی به داستان اصلی نداشت.

موسیقی فیلم توسط هاوارد شور ساخته شد و کریس والاس ایجادگر گریم‌ها بود که همراه با گریمور استفان دوپویی برنده جایزه اسکار بهترین گریم شد.

با این حال هردوی این فیلم‌ها فضای ترسناکی دارند و از نظر کارگردانی آثار خوش‌ساختی به حساب می‌آیند. پیشنهاد می‌شود که داستان اصلی را هم در کنار فیلم‌ها بخوانید، اما مراقب باشید چراکه برخی از صحنه‌های آن ممکن است برای همه خوشایند نباشد.

۸. (۱۹۵۸) Vertigo - سرگیجه

کتاب‌ها

آلفرد هیچکاک که اهالی سینما او را با لقب "استاد تعلیق" می‌شناسند، با تمام تکنیک‌های فیلم‌سازی‌اش در سینما حتی می‌توانست از مکالمات دو نفر در یک اتاق خالی، حس متمایز و رازآلودی برای مخاطب ایجاد کند، (گاهی با کمک چند پرنده تاکسیدرمی شده؛ به فیلم سایکو اشاره دارد.)

اما همچنان خیلی‌ها نمی‌دانند که بسیار از آثار هیچکاک، نخست کتاب بوده‌اند. از میان آن‌ها می‌توان به Vertigo یا همان (سرگیجه)،اشاره کرد که با توجه به عملکرد بی‌نقصش توانست در نظرسنجی مجله انگلیسی سایت اند ساوند در رتبه بالاتری نسبت به فیلم Citizen Kane (همشهری کین) [به کارگردانی اورسن ولز] قرار بگیرد و از این حیث یکی از بهترین فیلم‌های تاریخ سینما شناخته می‌شود.

فیلم، ماجرای اسکاتی فرگوسن (جیمز استورات)، پلیسی را دنبال می‌کند که در جریان یک تعقیب و گریز به دلیل سرگیجه نمی‌تواند مأموریتش را درست انجام دهد و در نتیجه بازنشسته می‌شود. رفیقی قدیمی از او می‌خواهد مراقب همسرش مادلن «نوواک» باشد که اخیراً رفتارش عجیب و غریب شده‌است.

سرگیجه هم مانند بسیاری از آثار هیچکاک فیلمی اقتباسی است که بر اساس رمان فرانسوی از میان مردگان نوشته بوالو-نارسژاک ساخته شده است. جیمز استوارت و کیم نواک و هنری جونز از بازیگران اصلی این فیلم هستند.

شهرت سرگیجه در حرکتِ دوربینی بود که هیچکاک برای القای حس سرگیجه ابداع کرده بود: زوم و عقب‌کشیدنِ همزمانِ دوربین فیلمبرداری، این کار عمق صحنه را مخدوش می‌کرد.

۷. (۱۹۹۶) Primal Fear - ترس کهن

کتاب‌ها

گرگوری هابلیت در این فیلم سعی کرده با هوشمندی تمام، عناصر تاریک و پیچیده داستان در غالب عملکرد بازیگران به تصویر بکشد.

در این فیلم شاهد ماجراهای تو در تو و پیچیده‌ای هستیم. یک پسر جوان متهم به قتل یک راهب است، و حقیقت این قتل زیر چندین لایه دفن شده است.در این فیلم، نقاب از چهره سیستم قضایی و دولتی آمریکا برداشته می شود. این فیلم از بیننده می خواهد که به همه اتفاقاتی که در آن رخ می دهد شک کند.
ماجرا از آنجا شروع می شود که در پی قتل اسقف شیکاگو و دستگیری آرون (ادوارد نورتون) - یکی از خدمه کلیسا - به اتهام قتل، وکیل سرشناسی به اسم مارتین برای اینکه شهرتش را بیشتر کند، قبول می کند که به شکل رایگان از او دفاع کند.

ترس کهن با توجه به اینکه اقتباسی از رمان ویلیام دیهل است، کاملا به داستان اصلی پایبند بود. ویلیام دیهل روزنامه‌نگار موفقی بود که علاوه بر فعالیت در حوزه روزنامه‌نگاری، به‌خاطر علاقه زیاد به نویسندگی، وارد حوضه رمان‌نویسی هم شد که تعدادی از آثارش مانند Show of Evil، Reign in Hell و در نهایت Primal Fear در زمان خود بسیار پرسروصدا بودند.

۶. (۱۹۹۰) Total Recall - یادآوری کامل

کتاب‌ها

«یادآوری کامل» برای آن دسته‌ از مخاطبانی که در دهه ۹۰ میلادی این فیلم را تماشا می‌کرده‌اند بدون شک یادآور خاطرات زیادی است. یکی از درخشان‌ترین نمونه‌ها در هردو ژانر علمی ـ تخیلی و اکشن که با نقش‌‌‌آفرینی آرنولد شوارتزنگر، معروف‌ترین شخصیت فیلم، کلکسیون این عنوان فوق‌العاده را تکمیل می‌کند.

کارگردانی این فیلم برعهده پل ورهوفن،‌ فیلمساز هلندی‌تبار سینما بوده که تجربه ساخت عناوینی نظیر RoboCop و Basic Instinct را در کارنامه دارد. چیزی که خیلی‌ها راجع به این فیلم نمی‌دانند این است که داستان اولیه آن اثر یکی از بهترین نویسندگان ژانر علمی ـ تخیلی، یعنی فیلیپ کی. دیک با عنوان We Can Remember It for You Wholesale (عمده‌فروشی خاطرات درخواستی) بوده است.

این داستان موفق شد جایزه نبیولا را از آن خود کند، درحالی که فیلم اقتباسی آن هم در بسیاری از مراسمات از جمله بفتا و اسکار نامزد شده بود که درنهایت توانست عنوان بهترین جلوه‌های ویژه را به خود اختصاص دهد.

البته فیلم دومی هم براساس یادآوری کامل با همین نام در سال ۲۰۱۲ ساخته شد که نتوانست آن‌طور که باید نظر اهالی سینما را جلب کند.

۵. (۱۹۷۸) Invasion Of The Body Snatchers - حمله جسد دزد‌ها

کتاب‌ها

از آنجایی که فیلیپ کافمن (کارگردان آثاری مانند The Beguiled، Dirty Harryو Escape from Alcatraz) به خلق عناوین اقتباسی عادت دارد، در فیلم حمله جسد دزد‌ها هم این استعداد بی‌نظیرش را به رخ همگان کشید.

حمله جسد دزد‌ها در زمان خود جزو فیلم‌های زامبی‌محور محسوب می‌شد. در این فیلم عمدتا به بیماری سندروم نشانگان کاپگراس می‌پردازد که بر اثر حملات بیگانگان ایجاد شده‌اند. طی روند این بیماری تمام انسان‌ها با بدل‌هایی از خودشان جایگزین شده‌اند که اگرچه برخی از ویژگی‌های انسانی را دارند، اما فاقد احساسات هستند. در این میان دکتر هیل و بنل تلاش می‌کنند پیش از آنکه دیر شود کنترل اتفاقات را به دست بگیرند.


بیشتر بخوانید:


این فیلم هم بر اساس یک رمان علمی ـ تخیلی نوشته جک فینی ساخته شده و جالب است بدانید که از این رمان تاکنون ۴ بار اقتباس شده که از جدیدترین یا به عبارت‌ترین دیگر، مشهورترین آن‌ها می‌توان به The Invasion (تهاجم) با بازی دنیل کریگ و نیکول کیدمن اشاره کرد.

در این فیلم که باوجود پایان‌بندی غم‌انگیز خود، اثری ماندگار محسوب می‌شود، بازیگرانی نظیر کوین مک‌کارتی، دونالد ساترلند، بروک آدامز، جف گلدبلوم به ایفای نقش پرداخته‌اند.

۴. (۱۹۸۷) The Running Man - مرد فراری

کتاب‌ها

شاید بتوان لقب عجیب‌ترین اقتباس از آثار استیفن کینگ را به فیلم مرد فراری اختصاص داد و اصلا دلیل قرارگرفتن آن در لیست نیز همین مورد است. مرد فراری با نقش‌آفرینی بازیگرانی نظیر پل مایکل گلیسر و بازهم آرنولد شوارتزنگر (در مقایسه با فیلم‌هایی مانند It و The Shining) جزو اقتباس‌های نه‌چندان معروف استیفن کینگ به حساب می‌آید.

این یکی از رمان‌هایی است که کینگ در آن از نام مستعار ریچارد بچمن استفاده کرده بود. مردفراری به کارگردانی پل مایکل گلیسر، اوایل قرن بیستم آمریکا را به تصویر می‌کشد، جایی که آمریکا به دنبال یک شکست عظیم اقتصادی با یک حکومت پلیسی اداره می‌شود. خلبان هلی کوپتر پلیس، بن ریچاردز (شوارتزنگر) که دستور دارد شورشیان در جستجوی غذا را هدف آتش قرار دهد، از این کار خودداری می‌کند و در پی آن نتایج ناخوشایندی رقم می‌خورد.

مرد فراری را می‌توان به نوعی هم‌رده فیلم‌هایی نظیر Battle Royal و The Hunger Games دانست که با نبردهای نفس‌گیر خود هر مخاطبی را شگفت‌زده می‌کند.

۳. (۱۹۹۷) The Devil's Advocate - وکیل مدافع شیطان

کتاب‌ها

این عنوان نا‌م‌آشنا به کارگردانی تیلور هاکفورد و تیم بازیگری فوق‌العاده متشکل از آل پاچینو، کیانو ریوز، شارلیز ترون و کانی نیلسن یکی از فیلم‌های بسیار موفق در ژانر فراطبیعی و ترسناک به شمار می‌آید.

