۱۰ کمیک ترسناک که شما را دچار کابوس میکنند
ژانر وحشت یکی از جذابترین ژانرهای صنعت سرگرمی به حساب میآید؛ از فیلمهای فرانکنشتاینِ مری شلی و Friday the 13th تا بازیهایی ویدویی مثل سری Resident Evil از جمله آثار ماندگان این ژانر به حساب ...
ژانر وحشت یکی از جذابترین ژانرهای صنعت سرگرمی به حساب میآید؛ از فیلمهای فرانکنشتاینِ مری شلی و Friday the 13th تا بازیهایی ویدویی مثل سری Resident Evil از جمله آثار ماندگان این ژانر به حساب میآیند. به هر مدیومی نگاه کنید، چند اثر فوق العاده در ژانر وحشت را میتوانید ببینید.
صنعت کمیک بوک نیز از این قاعده مستثنی نیست. از داستانهای ترسناک دهه ۴۰ و ۵۰ میلادی تا کمیکهای وحشتناک امروزی، این ژانر خیلی راحت جای خودش را در این مدیوم نیز پیدا کرد. هر چند چنین ژانری به مذاق فردریک ورثام و Comics Code Authority خوش نیامده بود و سعی آنها سعی بر این داشتند تا ترس، خشونت و موارد از این دست را از دنیای کمیکها حذف کنند.
در هر حال، هر چه قدر هم که تلاش کنید اما نمیتوانید یک ژانر محبوب را از بین ببرید. کمیکهای ترسناک حالا با از میان رفتن مخالفانی همچون Comics Code Authority و علاقه مخاطبان به خشونت و خونریزی، بیش از هر وقت دیگر در حال رشد هستند. نه تنها در آثاری که فقط هدفشان ترس است، بلکه در آثار میناستریم نیز میتوان اتفاقات وحشتناکی مثل وقتی که جوکر صورت خودش را کند، دید.
در این مطلب نگاهی به چند کمیک ترسناک میاندازیم؛ از وحشتهای روانشناسانه، خشونت زیاد تا جنایت واقعی را شاهد خواهید بود. همراه ما در ویجیاتو باشید.
۱۰. Colder
وقتی سراغ کمیکهای کابوسوار را میگیرد، آثار کمی هستند که مثل Colder، اثر پاول توبین و خوان فریرا، بتوانند ذهنتان را درگیر کنند. این کمیک هیجانانگیزِ ماورالطبیعی توسط انتشارات دارک هورس (Dark Horse) منتشر شده و داستان دکلان توماس، مریض سابق یک بیمارستان روانی که دمای بدنش هم دمای بدن یک جنازه است را دنبال میکند.
از نظر جنبههای فرا انسانی، دکلان شاید نتواند پرواز کند و قدرت ماورایی نداشته باشد اما هیچ وقت مریض یا پیر نمیشود و هیچ دردی نیز حس نمیکند. او حتی میتواند وارد زخمهای روانی دیگران شده و از درون سرشان به آنها کمک کند تا بهبود پیدا کنند.
کاورهای این کمیک بیشتر روی جنبههای خشن Colder تأکید میکنند (که هر از چند گاهی در طی داستان مورد استفاده قرار میگیرند) اما این داستان خیلی بیشتر از جنبههای خشونت آمیزش است. سه گانه پاول توبین و خوان فریرا (شامل Colder, The Bad Seed و Toss the Bones) مثل یک سفر هذیانوار به جهنم و بازگشت از آن به حساب میآید. در طول این داستانها با موجودات لاوکرفتی، خشونت بیحد و حصر و دنیاهای کابوسوار رو به رو میشوید.
۹. Crossed
یک آخرالزمان زامبیوار با سبک گرث انیس؛ خالق کمیکهای The Boys و Preacher. کمیک Crossed اولین بار در سال ۲۰۰۸ از انتشارات آواتار کامیکز (Avatar Comics) منتشر شد. در این جا همان حس طنز همیشگی گرث را به همراه پوچگراییاش، آن هم بیش از هر وقت دیگر، شاهد هستیم.
به جای زامبیهای معمولی که با آنها در اکثر آثار آشنا هستیم، زامبیهای Crossed موجودات متفاوت هستند که خشم تمام وجودشان را فرا گرفته است؛ هیولاهایی نامیرا و واقعاً دیوانه که با یک صلیب روی صورت به تصویر کشیده میشوند.
برای این که بدانید اوضاع چقدر در این کمیک خراب است، باید به این نکته توجه کنید که آلن مور (که سابقهاش در صنعت کمیک بوک شناخته شده است) با اسپینآف Crossed: 100 این دنیا را در آرامترین حالتش به تصویر میکشد.
