ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تفاوت لیگ عدالت با جامعه عدالت - Banner
کمیک بوک

تفاوت لیگ عدالت با جامعه عدالت آمریکا چیست؟

برای مدتی طولانی، ابرقهرمانان تصورات کمیک‌خوان‌ها را به لطف توانایی‌های خاصشان احاطه کرده بودند. با گذشت زمان، این شخصیت‌ها در نهایت به یکدیگر پیوستند و گروه‌های ابرقهرمانی زیادی را تشکیل دادند. اولین گروه از بین ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

برای مدتی طولانی، ابرقهرمانان تصورات کمیک‌خوان‌ها را به لطف توانایی‌های خاصشان احاطه کرده بودند. با گذشت زمان، این شخصیت‌ها در نهایت به یکدیگر پیوستند و گروه‌های ابرقهرمانی زیادی را تشکیل دادند.

اولین گروه از بین تمام این گروه‌ها در دنیای دی‌سی جاستیس سوسایتی او امریکا (Justice Society of America) یا جامعه عدالت آمریکا بود که برای مبارزه در دوران جنگ جهانی دوم خلق شد. پس از مدتی، این گروه باعث الهام بخشی دیگر ابرقهرمانان و خلق دیگر تیم‌های ابرقهرمان شد.

یکی از مهم‌ترین گروه‌ها که حالا به عنوان مشهورترین گروه ابرقهرمان دی‌سی شناخته می‌شود، جاستیس لیگ او امریکا (Justice League of America) است که این روزها بیش‌تر با نام جاستیس لیگ یا همان لیگ عدالت شناخته می‌شود.

با وجود شباهت‌هایی که لیگ عدالت با جامعه عدالت دارند اما تفاوت‌هایی نیز بین این دو گروه ابرقهرمانی مهم دی‌سی وجود دارد. در این مطلب به سراغ ۱۰ تفاوت لیگ عدالت با جامعه عدالت می‌رویم.


۱۰. دوره زمانی

یکی از واضح‌ترین تفاوت‌های بین این دو گروه ابرقهرمانی، دوره زمانی متفاوت آن‌ها است. جامعه عدالت در طی دوران طلایی کمیک بوک‌ها خلق شد که یعنی این گروه در طول جنگ جهانی دوم فعالیت می‌کرد.

اما لیگ عدالت حدوداً در دوره نقره‌ای کمیک بوک‌ها خلق شد؛ این گروه در اوایل دهه ۶۰ میلادی پا به دنیای کمیک‌ها گذاشت. به این ترتیب، لیگ عدالت بیش‌تر از جنگ سراغ موضوعات علمی تخیلی مثل بیگانه‌های فضایی رفت.

۹. اعضا

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم بین این دو گروه، اعضای آن‌ها هستند. همیشه یک تفاوت واضح بین اعضای این دو تیم وجود داشته است. با این حال، شخصیت‌هایی مثل سوپرمن و بتمن که به عنوان مهم‌ترین اعضای لیگ عدالت به حساب می‌آیند و تقریباً در تمام نسخه‌های این گروه حضور داشته‌اند، قبلاً به عضویت جامعه عدالت نیز درآمده بودند. علاوه بر اعضا، تعداد اعضای لیگ عدالت با جامعه عدالت تفاوت زیادی دارد.

۸. جامعه عدالت خودش را به چشم یک خانواده می‌بیند

آن طور که بتمن گفته، اعضای جامعه عدالت تلاش دارند تا خودشان را کم و بیش به چشم یک خانواده ببینند. اکثر ابرقهرمانان عضو این گروه، توانایی این را دارند که بیش‌تر ویلن‌ها را به تنهایی از سر راه بردارند اما به خاطر این که بسیاری از آن‌ها تبدیل به پدر و مادر یا سرپرست دیگر شخصیت‌های جوان‌تر شده‌اند، سعی می‌کنند تا بیش‌تر شبیه به معلمان و راهنمایان رفتار کنند و دانش و تجربه خود را به دیگر قهرمانان منتقل کنند.

۷. لیگ عدالت خودش را به چشم یک نیروی ضربت می‌بیند

با این که اکثر اعضای لیگ عدالت نسبتاً به هم نزدیک بوده‌اند اما به خاطر حضور تعداد زیادی از شخصیت‌ها در این گروه، آن‌ها خودشان را مثل جامعه عدالت به چشم یک خانواده نمی‌بینند. اعضای لیگ عدالت بیش‌تر شبیه به گروه اونجرز عمل و در اکثر مواقع برای از بین بردن یک خطر بزرگ‌تر با هم همکاری می‌کنند. چه این خطر بزرگ قرار باشد سیاره را تهدید کند یا کل مولتی‌ورس را، لیگ عدالت وظیفه خود می‌بیند تا آن را متوقف کند.

۶. جاستیس لیگ بسیار بزرگ‌تر است

چند مورد قبل به تفاوت تعداد اعضای بین لیگ عدالت و جامعه عدالت اشاره کرده بودیم. لیگ عدالت به عنوان یک نیروی ضربت بسیار گسترده‌تر است و نفرات خیلی بیش‌تری نسبت به جامعه عدالت در خود جای داده. اعضای لیگ عدالت به طور مداوم در حال تغییر هستند و این تغییرات برای دهه‌ها ادامه داشته که منجر به چنین تنوعی شده است.

۵. اعضای جامعه عدالت پیر می‌شوند و تجربیات خود را به نسل‌های جوان‌تر منتقل می‌کنند

همان طور که قبلاً بیان شد، شخصیت‌های دوران طلایی کمیک بوک‌ها اکثراً ابرقهرمانان پیرتر هستند که تجربیات خود را به نسل‌های جوان‌تر منتقل می‌کنند. از آن جایی که همیشه از ارتباط آن‌ها با جنگ جهانی دوم در کمیک‌ها جدیدتر صحبت می‌شود، پس منطقی است که نسبت به آن دوران به طور طبیعی سال‌خورده‌تر باشند.

۴. جامعه عدالت زودتر خلق شد

همان طور که چند بار به آن اشاره شد، جامعه عدالت آمریکا اولین گروه ابرقهرمانی خلق شده در دنیای دی‌سی است که در دوران طلایی کمیک‌ها خلق شده. از شماره ۳ کمیک All-Star Comics Vol 1 و سال ۱۹۴۰ به عنوان اولین حضور جامعه عدالت یاد می‌شود.

شخصیت‌هایی از دوران طلایی در کمیک‌های آتی نیز مورد استفاده قرار گرفتند و برخی از آن‌ها با ظاهر و حالت مدرن‌تر به لیگ عدالت پیوستند. با این تفاسیر به راحتی می‌توان پی برد که جامعه عدالت نه تنها به روی انتشارات دی‌سی، بلکه چه قدر به روی کل صنعت کمیک بوک تأثیر گذاشته است.

۳. لیگ عدالت برجسته‌تر است

این مورد به طور کلی یکی از واضح‌ترین موارد مربوط به لیگ عدالت به حساب می‌آید. با این که جامعه عدالت زودتر خلق شده، چه از نظر داستانی و چه از نظر زمانی، اما وقتی مردم به یاد دی‌سی می‌افتند، بیش‌تر آن را با لیگ عدالت به یاد می‌آورند.

آن‌ها همسان اونجرز در دنیای دی‌سی هستند و به طور عمومی همیشه جزو اصلی دی‌سی کامیکز بوده است. ممکن است جامعه عدالت میراث‌دار باشد اما این لیگ عدالت است که همیشه حضار بوده است.

۲. ترینیتی (Trinity) لیگ عدالت پایه‌گذاران جامعه عدالت نبوده‌اند

با این که ترینیتی دی‌سی (شامل سوپرمن، بتمن و واندر وومن) هر از چند گاهی بین اعضای جامعه عدالت دیده می‌شوند اما از پایه‌گذاران واقعی و اصلی این گروه نبوده‌اند. از آن‌ها در اولین نسخه‌های جامعه عدالت استفاده شده بود اما به وسیله روایت‌های دوباره و ریتکان‌ها (Retcon)، این سابقه از ترینیتی دی‌سی پاک شده است. این سه شخصیت بعدها به جامعه عدالت اضافه می‌شوند و آن‌ها را در ماجراجویی‌هایشان همراهی می‌کنند.

با این حال ترینیتی دی‌سی از همان ابتدا جزو پایه‌گذاران لیگ عدالت شناخته شدند. ترینیتی به همراه دیگر اعضای پایه‌گذار لیگ عدالت در شماره ۲۸ کمیک The Brave and the Bold Vol. 1 حضور داشتند که از آن به عنوان اولین نسخه از جاستیس لیگ یاد می‌شود.

۱. جی گریک (Jay Garrick) و آلن اسکات (Alan Scott) شخصیت‌هایی از دوران طلایی هستند

مهم نیست که در مورد کدام نسخه از بزرگ‌ترین گروه‌های دنیای دی‌سی صحبت شود، به نظر لیگ عدالت و جامعه عدالت همیشه یک فلش (Flash) و گرین لنترن (Green Lantern) در خود جای داده‌اند. با این حال، جایگاه و اهمیت جی گریک و آلن اسکات همیشه آن‌ها را از دیگران جدا می کند.

با وجود اوریجین‌ها و روایت‌های بسیار متفاوت نسبت به نسخه‌ها مدرن‌تر از خودشان، نباید از اهمیت آن‌ها چشم پوشی کرد. بدون وجود جی و آلن، شخصیت‌های موفق بعد از آن‌ها ممکن بود هیچ وقت به وجود نیایند. با توجه به این که آن‌ها جزو مهم‌ترین شخصیت‌های جامعه عدات به حساب می‌آیند، پس منطقی است که میراث آن‌ها به نوعی توسط وارثانشان در لیگ عدالت ادامه پیدا کند.


به مطالعه ادامه دهید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • b-m-m
    b-m-m | ۱۸ بهمن ۱۳۹۹

    مقاله خوبی بود ممنون

مطالب پیشنهادی