ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی دورهمی
سرگرمی

۷ بازی دورهمی ساده بدون نیاز به کاغذ برای دوران قرنطینه

ماندن در خانه و سرگرم ماندن این روزها به چالش سختی تبدیل شده است. البته که بسیاری از گیمرها از این فرصت استفاده می‌کنند تا به سراغ بازی‌هایی بروند که مدت‌ها می‌خواستند آن‌ها را تمام ...

حسین آدینه
نوشته شده توسط حسین آدینه | ۱۱ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

ماندن در خانه و سرگرم ماندن این روزها به چالش سختی تبدیل شده است. البته که بسیاری از گیمرها از این فرصت استفاده می‌کنند تا به سراغ بازی‌هایی بروند که مدت‌ها می‌خواستند آن‌ها را تمام کنند. اما اگر چندان اهل بازی‌های ویدیویی نیستید یا می‌خواهید با اعضای خانواده و اهل خانه سرگرم و دورهم بمانید و به کرونا و قرنطینه فکر نکنید، می‌خواهیم در این مطلب به سراغ ۶ بازی ساده‌ای برویم که برای تجربه آن‌ها نیاز به هیچ ابزاری ندارید، حتی یک برگ کاغذ. در مطلب قبلی هم به سراغ بازی‌های کمی پیچیده‌تر رفتیم که به قلم و کاغذ نیاز دارند و پیشنهاد می‌کنم آن‌ها را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید:

می‌دانم که احتمالا با تمامی یا حداقل بیشتر بازی‌های این لیست آشنایی دارید اما خب گاهی اوقات آنقدر برای سرگرم ماندن به گزینه‌های پیچیده‌تری فکر می‌کنیم که این بازی‌های ساده و قدیمی از یادمان می‌روند. برای همین پیشنهاد می‌کنم در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا با هم این بازی‌ها را مرور کنیم. راستی اگر برای پیدا کردن سریال، بازی و هر تفریح مخصوص دیگری برای این ایام می‌گردید، حتما سری به صفحه سرگرمی در خانه ویجیاتو بزنید.

سایکو

بازی سایکو که البته در کشورهای خارجی با نام «روان‌پزشک» (Psychiatrist) شناخته می‌شود، یکی از بازی‌های دورهمی جدید است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای مافیا و امثال آن باشد اگر از آن‌ها خسته شدید. در سایکو، یکی از اعضای جمع در نقش‌ روان‌پزشک قرار می‌گیرد و دیگران همگی سایکو یا روانی هستند. بهتر است شخصی را به عنوان روان‌پزشک انتخاب کنید که با بازی آشنا نباشد. سپس برای مدتی، روان‌پزشک جمع را ترک می‌کند و سایکوها باید روی اختلالی مشترک به توافق نظر برسند.

بازی دورهمی سایکو

اینکه اختلال مورد نظر چی باشد، کاملا به خلاقیت و فکر شما بستگی دارد. برای مثال اختلال می‌تواند این باشد که همه شما موقع دروغ گفتن، چشمک می‌زنید یا هر شخصی فکر می‌کند بازیگر سینمایی مورد علاقه‌اش است. بعد از آنکه در انتخاب اختلال به اشتراک نظر رسیدید، روان‌پزشک بر می‌گردد و باید با پرسیدن سوالاتی غیر مستقیم اختلال شماها را تشخیص دهد.

منظور از سوالات غیر مستقیم این است که روان‌پزشک نمی‌تواند به صورت مستقیم در مورد اختلال بپرسد. یک قائده جالب دیگر بازی این است که اگر یکی از سایکوها به هر دلیلی در جواب به سوال روان‌پزشک، از اختلال پیروی نکرد یا دروغ گفت، دیگر سایکوها باید سریع بگویند «سایکو» و هر کسی که زودتر گفته باشد، جایش را با کسی که دروغ گفته تعویض می‌کند. این حرکت به خصوص در مواردی می‌تواند جالب باشد که اختلال مورد نظر به جایگاه افراد بستگی داشته باشد، برای مثال هر شخص سمت راستی خودش است. بازی آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا روان‌پزشک بتواند اختلال را تشخیص دهد و بعد از آن می‌توانید فرد دیگری را به عنوان روان‌پزشک جدید انتخاب کنید.

