ردپای ناشنوایی هاکای در دنیای کمیکها
سریال Hawkeye یک ابزار اضافه را به کلینت بارتون (Clint Barton) اضافه کرده است. نه تریک اروها (Trick Arrow)، نه یک کمان با کلاس و نه حتی یک غلاف تیر های تک؛ بلکه چیزی که ...
سریال Hawkeye یک ابزار اضافه را به کلینت بارتون (Clint Barton) اضافه کرده است. نه تریک اروها (Trick Arrow)، نه یک کمان با کلاس و نه حتی یک غلاف تیر های تک؛ بلکه چیزی که به ناشنوایی هاکای مربوط میشود. طرفداران کمیکی این شخصیت حدود یک دهه صبر کردند تا بالأخره این جنبه او را در دنیای سینمایی مارول ببینند.
در همان اولین قسمت سریال Hawkeye، نشان داده میشود که کلینت بارتون شروع به استفاده از یک سمعک کرده است. با این حال، ناشنوایی هاکای چیز جدیدی برای این شخصیت نیست و ردپای آن را میتوان در کمیکها جستجو کرد.
چرا هاکای از سمعک استفاده میکند؟
به نظر این اتفاق روی تأثیرگذاری کلینت به عنوان یک تیرانداز یا مبارز اثری نداشته است. وقتی کیت بیشاپ (Kate Bishop) درباره معلولیت کلینت صحبت میکند، سریال Hawkeye به طرز غیرمنتظره، مختصر و در عین حال بامزه، درباره آن توضیح میدهد.
در اولین قسمت Hawkeye میبینیم که یک مونتاژ از لحظاتی از دنیای سینمایی مارول نمایش داده میشود که در تمام آنها هاکای در کنار یک انفجار یا یک اتفاق با صدای بلند قرار گرفته است. باید توجه کرد که کلینت بارتون فقط یک انسان معمولیِ تقویت نشدهیِ بدون قدرت فرانسانی یا حتی آموزشهای سری جاسوسی روسی است.
برای ترین ترن (Trinh Tran)، تهیهکننده مارول استودیوز، معلولیت شنوایی کلینت روی مهمترین جنبه هاکای به عنوان یکی از اعضای اونجرز تأکید میکند. با تمام زمانی که او در ماجراجویی در کنار خدایان، نابغهها و ابرسربازها میگذارند اما هنوز هم یک انسان و یک موجود آسیبپذیر است.
[کلینت و کیت] انسانهایی هستند که هیچ ابرقدرتی ندارند. فقط در کاری که انجام میدهند ماهر هستند. [ما میخواهیم] تا واقعاً به سراغ این ایده برویم که آنها میتوانند آسیب ببینند، و میتوانند در طی این مأموریتهایی که انجام میدهند آسیب ببینند، و برای به تصویر کشید چنین چیزی، باید دید که او [کلینت بارتون] ترمیم شده چرا که چنین دردی را حس میکند، و چنین آسیبی را حس میکند. و سمعک یک اشاره به همین ایدهای است، در طی تجربه او، چنین چیزی میتواند اتفاق بیفتد. و من فکر میکنم که این یکی از قابل لمسترین المانهای داستان است که سعی کردهایم در این جا روایت کنیم.
ترین ترن در گفتگو با وبسایت Polygonاما سمعک کلینت صرفاً یک نتیجه واقعگرایانه نسبت به سبک زندگی پر زد و خورد اونجرزیِ او نیست. سابقهای از ناشنوایی هاکای در دنیای کمیکها وجود دارد که به سراغش میرویم.
(هاکای)
ناشنوایی موقت کلینت بارتون در شماره ۴ کمیک Hawkeye (انتشار در سال ۱۹۸۳) آغاز شد؛ آخرین شماره از اولین مینیسری اختصاصی این شخصیت. در این شماره، که توسط مارک گروئنوالد (Mark Gruenwald) افسانهای مارول نوشته و طراحی شده بود، کلینت از خودش دفاع میکند تا از وسیله شست و شوی مغزی از طریق امواج صوتی یک ویلن قسر در رود. چند صفحه بعد از این اتفاق میبینیم که هاکای یک سمعک دارد تا شنواییاش دوباره کامل شود.
