ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

لباس‌های بتمن - Thumbnail
کمیک بوک

۱۱ مورد از بهترین لباس‌های بتمن در کمیک‌ها

این که فقط بگوییم بتمن یکی از نمادین‌ترین و شناخته‌شده‌ترین لباس‌ها را در بین ابرقهرمانان کمیک بوکی یا در واقع هر نوع مدیوم داستان‌گویی دیگری که دارای جنبه بصری است، دارد، اندکی کم‌فروشی کرده‌ایم. او ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۸ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

این که فقط بگوییم بتمن یکی از نمادین‌ترین و شناخته‌شده‌ترین لباس‌ها را در بین ابرقهرمانان کمیک بوکی یا در واقع هر نوع مدیوم داستان‌گویی دیگری که دارای جنبه بصری است، دارد، اندکی کم‌فروشی کرده‌ایم.

او در کنار شخصیتی مثل رابین هود قرار می‌گیرد. آن قدر قابل تشخیص و شناخته‌شده است که نیاز به دیدن لوگوی روی سینه‌اش یا قسمت‌های موج‌دار شنلش نیست تا متوجه شوید در حال نگاه کردن به کدام شخصیت هستید.

فقط نیاز به گوش‌های تیز او است، فرقی هم نمی‌کند لباس سیاه و بدون شنل تری مک‌گینیس (Terry McGinnis) باشد، یا لباس رنگارنگ ولی کابوس‌وارِ بتمن روز ان آر و یا حتی لباس آبی و خاکستری براق آدام وست که در دهه ۶۰ به تن خفاش گاتهام می‌رفت. شخصیتی که این گوش‌ها را دارد؟ قطعاْ بتمن است.

این لباس به قدری نمادین است که در طول سال‌های حضور در دنیای داستان‌ها، مثل شخصیتی که آن را به تن می‌کند، نسخه‌های متفاوتی داشته است. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به ۱۱ مورد از بهترین لباس‌های بتمن که در طول این سال‌ها به تصویر کشیده شده‌اند نگاهی بیاندازیم. پس در ادامه با ما در ویجیاتو همراه باشید.


۱۱. لباس اولیه بتمن (از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۰)

اولین لباس بتمن خیلی در دنیای داستان‌ها دوام نیاورد و در عرض یکسال طراحی آن عوض شد اما ظاهری که در شماره ۲۷ کمیک Detective Comics به نمایش در می‌آید به یک سری دلایل قابل توجه است.

اولاْ بسیاری از المان‌های نمادین و شناخته‌شده لباس بتمن از همان ابتدا در آن استفاده شده بودند. گوش‌های تیز، شنل موج‌دار، لوگو و همین طور طرح کلی رنگ لباس بتمن مواردی بودند که در ۸۰ سال آینده به طور مداوم استفاده شده‌اند... البته بعضی قسمت‌های این لباس، امروزه عجیب و غریب به نظر می‌رسند. برای مثال، دستکش‌های بنفش رنگ موردی هستند که در بتمنِ ۱۹۳۹ با همان نگاه اول به چشم می‌آیند، شاید چون آن‌ها یکی از اولین بخش‌های لباس اولیه بتمن بودند که تغییر پیدا کردند. و البته غلاف تفنگِ بتمن روی کمربندش قرار داشت که خیلی زودتر از بقیه قسمت‌ها حذف شد.

مهم‌ترین عامل درباره اولین لباس بتمن این است که ممکن بود با لباسی کاملاً متفاوت سر و کار داشته باشیم. اخیراً مشخص شده که بزرگ‌ترین بخش همکاری باب کین در خلق بتمن، فقط ابداع کردن نام این شخصیت بوده. لباس اولیه‌ای که باب کین برای بتمن طراحی کرده بود از نظر خیلی‌ها فاجعه است: بدنه‌ای قرمز رنگ با یک ماسک دومینو و ماشین پرواز داوینچی به جای شنل، همراه با مدل مویی که می‌توان به آن «سوپرمن بلوند» گفت. هر چیز خوب دیگری که برای لباس خلق شد و دوام آورد توسط بیل فینگر پیشنهاد شده بود.


۱۰. لباس نیو ۵۲ بتمن (از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶)

اگر شکایتی نسبت به لباس‌های زرهی دهه ۹۰ میلادی دارید، می‌توانید آن‌ها را مستقیماً به طراحی‌های دنیای نیو ۵۲ دی‌سی هم نسبت دهید. بتمن در این دوره نسبت به دیگر ابرقهرمانان از طراحی بهتری برخوردار بود اما هنوز هم ظاهری غیرعادی داشت.

این لباس خیلی یکنواخت، با جزئیات بیش از حد بود و تقریباً در کل لباس بتمن فقط از رنگ‌های سیاه و خاکستری استفاده می‌شد. همین رنگ‌آمیزی باعث شده بود تا ظاهر بتمن تبدیل به غیرهیجان‌انگیزترین بخش هر صفحه از یک داستان باشد که البته تبدیل بتمن به یکی از عوامل غیرهیجان‌انگیز از نظر بصری در دنیای کمیک‌ها کاری بسیار سخت به نظر می‌آید.

تعدادی از هنرمندان، مثل کریس بورنهم و گرِگ کاپولو، در این دوره توانستند با طراحی‌های متفاوتشان کمی جان تازه به شوالیه سیاه و خاکستری گاتهام وارد کنند اما به طور کلی لباس نیو ۵۲ بتمن ظلم به شوالیه تاریکی بود.


۹. لباس کمیک Batman Incorporated (از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲)

گرنت موریسون ایده‌های خاص و جالبی برای روایت‌هایش دارد. در مبحث ما نیز، لباس بتمن در کمیک Batman Incorporated با همکاری دیوید فینچ از جمله کارهای او بود. لباسی که بعد از بازگشت بروس وین از دوران انسان‌های اولیه استفاده شد.

در دوران غیبت بروس وین، دیک گریسون هویت بتمن را به خود گرفته و از لباس گاتهام نو (New Gotham) که توسط فرانک کوایتلی طراحی شده بود، استفاده می‌کرد. با این حال لباس جدید بروس با یک لوگوی بیضی شکل با رنگ زرد، متفاوت‌تر دیده می‌شد. این نماد بیضی شکل باعث شد تا بروس به نوعی خودش تبدیل به بت‌سینگالی انسانی و برای تمام بتمن‌های دنیا شناخته‌شده شود.

چنین نمادگرایی بسیار جذاب و خاص است اما بقیه لباس... به این اندازه جذابیت ندارد. دوخت‌ها و رگه‌های برجسته اضافه لباس Batman Incorporated یکی از آن طرح‌های خیلی واقع‌گرایانه بعد از کمیک Ultimates است که بیش‌تر شبیه به روپوشی با قسمت‌های برجسته اضافه به نظر می‌آید.


۸. لباس دوران طلایی بتمن (از سال ۱۹۴۰ تا ۱۹۶۴)

در کتاب The Caped Crusade، گلن ولدون سراغ این موضوع می‌رود که بتمن بدون رابین (که در شماره ۳۸ کمیک Detective Comics معرفی می‌شود) کاملاً بتمن نیست. شاید همین موضوع نیز باعث شده تا کاوری کمیکی که رابین را معرفی می‌کند اولین تصویر از لباس بتمنی را نیز شامل شود که انگار صرفاً برای تست تن بروس وین نشده بود.

در طول سال‌های قبل از این لباس، تغییرات کوچک و ریزی در لباس شوالیه تاریکی دیده می‌شد ولی این اولین شماره‌ای بود که تمام این تغییرات با هم در یک جا جمع شده‌اند. گوش‌های روی نقاب بلندتر و تیزتر درآمده بودند، رنگ لباس کمی روشن‌تر شده و جای دستکش‌های بنفش را دستکش‌هایی آبی (هم رنگ با بقیه لباس) گرفته بودند.

شماره ۳۶ کمیک Detective Comics در این دوره نیز آخرین باری بود که بتمن دوران طلایی از تفنگش استفاده کرد که به پیشرفت شخصیتی خودش نیز کمک کرد. حالا که رابین معرفی شده، بتمن دیگر یک ویجلنتی تفنگ به دست نیست. او تبدیل به یک ابرقهرمان می‌شود و به جریانی می‌پیوندد که ژانری کاملاُ جدیدی را معرفی می‌کند.


۷. لباس کاملاُ سیاه بتمن (از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۰)

وقتی بروس وین بعد از داستان Knightfall دوباره هویت بتمن را پس گرفت، لباسی کاملاُ جدید به تن کرد. البته شاید باعث تعجب باشد که حدوداً ۶ سال بعد از اکران اولین فیلم بتمن تیم برتون، از لباس استفاده شده در آن فیلم در طراحی لباس کمیک‌ها کمک گرفته شد.

این لباس اولین لباسی بود که در آن طراحان بتمن از ایده زیرشلواری روی شلوار (!) استفاده نکردند و به جایش فقط از کمربند زرد و لوگوی بیضی شکل به رنگ زرد برای ایجاد تفاوت رنگ در لباسی که کاملِ کامل سیاه بود بهره بردند. با این که بیرون شنل نیز سیاه رنگ بود اما حداقل قسمت درونی شنل رنگ آبیِ تیره داشت. این تفاوت رنگ جزئی اما باعث می‌شد حتی با پس‌زمینه‌ای سیاه، باز هم بتمن حالت تاریک خودش را حفظ کند.

اما حالا که به گذشته نگاه می‌کنیم، شاید عجیب به نظر برسد که این نسخه از لباس بتمن فقط برای پنج سال استفاده شد در حالی که بیش‌تر از این‌ها به نظر می‌آمد. شاید به این دلیل که از سال ۱۹۸۹ به بعد بیش‌تر فیلم‌های اقتباس شده از بتمن از همین ترکیب رنگ و شکل برای طراحی لباس شوالیه تاریکی استفاده کرده‌اند (تا این که نوبت به بتمن بن افلک رسید) و همین طور به خاطر این که در دهه ۹۰ میلادی کمیک‌های بیش‌تری چاپ و روانه بازار می‌شد.

بتمن با همین لباس در کمیک‌های Justice League of America هم حضور پیدا می‌کرد که در آن مجموعه، هاوارد پورتر به شنل بتمن روی شانه‌ها یک موج شیطانی شکل نیز اضافه کرد.


۶. لباس بتمن عزرائیل (سال 1993)

خیلی از مخاطبان نسبت به لباس‌های زرهی برجسته دهه ۹۰ میلادی دل خوشی ندارند و تقریباْ نظرشان درست است؛ قرار نبود قهرمانان و شخصیت‌های کمیکی شبیه به تانک‌های متحرک باشند! البته درستی نظرشان تا وقتی مورد قبول است که در مورد لباس بتمن جین پاول ولی (Jean-Paul Valley) نباشد؛ شخصیتی که وقتی بروس وین در طی اتفاقات داستان Knightfall هویت بتمن را کنار گذاشت، جای او را گرفت.

این زره که توسط جو کسادا طراحی شده بود، فقط برای مدت کوتاهی در کمیک‌ها استفاده شد اما مطمئناً یکی از جنبه‌های کم‌تر پرداخته شده داستان Knightfall همین زره است. تبدیل شدن جین پاول ولی به بتمن و له و لورده کردن خلافکارها تا سر حد مرگ جوابی به آن دسته از طرفداران بود که به دنبال بتمنی خشن‌تر و سفت و سخت‌تر بودند؛ شخصیتی که بیش‌تر شبیه به پانیشر یا حتی به خاطر چنگال‌های به کار رفته در زرهش مثل ولورین رفتار می‌کرد.