پانتومیم

بازی دورهمی پانتومیم

گزینه اول هر جمعی است؛ کمتر پیش می‌آید دور هم باشید و تصمیم بگیرید بازی کنید، اما کسی مخالف تجربه پانتومیم باشد. ریشه این بازی به قرن هجدم و کشور فرانسه بر می‌گردد؛ می‌توان با تنها چهار نفر هم پانتومیم بازی کرد، اما هر چه تعداد نفرات بیشتر باشند هیجان و لذت بازی هم بیشتر می‌شود. افراد حاضر باید به دو تیم (ترجیحاً با تعداد نفرات مساوی) تقسیم شوند.

روند بازی به این صورت است که تیم اول کلمه یا عبارتی را مد نظر قرار داده و آن را فقط به یک نفر از تیم مقابل می‌گویند. آن نفر باید بدون به زبان آوردن هیچ حرفی و تنها با ادابازی و ایما و اشاره و به نوعی اجرای نمایش، کلمه را به هم‌تیمی‌هایش تفهیم کند تا بتوانند به درستی آن را حدس بزنند. این روند به صورت نوبتی تا آخرین نفرِ هر دو تیم دنبال می‌شود تا در نهایت گروهی که بیشتر درست حدس زده‌اند پیروز ماجرا محسوب گردد.

بهتر است محدودیت زمانی هم برای هر نفر تعیین شود، مثلاً سه دقیقه زمان ایده‌آلی است؛ چرا که به هر حال تیمی که مشغول حدس زدن کلمه است و موفق نشده باید در مرحله‌ای شکست بخورد.

اگر می‌خواهید بازی‌تان جذابتر و خنده‌دار شود، پیشنهاد می‌کنیم از کلمات یا عباراتی استفاده کنید که طرف مقابل را مجبور کند حرکاتی عجیب و غریب و بعضاً خنده‌دار اجرا نماید. گفتنی است استفاده از کلماتی که نمایشِ آن غیرممکن به نظر می‌رسد از لذت بازی می‌کاهد و طبیعتاً تیم حریف هم این مسئله را تلافی خواهد کرد. سعی کنید پانتومیم برای شما بیشتر جنبه تفریحی داشته باشد تا رقابتی.

بیست سوالی

بازی دورهمی بیست سوالی

این بازی دورهمی هم مثل بقیه هر چقدر تعداد نفرات بیشتر باشند، بیشتر لذت‌بخش خواهد بود. مشابه با پانتومیم دو تیم در مقابل هم قرار می‌گیرند و یک نفر از هر گروه به نوبت مسئول انجام رقابت می‌شود.

یک تیم حاضر در دورهمی در قالب پرسشگر بازی می‌کند و نفر منتخب تیم دوم هم می‌تواند به هر سوال تنها با «بله» یا «خیر» پاسخ دهد. وقتی کلمه انتخاب شد گروه مقابل مجاز است حداکثر ۲۰ سوال بپرسد تا آن عبارت را حدس بزند. ترفند پیروزی هم این است که با هر سوال بازی دانش مربوط را محدود کنید تا به یک مسیر مشخص رسیده و حدس نهایی را بزنید.

مثلا در ابتدا معمولاً پرسیده می‌شود آیا کلمه مورد نظر جاندار است یا خیر، چون این سوال به نوبه خود گستره پرسش‌های بعدی را تقریباً نصف می‌کند و می‌توان به صورت دقیق‌تر و خاص‌تر سوالات بعدی را ادامه داد. بدیهی است در بازی دورهمی بیست سوالی هم صرفاً تفریح باید در اولویت باشد نه رقابت و استفاده از کلماتی که غیر قابل تشخیص هستند.

گل یا پوچ

بازی دورهمی گل یا پوچ

یادگار دوران دبستان گل یا پوچ است. خیلی ساده یک تکه کاغذ مچاله شده یا هرچیز کوچکی مثل هسته آلبالو و ساچمه را برداشته و بدون اینکه طرف مقابل متوجه شود در داخل یکی از مشت‌های دست‌تان قرار می‌دهید. وظیفه رقیب هم این است که حدس بزند کاغذ یا هسته مورد بحث در دست راست قرار دارد یا دست چپ.

گل یا پوچ هم طبیعتاً با تعداد نفرات بیشتر و به صورت دورهمی لذت‌بخش‌تر و البته سخت‌تر می‌شود. چرا که تعداد دست‌ها بیشتر شده و گل سخت‌تر پیدا می‌شود. البته در این شرایط بهتر است برای مخفی کردن گل دست‌ها را پشت بدن قرار نداده و با ترفندهایی روبروی چشمان حریف بازی کنید تا حدس صحیح برای آنها خیلی هم غیرممکن نشود.

قانون در گل یا پوچ معمولاً مسئله‌ای توافقی است، اما روند عمومی این گونه است که حد نصاب 21 امتیاز انتخاب شده و هر تیم زودتر به آن برسد پیروز خواهد شد. اگر مثلاً 5 نفر در هر گروه حضور دارند، تیم مقابل پیش از حدس گل می‌تواند نیمی از دست‌ها، یعنی 5 دست را پوچ کند تا شانس پیش بینی صحیحش را بالا ببرد. ناگفته نماند اگر به اشتباه دستی را پوچ کند یک امتیاز منفی برای تیم در نظر گرفته می‌شود، حدس صحیح گل هم 2 امتیاز دارد؛ اگر بدون پوچ کردن هیچ دستی در اولین حدس جای درست گل را تشخیص بدهید 5 امتیاز کسب می‌نمایید.

سنگ کاغذ قیچی

بازی دورهمی سنگ کاغذ قیچی

یکی از مشهورترین بازی‌های دورهمی دنیا به شمار می‌آید که البته اغلب اوقات دو نفره و جهت پیروزی بر سر مسئله‌ای انجام می‌شود.

روند بازی اینگونه است دو نفر دست را به صورت مشت شده بالا نگه می‌دارند و ۳ بار می‌شمارند و به صورت غیر قابل پیش بینی دست را با حالات شبیه سازی شده‌ای از سنگ (دست مشت شده)، کاغذ (کف دست به صورت باز) و یا قیچی (دست به حالت نمایش دادن عدد دو با انگشت‌های اشاره و میانی) پایین می‌آورند.

سنگ قیچی را می‌شکند، قیچی کاغذ را می‌بُرد و کاغذ سنگ را می‌پوشاند؛ هر کدام از این حالات امتیازی برای نفر برنده محسوب شده و اگر هر دو نفر دستشان را مشابه با یکدیگر پایین بیاورند، مساوی شده و امتیازی لحاظ نمی‌گردد.

بله خیر معکوس

بازی دورهمی بله و خیر معکوس

این بازیِ کلامی، یک نفر که از همه سرزبان‌دار‌تر و پرشورتر است را در مقابل سایر جمعیت قرار می‌دهد. این نفرِ سرزبان‌دار باید از طرف مقابلش یک سری سوالات بدیهی بپرسد و او هم با بله یا خیر جواب بدهد. نکته اصلی جایی است که هر جا پاسخش مثبت بود بگوید خیر و هرجا پاسخش منفی بود بگوید بله. یعنی در حقیقت همه چیز را معکوس جواب دهد. مثلا وقتی پرسیده می‌شود آیا ماست سفید است باید جواب داده شود خیر.

