ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی Cards Against Humanity
سرگرمی

معرفی بازی دورهمی Cards Against Humanity – این بردگیم مخصوص هر سنی نیست

بازی Cards Against Humanity یا کارت علیه بشریت، یکی از متفاوت‌ترین و جذاب‌ترین بازی‌های رومیزی یک دهه اخیر به حساب می‌آید که شاید تنها بازی مشابه به آن را بتوان به نوعی عنوان قدیمی Apples ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

بازی Cards Against Humanity یا کارت علیه بشریت، یکی از متفاوت‌ترین و جذاب‌ترین بازی‌های رومیزی یک دهه اخیر به حساب می‌آید که شاید تنها بازی مشابه به آن را بتوان به نوعی عنوان قدیمی Apples to Apples دانست. البته از تاثیر و الهامی که بازی Mad Libs هم روی سازندگان و طراحان کارت علیه بشریت گذاشته شده، نمی‌توان چشم‌پوشی کرد.

بازی رومیزی Cards Against Humanity پایه و اساسی بسیار ساده و راحت دارد. کارتی رو می‌شود که روی آن جمله‌ای با یک یا چند جاخالی حک شده، هر بازیکن هم مجموعه‌ای کارت در دست دارند که روی آن‌ها نیز کلمه یا عباراتی نوشته شده است. هر بازیکن باید کارتی را از دستش انتخاب و در نتیجه جمله کارت رو شده را پر کند که جمله نهایی تا حد امکان خنده‌دار، باحال یا حتی عجیب باشد. در انتخاب کلمات و جملات Cards Against Humanity هیچ اصول اخلاقی رعایت نشده و اتفاقا طراحی آن‌ها به صورتی است که به سختی می‌توان جمله‌ای ساخت که محتوا و معنای نژادپرستانه، جنسیتی و ... نداشته باشد.

بنابراین تجربه بازی به هر گروه سنی توصیه نمی‌شود و از طرفی برای آنکه بتوانید جملات خنده‌دار و جالبی بسازید، باید تا حد قابل توجه و زیادی با زبان انگلیسی آشنا باشید. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا قوانین کلی بازی را شرح داده و حتی نمونه فارسی بازی را هم معرفی کنیم تا دیگر نگران انگلیسی بودن بازی نباشید.

بازی Cards Against Humanity
قوانین و نحوه شروع بازی

برای شروع هر بازیکن از مجموعه کارت‌های سفید رنگ بازی، ۱۰ کارت بر می‌دارد. معمولا آخرین نفر به عنوان داور و شروع کننده راند انتخاب می‌شود، البته که می‌توانید برای انتخاب اولین داور قوانین خودتان را هم داشته باشید. داور از بین کارت‌های سیاه رنگ یکی را رو می‌کند. روی این کارت جمله‌ای با یک یا چند جاخالی نوشته شده و حالا نوبت بازیکن‌های دیگر به جز داور است تا از بین کارت‌هایی که در دست دارند، به تعداد مناسب کارت سفید انتخاب کرده و آن را بدون آنکه هیچکس ببیند، به داور بدهد.

بیشتر بخوانید:

برای مثال اگر کارت مشکی رو شده جای خالی برای دو کلمه دارد، هر بازیکن دو کارت سفید انتخاب کرده و آن‌ها را به داور می‌دهد. داور کارت‌ها را بر می‌زند، همه را روی زمین می‌گذارد و برای تاثیرگذار بهتر است که جمله کارت مشکی را با ترکیب‌های ممکن بلند بخواند. حالا تصمیم با داور است که بهترین را انتخاب کند. بنابراین انتخاب بهترین کارت کاملا به سلیقه داور آن راند بستگی دارد، شاید برای یک داور خنده‌دار بودن جمله نهایی عامل تعیین کننده باشد اما دیگری شیفته ایهام و کژتابی ترکیبی دیگر شود.

داور نمی‌داند کارت‌های انتخابی مال چه بازیکنی هستند و همین باعث می‌شود در انتخاب بهترین‌ها عدالت برقرار باشد. حالا نوبت نفر کناری است تا داور راند بعدی شود. در قوانین بازی حد مشخصی برای امتیازات و پیروز شدن یکی از بازیکنان مشخص نشده اما شما خودتان می‌توانید محدودیت زمانی یا امتیازی در نظر بگیرید.

