ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پلی استیشن
دسته بندی عمومی

تاریخچه کنسول‌ های پلی استیشن

از نخستین روزهای ظهورش در دهه ۱۹۹۰، پلی استیشن به عنوان یکی از برجسته‌ترین نمادهای صنعت بازی‌های ویدیویی شناخته شده است. این کنسول، نمادی از هماهنگی بین تکنولوژی، هیجان و خلاقیت است که جامعه گیمرها ...

شکیبا سادات وکیلی
نوشته شده توسط شکیبا سادات وکیلی | ۸ اسفند ۱۴۰۲ | ۲۰:۰۰

از نخستین روزهای ظهورش در دهه ۱۹۹۰، پلی استیشن به عنوان یکی از برجسته‌ترین نمادهای صنعت بازی‌های ویدیویی شناخته شده است. این کنسول، نمادی از هماهنگی بین تکنولوژی، هیجان و خلاقیت است که جامعه گیمرها را به سوی یک تجربه جذاب و بی‌نظیر هدایت می‌کند.

تاریخچه کنسول‌ های پلی استیشن

پلی استیشن یا PS (کوتاه شده‌ی PlayStation) کنسول بازی ویدئویی خانگی ۳۲ بیتی از نسل پنجم است که برای اولین بار، در ۳ دسامبر سال ۱۹۹۴ در کشور ژاپن، ۹ سپتامبر ۱۹۹۵ در آمریکای شمالی، ۲۹ سپتامبر ۱۹۹۵ در اروپا، و ۱۵ نوامبر ۱۹۹۵ در استرالیا توسط کمپانی سونی کامپیوتر انترتینمنت (Sony Interactive Entertainment) عرضه شد.

در این مطلب از ویجیاتو قصد داریم نگاهی به تاریخچه پلی ‌استیشن بیندازیم و ویژگی‌های منحصر به‌ فرد نسل‌های مختلف این کنسول را مورد بررسی قرار دهیم. اگر از علاقه‌مندان به کنسول‌های بازی پلی‌ استیشن هستید، تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید.


تاریخچه کنسول پلی‌ استیشن 

پلی‌ استیشن ایدهٔ کن کوتاراگی (Ken Kutaragi) بود، کن کوتاراگی یکی از مدیران ارشد یکی از بخش‌های سخت‌افزاری شرکت سونی بود که بعدها «پدر پلی‌ استیشن» لقب گرفت. تا سال ۱۹۹۱، سونی تقریباً در صنعت بازی ویدیویی دخالت مستقیمی نداشت.

تاریخچه کنسول پلی‌ استیشن 

این شرکت قطعاتی را برای کنسول‌های دیگر تأمین می‌کرد، مثل تراشه صوتی برای سوپر فامیکوم (Super Famicom) شرکت نینتندو (Nintendo) و اداره یک استودیو بازی ویدیویی به نام سونی ایمیج‌سافت (Sony Imagesoft).

می‌توان گفت پلی‌ استیشن، به عنوان بخشی از یک پروژه مشترک بین کمپانی‌های نینتندو و سونی بود که در سال ۱۹۸۸ آغاز شد، این دو شرکت برای ایجاد نسخه CD-ROM از سوپر فامیکوم باهم همکاری می‌کردند، اگرچه نینتندو وجود قرارداد با سونی را تا مارس ۱۹۹۱ انکار می‌کرد.

در نمایشگاه بین‌المللی الکترونیک مصرفی یا CES (کوتاه‌ شده‌ی عبارت Consumer Electronics Show) در ژوئن ۱۹۹۱، سونی یک سوپر فامیکوم با درایو داخلی CD-ROM که فناوری Green Book یا CD-i را در برداشت به نام «پلی‌ استیشن» (که به عنوان SNES-CD نیز شناخته می‌شد) را معرفی کرد.

تاریخچه کنسول پلی‌ استیشن 

نینتندو یک روز پس از اعلام در CES، اظهار کرد که قصد دارد شراکت خود را با سونی قطع کند و به جای آن با فیلیپس (Philips) همکاری می‌کند و از همان تکنولوژی استفاده می‌کند. بعد از این اتفاق نوریو اوگا (Norio Ohga) رئیس سونی، کن کوتاراگی را به عنوان مسئول توسعه پروژه پلی‌ استیشن برای رقابت با نینتندو تعیین کرد.

این پیشنهاد به سرعت توسط کوتاراگی رد شد و با انتقادات زیادی نیز روبه‌رو بود. مذاکرات به طور رسمی در ماه مه ۱۹۹۲ به پایان رسید و برای تصمیم‌گیری درباره سرنوشت پروژه پلی‌ استیشن، در ماه ژوئن ۱۹۹۲ یک جلسه برگزار شد که شامل رئیس سونی (اوگا)، رئیس پروژه پلی‌ استیشن (کن کوتاراگی) و چند عضو ارشد هیئت مدیره سونی بود.

با مخالفت‌های شدید اکثریت حاضر در جلسه و همچنین مخالفت گسترده مدیران قدیمی سونی با این پروژه رئیس سونی، اوگا، تصمیم گرفت این پروژه را حفظ کنند. در نهایت، اولین کنسول PlayStation در دسامبر ۱۹۹۴ در ژاپن عرضه شد. کنسول اصلی در این سری اولین کنسول از نوع خود بود که در کمتر از ده سال بیش از ۱۰۰ میلیون واحد از آن فروخته شد.


پلی‌ استیشن ۱ (PlayStation 1) سال ۱۹۹۴

معرفی «پلی‌ استیشن ۱» به عنوان نقطه‌‌ی عطفی در صنعت بازی‌های رایانه‌ای محسوب می‌شود. پیش از ظهور آن، کنسول‌های بازی محدودیت‌هایی در زمینه گرافیک و گیم‌پلی داشتند و پلی‌ استیشن ۱ همه این‌ها را با سخت‌افزار قدرتمند و ویژگی‌های نوآورانه‌اش تغییر داد.

پلی‌ استیشن ۱ (PlayStation 1) سال ۱۹۹۴

در روز‌های پایانی سال ۱۹۹۴ و در تاریخ ۳ دسامبر (۱۲ آذر ۱۳۷۳) اولین کنسول بازی سونی یعنی پلی‌ استیشن ۱ معرفی شد. این کنسول برای نسل پنجم کنسول‌های بازی معرفی شد و رقیبان آن، پاناسونیک با کنسول 3DO، آتاری با کنسول Atari Jaguar، سگا با کنسول Sega Saturn و نینتندو با کنسول Nintendo 64 بودند.

پلی‌ استیشن انقلابی عظیم در صنعت گیمینگ ایجاد کرد و دنیای گسترده بازی‌های ویدئویی را متحول ساخت. این کنسول شروع کننده بازی‌های ویدئویی ۳ بعدی بود. کنسول پلی‌ استیشن ۱ ابتدا در طراحی و ابعادی بزرگی ساخته و عرضه شد.

بعدها، در تاریخ ۷ جولای سال ۲۰۰۰ شرکت سونی یک آپدیت در طراحی و گرافیک این کنسول ارائه داد و آن را به اختصار پی اس وان (PSone) نامید. که در ایران اکثرا این نسخه از کنسول سونی فروخته می‌شد.

تاثیر پلی‌ استیشن ۱ بر صنعت بازی‌سازی

یکی از اثرات کلیدی «پلی‌ استیشن ۱» پشتیبانی از دیسک‌های سی‌دی بود. این ویژگی به سازندگان و توسعه‌دهندگان بازی اجازه داد تا بازی‌های بزرگ و پیچیده‌تری بسازند و مرزهای روایت‌گری و داستان و گیم‌پلی را گسترش دهند. قابلیت ذخیره‌سازی اطلاعات در دیسک‌های سی‌دی همچنین به معنای موسیقی‌های پیچیده و صدا‌های باکیفیت‌تر در بازی‌ها بود.

تاثیر پلی‌ استیشن ۱ بر صنعت بازی‌سازی

همان‌طور که گفتیم، پلی‌ استیشن ۱ شروع کننده‌ی گرافیک‌های سه‌بعدی و بازی‌های ویدئویی ۳ بعدی بود. با پردازنده قوی و چیپ گرافیک اختصاصی، این کنسول قادر بود تصاویر شگفت‌انگیزی را ارائه دهد که قبلاً در دنیای بازی‌ها دیده نشده بود.

بازی‌های مانند متال گیر سالید (Metal Gear Solid) و رزیدنت اویل (Resident Evil) نشان دادند که این کنسول توانایی ایجاد محیط‌های واقع‌گرایانه و با کیفیت را دارد و تجربه‌ی گیمرها را بهبود می‌بخشد. علاوه بر این، پلی‌ استیشن ۱ مفهوم کارت حافظه را معرفی کرد و به بازیکنان اجازه داد تا پیشرفت خود را در بازی‌ها ذخیره کنند.

این ویژگی به‌نظر ساده است، اما نحوه بازی گیمرها را تغییر داد؛ زیرا آن‌ها دیگر نیازی به رجوع به رمزها یا شروع بازی از ابتدا در هر بار بازی نداشتند. این ویژگی به یک استاندارد در کنسول‌های بازی بدل شد و باعث شد که ادامه دادن به ماجراجویی‌های بازی برای گیمرها راحت‌تر شود.

