۱۲ سریال انیمیشنی برتر مارول که به MCU تعلق ندارند
باتوجه به اینکه مارول در فاز جدید دنیای سینمایی خود به دیزنی پلاس و سریالهای متعدد روی آورده، هواداران گزینههای بیشماری برای دنبال کردن دارند. با این حال، مارول خارج از MCU هم چند سریال ...
باتوجه به اینکه مارول در فاز جدید دنیای سینمایی خود به دیزنی پلاس و سریالهای متعدد روی آورده، هواداران گزینههای بیشماری برای دنبال کردن دارند. با این حال، مارول خارج از MCU هم چند سریال انیمیشنی جذاب دارد که برخی پیش از شروع دنیای سینمایی و برخی نیز پس از آن منتشر شدهاند.
تعداد قابل توجهی از این انیمیشنها از نظر کیفی شگفتانگیز هستند اما متاسفانه نتوانستهاند به اندازه آثار مرتبط با MCU مشهور شوند. در ادامه باهم با ۱۲ سریال انیمیشنی از مارول آشنا میشویم که شایسته تحسین و تقدیر هواداران قدیمی و جدید آثار ابرقهرمانی هستند.
- 1 ۱۲. M.O.D.O.K (محصول ۲۰۱۲)
- 2 ۱۱. Wolverine and the X-Men (محصول ۲۰۰۹)
- 3 ۱۰. Spider-Man (محصول ۱۹۹۴)
- 4 ۹. Guardians of the Galaxy (محصول ۲۰۱۵)
- 5 ۸. X-Men: Evolution (محصول ۲۰۰۰)
- 6 ۷. Big Hero 6: The Series (محصول ۲۰۱۷)
- 7 ۶. The Spectacular Spider-Man (محصول ۲۰۰۸)
- 8 ۵. !Baymax (محصول ۲۰۲۲)
- 9 ۴. Hit-Monkey (محصول ۲۰۲۱)
- 10 ۳. Ultimate Spider-Man (محصول ۲۰۱۲)
- 11 ۲. Avengers: Earth’s Mightiest Heroes (محصول ۲۰۱۰)
- 12 ۱. X-Men: The Animated Series (محصول ۱۹۹۲)
۱۲. M.O.D.O.K (محصول ۲۰۱۲)
جردن بلوم و پتن اسوالت با انیمیشن مودوک یک اقتباسی کمدی و متفاوت با محوریت شخصیت M.O.D.O.K (اختصار «اورگان ذهنی که تنها برای کشتن طراحی شده») داشتند. سریال مودوک با حضور صداپیشگانی بااستعداد نظیر اسوالت، ملیسا فومرو و بن شوارتز یک اثر غیرمنتظره و جذاب برای مخاطبان محسوب میشود.
این انیمیشن بهواسطه طراحی استاپموشن و زمانبندی کمدی بینظیرش خیلی مورد تحسین قرار گرفت. بلوم و اسوالت موفق شدهاند موجودی عجیب خلق کنند که اکنون انسانیتر از همیشه جلوه مینماید؛ تمایل همیشگی او به فتح و تسخیر دنیا تجارت و زندگی مشترکش به مرز نابودی کشانده و مودوک اکنون دچار بحران میانسلی است. شاید کمدی سریع و آتشین سریال به مذاق همه مخاطبان خوش نیاید اما شک نکنید که ارزش حداقل یکبار تماشا را دارد.
۱۱. Wolverine and the X-Men (محصول ۲۰۰۹)
بسیاری از مخاطبان سریال Wolverine and the X-Men را بهخاطر استفادهاش از قهرمانان متعدد مارول مورد تحسین قرار دادهاند. از شخصیتهایی کمتر شناخته شده مثل بیشاپ، گمبیت و فایراستار گرفته تا قهرمانانی مشهور از مردان ایکس نظیر سیکلوپ، جین گری و استورم؛ این ترکیب جالب توجه بیشک هم طرفداران آتیشن کمیکها و هم مخاطبان عام را مجذوب میکند.
