ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اقتباس کمیک به سریال - Thumbnail
کمیک بوک

۱۰ مجموعه کمیک که پتانسیل تبدیل شدن به یک سریال را دارند

کمیک‌ها و رمان‌های گرافیکی یکی از منابع اقتباس محبوب بین عوامل ساخت سریال در سال‌های اخیر بوده‌اند. از مجموعه The Walking Dead رابرت کرکمن گرفته تا لوسیفر و حتی Locke & Key جو هیل. با ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۲ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

کمیک‌ها و رمان‌های گرافیکی یکی از منابع اقتباس محبوب بین عوامل ساخت سریال در سال‌های اخیر بوده‌اند. از مجموعه The Walking Dead رابرت کرکمن گرفته تا لوسیفر و حتی Locke & Key جو هیل. با وجود تمام این اقتباس‌هایی که سراغ داریم ولی مطمئناً باز هم مخاطبان از یک اقتباس خوب کمیک بوکی دیگر استقبال خواهند کرد.

البته در آینده نزدیک نیز قرار است شاهد تبدیل کمیک‌ها و رمان‌هایی گرافیکی مثل Y: The Last Man و مجموعه مشهور خلق شده توسط نیل گیمن با نام The Sandman به سریال باشیم. و خب نباید از آثار ابرقهرمانی دی‌سی و مارول نیز غافل شد. ابرقهرمانان بیش‌تری با سریال‌های The Falcon and the Winter Soldier، WandaVision و Loki از مارول و Stargirl (که پخش آن چند روزی است که شروع شده) از دی‌سی مهمان صفحات نمایش کوچک مخاطبان خواهد شد.

با این حال، با تمام محتویاتی که در صف انتشار و ساخت قرار گرفته‌اند، اما کمیک‌ها و رمان‌های گرافیکی فوق العاده‌ای باقی مانده‌اند که هنوز امکان تماشای یک سریال اقتباس شده از آن‌ها ممکن نشده است.

در این مطلب به معرفی 10 مجموعه کمیک که پتانسیل تبدیل شدن به یک سریال را دارند می‌پردازیم. در ادامه همراه ما در ویجیاتو باشید.


Monstress

این مجموعه فانتزی حماسی که توسط مارجوری لیو و سانا تاکدا خلق شده، اولین بار در سال 2015 توسط انتشارات ایمیج منتشر شد. وقایع Monstress در دنیایی موازی و اوایل دهه اول هزاره نوزدهم میلادی در قاره آسیا روی می‌دهد؛ آن هم دنیایی زن‌سالارانه. این مجموعه توانسته چهار بار جایزه هوگو را به دست آورد و توسط خیلی از نویسندگان و خالقان بزرگ این ژانر تحسین شود.

Monstress داستان یک دختر نوجوان به نام مایکا هف‌ولف (Maika Halfwolf) را دنبال می‌کند که با یک هیولای عظیم الجثه و کاملاً مرموز ارتباط ذهنی قدرتمندی برقرار کرده است. مایکا ماجرایی برای کسب اطلاعات درباره علت مرگ مادرش و همینطور گرفتن انتقامش را آغاز می‌کند.

مانند هر داستان فانتزی حماسی، ژرفای این دنیا باعث می‌شود تا توضیح کاملش بدون خواندن آن سخت باشد. اما می‌توان گفت که دنیاسازی این کمیک به تنهایی می‌تواند یکی از چشم‌نوازترین قسمت‌های یک سریال تلویزیونی باشد.

متأسفانه تا به حال تقریباً هیچکسی سراغ این اثر برای اقتباس تلویزیونی نرفته است اما با توجه به پتانسیلی که دیده می‌شود، ممکن است روزی یک شبکه تلویزیونی یا استریم سراغ آن بیاید.


Saga

مجموعه Saga که در دنیایی غنی جریان دارد نه تنها پتانسیل تبدیل شدن به یک سریال عالی را دارد، حتی می‌تواند دید جدیدی نسبت به ژانر اپرای فضایی که دهه‌هاست تحت کنترل بی‌چون و چرای Star Wars بوده ارائه کند.

برعکس اکثر خالقانی که در این لیست اشاره می‌کنیم، تعدادی از آثار برایان کی. واون قبلاً به عنوان سریال اقتباس شده‌اند. شبکه Hulu از مجموعه Runaways که توسط مارول منتشر شده، اقتباسی سریالی ساخته و شبکه FX هم در حال حاضر مشغول ساخت اقتباسی از مجموعه Y: The Last Man او است.

احتمالاً در هنگام خواندن Saga متوجه اشاراتی به دنیای Star Wars می‌شوید اما این کمیک صرفاً یک تقلید و ادای احترام نسبت به این مجموعه نیست. ماجرای این کمیک درباره یک زوج با نام‌های آلانا (Alana) و مارکو (Marko) از دو دنیای متفاوت است که در هیاهوی جنگی کهکشانی سعی در زنده ماندن دارند، آن هم در حالی که از فرزند تازه متولد شده‌شان، هیزل (Hazel)، مراقبت می‌کنند.

خود واون نیز نسبت به اقتباس سریالی Saga مخالفتی ندارد. او در سال 2017 در مصاحبه‌ای با The Hollywood Reporter گفته بود:

من نسبت به این [ایده] خیلی مخالف نیستم. اما برای من، چنین چیزی به عنوان هدف در نظر گرفته نشده. من ترجیح می‌دهم تا سرم به کار خودم باشد و به خلق یک کمیک بوک عالی ادامه دهم، سپس بلند شوم و به دنبال یک اقتباس عالی باشم.


Fables

کمیک Fables که توسط بیل ویلینگهام خلق شده، داستان‌های فانتزی قدیمی را در مجموعه‌ای 150 شماره‌ای جمع آوری کرده است.

بعد از این که موجودی ناشناس و مرموز با نام ادورسری (Adversary) دنیای شخصیت‌های قصه را تسخیر می‌کند و آن‌ها را از سرزمینشان بیرون می‌کند، این شخصیت‌ها مجبور به زندگی در بین مردم نیویورک می‌شوند.

خیلی طول نمی‌کشد که آن‌ها جامعه‌ای در یک آپاراتمان با نام فیبل‌تاون (Fabletown) تشکیل می‌دهند. وقتی سرخ رز (Rose Red) به طرز مشکوکی به قتل می‌رسد، گرگ بزرگ ناقلا (Big Bad Wolf) به همراه خواهر رز یعنی سفید برفی (Snow White)، مسئول حل پرونده می‌شوند.

با این که استودیو بازی‌سازی تل‌تیل با سبک خاص خودش از کمیک Fables یک بازی ویدیویی اقتباس کرده است اما فعلاً خبری از یک سریال از این مجموعه نیست.


Marvel 1602

اسامی کمی در صنعت کمیک بوک وجود دارند که از نیل گیمن شناخته‌تر شده باشند و از مارول نیز (شاید به جز دی‌سی) هیچ انتشاراتی بزرگ‌تر نیست. حاصل همکاری این دو نام بزرگ در سال 2003 با یکدیگر خلق یک سری کوتاه هشت شماره‌ای بود که تعدادی از ابرقهرمانان محبوب دنیای مارول را در دوران ملکه الیزابت به تصویر می‌کشید.

در سال 1602، ملکه الیزابت اول بر انگلستان حکم‌فرمایی می‌کند. در این دوران است که سر و کله موجوداتی ناشناس با نام ویچ‌بریدز (Witchbreeds) پیدا می‌شود که از قدرت فراوانی بهره می‌برند. برای همین تعدادی از قهرمانان شناخته شده مارول مجبور به مبارزه برای نجات دنیا می‌شوند.

چیزی که باعث جلوه متفاوت کمیک 1602 نیل گیمن می‌شود، دید خاص نسبت به قهرمانان داستان است که شامل اسپایدرمن، نیک فیوری، ایکس من و فنتستیک فور هستند. گیمن در کنار اندی کوبرت کار کرد تا 1602 خلق شود و آن قدر از این سری کوتاه توسط هواداران استقبال شد که سه دنباله و یک داستان کوتاه دیگر نیز از آن چاپ شد.

با این که 1602 یکی از گزینه‌های جالب برای ساخت یک اقتباس سریالی محسوب می‌شود اما گیمن در توییتی در سال 2018 گفت که با مارول درباره چنین اقتباسی صحبت کرده ولی سران مارول به این کار «علاقه‌ای نداشتند».


Thieves and Kings

مجموعه کمیک Thieves and Kings خلق شده توسط مارک اوکلی ممکن است قشر کودکان را هدف اصلی خود قرار داده باشد اما چیزی نیست که دیگران از آن لذت نبرند.

Thieves and Kings یک داستان کمیک بوکی از دوران قرون وسطی است که گاهی اوقات خیلی شبیه به یک داستان پریان می‌شود. این کمیک ماجرای روبل (Rubel)، یک دزد جوان که بعد از چندین سال در دریا به خانه‌اش در امپراطوری هایبورن (Highborn) برمی‌گردد را روایت می‌کند.