مشخصات فنی پلی‌ استیشن ۱

در مرکز این کنسول، یک پردازنده RISC ۳۲ بیتی قرار داشت که توانایی پردازش قدرتمند و سریعی را ارائه می‌کرد. این کنسول همچنین دارای یک واحد پردازش گرافیک اختصاصی (GPU) بود که در ارائه گرافیک‌های سه‌بعدی خیره کننده، نقش کلیدی ایفا می‌کرد.

پلی‌ استیشن ۱ (PlayStation 1) سال ۱۹۹۴

با سرعت ساعت ۳۳.۸۶ مگاهرتز، این واحد گرافیکی قادر بود محاسبات پیچیده را انجام داده و جزئیاتی دقیق از نقشه‌ها و چندضلعی‌ها را در صفحه رندر کند. علاوه بر سخت‌افزار تحسین‌برانگیز خود، پلی‌ استیشن ۱ دارای یک طراحی نوآورانه برای کنترلر بود.

کنترلر اصلی پلی‌ استیشن، معروف به دوال‌شاک (DualShock)، دارای دو دسته آنالوگ بود که کنترل دقیق‌تر را در بازی‌ها امکان‌پذیر کردند. دیگر پیشرفت فنی پلی‌ استیشن ۱، قابلیت پخش CD صوتی بود.

این ویژگی به بازیکنان این امکان را می‌داد تا از موسیقی مورد علاقه خود در حین بازی لذت ببرند، و حتی این کنسول را به یک دستگاه تفریحی چند منظوره تبدیل می‌کرد. حالا بازیکنان می‌توانستند از پلی‌ استیشن ۱ خود استفاده کنند تا به موسیقی گوش بدهند، فیلم و عکس ببینند.

دوال شاک 1، دسته پلی استیشن 1

در دهه‌ی ۱۹۹۰، با عرضه‌ی کنسول بازی پلی‌ استیشن اول توسط شرکت سونی، دوال شاک (DualShock) به عنوان کنترلر اصلی این کنسول عرضه شد. این دسته، شامل یک پد جهت، دکمه شروع (Start) و انتخاب (Select) و چهار دکمه با برچسب است که برای اولین بار از نشانه‌های اصلی پلی استین (یعنی: یک مثلث سبز، یک دایره قرمز، یک ضربدر آبی، و یک مربع صورتی) استفاده کرده است.

از آنجایی که دایره و ضربدر در فرهنگ ژاپنی به ترتیب به معنای بله یا خیر است، تیوو گوتو (Teiyu Goto)، طراح دسته، از این موضوع استفاده کرد و به همین خاطر معمولاً از این دکمه‌ها برای «تأیید» و «لغو» در بیشتر بازی‌های پلی استیشن استفاده می‌شود.

دوال شاک 1، دسته پلی استیشن 1

این کنترلر جز اولین کنترلرهای آنالوگ سونی برای پلی‌ استیشن بود. اضافه شدن دو آنالوگ به دسته، با هدف ایجاد آزادی، تحرک و کنترل بیشتر برای بازیکنان صورت گرفت و همچنین، به توسعه‌دهندگان بازی‌ها این امکان را می‌داد که دنیاهای ۳ بعدی را با خیال راحت‌تری طراحی کنند.

کنترلر آنالوگ دوال شاک با استفاده از فعالیت‌ها و اتفاقات درون بازی، می‌توانست بازخورد لرزشی ارائه دهد. دو موتور رامبل درون این کنترلر قرار دارد که حس لرزش را به بازیکن منتقل می‌کرد.

در سال ۲۰۰۰، PS one (نسخه بازطراحی شده پلی‌ استیشن اصلی) با کنترلر بازطراحی شده‌ی دوال شاک عرضه شد. این کنترلر شبیه به نسخه اولیه بود، به استثنای وجود عبارت «PSone» به جای «PlayStation» زیر نشان تجاری‌اش.

کنترلر دوشاک با پلی‌ استیشن 2 نیز سازگار است، زیرا از همان اتصال و پروتکل استفاده می‌کند. با این حال، برخی از بازی‌های PS2 که از دکمه‌های آنالوگ دوال شاک 2 استفاده می‌کنند، مانند جی‌تی‌ای (GTA) و بسیاری دیگر، با کنترلر دوال شاک سازگار نیستند.

جدول مشخصات دوال شاک 1، دسته پلی استیشن 1

امکانات کلیدی:دو دسته‌ی آنالوگ
با قابلیت حرکت ۳۶۰ درجه
قابلیت اتصال:کابل
اندازه:۱۵۷ × ۹۵ × ۵۵ میلی‌مترسازگاری:پلی‌ استیشن 1 و 2
وزن:۲۰۰ گرمتاریخ انتشار:۲۰ نوامبر ۱۹۹۷ میلادی
(۲۹ آبان ۱۳۷۶ شمسی)

بازی‌های پلی‌ استیشن ۱

پلی‌ استیشن ۱ با مجموعه‌ای گسترده از بازی‌ها، به گیمرها تجربه‌هایی بی‌نظیر ارائه می‌داد. این کنسول نه تنها قابلیت‌های فنی برتری داشت، بلکه با داستان‌های جذاب و شخصیت‌های فراموش‌نشدنی، مخاطبان را به خود جلب می‌کرد. یکی از بازی‌های بی‌نظیر پلی‌ استیشن ۱ بازی فاینال فانتزی ۷ (Final Fantasy VII) بود که در سال ۱۹۹۷ منتشر شد.

با گرافیک خیره‌کننده و داستانی عمیق، این بازی استاندارد جدیدی را برای ژانر نقش‌آفرینی (RPG) ایجاد کرد و به عنوان یکی از بازی‌های برجسته تاریخ صنعت بازی‌ها شناخته شد. همچنین، رزیدنت ایول (Resident Evil) با ترسناک بودن و ساختار جذاب خود، به عنوان نخستین بازی ترس و بقا در دنیای بازی‌های ویدیویی معرفی شد.

پلی‌ استیشن ۱ (PlayStation 1) سال ۱۹۹۴

این بازی نه تنها تجربه‌ای جدید برای گیمرها ارائه کرد، بلکه به به وجود آمدن و گسترش بازی‌های ژانر ترس و بقا کمک کرد. این دستگاه با عرضه عناوین پرفروش و محبوبی مانند سری تکن (Tekken)، توم ریدر (Tomb Raider)، کسلوانیا: سمفونی شبانه (Castlevania: Symphony of the Night) و کلی بازی دیگر توانست توجه بسیاری از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی را به خود جلب کند.

جدول مشخصات پلی استیشن ۱ (PlayStation 1)

مدل:PlayStation 1 (PS1)تاریخ عرضه:در ۳ دسامبر ۱۹۹۴
پردازنده گرافیکی (GPU):پردازنده گرافیکی ۳۲ بیتی سونی با ۱ مگابایت حافظه VRAMپردازنده مرکزی (CPU):LSI R۳۰۰۰ با فرکانس ۳۳ مگاهرتز
حافظه‌ی رم:۲ مگابایتدرایو نوری (Optical Drive):CD
ابعاد و وزن:۳۸ × ۱۴۴ × ۱۹۳ میلی‌متری
۹۰۰ گرم
اتصالات و امکانات:دو درگاه کارت حافظه‌ 

پلی ‌استیشن ۲ (PlayStation 2) سال ۲۰۰۰

پلی‌ استیشن ۲ (PS2) یک کنسول بازی ویدیویی خانگی است که توسط سونی اینتراکتیو انترتینمنت توسعه یافته است. این کنسول برای اولین بار در ۴ مارس ۲۰۰۰ در ژاپن عرضه شد. این کنسول جانشین پلی‌ استیشن اصلی است و همچنین دومین نسخه در خانواده کنسول‌های پلی‌ استیشن است.

پلی ‌استیشن ۲ (PlayStation 2) سال ۲۰۰۰

به عنوان یک کنسول نسل ششم، با کنسول گیمکیوب (GameCube) نینتندو، دریمکست (Dreamcast) سگا و ایکس‌ باکس (Xbox) مایکروسافت رقابت داشت. این کنسول پرفروشترین کنسول بازی ویدیویی تمام دوران است و بیش از ۱۵۵ میلیون واحد از آن در سراسر جهان به فروش رفته است که تقریباً سه برابر فروش ترکیبی دریمکست، گیمکیوب و ایکس‌ باکس با هم است.

تاثیر پلی‌ استیشن ۲ بر صنعت بازی‌سازی

پلی استیشن ۲، کنسول بازی محبوبی بود که توسط شرکت سونی عرضه شد و در دهه گذشته تاثیر زیادی بر صنعت بازی‌سازی داشت. این کنسول با فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند گرافیک‌های بهبود یافته، صدای واقع‌گرایانه، و امکانات آنلاین، تجربه‌ی بازی را برای میلیون‌ها کاربر بهبود بخشید.

با ارائه قابلیت‌های گرافیکی پیشرفته، امکانات را برای بازی‌سازان فراهم کردن تا بازی‌هایی با گرافیک بیشتر و داستان‌های جذاب‌تر توسعه دهند تا تجربه‌ی بصری کاربران افزایش یابد. این باعث شد که بازی‌ها با گرافیک‌های واقع‌گرایانه‌تر و جذاب‌تری عرضه شوند و صنعت بازی‌سازی به سمت رقابت و پیشرفت حرکت کند.

