۵ انیمیشن علمیتخیلی که لایق توجه بیشتری بودند
وقتی در مورد بهترین فیلمهای علمیتخیلی صحبت میشود، مخاطبان اکثرا آثار انیمیشنی این ژانر را نادیده میگیرند که این تفکر کمی اشتباه است. یکی از چیزهایی که معمولا تماشای این ژانر خاص را بسیار سرگرمکننده ...
وقتی در مورد بهترین فیلمهای علمیتخیلی صحبت میشود، مخاطبان اکثرا آثار انیمیشنی این ژانر را نادیده میگیرند که این تفکر کمی اشتباه است. یکی از چیزهایی که معمولا تماشای این ژانر خاص را بسیار سرگرمکننده میکند، جلوههای ویژهای است که وارد کار میشود. در واقع استفاده از این جلوههای ویژه زمانی که یک فیلم سعی ندارد آنقدرها هم واقعبینانه به نظر برسد بسیار آسانتر است.
اینجاست که نام انیمیشن های علمی تخیلی خودنمایی میکند. البته در این مقاله بیشتر با انیمیشنهایی سرکار داریم که به اندازه مورد توجه قرار نگرفته و به اصطلاح در حقشان ظلم شده! چه در مورد یک انیمیشن علمی تخیلی دیزنی صحبت کنیم، چه پیکسار یا اثری از یک استودیوی دیگر، برخی از آنها با گذر زمان همچنان به یادماندنی و جذاب هستند و یا به بیان دیگر از آزمایش زمان با سربلندی بیرون آمدهاند.
برخی از این آثار انیمیشنی با وجود اینکه از لحاظ کیفی در زمان خود بسیار موفق بودند و کار صداپیشگی آنها توسط بازیگران مشهوری انجام شده، اما با گذشت زمان و روی کار آمدن دیگر انیمیشنهای پر زرق و برق، میان خاطرات گم شده و به دست فراموشی سپردهشدهاند، یا آنطور که باید از آنها تقدیر نشده است.
از همین رو قصد داریم در ادامه مقاله به ۵ مورد از بهترین انیمیشن های علمی تخیلی که لایق توجه بیشتری بودند، نگاه کوتاهی داشته باشیم؛ پس با ویجیاتو همراه باشید.
۱. Atlantis: The Lost Empire (آتلانتیس: امپراتوری گمشده ـ ۲۰۰۱)
گویا در آن زمان همه چیز دست به دست هم داده بود تا شاهد یک اثر جذاب و فوقالعاده باشیم و انتظار میرفت این انیمیشن بتواند بسیار مورد استقبال طرفداران این ژانر قرار بگیرد. این انیمیشن زمانی اکران شد که دیگر آثار انیمیشنی نیز در حال احیا بودند.
موضوع انیمیشن تخیلی Atlantis: The Lost Empire بر اساس چیزی است که مدتها بود ذهن و تخیل طرفداران سایفای را به خود جلب کرده بود. داستان آن روی گروهی از ماجراجویان متمرکز بود که تصور میکردند آتلانتیس یک مکان واقعی است و فقط باید کشف شود.
ماشینها و ابزارهای فوق پیشرفتهای وجود داشت که مردم میتوانستند کاربرد آن را در انیمیشن ببینند. باید اشاره کرد که صداپیشگان این اثر نیز از بازیگران برجسته آن دوران بودند و شخصی مانند مایکل جی فاکس آن زمان در اوج محبوبیت خود قرار داشت. بسیاری از بازیگران دیگر نیز وجود داشتند که صدای آنها بسیار شناخته شده بود، از جمله لئونارد نیموی و جیمز گارنر.
لازم به ذکر است که آتلانتیس: امپراتوری گمشده توسط دیزنی ساخته شد، بنابراین به نظر میرسید همه چیز برای موفقیت آن فراهم باشد. پس چه اتفاقی افتاد؟ واقعا مشخص نیست، اما این انیمیشن در باکس آفیس بسیار شکست خورده بود و با وجود بودجه ۱۲۰ میلیون دلاری خود تنها ۱۸۵ میلیون دلار به دست آورد.
در حالی که این انیمیشن علمی تخیلی در زمان اکران آنچنان محبوب نبود، ویدئو و پلتفرمهای استریم به آن زندگی دوبارهای بخشیدند. با این حال، جزو آن دسته آثاری است که فقط آدمهای سختکوش آن را بیدرنگ به خاطر میسپارند، بنابراین هنوز بهعنوان فیلمی به حساب میآید که کاملا مورد توجه قرار نگرفته است.