بازی رومیزی پی‌شوم

اگر آشنایی زیادی با زبان انگلیسی ندارید یا حتی با اصطلاحات و فرهنگ آمریکایی/انگلیسی ارتباط برقرار نمی‌کنید، نگران نباشید چرا که انتشارات هوپا نسخه کاملا فارسی و بومی‌سازی شده Cards Against Humanity را در بازار کشورمان عرضه می‌کند و این نسخه فارسی پی‌شوم نام دارد و طراحش امیر سلامتی است. بدون شک به خاطر مسائل فرهنگی، در پی‌شوم خبری از شوخی‌های رکیک و غیراخلاقی نیست اما در عوض کلمات و جملات بازی کاملا با فرهنگ روزمره و ادبیات روزانه ما سنخیت دارد و به راحتی و در کمترین زمان با آن ارتباط برقرار می‌کنید.

انتخاب بین Cards Against Humanity و پی‌شوم کاملا به سلیقه و انتظارات خودتان بستگی دارد. از آنجایی که برای لذت بردن از کارت علیه بشریت باید پیش‌زمینه‌های زیادی داشته باشید، از این بابت نگران نباشید که پی‌شوم جای خالی آن را به خوبی پر می‌کند. اما اگر هم با زبان انگلیسی آشنایید و مشکلی در فهمیدن میم‌ها و اصطلاحات مخصوص آن ندارید، Cards Against Humanity گزینه مناسب شماست. برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنم حتما بررسی ویجیاتو از بازی رومیزی پی‌شوم را مطالعه کنید.

چطور پی‌شوم و Cards Against Humanity را تهیه کنیم؟

برای تهیه پی‌شوم که تنها کافی است به فروشگاه‌های اینترنتی، مراکز خرید کتاب یا خود سایت هوپا سر بزنید. اما تهیه نسخه اصل Cards Against Humanity کار آسانی نیست و بعید است بتوانید آن را در داخل کشور پیدا کنید. اما نگران نباشید چرا که چندین راه حل بسیار آسان و خوب برای تهیه بازی وجود دارد. اول از همه آنکه نسخه قابل پرینت بازی روی سطح اینترنت موجود است و تنها کافیست که خودتان فایل‌های PDF بازی را روی کاغذ چاپ کنید. برای اینکار می‌توانید برای مثال به یکی از دو وبسایت MDSC یا خود سایت Cards Against Humanity سر بزنید.

راه حل دیگری که به خصوص در این دوران و به خاطر شیوع کرونا پیشنهاد می‌شود، تجربه بازی به صورت آنلاین است. پلاتو را که به خاطر می‌آورید؟ (اگر نمی‌دانید بازی پلاتو چیست به مطلب لینک شده مراجعه کنید) یکی از بازی‌های پلاتو Rock Card نام دارد که دقیقا همین Cards Against Humanity است که احتمالا به خاطر مسائل کپی رایت تغییر نام داده. اگر هم به دنبال تجربه نسخه اصل خود بازی هستید، وبسایت‌های آنلاین دیگری هم وجود دارند که کارتان را راه می‌اندازند.

یکی از این وبسایت‌ها، Playingcards است. بعد از رفتن به سایت، بازی Remote Insensitivity (احتمالا باز هم به خاطر کپی رایت؟) را انتخاب کنید و حالا کافیست گزینه Play را زده و لینک داده شده را برای دوستانتان بفرستید. این وبسایت امکانات خوبی دارد اما در آن خبری از بسته‌های الحاقی بازی نیست و از طرفی کار کردن با آن کمی سخت است. راستی حتما یادتان نرود که همگی در یک سرور دیسکورد باشید تا بتوانید با همبازی‌هایتان در ارتباط بمانید.

یکی دیگر از سایت‌های مناسب دیگری که طراحی و رابط کاربری بهتری هم دارد، All Bad Cards است. با مراجعه به این سایت هم می‌توانید یا خودتان سروری ساخته و لینکش را در اختیار بقیه قرار دهید یا به روم‌ها و اتاق‌های دیگر متصل شوید. خوشبختانه این سایت امکان چت آنلاین هم دارد و سیستم مدیریتی آن نیز به مراتب بهتر است اما خب برای کسانی که با بازی آشنا نیستند، می‌تواند کمی گیج کننده باشد چرا که خود سایت هیچ توضیحات و آموزشی نمی‌دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • مهمان
    مهمان | ۱۳ مرداد ۱۳۹۹

    عالیه

مطالب پیشنهادی