پلی ‌استیشن ۲ اسلیم (PlayStation 2 Slim line) سال ۲۰۰۴

علاوه بر گرافیک بهتر، فناوری‌های صوتی پلی‌ استیشن ۲ نیز بهبود یافته بودند. پلی استیشن ۲ با ارائه امکانات جدیدی مانند قابلیت اتصال به اینترنت، ایجاد یک جامعه‌ی آنلاین از بازیکنان و امکان بازی‌های چندنفره به صورت آنلاین، تجربه‌ی بازی را بهبود بخشید و صنعت بازی‌سازی را به سمت نوآوری و تعاملات آنلاین سوق داد.

پیشرفت‌های فنی پلی‌ استیشن ۲

جذابیت اصلی این سیستم در پردازنده مرکزی (CPU) آن به نام اموشن انجین (Emotion Engine) که توسط سونی و توشیبا (Toshiba) به صورت سفارشی ساخته شده و گفته می‌شود از کامپیوترهای شخصی قدرتمندتر است. این پردازنده با قدرت پردازش بالا و قابلیت‌های پیشرفته در رندرینگ گرافیکی، تجربه بازی را به یک سطح جدیدی منتقل کرد.

کنسول پلی‌ استیشن ۲ اولین کنسول بازی بود که مجهز به سیستم DVD Writer بود و علاوه بر بازی، امکان مشاهده فیلم‌های DVD را نیز فراهم کرده بود. این کنسول همچنین از یک کارت حافظه ۱۲۸ کیلوبایتی برای ذخیره سازی اطلاعات بازی استفاده می‌کند. این کارت‌ها امکان ذخیره و انتقال اطلاعات و پیشرفت‌های بازی را فراهم می‌کنند.

پلی ‌استیشن ۲ (PlayStation 2) سال ۲۰۰۰

همچنین معرفی دسته بازی دوال‌شاک ۲ (DualShock 2) به همراه این کنسول انجام شد. PlayStation ۲ دارای قابلیت اتصال به اینترنت بود که امکان بازی آنلاین و امکان دانلود محتواهای مختلف را برای کاربر فراهم می‌کرد.

این امکانات بازی‌ها و تجربه‌ی کاربری را به یک سطح جدیدی رساند. سازگاری این کنسول با بازی‌های اصلی پلی ‌استیشن نیز باعث افزایش محبوبیت آن شده و بازیکنان را قادر می‌ساخت بازی‌های کلاسیک خود را در پلتفرم جدید با کنترلر DualShock نسل قبلی خود بازی کنند.

گاردین (The Guardian) در تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۱۳ اعلام کرد که تولید پلی‌ استیشن ۲ در سراسر جهان به پایان رسیده است. پلی‌ استیشن ۲ در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان محبوب‌ترین کنسول تمام دوران رتبه بندی شده است.

بازی‌های پلی‌ استیشن ۲

پلی‌ استیشن ۲ با کتابخانه‌ای بی‌نظیر از بازی‌های متنوع، به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط عطف در تاریخ بازی‌های ویدیویی شناخته می‌شود. این کتابخانه شامل عناوینی از ژانرهای اکشن، ماجراجویی، نقش‌آفرینی، مسابقه‌ای و استراتژیک است که هر کدام توانسته‌اند تجربه‌ی یکتایی را برای بازیکنان ارائه دهند.

پلی ‌استیشن ۲ اسلیم (PlayStation 2 Slim line) سال ۲۰۰۴

پلی‌ استیشن ۲ با ارائه بازی‌های انحصاری و معروفی همچون جی تی ای (Grand Theft Auto)، فاینال فانتزی ایکس (Final Fantasy X) و متال گیر سالید 2 و 3 (Metal Gear Solid 2/3) به عنوان بخشی از کتابخانه‌اش، به یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های بازی تبدیل شد.

بازی‌هایی همچون خدای جنگ (God of war)، شیطان هم می‌گرید (Devil May Cry)، کینگدم هارتس ۲ (Kingdom Hearts II)، شدو آف د کلوسوس (Shadow of the Colossus) و کلی بازی‌ دیگر نه تنها تجربه‌های جذابی را برای بازیکنان فراهم کردند، بلکه به عنوان نمونه‌های برجسته در تاریخ بازی‌های ویدیویی شناخته می‌شوند.

دوال شاک 2، دسته پلی استیشن 2

پلی‌ استیشن ۲ محبوب‌ترین کنسول در دنیا شناخته می‌شود و کنترلر آن هم به یکی از محبوب‌ترین تجهیزات گیمینگ تبدیل شد. کنترلر دوال شاک ۲ (DualShock 2) از لحاظ ظاهری به نسخه دوال شاک اول شباهت زیادی داشت، اما رنگ آن به مشکی تغییر کرد.

این تغییر رنگ در نسل‌های بعدب نیز پابرجا ماند و سونی رنگ مشکی را به عنوان رنگ اصلی کنترلرهای بعدی خود انتخاب کرد. البته این همه تغییراتی نبود که سونی برای دوال شاک 2 ایجاد کرده بود.

آنالوگ‌ها حساسیت و دقت بسیار بالاتری در مقایسه با نسخه‌های پیشین داشتند و میزان فشاری که بازیکن روی دکمه‌ها یا آنالوگ‌ها می‌گذاشت، روی نتیجه خروجی حرکت یا انجام یک کار درون بازی، تاثیر مستقیم می‌گذاشت.

جدول مشخصات دوال شاک 2، دسته پلی استیشن 2

امکانات کلیدی:دو دسته‌ی آنالوگ
با قابلیت حرکت ۳۶۰ درجه
قابلیت اتصال:کابل ۲.۴ متر
اندازه:۵۵ × ۹۵ × ۱۵۷ میلی‌مترسازگاری:پلی‌ استیشن 2
وزن:۲۱۰ گرمتاریخ انتشار:۴ مارس ۲۰۰۰

پلی ‌استیشن ۲ اسلیم (PlayStation 2 Slim line) سال ۲۰۰۴

پلی‌ استیشن  ۲ نیز مانند نسخه اول در ابتدا با سایز بزرگ‌تری عرضه شد. سپس ۴ سال بعد پلی ‌استیشن ۲، در ماه سپتامر سال ۲۰۰۴ سونی نسخه‌ی جمع و جورتری از پلی‌ استیشن ۲ به نام PlayStation 2 Slim معرفی شد. از تغییرات و بهبودهای این نسخه می‌توان به کاهش سر و صدا و اضافه شدن درگاه شبکه (Ethernet) اشاره کرد.

پلی ‌استیشن ۲ اسلیم (PlayStation 2 Slim line) سال ۲۰۰۴

حتی پس از عرضه جانشین آن، یعنی پلی‌ استیشن ۳، PS2 Slim line به مدت طولانی در نسل هفتم همچنان محبوب بود. در سال ۲۰۰۷، سونی نسخه‌ی بازبینی شدهٔ اسلیم‌لاین را عرضه کرد که سبک‌تر از اسلیم‌لاین اصلی بود. تولید PS2 Slim line تا ابتدای سال ۲۰۱۳ ادامه داشت و سونی در نهایت اعلام کرد که پس از بیش از دوازده سال، تولید این کنسول متوقف می‌شود.

جدول مشخصات پلی استیشن ۲ (PlayStation 2)

مدل:PlayStation 2 (PS2)تاریخ عرضه:۴ مارس ۲۰۰۰ 
پردازنده گرافیکی (GPU):فرکانس کاری ۱۴۸ مگاهرتز با ۴ مگابایت حافظه‌ی رمپردازنده مرکزی (CPU):پردازنده Emotion Engine با فرکانس کاری ۲۹۵ مگاهرتز
حافظه‌ی رم:۳۲ مگابایت RDRAMدرایو نوری (Optical Drive):DVD-ROM
ابعاد و وزن:۷۸ × ۱۸۲ × ۳۰۲ میلی‌متری
۲.۱۷ کیلوگرم
اتصالات و امکانات:پشتیبانی از بازی‌های PS1،
دو درگاه کارت حافظه‌ ۸ مگابایتی و دو درگاه USB

پلی استیشن ایکس (PlayStation X) سال ۲۰۰۳ 

PSX یا پلی استیشن ایکس (PlayStation X)، که در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۳ به بازار ژاپن عرضه شد، یکی از دستگاه‌های نوآورانه‌ی بازی و مولتی‌مدیا بود که توسط شرکت سونی توسعه یافت. این دستگاه ترکیبی از کنسول بازی پلی استیشن 2 و یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال بود که قابلیت ضبط و پخش ویدیو را بر روی دیسک‌های DVD-RW و DVD-RAM داشت.

پلی استیشن ایکس (PlayStation X) سال ۲۰۰۳ 

با ترکیب یک کنسول بازی پیشرفته و یک ضبط کننده ویدیوی دیجیتال، پلی استیشن ایکس به کاربران این امکان را می‌داد تا هم زمان بازی کنند و ویدیوهای مورد علاقه‌شان را ضبط و پخش کنند. از آنجا که طراحی شده بود تا یک دستگاه ویدیوی چندمنظوره باشد، نام تجاری معمول PlayStation را ندارد و با نام PSX عرضه شد.

پلی استیشن ایکس به عنوان اولین دستگاه از رابط کاربری گرافیکی XMB (کوتاه شده‌ی عبارت XrossMediaBar) استفاده کرد. این رابط کاربری کاربر پسند و زیبا، بعدها در دیگر دستگاه‌های سونی مانند پلی استیشن ۳ و پلی استیشن پرتابل، برخی از پخش‌کننده‌های دیسک بلوری و تلویزیون‌های براویا (Bravia) مورد استفاده قرار گرفت.

جدول مشخصات پلی استیشن ایکس (PlayStation X)

مدل:DESR-5000تاریخ عرضه:۱۳ دسامبر ۲۰۰۳
فضای ذخیره سازی:۱۶۰ گیگابایتپردازنده مرکزی (CPU):۹۰nm EE+GS
کنترلر:دوال شاک و دوال شاک ۲باتری:۱۰۰ ولت، ۵۰/۶۰ هرتز

پلی استیشن پرتابل (PlayStation Portable) سال ۲۰۰۴

اولین کنسول‌‌دستی این شرکت، PSP یا پلی استیشن پرتابل (PlayStation Portable) بود که هنگام عرضه‌اش در سال ۲۰۰۴، با صفحه‌ نمایش بزرگ و مشخصات قدرتمندش چشم‌ها را به خود خیره کرد.

پلی استیشن پرتابل (PlayStation Portable) سال ۲۰۰۴

با اینکه در طول عمر ده ساله‌ی PSP بیش از ۸۰ میلیون واحد از آن به فروش رسید؛ وجود رقیب سرسختی چون نینتندو دی‌ اس (Nintendo 3DS) مانع از موفقیت کامل این دستگاه شد. این کنسول دارای یک صفحه نمایش LCD با ابعاد ۴.۳ اینچ بود که توانایی نمایش گرافیک‌های خیره‌کننده را داشت و تجربه بازی‌ جذابی را ارائه می‌داد.

با توانایی پردازش توسط یک پردازنده ۳۳۳ مگاهرتزی و ۳۲ مگابایت رم، این کنسول قدرت پردازشی مشابهی با کنسول‌های خانگی داشت. کنترلر‌های این کنسول دستی شامل ۴ کلید جهت و یک جوی‌استیک در سمت چپ، ۴ کلید اصلی با اشکال هندسی مشهور سونی در سمت راست و ۲ کلید پشتی بودند.

در قسمت پایینی کنسول هم کلید‌های دیگری وجود داشت که مربوط به قابلیت‌های مولتی‌مدیا کنسول می‌شد. به علاوه، شامل یک درایو یونیورسال مدیا (UMD) بود تا کاربران به راحتی از بازی‌، فیلم‌ و موسیقی‌ لذت ببرند. پلی استیشن پرتابل با عرضه خود، توانست بازار کنسول‌‌‌های دستی را تحت تاثیر قرار دهد.

نسخه‌های مختلفی از PSP مثل Go و 3000 عرضه شدند که تفاوت زیادی با یکدیگر نداشتند. تولید این کنسول دستی در سال ۲۰۱۴ متوقف شد. این دستگاه با عرضه عناوین پرفروش و محبوبی مانند خدای جنگ: زنجیرهای المپ ( God of War: Chains of Olympus) و Grand Theft Auto: Liberty City Stories، توانست توجه بسیاری از علاقه‌مندان به بازی‌های ویدئویی را به خود جلب کند.

جدول مشخصات پلی استیشن پرتابل (PlayStation Portable)

مدل:PSP-1000تاریخ عرضه:۱۲ دسامبر ۲۰۰۴ (ژاپن)
صفحه نمایش:پنل TFT
۴.۳ اینچ (۱۱۰ میلی متر)
۱۶.۷۷ میلیون رنگ
پردازنده مرکزی (CPU):MIPS R4000 
با فرکانس کاری ۳۳۳ مگاهرتز
حافظه‌ی رم:۳۲ مگابایتعمر باتری:۱۸۰۰ میلی‌آمپر ساعت
دوام ۵ تا ۶ ساعت
وزن:۲۸۰ گرماتصالات و امکانات:USB 2.0UMD،
جک هدفون و
Memory Stick PRO Duo

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

پلی‌ استیشن ۳ (PS3) یک کنسول بازی ویدئویی خانگی است که توسط سونی اینتراکتیو انترتینمنت ساخته و توسعه یافته است. این کنسول در نوامبر ۲۰۰۶ در ژاپن و آمریکای شمالی و در مارس ۲۰۰۷ در اروپا و استرالیا عرضه شد.

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

در زمان عرضه، به دلیل گرافیک بالا، کنترلر حرکتی و قابلیت‌های شبکه‌ای، پیشرفته‌ترین کنسول بازی ویدئویی جهان به حساب می‌آمد. این کنسول قیمتی معادل با ۶۰۰ دلار داشت که نسبت به رقبایش یعنی ایکس باکس ۳۶۰ (Xbox 360) مایکروسافت و وی (Wii) نینتندو به دلیل استفاده از درایو بلو-ری (Blu-Ray) گران‌تر بود، در صورتی که رقبای این کنسول از DVD استفاده می‌کردند.

این کنسول اولین کنسولی بود که از فناوری دیسک بلو ری به عنوان رسانه ذخیره اصلی خود استفاده می‌کرد. پلی‌ استیشن ۳ دارای پورت HDMI با خروجی تصویر 1080p و فناوری WiFi برای اتصال به اینترنت بود که رقیب قدر آن یعنی ایکس باکس ۳۶۰، فاقد این فناوری بود.

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

کنترلر دوال شاک ۳ (DualShock 3) اولین نمونه از کنترلر‌های بدون سیم سونی بود که همراه با پلی استیشن ۳ معرفی شد و از فناوری تشخیص حرکت (motion-sensing) نیز بهره‌مند بود.

پی‌اس ۳ در ابتدا با هارد دیسک ۲۰ گیگابایتی و ۶۰ گیگابایتی ارائه می‌شد، اما در طول سال‌ها ظرفیت آن به طور گسترده‌ای تا حدود ۵۰۰ گیگابایت افزایش یافت. بیش از ۸۰ میلیون واحد پلی‌ استیشن ۳ تا نوامبر ۲۰۱۳ در سراسر جهان فروخته شد. 

پیشرفت‌های فنی پلی‌ استیشن ۳

پلی‌ استیشن ۳ با پردازنده اصلی Cell و گرافیک NVIDIA RSX توانایی‌های بالایی را ارائه می‌کرد. این کنسول دارای حافظه داخلی بزرگی بود که امکان ذخیره بازی‌ها و دیگر داده‌ها را فراهم می‌کرد. در زمان عرضه، PS3 قدرتمندترین سیستم بازی‌های ویدیویی بود.

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

پلی‌ استیشن ۳ از پردازنده اصلی Cell بهره می‌برد که توسط سونی، آی‌بی‌ام (IBM) و توشیبا توسعه یافته است. این پردازنده دارای یک هسته مرکزی و هشت هسته کمکی (SPE) است که توان محاسباتی بالایی ارائه می‌دهد. این پردازنده، همچنین از فناوری هایپرتردینگ (Hyper Threading) پشتیبانی می‌کند که به بهبود عملکرد و کارایی کنسول کمک می‌کند.

همان‌طور که گفتیم، برای پردازش گرافیک پلی‌ استیشن ۳ از چیپ NVIDIA RSX استفاده می‌شود که از معماری Shader Model 4.0 پشتیبانی می‌کند. این گرافیک با ارائه تصاویر با کیفیت بالا، جزئیات دقیق و تفاوت‌های رنگی، تجربه‌ی بصری فوق‌العاده‌ای را به گیمرها ارائه می‌دهد.

پلی‌ استیشن ۳ دارای حافظه داخلی بزرگی است که اجازه ذخیره بازی‌ها، داده‌های کاربر و محتوای دیگر را می‌دهد. این حافظه، با ظرفیت‌های مختلفی عرضه شده است که بیشترین ظرفیت آن بیش از ۲۰۰ گیگابایت بوده است.

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

پلی‌ استیشن ۳ دارای اتصالات USB 2.0، بلوتوث و اتصال بی‌سیم Wi-Fi است که به کاربران امکان اتصال دستگاه‌های جانبی مانند کنترلرها، دوربین‌ها و هارد دیسک‌ را می‌دهد.

همچنین این دستگاه علاوه بر قابلیت اجرای بازی‌های ویدئویی، از قابلیت‌های اضافی مانند پخش بلو ری (Blu-ray)، پخش موسیقی، تماشای فیلم و دسترسی به خدمات آنلاین PlayStation Network نیز برخوردار است. این کنسول همچنین قابلیت اجرای بازی‌های قدیمی PlayStation و PlayStation 2 را دارد.

بازی‌های پلی‌ استیشن ۳

پلی‌ استیشن ۳ دارای یکی از بهترین کتابخانه‌های بازی در تاریخ بوده است. از بازی‌های اکشن و ماجراجویی گرفته تا بازی‌های ورزشی، استراتژیک و حتی بازی‌های خانوادگی. این تنوع و انعطاف در کتابخانه بازی‌ها، باعث شد تا هر کاربری با هر سلیقه و سطح تجربه‌ای، بتواند بازی‌ مورد علاقه خود را پیدا کند.

پلی‌ استیشن ۳ برخی از بهترین و محبوب‌ترین بازی‌های انحصاری را به همراه داشت که فقط بر روی این کنسول عرضه می‌شدند. بازی‌هایی مانند د لست آف آس (The Last of Us)، جی‌تی‌اِی آی‌وی یا 4 (GTA IV) و آنچارتد ۲: در میان دزدان (Uncharted 2: Among Thieves) تجربه‌ی بی‌نظیری را برای دارندگان این کنسول فراهم کرده است.

پلی استیشن ۳ (PlayStation 3) سال ۲۰۰۶

این کتابخانه با بازی‌های آنچارتد ۳: فریب دریک (Uncharted 3: Drake's Deception)، بزرگ‌سیاره کوچک (LittleBigPlanet)، رد دِد ردمپشن یا رستگاری سرخپوست مرده (Red Dead Redemption)، متال گیر سالید ۴: سلاح‌های میهن‌پرستان (Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots) و که موفقیت‌های بزرگی را کسب کردند و خدای جنگ ۳ (God of War III) نیز به خوبی گیمرها را در دنیای پر هیجان بازی‌ها فرو می‌برد.

تاثیر پلی‌ استیشن ۳ بر صنعت بازی‌سازی

با عرضه پلی‌ استیشن ۳، توانایی‌های گرافیکی بازی‌ها به شدت ارتقا یافت. استفاده از چیپ NVIDIA RSX و توان پردازشی بالای پردازنده Cell، به بازی‌سازان و توسعه‌دهندگان کمک کرد تا تصاویر با کیفیت‌تر، جزئیات دقیق‌تر و گرافیک سنگین‌تری در بازی‌ها به کار بگیرند.

کتابخانه بازی‌های پلی‌ استیشن ۳، تأثیرات گسترده‌ای بر صنعت بازی‌های ویدئویی گذاشت. این کنسول با عرضه‌ی بازی‌هایی با گرافیک بالا، داستان‌های جذاب، و تجربه‌های منحصر به فرد، استانداردهای جدیدی را برای بازی‌های ویدئویی ایجاد داد.

 پلی‌ استیشن ۳
خانواده پلی‌ استیشن ۳

پلی‌ استیشن ۳ با دسترسی به شبکه PlayStation Network، برای گیمرها امکان دسترسی به خدمات آنلاین، مانند بازی‌های چندنفره، دانلود بازی‌ها و محتواهای دیگر را می‌داد. این امکانات آنلاین، تجربه‌ی اجتماعی و تعاملی گیمرها را ارتقاء داد و به توسعه‌ی جامعه‌ی آنلاین گیمرها کمک کرد.

پلی‌ استیشن ۳ با فراهم کردن یک پلتفرم قدرتمند و پیچیده برای توسعه‌ی بازی‌ها، بازی‌سازان و توسعه‌دهندگان را به نوآوری و ارائه تجربه‌های جدیدتر و هیجان‌انگیزتر ترغیب کرد. این کنسول، نقش مهمی در ارتقاء فناوری و توسعه‌ی صنعت بازی‌های ویدئویی ایفا کرد و تأثیرات آن هنوز هم در بازار و صنعت بازی‌ها قابل مشاهده است.

دوال شاک 3، دسته پلی استیشن 3

دوال شاک ۳ (DualShock 3) کنترلر بازی است که توسط شرکت سونی برای کنسول بازی پلی استیشن 3 عرضه شد. اولین تغییر در کنترلر‌های پلی‌ استیشن 3 استفاده از قابلیت بی‌سیم برای اتصال به کنسول بود.

دوال شاک 3، دسته پلی استیشن 3

همچنین دقت جوی‌استیک‌ها بسیار بیش‌تر از دوال‌شاک ۲ بود و همچنین ۴ چراغ در پشت دسته قرار داشتند که شماره بازیکن را در هنگام اتصال چند نفر به کنسول نشان می‌دادند. این دسته‌ها از طریق بلوتوث به کنسول متصل می‌شوند و کاربران می‌توانستند حین بازی در فاصله‌ی موردنیاز خود از کنسول قرار بگیرد و هیچ محدودیت حرکتی نداشتند.

روی این دسته، چهار دکمه‌ی اصلی پلی‌ استیشن و دکمه‌های جهت‌دار دیده می‌شد؛ همچنین در قسمت میانی دسته، دکمه‌های شروع (Start) و انتخاب (Select) به علاوه‌ی دو عدد آنالوگ استیک تعبیه شده‌ بودند.

یکی از قابلیت‌های جذاب این دسته، فناوری سنسور حرکتی (Sixaxis) بود. این ویژگی باعث می‌شد که شما با حرکت‌دادن دسته در بازی‌های مخصوص، بدون استفاده از دکمه‌ها کاراکتر را حرکت دهید. همچنین با قابلیت بازخورد لرزشی، احساس می‌کنید کنترلر با هر ضربه، تصادف یا انفجار لرزش دارد.

جدول مشخصات دوال شاک 3، دسته پلی استیشن 3

امکانات کلیدی:موشن سنسور شش محوره،
امکان شارژ از طریق پایه شارژ
و پشتیبانی از پروتکل X-Input در کامپیوتر
قابلیت اتصال:بی‌سیم و باسیم، بلوتوث
و کابل Mini USB به USB Type-A
اندازه:۵۵ × ۹۷ × ۱۶۰ میلی‌مترسازگاری:پلی‌ استیشن 3
وزن:۱۹۲ گرمتاریخ انتشار:۴ مارس ۲۰۰۷

پلی استیشن ۳ اسلیم (PlayStation 3 Slim) سال ۲۰۰۹

در سپتامبر ۲۰۰۹ سونی مانند نسل‌های قبل، نسخه‌ای جمع و جورتر با طراحی جدیدتری از پلی‌ استیشن ۳ را وارد بازار کرد. این نسخه از کنسول پلی‌ استیشن ۳، پلی‌ استیشن ۳ اسلیم نام داشت و ۳ برابر کوچکتر و سبک‌تر از نمونه‌ی اولیه بود، همچنین به علت تکنولوژی ۴۵ نانومتری پردازش‌گر Cell به نیروی کمتری احتیاج داشت.

پلی استیشن ۳ اسلیم (PlayStation 3 Slim) سال ۲۰۰۹

سیستم خنک کننده‌ی این مدل بازطراحی شده بود، در نتیجه صدای کمتری تولید می‌کرد و بهتر از قبل تغییرات دمای دستگاه را کنترل می‌کرد. از دیگر تغییرات ایجاد شده می‌توان به تغییر فونت لوگوی PS3 در این مدل اشاره کرد.

پلی استیشن ۳ سوپر اسلیم (PlayStation 3 Super Slim) سال ۲۰۱۲

در سپتامبر ۲۰۱۲ در نمایشگاه توکیو گیم شو (Tokyo Game Show)، سونی اعلام کرد که یک بازطراحی جدید و نازک‌تر از پی اس ۳ را عرضه می‌‌کند و این مدل با هارد دیسک ۲۵۰ گیگابایتی یا ۵۰۰ گیگابایتی در دسترس خواهد بود.

پلی استیشن ۳ سوپر اسلیم (PlayStation 3 Super Slim) سال ۲۰۱۲

پلی‌ استیشن ۳ سوپر اسلیم با بهبودهایی در کارایی و عملکرد نسبت به نسخه‌های قبلی، تجربه‌ی گیمرها را بهبود بخشیده بود. نسخه‌ی سوپر اسلیم با مصرف انرژی کمتر و تولید کمترین میزان حرارت، به کاربران اجازه می‌داد تا با اطمینان بیشتری از کنسول خود استفاده کنند.

پلی‌ استیشن ۳ سوپر اسلیم از قابلیت‌های ورود و خروج خودکار دیسک‌ها برخوردار است که این ویژگی در نسخه‌های اصلی و Slim وجود نداشت. این ویژگی به کاربران اجازه می‌داد تا به سرعت و راحتی دیسک‌ها را عوض کنند بدون اینکه نیاز به باز و بسته کردن درب کنسول داشته باشند.

سه نسخه از مدل پلی استیشن ۳ سوپر اسلیم معرفی شد. اولین نسخه با هارد دیسک ۵۰۰ گیگابایتی، دومین نسخه با هارد دیسک ۲۵۰ گیگابایتی که در مناطق PAL (اکثر اروپا و آفریقا همراه بخش‌هایی از آسیا، آمریکای جنوبی و اقیانوسیه) در دسترس نبود و سومین نسخه با یک حافظه‌ی فلش ۱۲ گیگابایتی که در مناطق PAL و کانادا در دسترس بود.

جدول مشخصات پلی استیشن ۳ (PlayStation 3)

مدل:PlayStation 3 (PS3)تاریخ عرضه:نوامبر ۲۰۰۶
پردازنده گرافیکی (GPU):انویدیا RSXپردازنده مرکزی (CPU):پردازنده Cell 
با فرکانس کاری ۳.۲ گیگاهرتز
حافظه‌ی رم:
۲۵۶ مگابایت GDDR۳ VRAM در کنار ۲۵۶ مگابایت XDR RAM
درایو نوری (Optical Drive):BD-ROM ،CD-ROM
و DVD-ROM
ابعاد و وزن:۹۹ × ۳۲۵ × ۲۷۴ میلی‌متری
۵ کیلوگرم
اتصالات و امکانات:۴ درگاه USB، درگاه کارت حافظه،
درگاه شبکه و بلوتوث و HDMI، پشتیبانی از بازی‌های PS2
و پخش فیلم‌های بلوری

پلی استیشن ویتا (PlayStation Vita) سال ۲۰۱۱

پلی استیشن ویتا (PlayStation Vita) اولین‌بار در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۱ در کنفرانس اختصاصی پلی‌ استیشن و توسط مدیرعامل فعلی سونی معرفی شد. کمی بعد در نمایشگاه E3 ۲۰۱۱، این کنسول دستی با نام Vita به نمایش گذاشته شد و نهایتا در ۲۲ فوریه ۲۰۱۲ رسما وارد بازار اروپا و امریکا گردید.

