ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بازی Codenames
سرگرمی

معرفی بازی رومیزی Codenames – ساده اما هیجان‌انگیز

Codenames یکی از شناخته‌ شده‌ترین بازی‌های رومیزی در دنیا است که اتفاقا در ایران نیاز طرفداران بسیاری دارد و نسخه‌های ترجمه شده مختلفی هم از آن عرضه شده. این بازی رومیزی توسط ولادا چواتیل، طراح ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

Codenames یکی از شناخته‌ شده‌ترین بازی‌های رومیزی در دنیا است که اتفاقا در ایران نیاز طرفداران بسیاری دارد و نسخه‌های ترجمه شده مختلفی هم از آن عرضه شده. این بازی رومیزی توسط ولادا چواتیل، طراح نسبتا معروف چکی، خلق شده است و در حال حاضر از بین ده‌ها هزار بازی رومیزی سایت معروف Boardgame Geek در جایگاه ۷۴ قرار دارد. در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا نگاه مختصری به Codenames داشته باشیم و با قوانین آن بیشتر آشنا شویم.

بزرگترین مزیت Codenames که آن را به یک عنوان ایده‌آل برای جمع‌های خانوادگی تبدیل می‌کند، این است که بازی قوانین بسیار ساده‌ای دارد و هر دور بازی نیز در بیشترین حالت ۳۰ دقیقه زمان می‌برد. برای همین Codenames به راحتی می‌تواند کسانی را که با دنیای بردگیم آشنا نیستند یا حوصله یاد گرفتن قواعد بازی‌های پیچیده را ندارند، به خود ترغیب کند.

قوانین بازی

کدنیمز در اصل برای ۴ الی ۸ بازیکن طراحی شده اما با کمی تغییر می‌توانید آن را ۲ تا ۳ نفر هم تجربه کنید اما بر اساس تجربه شخصی به نظرم، ۴ نفر بهترین ترکیب برای تجربه Codenames است. در حالت ۴ تا ۸ نفر، ابتدا باید به دو تیم آبی و قرمز تقسیم شوید. بازی ۳ دسته کارت مخصوص دارد:‌ یک دسته کارت‌هایی هستند که روی زمین قرار می‌گیرند، دسته دیگر شامل کارت‌های جاسوس‌ها، شهروند‌ها و قاتل می‌شود و در نهایت دست آخر یعنی کارت‌های کلید که مشخص می‌کند چه کارت‌هایی متعلق به هر تیم است. برای شروع بازی باید ۲۵ کارت از کارت‌های دسته اول را به صورت ۵ در ۵ روی زمین یا میز بازی قرار دهید.

بازی Codenames

این کارت‌ها بسته به نوعی از Codenames که خریداری کرده باشید، می‌توانند کارت‌های متفاوتی باشند. برای مثال در نسخه عادی، کارت‌های بازی کلمات و در نسخه Codenames Picture این کارت‌ها تصاویری مختلف و متنوع هستند. بعد از آنکه کارت‌ها را روی زمین قرار دادید، از هر تیم یک نفر باید به عنوان رهبر جاسوس‌ها یا Spymaster انتخاب شود. این دو نفر در سمت دیگر میز می‌نشینند و یکی از کارت‌های دسته سوم را انتخاب می‌کنند. در واقع این کارت مثل یک جدول می‌ماند که مشخص می‌کند از ۲۵ کارت قرار گرفته روی زمین، کدام‌ها متعلق به تیم قرمز و آبی، چه کارت‌هایی پوچ و کدام کارت اساسین یا قاتل است.

رنگ قرار گرفته در انتهای کارت هم مشخص می‌کند کدام یک از دو تیم قرمز و آبی باید اول بازی را شروع کند. فرض کنید نوبت تیم آبی است، حالا شما به عنوان اسپای‌مستر تیم آبی باید دو سرنخ به هم‌تیمی‌هایتان بدهید: یک کلمه و یک عدد. کلمه انتخاب شده در واقع سرنخی است که به هم‌تیمی‌هایتان می‌دهید و عددی هم که می‌گویید تعداد کارت‌هایی است که به این کلمه مرتبط هستند. دقت کنید که اگر نسخه کلمات بازی را تجربه می‌کنید، کلمه انتخاب شده نباید با هیچ کدام از کلمات روی زمین یکسان باشد.