داستان به طور کلی می‌خواهد نشان دهد شخصیتی با رفتار و عقیده‌های جین پاول نمی‌تواند بتمن خوبی باشد و این زره تیز و خشن نیز به واضح شدن این نکته کمک می‌کند. شاید چنین لباسی برای بتمنی که بروس وین است چندان مناسب نباشد اما برای عزرائیل در نقش بتمن؟ واقعاً به او می‌آید.


۵. لباس گاتهام نوی بتمن (از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱)

اگر اهل کمیک‌های بتمن باشید حتماً در مورد داستان‌هایی مثل Batman: Year One و The Dark Knight Returns شنیده‌اید. علاوه بر تأثیرات داستانی این کمیک‌ها، آن‌ها در طراحی‌های لباس بتمن نیز اثر گذار بودند و باعث شدند لوگوی بیضی شکل و زرد رنگ شوالیه تاریکی کنار گذاشته شود. دی‌سی نیز از این ایده برای لوگوی بتمن بعد از کراس‌اوور No Man’s Land بیش‌تر استفاده کرد و دیو جانسون هم مسئول طراحی لباس جدید شوالیه گاتهام شد.

البته جانسون صرفاً لباس بتمن را تغییر نداد، بلکه یونیفورم افسران اداره پلیس گاتهام نیز به دست او بیش‌تر به سمت استایل رترو رفت و حتی طراحی بترنگ را نسبت به طراحی آشنایی که از سریال انیمیشنی Batman: The Animated Series بین مخاطبان شناخته شده بود تغییر داد.

به طور کلی با لباس جذابی طرف هستیم که چند ویژگی خاص نیز دارد. به خاطر تغییرات در نحوه چاپ کمیک‌ها، حالا لوگوی بتمن می‌توانست به صورت کاملاً ترکیب شده با لباس دیده شود. همچنین آج‌های استفاده شده در کف پوتین‌های بتمن، جزئیات هوشمندانه‌ای هستند که به طور نامحسوسی به مخاطب یادآوری می‌کند بتمن شخصیتی است که از قدرت‌های فرا انسانی بهره نمی‌برد. شاید شنل و نقاب یادآور یک ابرقهرمان باشد اما با این آج‌ها به یاد می‌آورید کسی آن‌ها را می‌پوشید که نیاز به کمی اصطکاک دارد تا بتواند از دیوارها در هنگام دنبال کردن خلافکارها بالا برود.


۴. لباس بتمن مجرد (از سال ۲۰۱۸ تا کنون)

شاید نمی‌دانستید اما قرار بود بتمن در سال ۲۰۱۸ ازدواج کند ولی این اتفاق نیافتاد. همین باعث ناراحتی بتمن شد و بنابراین او نیز مثل هر آدم سرشکسته دیگری رفت سراغ گذشته خودش.

این جا داریم در مورد بازگشت لباس طراحی شده توسط دیوید ماتزوکلی در کمیک Batman: Year One صحبت می‌کنیم. به طور کلی همان لباس «گاتهام نو» است و حتی آج‌های پوتین‌های بتمن در آن دیده می‌شوند اما شنل، نقاب، زیرشلواری و پوتین‌ها به جای آبی تاریک، کاملاً سیاه هستند. با لباس خوبی طرف هستیم اما با توجه به این که قبل از آن با نسخه ریبرث طرف بودیم، به نظر این لباس یک قدم رو به عقب بود.


۳. لباس کمیک Batman: Zero Year (از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۴)

وقتی مسئولیت خلق یک اوریجین تازه برای بتمن به اسکات اسنایدر و گرگ کاپولو محول شد، آن‌ها تصمیم گرفتند تا برای جلوگیری از قیاس اثرشان با کمیک Batman: Year One، دقیقاً برعکس آن کمیک را انجام دهند. در حالی که کمیک Batman: Year One یک داستان تاریک و خشن در خود جای داده که با موج جنایت در دهه ۸۰ میلادی همراه بود، کمیک Batman: Zero Year شبیه یک داستان کابوس‌وار فانتزی به نظر می‌آید که در آن بتمن به خاطر ریدلر (Riddler) باید با یک شیر کشتی بگیرد.

همچنین در این کمیک شاهد بازگشت دستکش‌های بنفش رنگ شوالیه تاریکی هستیم که مثل همان کشتی گرفتن با شیر، اشاره‌ای مدرن به گذشته بتمن به حساب می‌آید. شاید با لباس عجیبی مواجه باشیم اما این لباس توانسته لباس با جزئیات بیش از حدِ نیو ۵۲ را با المان‌های قدیمی از شوالیه تاریکی ترکیب کند.

علاوه بر تمام این‌ها، شاهد بتمنی هستیم که لباسی آستین کوتاه به همراه پوتین‌های کشتی گیری به تن می‌کند، آن هم در حال استفاده از موتورش در جاده‌های آف‌رود که البته فقط برای مدت کوتاهی به تن بروس وین رفت.


۲. لباس بتمن ریبرث (از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸)

بعد از سال‌ها جدیت کامل، غیرقابل اجتناب بود تا نوبت به جنبه‌های عجیب و غریب بتمن برسد و همین باعث شد تا داستان‌هایی مثل تبدیل شدن جیم گوردون به بتمنی در زره آبی رنگ، مرگ و بازگشت بتمن به خاطر فلزی جادویی و به دست آوردن دوباره حافظه خود از طریق دستگاه کلون‌سازی مخفی‌اش و یا حتی نسخه قاتلی از پدرش از دنیایی موازی را ببینیم. تمام این داستان‌های عجیب و غریب تقریباً در مدت یک سال!

طراحی گرگ کاپولو برای دوران ریبرث بتمن نیز همین داستان‌های عجیب و غریب را در لباس شوالیه تاریکی منعکس می‌کند. دستکش‌ها و پوتین‌های شبیه به سری بازی‌های آرکهام را در این طراحی می‌بینیم اما در برخی قسمت‌ها طراحی‌های عجیبی استفاده شده است.

کمربند تجهیزات طوری طراحی شده تا شبیه به دندان‌های نیش باشد، درون شنل نیز شیدی بنفش رنگ برای دراماتیک و رنگارنگ‌تر شدن پس‌زمینه بتمن به کار رفته است. با این که پس زمینه بیضی رنگ دیگر در این طراحی لوگو به کار نرفته اما دور آن با رنگی زرد/نارنجی طراحی شده تا برجسته به نظر بیاید. برای شخصیتی که به طور مداوم با دشمنانی به شکل دلقک‌های قاتل می‌جنگد، کمی عجیب بودن منطقی است.


۱. لباس ظاهر نوین بتمن (از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۹۳)

بعد از این که در طی سال‌های اولیه حضور، لباس بتمن چندین بار دچار تغییر شد اما در ۵۰ سال آینده (مثل لباس سوپرمن) زیاد تغییر پیدا نکرد. البته همان طور که گفته شد «زیاد» تغییر پیدا نکرد چون که در سال ۱۹۶۴ و در شماره ۲۳۷ کمیک Detective Comics، دی‌سی لباس ظاهر نوین (New Look) بتمن را معرفی کرد که در واقع یک تغییر محسوس داشت و آن نیز استفاده از لوگو به شکل بیضی و زرد رنگ بود.

طبق گفته مایکل اوسلان که جزو تهیه‌کنندگان تمام فیلم‌های مدرن بتمن تا به حال بوده، دلیل استفاده از این لوگو به خاطر سهولت در تبلیغات است. برعکس S قابل تشخیص و تأثیرگذار سوپرمن (و همینطور 4 به رنگ آبی و بزرگ فنتستیک فور یا لوگوهای به شکل عنکبوت اسپایدرمن)، لوگوی سیاه و خاکستری بتمن خیلی راحت در طراحی‌ها به چشم نمی‌آمد.