۸. Neonomicon
پنداشت آلن مور از کثولهو دنیای لاوکرفتی، یکی از بحث برانگیزترین آثار این نویسنده تا به امروز را خلق کرده است. Neonomicon که در سال ۲۰۰۸ توسط انتشارات آواتار کامیکز به چاپ رسیده، داستان اعضای فرقه کثولهو و چند مأموران افبیآی است که در مورد آنها تحقیق میکنند. به دنبال یک سرنخ در سِیلِمِ ماساچوست، دو مأمور با نامهای برز و لمپرز ناخواسته وارد لانه فیشرمن (Fishman) میشوند که در آن جا لمپرز به قتل رسیده ولی برز میتواند قسر در برود.
موجودات لاوکرفتی با تصویرسازی کابوسوارانه فوق العاده جیکن باروز از همیشه ترسناکتر به نظر میآیند. Neonomicon در واقع دنباله کمیک دو شمارهای The Courtyard است. آلن مور بعد از Neonomicon، داستانش را در یک اثر ۱۲ شمارهای دیگر با نام Providence ادامه داد.
۷. Nailbiter
یک قاتل سریالی که از جویدن ناخنهای قربانیهایش لذت میبرد. محله کوچک باکارو در ایالت اورگن که سر و کله شانزده مورد از سرشناسترین قاتلین سریالی ایالات متحده از آن بیرون آمده است، حالا نیز نوبت به ادوار چارلز وارن (Edward Charles Warren) رسیده.
اثر خلق شده توسط جاشوا ویلیامسون و مایک هندرسون نسبت به اکثر آثار ترسناک حاضر در این لیست، کمیکی روشنتر خلق کردهاند که بیشتر به سمت کمدی وحشت میل دارد. اما با این حال چیزی از جنبههای کابوسوار و عجیب و غریب کم نمیگذارد.
ترکیبی از The X-Files و Twin Peaks که یک قاتل سریالی را پس از یک قاتل سریالی دیگر معرفی میکند و هر مورد از مورد قبلی عجیبتر است. با این حال هیچ کدامشان به ترسناکی وارن از آب در نمیآیند.
یک کمیک ترسناک و جنایی که توسط هارت دی. فیشر نوشته شده و بیوگرافی جفری دامر را روایت میکند. این اثر یکی از مستقلترین کمیکهایی است که میتوانید پیدا کنید؛ طراحی و داستان نویسی نه چندان فوق العادهای که با غلطهای تایپی و گرامری همراه شده است.
همان طور که از نام Jeffrey Dahmer: An Unauthorized Biography Of A Serial Killer مشخص است در این کمیک زندگی جفری دامر، یک قاتل سریالی آمریکایی، به تصویر کشیده میشود. با این که این کمیک خیلی به سراغ جزئیات نرفته اما همین هم باعث شده تا خانواده قربانیان دامر به خشم آیند و علیه فیشر و انتشاراتش شکایت کنند.
در هر صورت، به تصویر کشیده نشدن خشونت از تبدیل شدن این «بیوگرافی غیرمجاز» به یک داستان ناراحت کننده جلوگیری نمیکند. شاید طراحیهای ناخوشایند این کمیک باشد، یا نحوه روایت بیاحساس و صریح فیشر و یا خود جنایات دامر علتش هستند، اما هر چه که بوده Jeffrey Dahmer: An Unauthorized Biography Of A Serial Killer را تبدیل به یک اثر دلخراش کرده است.
۵. The Enigma Of Amigara Fault
جونجی ایتو خالق مانگایی است که آن قدر آثار ترسناک در کارنامهاش دارد که تمام این لیست میتوانست شامل کارهای او باشد. با این حال به عنوان عجیب و غریبترین و کابوسوارانهترین اثر او میتوان به The Enigma Of Amigara Fault اشاره کرد.
این کمیک در واقع یک داستان کوتاه است که در انتهای مجموعه Gyo او به کار رفته. در The Enigma Of Amigara Fault، زمین لرزهای در کوهستان باستانی آمیگارا (Amigara) رخ میدهد. شهروندان درون گسل به وجود آمده، حفرههایی به اندازه انسانها پیدا میکنند که در اعماق کوهستان وجود دارند.
این افراد، یک به یک حفرههای خودشان را پیدا میکنند؛ سوراخی در دل سنگها که دقیقاً شبیه به خودشان طراحی شده است. شهروندان ترغیب میشوند که وارد این حفرهها شده و در نهایت از طرف دیگر کوهستان خارج میشوند؛ آن هم در حالی که به طرز وحشتناکی تغییر کردهاند.
۴. Hellblazer
Hellblazer به عنوان یکی از بهترین فرانچایزهای ترسناک دیسی و ورتیگو، محل پیدا شدن سر و کله جان کنستانتین است؛ شعبدهباز و جادوگری ماهر و پُر از نیشه و کنایه.
