
بررسی کمیک Absolute Wonder Woman | آرک The Lady or the Tiger
رویارویی دایانا و هیدیس

کمیک Absolute Wonder Woman با آرک داستانی The Last Amazon توانست یک آغاز درخشان برای واندر وومن در سری ابسولوت دیسی باشد تا بتوان از این اثر به عنوان یکی از برترین آثار خط تازهی این انتشارات نام برد. پس از آن خط روایی، نوبت به آرک The Lady or the Tiger رسید تا کمیک Absolute Wonder Woman را پیش ببرد.
با این که این خط داستانی کوتاه تنها برای دو شماره جریان دارد ولی نسبت به آرک پیشین هم از نظر دیداری و هم از دیدگاه روایی فاصلهی قابل توجهی میگیرد. اما آیا این فاصله یک نقطه ضعف به شمار میآید یا یک فرصت دیگر برای درخشش؟
نام کمیک | Absolute Wonder Woman (آرک The Lady or the Tiger) |
ناشر | دیسی |
آفرینندگان | کلی تامسون و ماتیا دی یولیس |
تاریخ انتشار | از ماه مارس تا آوریل سال ۲۰۲۵ |
تعداد شمارهها | ۲ شماره |
آرک داستانی The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman عملاً یک پنجرهی کوچک برای نفس کشیدن روایت و شماری از کاراکترهای این اثر محسوب میشود. با این وجود، این دو شماره کمیک را نباید دستکم گرفت. هر چند خیلی زود از ماجرای The Last Amazon و بیشتر شخصیتهای درگیر آن فاصله گرفتیم ولی با The Lady or the Tiger روایت دایانا پرینس و کیرکه در قلمرو هیدیس دنبال میشود.
رفتن به دنیای زیرزمینی نه تنها این فرصت را پدید میآورد تا با هیدیس ملاقات کنیم، بلکه تعداد دیگری از کاراکترهای اساطیری یونان، از پرومتئوس گرفته تا هکاته و پرسفنی، به شیوههای گوناگون به نمایش کشیده میشوند. این که در دنیای ابسولوت از همان ابتدا تأکید بیشتری روی سویههای افسانهای دایانا پرینس و پیوندش با چنین وجودیتهایی میشود باعث این است تا واندر وومن این جهان چیزی فرای یک ابرقهرمان کلاسیک کمیک بوکهای آمریکایی به چشم آید.
ارتباطات بین این ورژن از دایانا با خدایان، پدیدهها، داستانها، شخصیتها و موجودات اساطیری یونانی بیشتر این حس را القا میکنند که در کمیک Absolute Wonder Woman در حال خواندن روایتهای مدرن الهامگرفته از افسانههای باستانی یونانی هستیم تا این که بخشی از کمیکهای معاصر که در چند سال گذشته گرفتار تکرار و نبود نوآوری بودهاند؛ یا به طور آشکارتر چندین شمارهی پیشین کمیک Wonder Woman بنیادین دیسی.
البته در مرکز آرک The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman دو عنصر روایی بالاتر از پدیدههای اساطیری قرار میگیرند. نخستین آنها داستان کوتاه «بانو، یا ببر؟» نوشتهی فرانک آر. استاکتون به حساب میآید که اسم خط داستانی نیز از آن برداشت شده است. این داستان کوتاه ماجرای اندوهناک دو دلداده را روایت میکند که با پایانی باز همراه میشود. در کنار ترکیب «بانو، یا ببر؟» با جنبههای یونان باستان، آرک The Lady or the Tiger پیوند بین کیرکه و دایانا را نیز با این ماجرا در هم میآمیزد.