اما هایبورنِ حال حاضر خیلی شبیه به آن سرزمینی نیست که روبل از موقع ترکش به یاد دارد. روبل در طی داستان سفر می‌کند تا شاهدخت را ببیند ولی متوجه می‌شود که با دوستش، ورکیس (Varkias) که یک جن است، دچار دشمنی شده. علاوه بر این انواع موجودات فانتزی را میتوان در Thieves and Kings دید، از ترول‌ها و شوالیه‌های شجاع گرفته تا جادوگرها و صد البته بانوی سایه (Shadow Lady) مرموز.

Thieves and Kings یکی از آثار کم‌تر شناخته شده در این لیست است و به همین دلیل نیز احتمال اقتباس از آن توسط یک شبکه تلویزیونی یا یک سرویس استریم کم‌تر از دیگر آثار است. با این حال، سبک تصویری‌سازی که مارک اوکلی در کمیکش استفاده کرده، درگیر کننده و سینماتیک است. در این داستان سکانس‌های اکشن جذاب و سریعی را می‌توان دید. تصور تبدیل کمیک Thieves and Kings به یک مجموعه انیمیشنی خیلی راحت به نظر می‌آید.


Mouse Guard

Mouse Guard هم مثل Thieves and Kings پتانسیل تبدیل شدن به یک اثر انیمیشنی را دارد. این کمیک که توسط عده‌ای تحت عنوان Game of Thronesـی با شخصیت‌های موش شناخته می‌شود، در دوران قرون وسطی جریان دارد و داستان فرقه‌ای برادری از موش‌ها که قسم خورده‌اند تا از سرزمینشان محافظت کنند را دنبال می‌کند.

قبلاً قرار بود تا از Mouse Guard یک اقتباس سینمایی انجام شود. با این حال، این فیلم فقط دو هفته بعد از شروع ساخت آن هم با بودجه‌ای 170 میلیون دلاری به خاطر درگیری و اختلاف بین فاکس و دیزنی کنسل شد. قرار بود این فیلم کنسل شده توسط وس بال کارگردانی شود و بازیگرانی مثل ادریس البا، اندی سرکیس، سونویا میزونو و توماس برودی سنگستر در ساخت آن مشارکت داشته باشند.

ممکن است دیگر خبری از یک فیلم نباشد اما Mouse Guard هنوز پتانسیل خود را از دست نداده و اگر مشکل در انتشار نسخه سینمایی آن وجود دارد، چرا به عنوان یک سریال عرضه نشود؟


V for Vendetta

حتماً می‌دانید که قبلاً یک فیلم موفق از این رمان گرافیکی محبوب آلن مور ساخته شده است، با این حال باز هم جای ساخت یک سریال وجود دارد.

V for Vendetta در بریتانیایی آینده‌وار به وقوع می‌پیوندد که حکومتی دیکتاتوری به قدرت رسیده است. شخصیت ناشناسی با نام وی (V) که ماسک به صورت می‌زند، از روش‌های تروریستی برای مبارزه با این حکومت مستبد استفاده می‌کند. این کمیک کلاسیک در سال 2005 تبدیل به فیلمی موفق شد.

اما حالا که 15 سال از تاریخ انتشار فیلم می‌گذرد، چرا تبدیل به یک سریال نشود؟ به سال پیش فکر کنید که چگونه HBO سریالی موفق از دنیای کمیک واچمنِ آلن مور ساخته بود. آیا با V for Vendetta نیز می‌توان چنین موفقیتی را تکرار کرد؟

مثل واچمن، آلن مور در V for Vendetta هم دنیایی جذاب و خاص را خلق کرده که پتانسیل داستان‌سرایی در آن بی‌نهایت است. البته ساخت چنین سریالی ریسک‌های خاص خودش را نیز دارد، چرا که علاوه بر طرفداران فیلم، احتمالاً حتی خود آلن مور نیز چندان موافق یک اقتباس دیگر از کمیک‌هایش نباشد... مثل همیشه.


Elfquest

Elfquest که در سال 1978 توسط وندی و ریچارد پینی خلق شده، یک مجموعه کمیک در سبک فانتزی است که برای مدتی طولانی (تا سال 2018) منتشر می‌شد. در طول این سال‌ها، Elfquest جزو پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفت و از اسباب بازی تا بازی‌های ویدیویی و رومیزی از آن ساخته شده است.