با اینکه در ابتدا «ولورین و مردان ایکس» برای کودکان تولید شده بود، بهخاطر داستانپردازی قدرتمند و هیجانانگیزش خیلی زود مورد استقبال طیف گستردهای از مخاطبان قرار گرفت. همچنین، تمرکز قابل توجه روی داستان شخصی ولورین به جنبههای انسانی سریال افزوده و بیش از پیش مخاطب را درگیر میکند.
۱۰. Spider-Man (محصول ۱۹۹۴)
این مورد، در واقع یک اثر کاملا کلاسیک و خاطرهانگیز محسوب میشود. از نظر بسیاری از طرفداران اصیل و منتقدان، سریال Spider-Man وفادارانهترین اقتباس در لیست ما است و با تمام وجود تلاش دارد از منبع خود فاصله نگیرد. برخی از عوامل اصلی این سریال پیشتر روی کمیکهای اسپایدرمن کار کرده بودند (مثل مارو وولفمن، که به شکل منظم در تولید و نگاشتن کمیکهای Amazing Spider-Man همکاری داشت) و برخی دیگر نیز استعداد فوقالعادهشان را با مجموعه جنجالی Batman: The Animated Series نشان داده بودند.
با اینکه برخی از عناصر سریال اسپایدرمن از جمله طراحی بصری ضعیف، شوخطبعی سبک و سرعت روایی خیلی بالا با گذر زمان کمی آزاردهنده بهنظر میرسند، اما این مجموعه همچنان جذابیت و قلب خود را حفظ کرده است.
۹. Guardians of the Galaxy (محصول ۲۰۱۵)
مجموعه انیمیشنی «نگهبانان کهکشان» که در پیاهسازی لحن شوخطبع و خاص خود درست به اندازه فیلم سینمایی Guardians of the Galaxy 2014 موفق ظاهر میشود، بدون شک یک الماس گمشده است. موفقیت فیلم جیمز گان در سال ۲۰۱۴ دیزنی XD را تحریک کرد تا پروژه انیمیشنی خود را با قوت بیشتری پیش ببرد.
همانطور که احتمالا شما هم شنیدهاید، انیمیشنها اغلب فرصتهایی در اختیار سازندگان قرار میدهند که شاید اصلا در لایو اکشن امکانپذیر نباشد. به عنوان مثال، حرکات سریع و روان اجازه میدهد شخصیت کاراکترهای خاص بهتر به نمایش درآید (افرادی شبیه استار لرد). از سوی دیگر، ویل فریدل صداپیشگی استار لرد را به بهترین شکل ممکن انجام داده تا مخاطبان بفهمند نسخهای شوخطبعتر از استار لردِ کریس پرت هم وجود دارد.
۸. X-Men: Evolution (محصول ۲۰۰۰)
سریال X-Men: Evolution بهخاطر کیفیت انیمیشن و داستان گیرایش مورد تحسین نوجوانان و بزرگسالان قرار گرفته است. زمان پخش اولیه، بسیاری از مخاطبان نسبت به این انیمیشن مردد بودند. اما هرچه زمان گذشت، X-Men: Evolution وارد یک فرآیند تکاملی شد تا از یک اثر ملودارم، به اقتباسی منحصر بهفرد و صدالبته وفادار از کمیک بوکها تبدیل شود.
بله، شاید خیلی از جوکهای سریال اکنون برای مخاطبان جدید خجالتآور و مسخره باشد اما روایت و شخصیتهایی در بطن ماجرا قرار گرفتهاند تا X-Men: Evolution میان برخی از بهترین انیمیشنهای ابرقهرمانی جای بگیرد.
۷. Big Hero 6: The Series (محصول ۲۰۱۷)
سریال Big Hero 6 که موفق شده جادوی انیمیشن اصلی را به خوبی درک کند، درست از جایی شروع میشود که اثر قبلی به اتمام رسید. در اینجا داستان هیرو هامادا (رایان پاتر) ۱۴ ساله و ربات دوستداشتنیاش بیمکس (Baymax) با هنرپیشگی اسکات ادسیت، همچنان که به دفاع از سن فرانسوکیو در برابر خطرات دفاع میکنند، ادامه مییابد.