معلولیت شنوایی او بخشی از شخصیت کلینت بود که یا استفاده میشد یا توجهی به آن نمیشود؛ برخی نویسندهها و هنرمندان از آن استفاده میکردند و برخی دیگر نیز آن را به دست فراموشی سپرده بودند تا این که سال ۲۰۰۱ رسید.
کمیک Avengers Annual این سال از وقایع کراساوور Onslaught بهره برد تا اعلام کند قدرتهای تغییر دهنده واقعیت فرانکلین ریچاردزِ (Franklin Richards) جوان (پسر مستر فنتستیک و اینویزیبل وومن) باعث احیای شنوایی هاکای شدهاند.
تا این که سال ۲۰۱۲ و سری Hawkeye سررسید که توسط مت فرکشن (Matt Fraction) نوشته و عمدتاً توسط دیوید آجا (David Aja) طراحی شده بود. در این سری، یک زندگی با مشکلات شنوایی تبدیل به یکی از بخشهای اصلی زندگی هاکای شده بود.
این سری حدوداً دو ماه پس از اکران فیلم The Avengers در سالنهای سینمای شروع به انتشار کرد؛ فیلمی که برای اولین بار توجهها را در مقیاس بزرگ به تیرانداز عضو اونجرز در خارج از کمیکها جلب میکرد. داستان این سری کمیک نیز در نیویورک سیتی قرار دارد؛ جایی که کلینت بارتون و کیت بیشاپ یک سگ یک چشمِ زرد رنگ را به سرپرستی قبول میکنند و به سراغ مبارزه با مجرمان میروند.
در سری کمیک Hawkeye، فرکشن و آجا تجربه مشکلات شنوایی کلینت را به شکلی مدرن به تصویر میکشند که جزو بخشهای مهم طراحی این سری نیز محسوب میشود. سری کمیک Hawkeye از این نظر مشهور بود که به آزمایش با فرمهای مختلف داستانگویی میپرداخت.
یک شماره از این سری شامل همان تعداد دیالوگی بود که از منظر گوشهای ناشنوای کلینت «شنیده» میشوند که در صفحات کمیک یا به شکل زبان اشاره آمریکایی یا لبخوانیهای دقیق به تصویر کشیده شده بودند. در همان شماره کمیک، این دو هنرمند همچنین مشخص میکنند که از دست دادن شنوایی چیزی بود که کلینت در اوایل زندگیاش نیز به دست پدر خود تجربه کرده است؛ پدری که به طور مداوم او و برادرش بارنی (Barney) را مورد ضرب و شتم قرار میداد.
اما کلینت تنها شخصیت ناشنوا یا کمشنوای Hawkeye نیست. شخصیت اکو (Echo) با نام واقعی مایا لوپز (Maya Lopez) نیز که در انتهای قسمت دوم سریال Hawkeye به تصویر کشیده میشود هم یک ابرقهرمان ناشنواست.
این شخصیت توسط جو کسادا (Joe Quesada) و دیوید مک (David Mack) در سال ۱۹۹۹ و سری کمیک Daredevil معرفی شد. الاکوآ کاکس به عنوان بازیگر این شخصیت در سریال Hawkeye نیز ناشنواست.
ما یک مشاور ناشنوایان داشتیم که با او در تیم دیزنی کار میکردیم. چون که مایا لوپز هم بود که به ماجرا اضافه میشود، و او نیز بخشی از جامعه ناشنوایان است، و ما میخواستیم تا مطمئن شویم که چنین چیزی به طور درستی به عنوان نماینده [این دسته از افراد] به تصویر کشیده میشود.
ترین ترن در گفتگو با وبسایت Polygonطرفداران که شامل مخاطبان ناشنوای هاکای هم میشوند مدتی طولانی انتظار نشسته بودند تا نسخه دنیای سینمایی مارولِ هاکای خودش را با نسخه فرکشن و آجا تطبیق دهد.
حالا که سریال Hawkeye شروع به پخش کرده، این اتفاق بالأخره افتاد و هم با به تصویر کشیدن ناشنوایی هاکای و همچین استفاده از یک بازیگر ناشنوا، این جنبه از این شخصیت به چیزی که باید و این دسته از طرفداران به چیزی که میخواستند رسیدهاند.
به مطالعه ادامه دهید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
نمیدونستم
جالب بود برام