پلی استیشن ویتا (PlayStation Vita) سال ۲۰۱۱

شاید اگر ویتا را در دست نگرفته باشید تصور کنید که از نظر ظاهری تفاوت چندانی با پلی‌ استیشن همراه (PSP) ندارد، اما در حقیقت ویتا به مراتب خوش‌ساخت‌تر از PSP بوده و از نظر قدرت سخت‌افزاری و امکانات جانبی به‌شدت ارتقا یافته است.

مشخصات فنی پلی استیشن ویتا

پلی استیشن ویتا به خاطر مشخصات سخت‌افزاری قدرتمندش تحسین شد؛ این دستگاه دارای یک صفحه نمایش با پنل اولد ۵ اینچی پررنگ، دو استیک آنالوگ، تاچ‌پد‌های جلو و عقب، سنسورهای حرکتی، و دوربین‌های جلو و عقب بود.

ویتا از دو دسته آنالوگ استفاده می‌کند و چهار کلید اصلی و دو کلید چپ و راست، شروع (Start) و انتخاب (Select) هم بر روی آن قرار دارد. پردازنده گرافیکی این دستگاه چهار هسته‌‌ای مدل power Pr می‌باشد. این دستگاه دو پد لمسی دارد که در بخش عقب کنسول تعبیه شده است.

دو دوربین در جلو و عقب، اسپیکر استریو، میکروفون، حسگر حرکتی شش محور و قطب نمای الکتریکی نیز از امکانات دیگر آن می‌باشد. سونی در پلی استیشن ویتا از یک پردازنده مرکزی چهار هسته‌ای ARM Cortex-A9 استفاده می‌کند. همچنین یک پردازنده گرافیکی چهار هسته‌ای از نوع SGX543MP4+ برای این کنسول در نظر گرفته شده است.

از دیگر مشخصات سخت‌افزاری پلی‌ استیشن ویتا می‌توان به ۵۱۲ مگابایت حافظه رم، ۱۲۸ مگابایت حافظه VRAM اشاره کرد و می‌توان گفت پلی استیشن ویتا ترکیبی از یک موبایل و یک کنسول بازی دستی است.

یکی از ویژگی‌های برجسته‌ی Vita کتابخانه‌ی گسترده و تنوع بازی‌هایش بود. از مجموعه‌های اکشن آنچارتد: ژرفای طلایی (Uncharted: Golden Abyss) و قتلگاه: مزدور (Killzone: Mercenary). علاوه بر این‌ها، می‌توان بازی‌های کلاسیک PlayStation One و PlayStation Portable را روی پلی استیشن ویتا اجرا کرد.

جدول مشخصات پلی استیشن ویتا (PlayStation Vita)

مدل:Sony PS Vitaتاریخ عرضه:۲۷ ژانویه ۲۰۱۱
پردازنده گرافیکی (GPU):پردازنده چهار هسته‌ای PowerVR SGX543MP4
با ۱۲۸ مگابایت VRAM
پردازنده مرکزی (CPU):پردازنده چهار هسته‌ای ARM Cortex-A9 MPCore
حافظه‌ی رم:۵۱۲ مگابایتدرایو نوری (Optical Drive):کارتریج UMD، حافظه‌ی فلش
باتری:۲۲۰۰ میلی‌آمپر ساعتصفحه نمایش:۵ اینچ از نوع اولد
رزولوشن ۵۴۴ در ۹۶۰
ابعاد و وزن:۱۵ × ۸۴ × ۱۸۴ میلی‌‌متر
۲۶۰ گرم
اتصالات و امکانات:Memory Stick PRO Duo Slot
مینی USB، جک هدفون، اسپیکر استریو
امکان تماشای فیلم،
دارای دو دوربین در جلو و پشت

پلی استیشن ۴ (PlayStation 4) سال ۲۰۱۳ 

پلی استیشن ۴ کنسول بازی ویدئویی خانگی نسل هشتمی است که توسط سونی اینتراکتیو انترتینمنت توسعه یافته است. این کنسول، در فوریه ۲۰۱۳ به عنوان جانشین PlayStation 3 معرفی شد و در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ در آمریکای شمالی، ۲۹ نوامبر ۲۰۱۳ در اروپا، آمریکای جنوبی، استرالیا و ۲۲ فوریه ۲۰۱۴ در ژاپن عرضه شد.

پلی استیشن ۴ (PlayStation 4) سال ۲۰۱۳ 

کنسول پلی استیشن ۴ در روز اول فروش، فروشی معادل ۱ میلیون دستگاه را تجربه کرد و رکورد بیشترین فروش در ۲۴ ساعت را به نام خود ثبت کرد. این کنسول نسل هشتمی با  اکس‌ باکس وان شرکت مایکروسافت و Wii U و Switch شرکت نینتندو رقابت می‌کند.

این کنسول، در سه مدل فت، اسلیم و پرو به بازار عرضه شده است. در تاریخ ۷ سپتامبر ۲۰۱۶، سونی مدل PlayStation 4 Slim را معرفی کرد، که نسخه کوچکتری از کنسول اصلی بود. چند وقت بعد، سونی نسخه‌ی پیشرفته‌تری به نام PlayStation 4 Pro که دارای یک GPU ارتقا یافته و نرخ ساعت بالاتر برای پشتیبانی از عملکرد و رزولوشن 4K بود، را عرضه کرد.

سونی جانشین کنسول پی اس ۴، یعنی پلی استیشن ۵، را در نوامبر ۲۰۲۰ عرضه کرد و در سال ۲۰۱۶ تولید پلی استیشن ۴ نسخه اولیه یا همان مدل فت را متوقف کرد.

پیشرفت فنی پلی استیشن 4

پلی‌ استیشن ۴ از یک واحد پردازش تسریع شده (APU) استفاده می‌کند که توسط شرکت ای‌ام‌دی (AMD) با همکاری سونی بهینه‌سازی شده است. این واحد شامل یک واحد پردازش مرکزی (CPU) و یک واحد پردازش گرافیکی (GPU) است.

CPU شامل دو ماژول چهار هسته‌ای ۲۸ نانومتری است که در مجموع ۸ هسته ۶۴ بیتی x86-64 دارد و ۷ هسته از آن برای توسعه‌دهندگان بازی در دسترس است. GPU شامل ۱۸ واحد محاسباتی است که به طور نظری می‌تواند به ۱.۸۴ ترافلاپس را تولید کند.

AMD اعلام کرده است که این APU قدرتمندترین واحد پردازش شتاب‌دهنده یکپارچه‌ای است که تا به امروز توسعه داده است. رم این دستگاه با حافظه ۸ گیگابایت از نوع GDDR5 است و به صورت اشتراکی با کارت گرافیک از این حافظه استفاده می‌کند. این کنسول همچنین شامل یک ماژول صوتی است که قابلیت پشتیبانی از گفتگوهای درون‌ بازی را فراهم می‌کند.

پلی‌ استیشن ۴ قابلیت ضبط و به اشتراک گذاری ویدئوهای مربوط به گیم پلی را نیز دارد. پلی‌ استیشن ۴ همچنین، دارای امکانات اتصال به شبکه بی‌سیم و اترنت، بلوتوث و دو درگاه پورت USB 3.0 است.

یک پورت کمکی نیز برای اتصال به دوربین پلی‌ استیشن یا دستگاه تشخیص حرکت که برای اولین بار در PS3 معرفی شد، دارد. کنترلرهای DualShock نسخه ۴ نیز با طراحی جدید جهت ارگونومی بهتر برای این کنسول معرفی شدند.

برای اولین‌بار پس از یک دهه، سونی تغییرات قابل قبولی روی کنترلر این کنسول به نمایش گذاشت و ضمن اضافه کردن یک تاچ‌پد بزرگ، دکمه Share را هم افزود تا با پیشرفت جامعه گیمرها هم‌سو شود. 

کتابخانه‌ی بازی‌های پلی استیشن 4

پلی‌ استیشن ۴ یکی از پرطرفدارترین کنسول‌های بازی در دنیا است که با مجموعه‌ای گسترده از بازی‌های متنوع و جذاب، توانسته است محبوبیت بی‌نظیری را به دست آورد. این کنسول با عرضه کتابخانه‌ای از عناوین برجسته، تجربه‌ی بی‌نظیری را برای بازیکنان فراهم کرده است.

یکی از بازی‌های برجسته برای پلی‌ استیشن ۴، Uncharted 4: A Thief’s End است که با داستان گیرا، گرافیک بی‌نظیر و گیم‌پلی متنوع خود، توانسته است بازیکنان زیادی را به خود جلب کند. بازی Bloodborne که با گیم‌پلی سریع و مبارزات چالش برانگیز خود، جایگاه خود را در کتابخانه‌ی بازی‌های این کنسول به دست آورده است.

پلی استیشن 4

در میان بازی‌های برجسته‌ی پلی‌ استیشن ۴ بازی Infamous: Second Son نیز جای دارد. این بازی با گرافیک برتر و داستان جذاب خود، توانسته است توجه تعداد زیادی از طرفداران را به خود جلب کند.

به طور کلی، کتابخانه بازی‌های PlayStation 4 با عناوینی همچون آنچارتد ۴: عاقبت یک دزد (Uncharted 4: A Thief's End)، بلادبورن (Bloodborne)، بدنام: فرزند دوم (inFAMOUS: Second Son)، آنتیل داون (Until Dawn) و متال گیر سالید ۵: فانتوم پین (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) تجربه‌ی بی‌نظیری را برای دارندگان این کنسول فراهم کرده است.