تنها دلیلی که این انیمیشن آنقدر که باید شاید مورد استقبال قرار نگرفت و حتی برخیها به انتقاد سخت از آن پرداختند، انتقال به فرم طراحی دوبعدی بود. اما خب باتوجه به اینکه اینجا با یک سریال تلویزیونی هستیم، واقعا منصفانه نیست که از آن انتظار یک اثر پربودجه مثل انیمیشنهای سینمایی را داشت.
Big Hero 6: The Series غیر از بحث بصری، از همه جهت به انیمیشن اصلی شباهت دارد چراکه تقریبا تمام صداپیشگان به نقشهای خود بازگشتهاند و مهمتر از آن، شاخصههای اساسی شخصیتها و انگیزههای آنان به خوبی حفظ شده و هیچگونه تناقضی مشاهده نمیشود.
۶. The Spectacular Spider-Man (محصول ۲۰۰۸)
این سریال با اینکه ابتدا با یک برنامه ۵ فصلی کارش را آغاز کرد، اما متاسفانه تنها پس از ۲ فصل کنسل شد. علیرغم این موضوع، The Spectacular Spider-Man به خاطر نویسندگی عالی، لحظات احساسی فوقالعاده و تیم صداپیشگی کمنظیرش تحسین شده است. عملکرد شگفتانگیز جاش کیتون در نقش مرد عنکبوتی دوست داشتنی ما را یاد کار فراموشنشدنی یوری لاونتال در بازی Marvel's Spider-Man میاندازد.
سریال The Spectacular Spider-Man بدون شک لیاقت پیشروی تا فصل پنجم را داشت. یکی از مهمترین شاخصههای این اثر، پیشرفت طبیعی و بینقص شخصیتها است، تا جایی که حتی یک کاراکتر نه چندان مهم مثل فلش تامپسون رشد راضیکننده و باظرافتی دارد.
۵. !Baymax (محصول ۲۰۲۲)
این مورد، نسبت به بقیه عناوین لیست ما جدیدتر است و احتمالا در جریان باشید که با واکنش بسیار خوبی از سوی طرفداران مواجه شده. اسکات ادسیت در این انیمیشن یک بار دیگر به نقش بیمکس محبوب بازگشته و در اینجا به چند بیمار دیگر در سن فرانسوکیو رسیدگی میکند.
!Baymax پر از لحظات دوستداشتنی و شیرین است و با قسمتهای کوتاه و داستانهای سرراست، سعی میکند مخاطبان قدیمی و جدید را سرگرم نگه دارد.
۴. Hit-Monkey (محصول ۲۰۲۱)
این سریال ۱۰ قسمتی و اندرریتد به اندازه نامش جنونآمیز و جالب توجه است. شاید طراحی انیمیشن و فریم ریت آن در ابتدا کمی برایتان عجیب بهنظر برسد اما به محض اینکه از چنین مواردی عبور کنید، Hit-Monkey شاخصههای منحصر به فرد خود را به نمایش میگذارد.
مجموعهای از خشونت، تصاویر زنده و زیبا، و شخصیتهای خاص نشان میدهد Hit-Monkey لایق سریال مستقل خود بوده و شاید در دنیای کمیک هم باید بیشتر به آن توجه میشد. این اقتباس با پرداختن به هیتمانکی کار شجاعانهای انجام داده و نتیجه آن را نیز گرفته است.
۳. Ultimate Spider-Man (محصول ۲۰۱۲)
انیمیشن Ultimate Spider-Man که نخستین بار در شبکه دیزنی XD پخش شد، واقعا آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت. با حضور نسخههای بامزه و کوچکتر اسپایدرمن و همچنین شکسته شدن دیوار چهارم (به سبک ددپول)، این سری یکی از جذابترین نمایشهای مرد عنکبوتی است که تاکنون دیدهاید.
جی. کی. سیمونز در Ultimate Spider-Man نقش جوناه جیمسون را ایفا کرده تا هنرنمایی او به سهگانه اسپایدرمن از سم ریمی ختم نشود. علاوه بر او، دونالد گلاور صداپیشه مایلز مورالس بوده. «آلتیمیت اسپایدرمن» همچنین شخصیتهایی نظیر آیرون فیست، لوک کیج، وایت تایگر و نووا را به تصویر میکشد که هرکدام به بهترین شکل ممکن پردازش شدهاند.
۲. Avengers: Earth’s Mightiest Heroes (محصول ۲۰۱۰)
پیش از اکران فیلم «انتقامجویان» در سال ۲۰۱۲، Avengers: Earth’s Mightiest Heroes بهترین اثر ابرقهرمانی با حضور تیم بزرگی از شخصیتهای شناختهشده مارول بود. هواداران مارول بالاخره با این سریال انیمیشنی چیزی بهدست آوردند که میتوانست مخاطبان را یاد سریال «لیگ عدالت ۲۰۰۱» از بروس تیم بیندازد.
Avengers: Earth’s Mightiest Heroes توازن بسیار خوبی میان عناصر انیمیشنهای غربی و انیمهها و مانگای ژاپنی بهوجود آورد و تم موسیقی فوقالعادهای نیز داشت.
۱. X-Men: The Animated Series (محصول ۱۹۹۲)
بله، انیمیشنهای مختلفی از مردان ایکس در همین لیست وجود داشته اما هیچکدام به اندازه X-Men: The Animated Series لیاقت قرار گرفتن در ابتدای لیست را ندارند. این سریال دقت بسیاری در پرداختن به هر شخصیت به خرج داد؛ از استورمِ قدرتمند اما پردردسر گرفته تا ولورینی که به اندازه کافی روی خودش کنترل ندارد. جوبیلیشن لی همچنین در این اثر توجه زیادی دریافت کرد، در حالی که هیچ لایو اکشنی تاکنون به او بهای کافی نداده است.
در سریال X-Men: The Animated Series همه چیز در بهترین حالت خود قرار دارد و زمان کافی برای شکلگیری انگیزهها و روابط میان شخصیتها اختصاص داده شده. بسیاری از انیمیشنهایی که بعد از سال ۱۹۹۲ ساخته و پخش شدند، بدون شک از این سریال الهام و تاثیر گرفتند اما خب کمتر اثری میتواند با سطح کیفی آن رقابت کند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
منی که فقط بیمکس رو دیدم ????
در شماره ی ده ، نام تاریخ انتشار رو برعکس نوشتید ( ۲۰۱۲ به جای ۲۰۲۱ )
لطفاً درستش کنید
متشکرم
فقط اسپایدرمن خارق العاده
مگه big hero 6 هم جزو مارول بود >؟!
دیزنی از روی کمیک های مارول با کمی تغییر ساختش
مارولم مارول قدیم ?
یه جا خوندم که میخوان موداک رو بیارند تو ام سی یو
موداک اصلا مناسب ام سی یو نیست خیلی کودکانه تر میشه ام سی یو اگه موداک رو بهش وارد کنند
تازه از خواب پاشدی؟! سر فیلمبردارین میخوان بیارن چیه??
ولی واقعا با همشون خاطره دارم ، پیر شدیم رفت ☹️?
ولی رتبه بندی یکم گیر داره ، واقعا آلتیمیت اسپایدرمن اصلا خوب نبود ، یعنی مردعنکبوتی رو خوب به تصویر نکشیده بود ولی واقعا اسپایدرمن خارق العاده فوق العاده بود ، قشنگ اسنادی کمیک بود
The Spectacular Spider-Man فقط??
خداست این انیمیشن، فقط اهنگ تیتراژ اولش?
The Spectacular Spider-Man بهترین اقتباس مردعنکبوتیه اگه اینجوری ده اسپایدرورس و اسپایدرمن ۲ رو حساب نکنیم،آلتمیت اسپایدرمن منم هرچی از وفادار نبودنش بگیم بازم کمه
هر دوتا انیمیشنی که گفتی رو بچگیمو باهاش گذروندم?