اتفاقات Elfquest در دنیایی شبیه به زمین با نام ادوبی (Abode - که به آن دنیای دو ماه نیز گفته می‌شود) جریان دارند. با این که داستان‌ها، شخصیت‌ها و نقاط شروع خیلی زیادی در دنیای Elfquest وجود دارند اما ماجرای اولیه از جایی شروع می‌شود که رئیس کاتر (Chief Cutter) و الف‌های ولف‌رایدر (The Wolfriders) مجبور به ترک و فرار از خانه‌هایشان می‌شوند.

این الف‌ها سفری را به جان می‌خرند که در آن با قبایل متعددی از الف‌های دیگر آشنا می‌شوند و خود را درگیر نبردهای عجیب و غریبی می‌بینند. در Elfquest همیشه شخصیت‌های خوب، دشمنان و ماجراهای جدید انتظار مخاطبان را می‌کشد.

در سال 2018، وندی و ریچارد پینی با Los Angeles Times مصاحبه‌ای کرده و از علاقه خود برای یک اقتباس سریالی احتمالی گفته بودند. با این حال از آن موقع به بعد خبری از هیچ گونه حرکتی در این راستا نبوده است. شاید شبکه‌ای ترغیب شود تا اقتباسی از Elfquest را پخش کند؛ چرا که نه تنها یک منبع خیلی عظیم از داستان و شخصیت‌ها در دسترس است، این مجموعه طرفداران زیادی نیز دارد.


Chew

به احتمال زیاد Chew عجیب‌ترین اثر این لیست به چشم می‌آید، هر چند به این معنی نیست که ارزش یک اقتباس سریالی را نداشته باشد. در واقع قبلاً قرار بود یک سریال از Chew توسط شبکه Showtime اقتباس شود اما در نهایت چنین اتفاقی نیافتاد.

در سال 2017، وقتی که شایعات زیادی در رابطه با اقتباسی از Chew شنیده می‌شد، یک توییت از طرف جان لینمن به عنوان خالق این کمیک کافی بود تا خط بطلانی روی آن‌ها کشیده شود و از آن وقت به بعد چیزی درباره ساخت اقتباسی از آن شنیده نشده است.

Chew روایتگر داستان تونی چو (Tony Chu)، مأمور سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا است. پیچش داستانی از این قرار است که تونی چو با خوردن غذا (و حتی انسان‌ها) دچار روشن‌بینی و برداشت‌های روانی می‌شود که به او اجازه حل جرایم را می‌دهد.

این کمیک که اولین بار در سال 2009 توسط ایمیج منتشر، توسط لیمن نوشته و توسط راب گیلوری تصویرسازی شده بود، در طول هفت سالِ انتشارش برنده جوایز آیزنر و هاروی شده است.


The Wicked + The Divine

The Wicked + The Divine یک کمیک فانتزی درباره زندگی، مرگ و هر آن چه که بین این دو اتفاق می‌افتد است. در این کمیک، در هر 90 سال، 12 خدا به شکل انسان‌ها درمی‌آیند. در طول دوران زندگی‌شان روی زمین با آن‌ها مثل شخصیت‌های مشهور بین عام برخورد می‌شود. اما مشکل کجاست؟ این خدایان بعد از 2 سال می‌میرند.

از شروع انتشار، The Wicked + The Divine توانسته سه بار نامزد دریافت جایزه آیزنر شود. در سال 2015 شنیده شد که کمپانی یونیورسال حقوق ساخت یک سریال از این کمیک را به دست آورده اما از آن وقت به بعد تقریباً حرکتی برای ساخت یک سریال انجام نشده است.

با این حال ممکن است به زودی این اتفاق بیافتد. بعد از این که The Wicked + The Divine به طور کامل در سپتامبر سال 2019 به انتهای خود رسید، کیرون گیلن و جیمی مک‌کلیو به عنوان تیم خالق کمیک در مصاحبه‌ای که از آن‌ها درباره یک اقتباس احتمالی پرسیده شده بود پاسخ دادند این چیزی نیست که در آن لحظه بتوانند پاسخ دهند. شاید این پاسخ یک «بله» نبود اما مطمئناً یک «نه» هم به حساب نمی‌آید.


شما فکر می‌کنید کدام یک از این موارد پتانسیل بیش‌تری برای اقتباس سریالی داشته باشند؟ کدام کمیک یا رمان گرافیکی دیگری را غیر از این لیست می‌شناسید که بتوانند تبدیل به یک سریال جذاب شوند؟ در قسمت نظرات، دیدگاه‌هایتان را با ما به اشتراک بگذارید.


تماشا کنید: ویجی لاگ – چطور کمیک بوک خواندن را شروع کنیم؟
تماشای ویدیو با بالاترین کیفیت در یوتیوب ویجیاتو

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی