ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

معنی DC - Thumbnail
کمیک بوک

آشنایی با کمیک بوک – تاریخچه و معنی کلمه DC چیست؟

جای شک ندارد که انتشارات DC یکی از موفق‌ترین ناشران صنعت کمیک و از شناخته‌شده‌ترین برندهای دنیای سرگرمی است. با در اختیار داشتن شخصیت‌هایی مشهوری مثل سوپرمن، بتمن، واندرووومن و فلش، مردم سراسر جهان می‌دانند ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۴ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۰۰

جای شک ندارد که انتشارات DC یکی از موفق‌ترین ناشران صنعت کمیک و از شناخته‌شده‌ترین برندهای دنیای سرگرمی است. با در اختیار داشتن شخصیت‌هایی مشهوری مثل سوپرمن، بتمن، واندرووومن و فلش، مردم سراسر جهان می‌دانند که عبارت DC مترادف با ابرقهرمانان و داستان‌های آن‌ها قرار می‌گیرد. اما آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که معنی DC چه چیزی است؟

شاید شما هم جزو آن دسته از مخاطبان باشید که ندانید این کلمه دو حرفی، مخفف چه عبارتی است. نکته جالب این است که DC همیشه با این عنوان شناخته نمی‌شده و این اسم را در واقع از یکی از آثار چاپی‌اش برداشته شده.

در سال ۱۹۳۴، شرکتی که قرار است روزی تبدیل به دی‌سی کامیکز شود، انتشارات نشنال الاید (National Allied Publications) نام داشت که بیش‌تر به خاطر مجموعه New Fun: The Big Comic Magazine شناخته می‌شد. کمیک‌های اورجینال نشنال الاید در واقع کمیک استریپ‌های روزنامه‌ای بودند که به صورت مجموعه‌ای چاپ می‌شدند.

آثار چاپ شده توسط نشنال الاید در ژانرهای مختلف مثل طنز، وسترن و ماجراجویی به بازار راه پیدا می‌کردند. بعضی از این داستان‌ها هم بر اساس شخصیت‌های ابرقهرمان خلق شده بودند. مثل نسخه اولیه دکتر اکالت (Doctor Occult) که جری سیگل و جو شوستر قبل از خلق سوپرمن، با آن سر و کار داشتند.

نشنال الاید بعدها سراغ مجموعه‌های دیگر مثل Adventure Comics و Detective Comics رفت که هر دوی این آثار به مرور با حضور شخصیت‌های آشنای انتشارات دی‌سی تکامل پیدا کردند و حتی تا به امروز نیز چاپشان ادامه پیدا کرد.

همان طور که از عنوان Detective Comics (کمیک‌های کاراگاهی) معلوم است، اکثر داستان‌های این مجموعه شامل ماجراهای کاراگاهان کمیک بوکی مثل اسلم بردلی (Slam Bradley - یکی دیگر از مخلوقات جری سیگل و جو شوستر) بودند.

در همین دوره زمانی بود که مشکلات اقتصادی باعث شدند تا مالکولم ویلر نیکلسون، پایه‌گذار انتشارات نشنال الاید، با هری داننفلد که توزیع کننده مجله‌ها و صاحب چاپ خانه‌ای بود، همکاری کند. این دو نفر شرکت Detective Comics را تشکیل دادند که نامش از عنوان یکی از مجله‌های نشنال الاید برداشته شده بود. بعد از مدتی ویلر نیکلسون سهمش را به داننفلد فروخت و سپس شرکت Detective Comics، انتشارات نشنال الاید را به طور کامل خرید و تبدیل به بخشی از خود کرد.

بعد از این که ویلر نیکلسون از کار کنار کشید، این کمپانی یک اثر دیگر با نام Action Comics را شروع به چاپ کرد که در اولین شماره آن در سال ۱۹۳۸ شخصیت سوپرمن معرفی شد تا ژانر ابرقهرمانی مدرن پایه‌گذاری شود. بتمن نیز یک سال بعد و در شماره ۲۷ کمیک Detective Comics معرفی شد تا دنیای ابرقهرمانان دی‌سی شروع به شکل گرفتن کند.

در حالی که هنوز در اوایل دهه ۴۰ میلادی این کمپانی به صورت رسمی National Allied Publications و کمی بعد National Comics Publications نام داشت اما روی جلد کمیک بوک‌های منتشر شده از آن عبارت‌هایی مثل A DC Publication یا A Superman DC Publication و بعداً Superman DC National Comics استفاده می‌شد.

واضحاً کلمه DC مخفف Detective Comics در عبارت «شرکت Detective Comics» بود اما با تمام کلمات دیگری که در کنارش به کار می‌رفت باید برای کوتاه سازی عناوین فکری می‌شد. خواننده‌ها هم کم‌کم شروع به استفاده از عبارت DC Comics برای اشاره به کمیک‌های این شرکت کردند ولی تا سال ۱۹۷۷ طول کشید تا اسم شرکت رسماً به DC Comics تغییر پیدا کند.

فان:

با این که حالا این کمپانی دارای برندی با نام کوتاه و ساده شده است اما این نام‌گذاری باعث به وجود آمدن حشویات و اضافات نیز می‌شود.

DC's Batman Comics را در نظر بگیرید که «کمیک‌های بتمن دی‌سی» ترجمه می‌شود. ظاهراً (و فقط ظاهراً!) مشکلی در نام گذاری نیست. به جای عبارت بتمن، Detective Comics را جای گذاری می‌کنم که اسم یکی دیگر از آثار در حال چاپ دی‌سی است.

حالا با عبارت DC's Detective Comics Comics طرف هستیم که به طور کامل Detective Comics's Detective Comics Comics نوشته شده و ترجمه نسخه کاملش هم «کمیک‌های کمیک‌های کاراگاهی کمیک‌های کاراگاهی» می‌شود! با عبارتی کاملاً حشو، هم در فارسی و هم در انگلیسی، طرف هستیم.

با وجود اضافات به وجود آمده در عناوین اما عبارت دی‌سی کامیکز حتی قبل از رسمی شدنش نیز یکی از شناخته‌شده‌ترین برندهای شخصیت‌های ابرقهرمانی در ایالات متحده آمریکا شده بود. شاید این برند از کنار هم گذاشته شدن اسامی شرکت‌های متفاوت تشکیل شده باشد اما با همین روند توانست به خودی خود بین مخاطبان شناخته شود.


تماشا کنید: ویجی لاگ – چطور کمیک بوک خواندن را شروع کنیم؟

تماشای ویدیو با بالاترین کیفیت در یوتیوب ویجیاتو

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mammadlafti
    Mammadlafti | ۱۵ خرداد ۱۳۹۹

    مارول فن ها لایک و دیسی فن ها دیسلایک کنن ببینیم چند نفریم⁦

مطالب پیشنهادی