ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرگرمی

معرفی بازی دورهمی Pictionary

با شیوع ویروس خانه خراب‌کن کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، همگی داریم نوعی از قرنطینه را تجربه می‌کنیم. اما ماندن در خانه برای چنین مدت زیادی می‌تواند واقعا طاقت‌فرسا و آزاردهنده باشد. اگر شما ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

با شیوع ویروس خانه خراب‌کن کرونا و تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها، همگی داریم نوعی از قرنطینه را تجربه می‌کنیم. اما ماندن در خانه برای چنین مدت زیادی می‌تواند واقعا طاقت‌فرسا و آزاردهنده باشد. اگر شما هم احساس می‌کنید دیدن فیلم‌ها و سریال‌هایی که همیشه می‌خواستید تماشا کنید اما بدون هیچ دلیلی دیدن آن‌ها را به عقب می‌انداختید و تمام کردن بازی‌های مهم چند سال اخیر برای گذراندن این دوران کافی نیست، پس این مطلب مخصوص شماست. این بار می‌خواهیم بازی دورهمی ساده‌ای به نام Pictionary را معرفی کنیم که می‌توانید با اعضای خانواده در خانه آن را تجربه کنید. تازه اگر شما هم دلتنگ دوستان صمیمی و وقت گذراندن با آن‌ها شده‌اید، می‌توانید با کمک نسخه‌های آنلاین و تحت مرورگر Pictionary را از راه دور و از خانه‌هایتان در آسایش و امنیت تجربه کنید.

اما Pictionary چیست؟ پیشکنری یکی از بازی‌های دورهمی بسیار قدیمی و معروف است که شباهت بسیاری به پانتومیم دارد. بگذارید اصلا اینجوری بگویم که پیکشنری دقیقا همان پانتومیم است با این تفاوت که به جای توضیح کلمه یا عبارت مورد نظر با حرکات دست و بدن باید آن را نقاشی کنید تا هم‌تیمی‌هایتان آن را حدس بزنند.

بوردگیم خارجی پیکشنری موجود است و احتمال دارد در ایران هم پیدا شود اما به سادگی و با امکانات موجود در خانه نیز می‌توانید آن را بازی کنید. تنها به چندین کاغذ و قلم احتیاج دارید، اگر در خانه وایت بورد و ماژیک هم داشته باشید که دیگر بهترین حالتش است. برای شروع باید به دو تیم تقسیم و یک نفر هم برای انتخاب کلمات و داوری بازی داوطلب شود. این شخص باید کلمات یا عبارت‌های بازی را روی یک دسته کاغذ نوشته و همچنین مدیریت زمان را بر عهده بگیرند. کلمات می‌توانند هر چیزی باشند، از اسامی افراد معروف گرفته تا صرف فعل‌ها، حیوانات، فیلم‌های سینمایی و امثال آن. اما اگر می‌خواهید همه افراد در بازی حضور داشته باشند می‌توانید چون پانتومیم بازی را طوری برنامه‌ریزی کنید که هر تیم کلمه یا عبارت تیم دیگر را مشخص کند و یک نفر از تیم مقابل آن را نقاشی کند.

بازی Pictionary

هر شخص برای نقاشی کلمه یا عبارت مورد نظر تنها ۶۰ ثانیه زمان دارد و کنترل این زمان بر عهده داور یا تیم مقابل قرار دارد. مرسوم است که قبل از کشیدن نقاشی، می‌توان نوع کلمه یا عبارت را اعلام کرد؛ برای مثال می‌توانید بگویید کلمه مورد نظر یک فیلم سینمایی یا یک ضرب‌المثل است. اما انجام دادن یا ندادن آن کاملا به خودتان و همراهنتان بستگی دارد. اما بیاید از نباید‌ها شروع کنیم. اولین و مهم‌ترین قانون این است که فرد نقاش به هیچ وجه اجازه ندارد با گذاشتن خطوط صاف، تعداد حروف کلمه مورد نظر را مشخص کند یا کلمه‌ای حرف بزند. همچنین اجازه ندارید هیچ کدوم از حروف را روی کاغذ بکشید. از طرف دیگر اما کشیدن کلمات هم‌آوا اما با معنی متفاوت برای حدس زدن آسان‌تر مجاز است. برای مثال کلمه‌ای که روی کاغذ نوشته شده و آن را باید بکشید، کشور «پرتغال» است، برای راحتی کار می‌توانید میوه «پرتقال»‌ را روی کاغذ یا وایت بورد نقاشی کنید تا حدس زدن به مراتب آسان‌تر شود.

ایده و قوانین کلی Pictionary از این قرار است اما می‌توانید به انتخاب خودتان مدل‌های مختلفی از بازی را تجربه کنید. برای مثال در یکی دیگر از مدل‌های بازی از هر دو تیم یک نفر همزمان برای نقاشی داوطلب می‌شوند و هر دو باید یک کلمه یا عبارت یکسان را نقاشی کنند. برنده آن راند تیمی است که بتواند زودتر کلمه را حدس بزند. از طرفی دپگر می‌توانید برای انتخاب کلمات تم و موضوع مشخصی در نظر بگیرید یا حتی شکل دیگری از بازی است که همه یک کلمه یا عبارت مشخص را نقاشی می‌کنند و در انتها برای انتخاب بهترین نقاشی رای‌گیری می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نسخه‌های آنلاین

اگر حال و حوصله کاغذ بریدن و نوشتن کلمات را ندارید یا ترجیح می‌دهید پیکشنری را از خانه خودتان با دوستان صمیمی یا حتی افرادی غریبه تجربه کنید، خوشبختانه ده‌ها سایت و اپلیکیشن مخلتف برای تجربه بازی وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

LetsDraw

اولین نسخه آنلاین و متنوع‌ترین این لیست، سایت LetsDraw است که با مراجعه به آن مطابق تصویر زیر با سه حالت مختلف رو‌به‌رو خواهید شد. گزینه اول یعنی Guess همان پیکشنری عادی خودمان است، با کلیک روی آن با چندین اتاق مختلف رو‌به‌رو خواهید شد که هر کدام تم یا موضوع خاصی دارند. با ملحق شدن به هر کدام از این اتاق‌ها، شما و چندین نفر دیگر از سراسر دنیا باید به نوبت کلمه خواسته شده را نقاشی کنید تا دیگران حدس بزنند. هر کسی که بتواند زودتر حدس بزند و همچنین نقاشی دقیق‌تر و بهتری بکشد امتیاز بیشتری کسب می‌کند. اما سایت LetsDraw برای تجربه این نوع از بازی آنطور که باید کامل نیست و حتی برای درست کردن اتاق باید حتما در سایت ثبت‌نام کنید.

سایت LetsDraw

اما برگ برنده اصلی این سایت نسبت به دیگر موارد این لیست، به خاطر دو حالت دیگر Best و Copy است. در حالت بست، کلمه یا عبارتی برای همه بازیکن‌ها مشخص می‌شود و هر کس باید بهترین و خلاقانه‌ترین نقاشی ممکن از آن کلمه را رسم کند. در انتها نقاشی‌های دیگران برای هر فرد نمایش داده می‌شود تا به آن رای دهند تا در انتها بهترین نقاشی مشخص شده و امتیازش به نقاش آن برسد. حالت کپی کمی آسان‌تر است، در این مود تصویری برای همه نمایش داده می‌شود و هر بازیکن باید به بهترین شکلی که می‌تواند از رو آن را بکشد.

Drawize

اگر به دنبال تجربه اصلی و همان مدل ساده پیکشنری باشید، سایت Drawize یکی از بهترین‌هاست. در این سایت بدون نیاز به ثبت نام می‌توانید اتاق مخصوص خودتان را ساخته و لینکش را در اختیار دوستانتان قرار دهید. مزیت دیگر Drawize این است که مجبور نیستید کلمات انگلیسی و پیش‌فرض خود سایت را بازی کنید و در بخش تنظیمات اتاق،‌ این قابلیت را دارید تا لیستی اختصاصی از کلمات و عبارت‌های خودتان را وارد کنید. ظاهر و رابط کاربری سایت نیز بسیار بهتر از موارد دیگر این لیست چون LetsDraw است.

اگر هم خواستید می‌توانید با انتخاب گزینه Play Online به صورت رندم و شانسی با بازیکن‌های دیگری از سراسر جهان بازی کنید. در دو حالت Quick Guess و Quick Draw نیز می‌توانید نقاشی‌های از پیش آماده را حدس زده و کمی نیز تمرین نقاشی کنید تا با آمادگی بیشتری به رقابت با دیگران بروید. تنها نقطه ضعف مهم سایت Drawize تبلیغات نسبتا زیاد آن است که مجبور می‌شوید هر چند راند یکبار ویدیویی را به اجبار چون یوتیوب تماشا کنید.

سایت Gartic
Gartic

سایت گارتیک از تمامی گزینه‌های قبلی شناخته‌ شده‌تر و معروف‌تر است. بخش زیادی از این محبوبیت بدون شک به طراحی رابط کاربری تمیز و زیبا و امکانات آن بر می‌گردد. همه‌چیز خیلی ساده و سر راست است. اسم، آواتار و زبان خود را انتخاب می‌کنید و با انتخاب گزینه Play می‌توانید بی‌درنگ وارد بازی و مسابقه شوید. با انتخاب گزینه Rooms نیز مجموعه‌ای از اتاق‌ها با موضوعات مختلف باز می‌شود که می‌توانید به آن‌ها ملحق شده یا حتی اتاق مخصوص خودتان را بسازید. اگر عضو سایت نباشید، مجبور هستید حتما از بین موضوعات مشخص شده یکی را برای اتاق خودتان انتخاب کنید اما برای درست کردن موضوعات اختصاصی خودتان باید حتما وارد اکانت خود شوید.

بهترین ویژگی گارتیک این است که از زبان فارسی نیز پشتیبانی می‌کند. بنابراین اگر چندان با زبان انگلیسی آشنا نیستید، دیگر لازم نیست هر کلمه را در گوگل جستجو کنید. در همان شروع زبان فارسی را از لیست زبان‌ها انتخاب کرده و گزینه Play را بزنید. البته به دلیل کم بودن بازیکن‌های ایرانی احتمال دارد که کسی برای بازی پیدا نشود اما با همان انتخاب زبان فارسی می‌توانید اتاق خودتان را ساخته و لینکش را برای دیگران بفرستید. همچنین نسخه اندرید و iOS گارتیک نیز موجود است و می‌توانید با نصب آن با تلفن همراه خود با دیگران بازی کنید.

نظر شما در مورد بازی پیکشنری و سایت‌های معرفی شده چیست؟ دوران قرنطینه را چطوری پشت سر می‌گذارید و چه تفریح‌های دیگری را پیشنهاد می‌کنید؟ حتما نظرات و پیشنهاد‌های خودتان را با ما هم به اشتراک بگذارید و فراموش نکنید که پلی لیست بازی های کاغذی ویجیاتو را نیز چک کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی