خرید جدید مایکروسافت چگونه میتواند بر صنعت موبایل گیمینگ تاثیر بگذارد؟
سال ۲۰۲۱ سالی عجیب برای صنعت بازیهای ویدیویی بود. بازیهایی که از آنها انتظارات بالایی داشتیم، ما را ناامید کردند و بازیهایی که انتظاری از آنها نمیرفت؛ ما را شگفتزده کردند. اما این سال با ...
سال ۲۰۲۱ سالی عجیب برای صنعت بازیهای ویدیویی بود. بازیهایی که از آنها انتظارات بالایی داشتیم، ما را ناامید کردند و بازیهایی که انتظاری از آنها نمیرفت؛ ما را شگفتزده کردند. اما این سال با تمامی اتفاقات عجیبش به پایان رسید. با شروع سال ۲۰۲۲ صنعت بازیهای ویدیویی وارد خوابی عمیق شد. خوابی که توام با آرامش این صنعت شده بود و بنظر نمیرسید که دیگر چیزی بتواند ما را شوکه کند! اما داستانمان درست درهمانجایی که فکرش را نمیکردیم، پیچیده شد. یک خبر کافی بود تا صنعت گیمینگ منفجر شود و انقلابی بزرگ در راه بود.
چند وقت پیش بود که خبر خریده شدن استودیوی اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت آن هم به قیمت نجومی ۶۸ میلیارد دلاری؛ صنعت گیمینگ را دچار تحولی بزرگ کرد. مایکروسافت اینبار پس از استودیوی بتسدا، دست روی استودیویی گذاشته بود که پیشتر عناوین موفقی مانند فرنچایز کال آف دیوتی را ساخته بود. همچنین اکتیویژن نیز چند وقت پیش استودیوی بازیسازی موبایلی King را خریده بود که با عنوان موفق Candy Crush شناخته میشود. در این بین خریده شدن اکتیویژن توسط مایکروسافت و دیگر خریدهای بزرگ استودیویهای بازیسازی، امید خبرهای خوبی را برای پلتفرم موبایل میدهند.
از طرفی استودیوی Take-Two نیز با خرید استودیوی موبایلی Zynga تلاش میکند که پورت موبایلی GTA Trilogy را با کیفیت بهتری راهی پلتفرم موبایل کند و این تازه شروعی برای اتفاقات بزرگ موبایلی است. با این خرید، استودیوی مایکروسافت حالا پس از تنسنت و سونی؛ به سومین کمپانی بازیسازی بزرگ دنیا تبدیل میشود و با در اختیار داشتن بازیهای بزرگی مانند کال آف دیوتی و Overwatch حرفهای بسیاری برای گفتن خواهد داشت.
اکنون با خریده شدن استودیوی اکتیویژن توسط مایکروسافت، این کمپانی مالک جدید استودیوی موبایلی King خواهد بود و این فرصت فراهم شده است تا مایکروسافت با استفاده از این استودیوی پای پورتهای مختلفی را از دنیای بازیهایشان به پلتفرم موبایل باز کند. سونی برخلاف مایکروسافت، چندان عنوان موبایلی شناخته شدهای ندارد و اکنون مایکروسافت روی پلتفرم موبایل کمی دست و پار بازتر از دیگر کمپانیهای بزرگ است.
شرایط فعلی مایکروسافت در دنیای موبایل گیمینگ
برای مایکروسافت، مهاجرت به پلتفرم موبایل چندان دوست داشتنی رقم نخورد. بازیهای موبایلی آنها چندان شناختهشده نیستند و تنها ماینکرفت و Forza Street بودند که توانست بازیهای موبایلی مایکروسافت را زنده نگه دارند. اما اکنون شرایط کاملا فرق داره و مایکروسافت این فرصت را دارد که با استفاده از استودیوی موبایلی King و اکتیویژن، حضور خودش را روی پلتفرم موبایل تقویت کند و فصلی جدید از بازیهایش را راهی این پلتفرم کند.