فرض کنید دو تا از کارت‌های آبی روی زمین، کلمات «موشک» و «هواپیما» هستند. در چنین حالتی احتمالا انتخاب کلمه‌ای چون «پرواز»‌ یا «آسمان» به خوبی بتواند هم تیمی‌هایتان را در تشخیص درست کلمات راهنمایی کند. پس در نوبت خود می‌گویید «پرواز، ۲». حالا هم‌تیمی‌های شما دو کارتی را که فکر می‌کنند به پرواز مرتبط است، انتخاب می‌کنند. اگر حدس آن‌ها درست بود، کارت‌های جاسوس آبی رنگ را روی آن کارت قرار دهید. اگر هم‌تیمی‌هایتان به اشتباه یک یا دو کارت حریف را تشخیص دادند، کارت‌های جاسوس قرمز رنگ روی کارت‌های انتخاب شده قرار می‌گیرند و کار برای تیم مقابل راحت‌تر می‌شود. دو حالت دیگر این است که کارت انتخاب شده پوچ و سفید رنگ باشد که کارت شهروند روی کلمه قرار داده می‌شود اما اگر هم‌تیمی شما به اشتباه کارت اساسین یا قاتل را حدس زده باشد، بازی در همان لحظه به نفع تیم مقابل به پایان می‌رسد.

دو قانون مهم دیگر بازی این است که در هر نوبت هم‌تیمی‌های شما باید حداقل یک کلمه را حدس بزنند و در صورت بالاتر بودن تعداد اعلام شده هم می‌توانند بعد از انتخاب یک کارت، از ادامه بازی صرف‌نظر کنند. حالا نوبت به تیم قرمز می‌رسد و بازی به همین شکل ادامه می‌یابد تا تمامی جاسوس‌های یک تیم به درستی تشخیص داده شوند یا آنکه کارت اساسین به اشتباه انتخاب شود. حالا راند بعدی آغاز می‌شود، اسپای‌مسترها به آن سمت میز می‌روند و دو نفر دیگر به جای آن‌ها قرار می‌گیرند و کارت دیگری برای چینش زمین انتخاب می‌شود. کارت‌های زمین هم باید عوض شوند اما از آنجایی که آن‌ها دو رو هستند، می‌توانید آن‌ها را یک بار به سمت دیگر برگردانید.

بازی Codenames

بیشتر بخوانید:

بازی ۲ یا ۳ نفره

به غیر از دو نوع ساده و تصاویر، Codenames حالت دیگری به نام Duet هم دارد که اصلا مخصوص دو بازیکن است. در این حالت هر دو شما در یک تیم هستید و در دو سمت مخالف کارت‌های زمین قرار می‌گیرد اما با این تفاوت که کارت کلید دو رو است و هر کدام از شما چینش متفاوتی را می‌بینید. در هر رو از کارت، ۹ کارت سبز رنگ و سه کارت قاتل مشخص شده‌اند، مثل بازی عادی اگر هم تیمی شما یا خودتان کارت اساسین را حدس بزنید بازی به اتمام می‌رسد و هر دو شما می‌بازید.

کارت‌های سبز رنگ شما نیز متفاوت هستند اما احتمال دارد بعضی از آن‌ها با هم دیگر مشترک باشند. در Codenames Duet کارت‌های شهروندها ۹ تا هستند و در این حالت کپسول زمان نام دارند، در واقع این کارت‌ها تعداد راندهای مجاز شما را مشخص می‌کنند. اگر بتوانید در طی این ۹ راند ۱۵ کارت سبز را درست تشخیص دهید، شما و هم‌تیمی‌تان برنده می‌شوید.

اما دو کدنیمز تصاویر و کلمات را هم می‌توانید دو و سه نفره بازی کنید. در این حالت هم همگی در یک تیم قرار دارید اما با این تفاوت که یک نفر به عنوان اسپای‌مستر انتخاب شده و به طرف مقابل یا دو نفر دیگر سرنخ می‌دهد. با اتمام شدن هر نوبت، باید یکی از کارت‌های تیم مقابل را روی میز کلمات قرار دهید. در واقع در این حالت همگی در یک تیم هستید و تیم دیگر اصلا بازی نمی‌کند و به جایش هر نوبت یک کارت به نفع تیم غایب گذاشته می‌شود. اگر بتوانید زودتر کارت‌های خودتان را حدس بزنید، شما و هم‌تیمی‌هایتان برنده‌اید.

در حال حاضر نسخه‌های ترجمه شده کدنیمز با قیمت حدود ۱۰۰ هزار تومان در فروشگاه‌های اینترنتی و کتاب‌فروشی‌ها به فروش می‌رسند. با توجه به شرایط حال حاضر و دوران قرنطینه خانگی، Codenames می‌تواند انتخابی عالی برای سرگرم کردن خودتان و خانواده باشد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • ‌Alireza
    ‌Alireza | ۲۷ فروردین ۱۳۹۹

    کدوم سایت داره؟

مطالب پیشنهادی