بیضی زرد رنگ باعث شد تا لوگو برجسته شود و همین طور شباهتی تصویری با بتسیگنال معروف بتمن (که از سال ۱۹۴۲ ابداع شده بود) داشته باشد. تغییرات جزئی دیگری نیز در طول سال‌های بعد وارد این لوگو شد اما صرفاً در طراحی آن تفاوت ایجاد شد، نه در اصل کل لوگو.

کارماین اینفانتینو، جیم آپارو، نیل آدامز، مارشال راجرز و آلن دیویس در سال‌های آتی تقریباً یک لباس را در طراحی‌هایشان استفاده کردند؛ بزرگ‌ترین تفاوت در طراحی‌های آن‌ها درازی گوش‌ها بود.

نتیجه این طراحی، خلق یکی از شناخته‌شده‌ترین و نمادین‌ترین لباس‌های بتمن بود که برای حدود ۳۰ سال دیگر مورد استفاده قرار گرفت. این لباس رنگ‌آمیزی چشم‌نوازی دارد و همین طور وقتی طراحی لوگو به شکلی شد که بال‌های خفاش منطبق با بیضی اطرافشان شدند، لوگوی بتمن تبدیل به یکی از بهترین نمادهای دنیای کمیک‌ها شد.

حتی اقتباس‌های فراوان نیز از این طراحی شد. در سریال انیمیشنی Batman: The Animated Series از شنل، نقاب و زیرشلواری‌های سیاه استفاده شد و از آبی معروفِ به کار رفته در ظاهر نوین، برای هایلایت کردن لباس به کار رفت. عده‌ای عقیده دارند این لباس بتمن، لباس واقعی اوست و هر چیز دیگری صرفاً برای مدتی جایگزین آن شده است.


نظر شما در مورد لباس‌های بتمن چیست؟ کدام یک را بیش‌تر دوست دارید و فکر می‌کنید بروس وین در آن بتمن بهتری به نظر می‌آید؟ دیدگاه‌هایتان را با ما در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • Roja
    Roja | ۶ آذر ۱۳۹۹

    به نظرم یک از همه بهتر بود به بروس وین خیلی می آید

  • کیان یدالهی
    کیان یدالهی | ۱۹ شهریور ۱۳۹۹

    من لباس بتمن کاملا سیاه رو بیشتر از بقیه دوست دارم و بنظرم بتمن قیافه اش از بروس وین بهتره

  • Reza_Dark
    Reza_Dark | ۳۱ خرداد ۱۳۹۹

    عالی بود مقاله

  • علی
    علی | ۱۰ خرداد ۱۳۹۹

    لباس بتمن کلاسیک بهترینه نباید به هیچ وجه عوض بشه

  • Morteza0935
    Morteza0935 | ۹ خرداد ۱۳۹۹

    لباس ده از همشون بهتر بود ولی من دوست دارم یه بت سویت با این مشخصات بسازن:کاملا مشکی باشه حتی کمربندش،آرم بتمنو از سلاحی که والدینشو کشتش بسازن(این یکی مثل اینکه در یک سری کمیک ها عملی شده)نقاب بتمن جای چشم نداشته باشه و از طریق یک تکنولوژی پیشرفته،بتمن بتونه اطرافشو ببینه و در آخر بتمنش مثل آرخام اورایجنز ته ریش داشته باشه...

  • Mmd
    Mmd | ۹ خرداد ۱۳۹۹

    لباس فقط لباس بتمن نفرین شده

  • randy
    randy | ۸ خرداد ۱۳۹۹

    من لباس شماره 10 رو بیشتر از همه دوست داشتم

    • Reza smb10
      Reza smb10 | ۸ خرداد ۱۳۹۹

      آره منم همینطور♥?

مطالب پیشنهادی