این کتابخانه با بازی‌های ویچر ۳: وایلد هانت (The Witcher 3: Wild Hunt)، عصر اژدها: تفتیش عقاید (Dragon Age: Inquisition) و سرزمین میانه: سایه موردور (Middle-earth: Shadow of Mordor) نیز به خوبی گیمرها را در دنیای پر هیجان بازی‌ها فرو می‌برد. 

دوال شاک 4، دسته پلی استیشن 4

کنترلر دوال شاک ۴ (DualShock 4)، در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ همراه با کنسول پلی‌ استیشن ۴ به بازار عرضه شد. این کنترلر با بهبودهای چشمگیری نسبت به نسل‌های قبلی خود، از جمله سنسورهای حرکتی بهتر و صفحه لمسی، توانست توجه بسیاری از گیمرها را به خود جلب کند.

دوال شاک 4، دسته پلی استیشن 4

طراحی DualShock 4 به شکل ارگونومیک و راحت برای دست کاربران بهینه شده بود. این کنترلر از اتصال بی‌سیم بلوتوث برای ارتباط با کنسول پلی‌ استیشن ۴ استفاده می‌کند و دارای ویژگی‌های فراوانی است که تجربه بازی شما را بهبود می‌بخشد.

از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به صفحه لمسی، بلندگوهای داخلی، ورودی جک صوتی، پورت USB برای شارژ و اتصال به دستگاه‌های دیگر اشاره کرد. دوال شاک ۴ به عنوان کنترلر اصلی کنسول پلی‌ استیشن ۴ استفاده می‌شود، اما همچنان می‌توان از آن برای بازی‌های رایانه‌ای و دیگر پلتفرم‌ها نیز استفاده کرد، به شرطی که نرم‌افزار مورد نیاز برای پشتیبانی از آن نصب شده باشد.

کنترلر پلی استیشن ۴ به تنهایی هیچ سخت افزار و امکانات مستقیمی برای صحبت با سایر بازیکنان در حین بازی یا موارد دیگر ندارد. این کنترلر صرفاً برای انتشار صداهای انتخابی از کنسول، بسته به فعالیت بازیکن از داخل بازی یا منو طراحی شده است.

جدول مشخصات دوال شاک 4، دسته پلی استیشن 4

امکانات کلیدی:کنترل حرکت، بلندگوی داخلی،
جک ۳.۵ میلی متری و تاچ‌پد
قابلیت اتصال:microUSB و بلوتوث
اندازه:۹۹ در ۱۶۲ در ۵۰ میلی مترسازگاری:PS5 (فقط بازی‌های PS4)،
PS4، رایانه شخصی،
PS3، اندروید، Mac و iOS
وزن:۲۰۹ گرمتاریخ انتشار:۱۵ نوامبر ۲۰۱۳

پلی استیشن 4 اسلیم (PlayStation 4 Slim)

پلی‌ استیشن ۴ نیز مانند اجداد خودش باز هم بعد از مدتی کوچک و جمع و جورتر شد و در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ پلی استیشن 4 اسلیم رونمایی شد. پلی استیشن 4 اسلیم در واقع ورژن باریک‌تر شده پلی استیشن 4 معمولی است و به جز وای‌فای، بلوتوث و پشتیبانی USB 3.1، هیچ تفاوت سخت‌افزاری خاصی با مدل‌های عادی ندارد.

علاوه بر این، این دستگاه مصرف انرژی بهینه‌تری نسبت به مدل اول دارد و دما و سر و صدای آن نیز کمتر است. از معایب مدل Slim نسبت به مدل Fat می‌توان به حذف پورت صوتی S/PDIF اشاره کرد.

پلی استیشن ۴ پرو (PlayStation 4 Pro)

پی اس ۴ پرو در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد. در حقیقت پلی‌ استیشن 4 پرو را می‌توانید تلفیقی از پلی‌ استیشن 4 معمولی و پلی استیشن 4 اسلیم بدانید. از نظر فیزیکی، پلی‌ استیشن 4 پرو کنسول بزرگ و سنگینی است و در ابعاد ۵۳ × ۳۰۵ × ۲۷۴ میلی‌ متر عرضه می‌شود.

پلی استیشن ۴ پرو (PlayStation 4 Pro)
پلی استیشن ۴ پرو (PlayStation 4 Pro)

پلی استیشن 4 ابتدایی از ۱.۸۴ ترافلاپس قدرت پردازشی بهره می‌برد در حالی که ورژن پرو، به سخت افزاری مجهز شده که قادر است ۴.۲ ترافلاپس پردازش را انجام دهد. این کنسول سونی به قدری قدرت دارد که می‌تواند بازی‌ها را در حالت 4K اجرا کرده یا دست کم آن‌ها را به 4K آپ‌اسکیل کند.

کنسول پلی استیشن 4 با وزنی ۳.۳ کیلوگرمی، از نسخه اولیه پلی‌ استیشن 4 در حدود ۵۰۰ گرم سنگین‌تر است و در مقابل پلی‌ استیشن 4 اسلیم نیز اضافه وزنی ۱.۲ کیلوگرمی دارد. این افزایش ابعاد و وزن به دلیل سخت‌افزاری است که درون این کنسول قرار گرفته است تا بتواند به خوبی از اجرای بازی‌ها با رزولوشن 4K بربیاید.

پلی‌ استیشن 4 پرو بر خلاف پلی‌ استیشن 4 معمولی و اسلیم، از پورت‌های 3.1 USB با سرعت بالا استفاده می‌کند و همین امر باعث شده انتقال داده با سرعت بسیار بیشتری صورت بگیرد. از طرف دیگر، یک USB اضافی در قسمت پشتی این کنسول قرار گرفته که باعث می‌شود اگر هدست پلی استیشن واقعیت مجازی (VR) دارید، بتوانید آن را بدون مشکل به کنسول خود متصل کنید.

یکی از نکات بسیار خوب پلی‌ استیشن 4 پرو، بازگشت خروجی اپتیکال صدا است که در نسخه اسلیم این کنسول حذف شده بود و بدون شک خبر خوبی برای طرفداران صدا است.

سونی برای پردازنده پلی‌ استیشن 4 پرو به صورت مجزا یک گیگابایت DRAM نیز در نظر گرفته است که باعث می‌شود سیستم بتواند به راحتی سیستم عامل را اجرا کند و در پخش تصاویر 4K به مشکل بر نخورد. پردازنده این کنسول دقیقا مانند پلی‌ استیشن 4، پردازنده جگوار کمپانی AMD است اما فرکانس آن از ۱.۶ گیگاهرتز به ۲.۱ گیگاهرتز ارتقا یافته است.

جدول مشخصات پلی استیشن ۴ (PlayStation 4)

مدل:PlayStation 4 (PS4)تاریخ عرضه:فوریه ۲۰۱۳
پردازنده گرافیکی  (GPU):پردازنده گرافیکی یکپارچه شده AMD با فرکانس کاری ۸۰۰ مگاهرتزپردازنده مرکزی (CPU):پردازنده ۸ هسته‌ای AMD‌ با‌ هسته‌های سفارشی Jaguar و فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز
حافظه‌ی رم:۸ گیگابایت GDDR5 درایو نوری (Optical Drive):دیسک بلو ری، دی‌وی‌دی
ابعاد و وزن:۵۳ × ۳۰۵ × ۲۷۴ میلی‌ متری
۲.۷۶ کیلوگرم
اتصالات و امکانات:خروجی صدای اپتیکال
دو درگاه USB

پلی استیشن ۵ (PlayStation 5)  سال ۲۰۲۰

در نوامبر ۲۰۲۰، شرکت سونی اینتراکتیو انترتینمنت کنسول بازی پلی‌ استیشن ۵ (PS5) را عرضه کرد. با طراحی زیبا، سخت‌افزاری پیشرفته و ویژگی‌های نوآورانه، پلی‌ استیشن ۵ به شدت مورد توجه گیمرها قرار گرفت. در مرکز پلی‌ استیشن ۵، یک پردازنده سفارشی AMD Ryzen و GPU قرار دارد که گرافیک‌های خیره‌کننده‌ای را ارائه می‌دهد.

پلی استیشن ۵ (PlayStation 5) 

این کنسول دارای ۱۶ گیگابایت حافظه رم GDDR6 است که برای انجام چند وظیفه به صورت همزمان و فعالیت‌های گیمینگ مناسب است. به لطف SSD قدرتمند و با کیفیت پلی استیشن ۵، همه چیز در زمان‌ بسیار کوتاهی کامل بارگذاری می‌شود.

یکی از بهترین بازی های پی اس فایو خود Astro’s Playroom است که به صورت پیش‌فرض روی کنسول قرار دارد و نیازی نیست حتی برای تجربه این بازی دوست داشتنی پول اضافه‌ای خرج کنید. Astro’s Playroom به غیر از آنکه یک بازی واقعا لذت‌بخش و سرگرم کننده با دنیایی از ایستر اگ و نکات مخفی است، و به بهترین شکل ممکن ویژگی‌های انقلابی دوال‌سنس را به رخ می‌کشد.

به غیر از این بازی، چند انحصاری بزرگ دیگر مثل مرد عنکبوتی مارول: مایلز مورالز (Marvel's Spider-Man: Miles Morales)، دیمنز سولز (Demon's Souls)، Sackboy: A Big Adventure و Ratchet & Clank: Rift Apart در کتابخانه‌ی گسترده‌ این کنسول قرار دارند.