از طرفی تجربیات خوب استودیوی اکتیویژن در ساخت بازیهای بزرگ و بلندپروازی استودیوی King در ساخت بازیهای موبایلی میتواند ما را به آینده ماجراجوییهای مایکروسافت در دل پلتفرم موبایل؛ امیدوار نگه دارد. همچنین اکتیویژن با پورت موبایلی کال آف دیوتی تجربهای فوقالعاده را پشت سر گذاشت و موفقیتیهای خوبی نیز با این بازی تجربه کرد. حال با افزایش تجربه استودیوی اکتیویژن در ساخت بازیهای موبایلی و از طرفی بازخوردهای خوب طرفداران پلتفرم موبایل، میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد پورتهای موبایلی از دنیای عناوین بزرگی مانند Halo و Flight Simulator؛ و یا حتی Forza Horizon باشیم. در این بین، در طول سالهای اخیر بازی کال آف دیوتی موبایل ثابت کرده است که سخت افزار موبایلهای امروزی نیز میتواند گرافیک و تجربهای کنسولی را به ارمغان بیاورد.
نقش و تاثیر مایکروسافت در روند بهبود کیفیت موبایل گیمینگ
خریدهای مایکروسافت ما را به آینده بازیهای موبایلی این استودیو و پلتفرم موبایل امیدوار کرده است. مایکروسافت نیز مانند بسیاری از سازندگان بازیهای ویدیویی، از اهمیت بازار و پلتفرم موبایل آگاه است و تمرکز بسیاری روی آن کرده. مایکروسافت علاوه برساخت بازیهای موبایلی، میتواند سبد محصولات موبایلی خودش را با پورتهایی از دنیای عناوین بزرگ؛ غنیتر کند. همچنین آنها در طی چند سال اخیر تلاش بسیاری برای تقویت سرویس xCloud خود کردهاند و همهچیز دست به دست هم داده تا مایکروسافت در یک قدمی حرکتی بزرگ باشد.
حال با اضافه شدن بازی و فرنچایزهای بزرگی مانند کال آف دیوتی، دیابلو و وارکرفت؛ و همچنین تجربیات استودیوی اکتیویژن در ساخت بازی کال اف دیوتی موبایل؛ مایکروسافت میتواند حضورش را قویتر از قبل ادامه دهد.
این خریدها برگ برنده مایکروسافت روی پلتفرم موبایل در مقایسه با سونی هستند. سونی تقریبا هیچ عنوان موبایلی شناختهشدهای ندارد و آخرین بازیها آنها یعنی Uncharted Fortune Hunter از سال ۲۰۱۶ است که دیگر هیچ بروزرسانی دریافت نکرده و این موضوع کمی برای سونی نگرانکننده است. منتهی با تخصص استودیوی اکتیویژن؛ مایکروسافت در آینده میتواند قدمهای بزرگی برای تاریخسازی در دنیای بازیهای موبایلی بردارد.
همچین برای مایکروسافت این فرصت وجود دارد که با استفاده از بازار بازیهای موبایلی بتواند زمینهای ایدهآل را برای ساخت بازیهای مبتنی بر متاورس و NFT نیز فراهم کند. در طول سالهای گذشته بازیهای مختلفی مانند Axe Infinity محبوبیت فوقالعادهای کسب کردند تبدیل به یکی از بهترین بازیهای موبایلی در حوزه متاورس و بلاکچین شدهاند. همین موضوع میتواند مایکروسافت را به مسیری راهنمایی کند که بتواند از طریق آن سرمایه گذاریهای بیشماری داشته باشد.
همچنین Bobby Kotick نیز به عنوان یکی از مدیران ارشد استودیوی اکتیویژن بیلزارد، بارها در مصاحبههایش بر اهمیت بازار بازیهای مبتنی بر متاورس و بلاکچین تاکید کرده و این موضوع نشان دهنده علاقهمندی کارکنان استودیوی اکتیویژن بیلزارد به دنیای بازیهای موبایلی است. درنهایت باید گفت که فرصتی ایدهآل پیش روی مایکروسافت قرار گرفته و آنها میتوانند شکاف بازیهای موبایلیشان را برای همیشه پر کنند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کلا با موبایل گیمینگ حال نمیکنم
موبایل گیمینگ میتونست خفن باشه ولی هیچ کدوم از استودیو ها بهش بها نمیده
داش ما ام دوست نداریم ولی محبوریم?
زینگا و کینگ ته هنرشون بازی های پازلی بود حالا چطور میخوان GTA trilogy رو موبایل پورت کنن یا هیلو برای موبایل عرضه کنن
آبان ماه امسال اکتیویژن استودیوی Digital Legends رو خرید برا ساخت کالاف موبایل
اولین و مهم ترین اصل، آشنایی،مهارت، و تسلط بر بازی سازی روی موبایله که به بهترین وجه دارنش
موارد دیگه مثل تغییر سبک آثار و ... رو می تونن ساپورت کنن و انعطاف پذیر باشن در برابرش