در وکیل مدافع شیطان عمدتا با سمبل‌ها سر و کار داریم، به طوری که بخش زیادی از فیلم در قالب تمثیل به مفاهیمی مانند وسوسه، گناه، هبوط انسان و در نهایت نقش شیطان و وسوسه‌های او می‌پردازد.

کیانو ریوز در این فیلم نقش یک وکیل مدافع موفق اهل فلوریدا به نام  کوین لومکس را دارد که تاکنون در هیچ پرونده‌ای شکست نخورده و با پیشنهاد وسوسه‌کننده جان میلتون (آل پاچینو) که یک دفتر حقوقی را اداره می‌کند، زندگی‌اش دچار دگرگونی‌های فراوان می‌گردد.

برخلاف انتظار‌، این فیلم هم بر اساس رمانی به همین نام نوشته اندرو نیدرمن ساخته شده. نیدرمن شخصا اعلام کرده بود که این رمان را به کمپانی برادران وارنر فروخته است. این فیلم در کل توانست نظر مثبت منتقدین را جلب کند و بازی آل پاچینو نیز مورد استقبال مخاطبان و کارشناسان سینما قرار گرفت.

۲. (۱۹۸۲) The Thing - موجود

کتاب‌ها

اگرچه عنوان موجود در زمان اکران به طرز عجیبی نقد‌های منفی از کارشناسان دریافت کرد، اما این فیلم علمی ـ تخیلی و ترسناک از نظر منتقدان سایت راتن تومیتوز اکنون جزو فیلمای سطح بالا به حساب می‌آید.موجود به کارگردانی جان کارپنتر به ایده‌های بسیار جذابی درباره ذات و طبیعت انسان می‌پردازد.

در این فیلم کارکنان پایگاه تحقیقاتی آمریکایی در قطب، با گونه ای موجود فضایی روبرو می‌شوند که در واقع مانند انگل بدن موجودات زنده دیگر آلوده می‌کند و در آن پنهان می‌شود و زمانی که لو می‌رود کالبد جسمانی قربانیان خود را به گونه ای ترسناک و خونخوار تغییر شکل می‌دهد. اکنون کارکنان پایگاه برای پاکسازی و یافتن اینکه چه کسی آلوده هست، درگیر چالش‌های مرموز و غیرمنتظره ای می‌شوند.

موجود هم یکی دیگر از عناوین اقتباسی این لیست است که از رمان کوتاه جان دبلیو. کمبل با عنوان ?Who Goes There (نسخه طولانی‌تر داستان Frozen Hell) ساخته شده. البته اولین اقتباس از این رمان کمبل به نام The Thing from Another World در سال ۱۹۵۱ ساخته شده بود که شباهت زیادی به داستان اصلی خود نداشت.

۱. (۱۹۹۷) I Know What You Did Last Summer - می‌دانم تابستان پیش چه کردی

کتاب‌ها

حالا به آخرین و احتمالا عجیب‌ترین عنوان این لیست می‌رسیم؛ فیلمی که بسیاری از مخاطبان در دهه ۹۰ آن را می‌شناختند و علاقه زیادی هم به تماشایش داشتند.

I Know What You Did Last Summer عنوانی ترسناک به کارگردانی جیم گیلیسپی است که بخاطر استقبال بی‌نظیر تماشاگران تاکنون دو دنباله به نام‌های I Still Know What You Did Last Summer (هنوز یادم است تابستان پیش چه کردی) و I'll Always Know What You Did Last Summer (همیشه یادم می‌ماند که تابستان پیش چه کردی) از آن ساخته شده.

این فیلم نیز برخلاف انتظار، بر اساس رمانی به همین نام، نوشته لوئیس دانکن ساخته شده که سبکی دلهره‌آور و رازآلود دارد. داستان حول چند جوان جریان دارد که برای تفریح به یک سفر جمعی می‌روند. آن‌ها در بین راه با یک نفر تصادف می‌کنند و اتفاقات ناخوشایند سفرشان از همینجا آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • mahdi-naeimi
    mahdi-naeimi | ۱۴ دی ۱۳۹۹

    فیلم وکیل مدافع شیطان عالیه نمیدونستم از رو کتاب ساختن ولی خیلی باحاله

  • Sinazat70
    Sinazat70 | ۱۳ دی ۱۳۹۹

    واقعا ۱ و ۳ از روی کتاب ها ساخته شدن؟؟؟!!!!


    آخه توی کتاب چجوری بزن بزن های رمبو رو نوشته بودن???

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۱۴ دی ۱۳۹۹

      کتاب رمبو به فارسی هم ترجمه شده دوست عزیز

  • b-m-m
    b-m-m | ۱۳ دی ۱۳۹۹

    عالی،، وسوسه شدم فیلم فلای رو ببینم

    • muhamad666
      muhamad666 | ۱۳ دی ۱۳۹۹

      فیلم فلای حرف نداره. فقط پیشنهاد می کنم موقع دیدن این فیلم چیزی نخوری. یه مقدار تهوع آوره.

مطالب پیشنهادی