هیجان اصلی این بازی به نفر پرسشگر وابسته است، که در واقع باید بتواند با زیرکی سوالات گیج کننده و غیرمرتبط را پشت سر هم و با سرعت بالا بپرسد تا نفر مقابل دستپاچه و گیج شده و غلط جواب بدهد. هر نفری که تعداد سوالات بیشتری را بتواند درست (یعنی معکوس) پاسخ دهد برنده دورهمی خواهد بود.

دو حقیقت و یک دروغ

این بازی دورهمی نیز به هیچ وسیله‌ای احتیاج ندارد و در تعداد بازیکن‌ها هم محدودیتی نیست. برای شروع دایره‌ای تشکیل دهید و همگی دور هم بنشینید. سپس به صورت اتفاقی یا با توافق نظر یک شخص را برای شروع انتخاب کنید، این شخص باید سه جمله در مورد خودش بگوید که دو گزاره حقیقت دارند و گزاره دیگر دروغ است. بعد از گفتن هر سه جمله، بقیه باید به نوبت جمله غلط را تشخیص دهند و بعد از اعلام حدس همه بازیکن‌ها، کسی که جملات را بیان کرده، جمله دروغ را اعلام می‌کند.

بازی دورهمی دو حقیقت و یک دروغ

کسانی که توانسته‌ باشند به درستی جمله دروغ را تشخیص دهند، یک امتیاز دریافت می‌کنند. اگر فقط یک نفر درست حدس زده باشد، همان شخص بازی را ادامه می‌دهد و در هر حالتی جز این، شخص کناری فرد قبلی جملاتش را خواهد گفت. شکل‌های دیگری از این بازی نیز وجود دارند که انتخاب آن‌ها به سلیقه شخصی شما و کسانی که با آن‌ها بازی می‌کنید، بستگی دارد. برای مثال می‌توانید بازی را طوری اجرا کنید که هر کس دو دروغ و یک حقیقت بگوید.

برای آنکه حدس زدن جمله درست برای بقیه سخت‌تر شود، توصیه می‌کنیم هر بار ترتیب جملات درست و غلط را تغییر دهید یا از استراتژی‌های گول زننده استفاده کنید. برای مثال، دو حقیقتی را انتخاب کنید که باورش سخت باشد و در عوض دروغی بگویید که باور کردنش راحت باشد. اینکه هر سه جمله عادی یا باورنکردنی باشند نیز استراتژی خوبی برای سخت‌تر کردن کار بازیکن‌های دیگر است.

جدا از این لیست، بد نیست که در نهایت سری هم به پلی لیست بازی های کاغذی ویجیاتو بزنید تا انتخاب بهتری داشته باشید.

همچنین در انتها از شما می‌خواهم که اگر به دنبال لیستی از بازی خنده دار برای پی‌سی می‌گردید، مقاله بعدی از ویجیاتو را نیز مطالعه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • Mohammad reza
    Mohammad reza | ۱۳ فروردین ۱۳۹۹

    جالب بود اما بازی آخری بی مزه ست.

  • Mahmoud
    Mahmoud | ۱۲ فروردین ۱۳۹۹

    اینارو بریز دور حکم بزن حالشو ببر ، پاسور رو نمیگن نامردا ، بازی های زیادی داره ، بلف پنج نفره عالیه

  • ?????
    ????? | ۱۱ فروردین ۱۳۹۹

    بد نبود ?

  • Mynameismyname
    Mynameismyname | ۱۲ تیر ۱۳۹۸

    این پسره عکس اخریه ، تیشرت سبزه رو از طرف من یه ماچ آبدارش کنید

  • Raymond P Fore
    Raymond P Fore | ۱۲ تیر ۱۳۹۸

    جوووووووووون این عکس اخریه که داره فکر میکنه چه پسریه

    • Kane
      Kane | ۱۲ تیر ۱۳۹۸

      خیلی کاربردی بود . مسخره هم بود .آخه این نظرم تو داری میدی

مطالب پیشنهادی