از اولین حضورش در کمیک Swamp Thing توسط آلن مور، کنستانتین با انواع ارواح، شیطاین، خطرات ماورالطبیعی و هر چیزی که فکرش را کنید رو به رو شده است. البته جان کنستانینِ واقعی دنیای کمیکها با چیزی که در فیلمها و سریالها در ذهن دارید تفاوت دارد؛ این جا با یک عوضی واقعی طرف هستید.
Hellblazer اولیه یکی از مریضترین کمیکهای ترسناکی است که تا به حال خلق شده. از شیطانهای تشنه به خون و روح تا آیینها و مراسمهای شیطانی، هر چیز ترسناکی را میتوانید در این مجموعه پیدا کنید که از نظرتان جذاب است.
۳. The Sandman
وقتی سراغ کابوس میروید، حتماً باید The Sandman خلق شده توسط نیل گیمن هم در لیست باشد. شاید پروتاگونیست این سری کمیک ارباب دنیای رویا باشد اما مورفئوس (Morpheus) حتی کابوسها را نیز در اختیار دارد.
برای مثال، سراغ یکی از معروفترین کابوسهای The Sandman میرویم؛ کورینسیان (The Corinthian). یک قاتل سریالی که کاسههای چشمانش پر است از دندانهای تیز برای بلعیدن تخم چشمهای دیگران. کورینسیان یک کابوس سرکش است «که خلق شده تا تاریکی و ترسِ از تاریکی در دل هر انسانی باشد.» او در طی خط داستانی The Doll's House وارد دنیای انسانها میشود.
کورینسیان تنها موجود ترسناکی نیست که به مخاطبان نمایش داده میشود. یکی از ترسناکترین داستانهای The Sandman با نام 24 Hours شناخته میشود. در این داستان، دکتر دستینی (Doctor Destiny) عدهای از مشتریها را برای ۲۴ ساعت در یک غذاخوری گروگان میگیرد. در طی این ۲۴ ساعت، دستینی قربانیانش را مجبور به انجام کارهایی خشنی میکند که هر لحظه خشونت آنها افزایش پیدا میکند. او آنها را با تاریکترین رازهایشان رو به رو کرده و در نهایت همه آنها را به قتل میرساند. به چه دلیل؟ صرفاً چون میتوانست.
۲. The Auteur
The Auteur که توسط ریک اسپیرز و جان کالاهان خلق شده یک کمیک ترسناک عادی نیست. در واقع، این کمیک اصلاً عادی نیست. فیلمسازی به اسم ناتان تی. رکس (Nathan T. Rex) بعد از این که جدیدترین فیلمش از نظر فروش افتضاح عمل میکند، هر آن چه که از دستش برمیآید را برای پروژه جدیدش انجام میدهد تا شغلش را احیا کند. هزینه ساخت بالا و استفاده از مواد مخدر توسط او باعث میشود تا رکس رو به دیوانگیای رود که هم خودش و هم اطرافیانش را تهدید میکند.
کمیک The Auteur غیرقابل پیشبینی و سرکش است و گاهی حتی قابل خواندن نیز نیست. لحظات خشونتآمیز و چندشآور فراوانی را میتوانید در این اثر عذابآور و توهینآمیز ببینید. لحظات کابوسوار درون کمیک به لطف طراحیهای جیمز کالاهان نیز کاملاً با جو اثر جور در میآید.
به تازگی هم یک اقتباس تلویزیونی از The Auteur در دستور ساخت قرار گرفته که قرار است با هنرنمایی جود لا و حضور تایکا وایتیتی پیش برود. در هر صورت، مثل اکثر آثار اقتباس شده، احتمال کمی وجود دارد که سریال بتواند جو سورئال، عجیب و غریب و در عین حال ترسناک کمیک را به طور کامل شامل شود.
۱. Leatherface
یکی از آندرریتدترین آثار مربوط به Texas Chain Saw Massacre که تبدیل به یکی از بهترین کمیکهای ترسناک شده است. این اثر که توسط انتشارات نورثاستار کامیکز (Northstar Comics) منتشر شده، فیلم Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III را در قالب یک کمیک بوک بحث برانگیز به تصویر میکشد؛ بحث برانگیز از آن جا که به طور کلی سناریو و بخشهای بزرگی از فیلم را نادیده میگیرد.
شاید بپرسید چرا؟ با وجود سانسورهای فراوان فیلم، مورت کسل داستان را آن طوری که باید میبود تعریف میکند. این کمیک نسخهای مریضتر از آن فیلم را به تصویر میکشد که شامل تصویرسازیهای هنرمندانه، طراحیهای مجدد شخصیتها و یک پایان کاملاً متفاوت است. کمیک Leatherface که مثل فیلم با سانسور مواجه نشد، خشونت غیرقابل تصوری را به نمایش میگذارد.
به مطالعه ادامه دهید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
کدومشون ترجمه شده؟
Hellblazer
شماره دو عجب تصویر مریضی داره !