علاوه بر این، رابط کاربری جدید، درگاه‌ USB-C، پشتیبانی از HDMI 2.1، رزولوشن 4k و همچنین بهره گیری از تکنولوژی‌های eARC، ری تریسینگ، ALLM و همچنین حافظه‌های پرسرعت، کنسول پلی استیشن 5 را به یک کنسول خارق العاده بدل کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین مشاهده بررسی دقیق کنسول پلی استیشن ۵ می‌توانید به مقاله «بررسی پلی استیشن ۵ – لمس آینده گیمینگ» مراجعه کنید.

دوال سنس، دسته پلی استیشن 5

دوال سنس (Dual Sense) نام کنترلر کنسول نسل نهمی سونی یعنی پلی استیشن ۵ است که بخاطر ویژگی‌هایی مانند هپتیک فیدبک یا بازخورد لمسی (Haptic Feedback) و تریگرهای تطبیق‌پذیر شناخته می‌شود.

با وجود اینکه دوال‌سنس کمی از کنترلر قبلی سنگین‌تر شده اما به لطف ارگونومی خوبش به هیچ وجه متوجه این تغییر وزن نمی‌شید و تا مدت‌ها می‌توانید بدون خسته شدن از آن استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به «ویجی لاگ: با دوال‌سنس خفن‌ترین کنترلر تاریخ از نزدیک آشنا شوید» مراجعه کنید.

دوال سنس، دسته پلی استیشن 5

دکمه‌های سفید رنگ و شفاف شاید به نظر ساده بیایند اما در عوض کیفیت خیلی خوبی دارند. دوال سنس در چیدمان کلید‌ها تفاوت چندانی با کنترلر نسل هشتمی ندارد. این کنترلر همان چیدمان آشنای پیشین را کمابیش حفظ کرده است.

هرچند در کنترلر نسل نهمی تغییراتی چون جایگزینی کلید Share با دکمه Create ایجاد شده است. ال‌ای‌دی‌های نمایش وضعیت دسته نیز به منظور زیبایی هرچه تمام‌تر دوال سنس، تغییر مکان داده‌اند.

تریگر‌ها نیز نسبت به نمونه‌‌های دوال شاک ۴ کمی بزرگ‌تر شده‌اند. کلید‌های L1 و R1 اکنون کمی ابعاد بزرگ‌تری داشته و شاهد کاهش فاصله میان آن‌ها با تریگر‌ها هستیم. در بخش پشتی کنترلر نیز درگاه میکرو USB‌ با USB-C جایگزین شده است.

دوال سنس، دسته پلی استیشن 5
دوال سنس و دوال شاک ۴

یکی از بزرگترین بهبودهای دوال سنس نسبت به کنترلر‌های قبلی، استفاده از قابلیت‌های هپتیک فیدبک و تریگرهای تطبیق‌پذیر کنترلر است که به شکلی باورنکردنی می‌توانند حس‌های مختلفی را به دست‌های شما منتقل کنند.

برای مثال در بازی Astro’s Playroom با برداشتن تیر و کمان و فشار دادن تریگر حسی درست مثل کشیدن زه کمان را تجربه می‌کنید یا موقعی که در Dirt 5 روی مسیرهای سخت آفرود جولان می‌دهید، آن حس اصطکاک شدید چرخ‌ها به دست‌هایتان منتقل می‌شود.

کنترلر DualSense همچنین شامل میکروفون و بلندگوی داخلی است تا برای بازیکنان راه‌های جدیدی برای ارتباط و تعامل فراهم کند. این ویژگی امکان گفتگوی صوتی بدون نیاز به لوازم جانبی اضافی را فراهم می‌کند و تجربه بازی چندنفره را بهبود می‌بخشد. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنم مقاله «تفاوت دوال شاک و دوال سنس در چیست؟» را مطالعه کنید.

جدول مشخصات دوال سنس، دسته پلی استیشن 5

امکانات کلیدی:بازخورد لمسی، محرک‌های تطبیقی،
میکروفون داخلی، کنترل‌های حرکتی،
جک ۳.۵ میلی متری و تاچ‌پد
قابلیت اتصال:USB-C و بلوتوث
اندازه:۱۰۶ در ۱۶۰ در ۶۶ میلی مترسازگاری:PS5، رایانه شخصی و اندروید
وزن:۲۸۰ گرمتاریخ انتشار:۱۲ نوامبر ۲۰۲۰

پلی استیشن ۵ اسلیم (PlayStation 5 Slim) 

تغییرات مدل جدید پلی‌ استیشن شامل سخت افزار کنسول نمی‌شود. اما استفاده از طراحی نوآورانه و مدرن، باعث بهبود عملکرد کنسول در مدیریت دما شده است. همچنین، عملکرد این کنسول در اجرای بازی‌ها تغییری نداشته و مانند قبل تمام بازی‌ها را با کیفیت عالی اجرا می‌کند.

پلی استیشن ۵ اسلیم (PlayStation 5 Slim) 
پلی استیشن ۵ اسلیم (PlayStation 5 Slim) 

از تغییرات اصلی مدل جدید پلی استیشن می‌توانیم به درایو نوری قابل ارتقا و تغییرات ظاهری آن اشاره کنیم. همچنین وزن و ابعاد کنسول نیز دستخوش تغییراتی شده است. در مقایسه با مدل‌های قدیمی این کنسول جدید، ۳۰ درصد کوچک‌تر شده که این ویژگی بسیار چشم‌گیر و قابل تشخیص است.

از دیگر تغییرات این کنسول می‌توانیم به کاهش ۱۸ درصدی وزن کنسول‌های دیسک‌خور و کاهش وزن ۲۴ درصدی در مدل‌های دیجیتالی اشاره کنیم. این کاهش وزن در کنسول‌های جدید به‌ دلیل استفاده از طراحی و چیپ‌ست‌های جدید است. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنم مقاله «بررسی کنسول پلی استیشن ۵ اسلیم» را مطالعه کنید.

جدول مشخصات پلی استیشن ۵ (PlayStation 5)

مدل:PlayStation 5 (PS5)تاریخ عرضه:۱۰ نوامبر ۲۰۲۰
پردازنده گرافیکی  (GPU):قدرت پردازشی ۱۰.۲۸ ترافلاپس، مجهز به ۳۶ واحد محاسباتی
با فرکانس پردازشی ۲.۲۳ گیگاهرتز (دارای فرکانس متغیر) و معماری RDNA۲
پردازنده مرکزی (CPU):۸ هسته‌ی ZEN 2 – فرکانس ۳.۵ گیگاهرتز همراه با قابلیت SMT
حافظه‌ی رم:۱۶ گیگابایت GDDR۶درایو نوری (Optical Drive):بلوری 4K UHD
ابعاد و وزن:۲۶۰ × ۱۰۴ × ۳۹۰ میلی‌متری
۴.۵ کیلوگرم
اتصالات و امکانات:کابل HDMIُ
دو درگاه USB-A و
یک درگاه USB-C

کلام آخر

به طور خلاصه، پلی‌ استیشن‌ها از ابتدای عرضه در سال ۱۹۹۴ تا به امروز، نقش بسیار مهمی در صنعت بازی‌های ویدیویی داشته‌اند و در توسعه و پیشرفت این صنعت نقش بسزایی داشتند. این سری کنسول‌ها با ارائه تجربه‌ی بازی‌های منحصر به فرد، توانسته‌اند به یکی از مورد علاقه‌ترین و پرفروش‌ترین کنسول‌ها در سراسر جهان تبدیل شوند.

پلی‌ استیشن چیست؟

 پلی‌ استیشن یک کنسول بازی ویدیویی است که توسط شرکت سونی (Sony) تولید می‌شود. این کنسول‌ها امکان اجرای بازی‌های ویدیویی و دیگر سرویس‌های دیجیتال را فراهم می‌کنند.

پلی‌ استیشن چه نسخه‌هایی دارد؟

تاکنون چندین نسخه از پلی‌ استیشن عرضه شده است، از جمله پلی‌ استیشن ۱، پلی‌ استیشن ۲، پلی‌ استیشن ۳، پلی‌ استیشن ۴، و نسل جدید پلی‌ استیشن ۵.

چه بازی‌های انحصاری برای پلی‌ استیشن وجود دارد؟

پلی‌ استیشن معروف به ارائه بازی‌های انحصاری با داستان‌های جذاب است. به عنوان مثال، بازی‌هایی مانند آنچارتد (Uncharted)، گاد آف وار یا خدای جنگ (God of War)، د لست آف آس (The Last of Us) و مرد عنکبوتی (Spider-Man) از جمله بازی‌های انحصاری پلی‌ استیشن هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • زخمی(winnoban سابق)
    زخمی(winnoban سابق) | ۹ اسفند ۱۴۰۲

    یادش بخیر دیسک ps2 رو با پنبه و خمیر دندان تمیز میکردیم

  • khashayar.14236678
    khashayar.14236678 | ۹ اسفند ۱۴۰۲

    خیلی عالی و جذاب بود

  • Scorpion x
    Scorpion x | ۸ اسفند ۱۴۰۲

    به نظرم همین مقاله رو برای ایکس باکس درست کنید. مقاله خیلی خوبی بود.👍

    • ارشیا ایزدیار
      ارشیا ایزدیار | ۸ اسفند ۱۴۰۲

      برای ایکس باکس قبلا نوشته شده :))

      https://vigiato.net/p/342065

  • ❤️ NieR LoveR
    ❤️ NieR LoveR | ۸ اسفند ۱۴۰۲

    مقاله‌ عالی و مفصلی بود 👌👍

مطالب پیشنهادی