ترکیب عناصر افسانهای، پیوند مادر و دختری با داستانی عاشقانه-تراژیک قرن نوزدهم آمریکایی در این خط داستانی کمیک Absolute Wonder Woman به اندازهای هماهنگ و جور است که شاید تصور شود همهی این المانها تنها برای این آفریده شدهاند تا در همین آرک The Lady or the Tiger به یکدیگر پیوند بخورند.
اما فرای سویهی داستانی که عملکرد بسیار خوبی از خود بر جای گذاشته است باید به تحسین بخش تصویری این آرک پرداخت. در حالی که خط داستانی قبلی هم کم نگذاشت و با الهام گرفتن از نگارگریهای یونانی باستانی به تصویرگری پرداخته بود ولی آرک The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman یک گام بزرگتر در این زمینه برمیدارد.
با جایگزینی هیدن شرمن (که البته هنوز در تیم آفریننده در جایگاه کاور آرتیست حضور دارد) با ماتیا دی یولیس در این خط روایی، استایل ویژهی این هنرمند برای این دو شماره به Absolute Wonder Woman تزریق میشود. اگر با آثار دی یولیس آشنا نیستید باید به آثاری همچون Invisible Woman و The Cull (که یک همکاری دیگر با کلی تامسون نیز به حساب میآید) اشاره کرد که با شیوهی رئالیسم خود مایهی شگفتی شدند.

ماتیا دی یولیس باز هم هنر خود را در آرک The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman به رخ میکشد. دی یولیس که تازه چند روز دیگر وارد ۳۴ سالگی میشود، کم و بیش در آغاز مسیر خود در دنیای کمیکهاست که میتوان گفت مایهی خرسندیست که چنین هنرمندی در صنعت کمیک بوک فعال است و امید میرود تا سالها با هنرش مخاطبان را مجذوب کند.
در بخش مصور شمارهی ۶ کمیک Absolute Wonder Woman شاهد سایهزنیها، قلمزنیها، نورپردازیها و ریزهکاریهای کوچک و بزرگ از ماتیا دی یولیس هستیم تا یکی از حیرتبرانگیزترین واندر وومنها در چندین سال گذشته را ببینیم. بیراه نیست حتی اگر گفته شود شمارهی ۶ فقط از جنبهی بصری برترین کمیک لاین ابسولوت تا این جای کار به چشم میآید.
این جزئیات در شمارهی ۷ کمی کاهش پیدا میکنند و رنگآمیزی نیز به سمت کارتونی شدن میرود تا از جنبهی رئالیسم اثر کاسته شود. با این وجود، طراحی خدایان یونانی و به ویژه پرسفنی در این شماره به قدری شگفتآور محسوب میشود که دلتان میخواهد دیگر شخصیتهای افسانهای یونان را هم با همین آرت ببینید.
در همین حال نیز بخشی از شمارهی ۷ کمیک Absolute Wonder Woman که داستان «بانو، یا ببر؟» را روایت میکند دوباره از سبک نگارگریهای باستانی یونانی استفاده میکند. البته نه به شیوهی الهامگرفته در آرک پیشین، بلکه در خط The Lady or the Tiger دقیقاً همان استایل نقاشیهای کهن به شکل دو بعدی و با همان رنگآمیزی بهرهبرداری میشود تا این بار برای چند پنل یونان باستان با داستان کوتاه آمریکایی با هم درآمیخته شوند؛ چیزهایی که شاید به نظر چندان با هم جور نباشند ولی تامسون و دی یولیس مثل همهی بخشهای دیگر اثر به خوبی به انجامش میرسانند.
سخن پایانی دربارهی آرک The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman
با این که آرک The Lady or the Tiger کمیک Absolute Wonder Woman عملاً یک میانپرده به شمار میآید و شاید نباید انتظار بالایی از آن داشت اما به اندازهای خوب درآمده است که آرزو میکنید طولانیتر میبود. تماشای به تصویر کشیده شدن پدیدههای اساطیری و افسانهای یونان باستان در این خط داستانی بسیار لذت بخش است که ترکیبشان با یک داستان سرگرمکننده و نمایش پیوند مادر و دختری دایانا پرینس و کیرکه ارزش این خط روایی را دو چندان میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.