۲. Treasure Planet (سیاره گنج ـ ۲۰۰۲)
به دلایل نامشخصی دیزنی در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی مشکلات عدیدهای با اثار انیمیشنی علمیتخیلی داشت. در حقیقت، این استودیو چندین شکست بزرگ در باکس آفیس داشت که در سالهای ابتدایی این دهه به پایان رسید.
آتلانتیس: امپراتوری گمشده اولین بار در ماه ژوئن منتشر شد و عملکرد آن در بهار و تابستان سال ۲۰۰۱ ناامیدکننده بود. سپس انیمیشن سیاره گنج در نوامبر ۲۰۰۲ اکران شد و به شدت برای جذب مخاطب تلاش کرد. البته این انیمیشن در اولین فروش خود در آخر هفته، بیش از ۱۲ میلیون دلار درآمد کسب کرد و در رده چهارم جدول فروش، پس از هری پاتر و تالار اسرار قرار گرفت.
سیاره گنج با وجود حمایتهایی که از انیمیشن سریالی House of Mouse دریافت کرده بود، بودجه نسبت بالایی که داشت و ستارههای مشهوری که در گروه بازیگران حضور داشتند همچنان برای دیده شدن دست و پنجه نرم میکرد که این کمی عجیب بود. این کارتون علمی تخیلی همچنین داستانی داشت که مردم واقعا میتوانستند با آن ارتباط برقرار کنند زیرا اساسا جزیره گنج بود اما در فضا جریان داشت. شاید این چند سال واقعا برای انیمیشنهای ژانر علمیتخیلی نسبت به سبکهای دیگر بسیار بد عمل کرده است.
در حالی که قدرت هنری مایکل فاکس نتوانسته بود فیلم انیمیشن تخیلی قبلی، یعنی «امپراتوری گمشده» در باکس آفیس نجات دهد، همین اتفاق درباره جوزف گوردون لویت که از صداپیشگان نامآشنای Treasure Planet بود، صدق میکند. این انیمیشن با وجود صداپیشگان دیگری نظیر مارتین شورت و اما تامپسون نتوانست آنچنان مورد استقبال قرار گیرد. اکنون، سالها پس از اکران اولیه آن، این انیمیشن بالاخره کمی مخاطبان خاص پیدا کرده، زیرا برخی متوجه شدهاند که سیاره گنج از آنچه تصور میشد، بهتر است.
۳. Meet The Robinsons (ملاقات با رابینسونها ـ ۲۰۰۷)
«ملاقات با رابینسونها» یک انیمیشن علمیتخیلی دیگر دیزنی است که با وجود داستان دوستداشتنیاش ،برای یافتن مخاطبان سخت تلاش میکرد.
لوییس رابینسون پسر ۱۲ سالهای است که هنگام نوزادی توسط مادرش به پرورشگاه سپرده شد. این پسر با وجود گذشتهای که دارد، فوقالعاده باهوش و دارای توانایی بالقوه اختراع کردن است. هنگامی که زن و مردی برای دیدن او میآیند، لوییس با یک دستگاه ساندویچ ساز سعی میکند آنها را تحت تأثیر قرار دهد ولی ناکام مانده و دچار افسردگی میشود.
مسئول پرورشگاه که زنی مهربان است، به لوییس میگوید که مادر واقعیاش حتما به او علاقه داشته ولی به دلیل مشکلاتش نتوانسته از لوییس نگهداری کند. همین هم باعث میشود که رابینسون به فکر ساخت یک دستگاه خاطرهیاب بیفتد تا در گذشته مادرش را پیدا کند که توجه یک شرور معروف به نام «Bowler Hat Guy» را به خود جلب میکند که از آینده برای سرقت آن سفر میکند. او توسط ویلبر رابینسون تعقیب میشود، که با لوئیس به سال ۲۰۳۷ سفر میکند تا به او نشان دهد که چگونه آینده در خطر است.
انیمیشن تخیلی Meet the Robinsons مانند عناوین دیگر، برخلاف انتظارها با بودجه ۱۵۰ میلیون دلاری، تنها ۱۶۹.۳ میلیون دلار کسب کرد. این اثر با اینکه توانایی بسیار خوبی در به تصویر کشیدن احساسات عمیق و در عین حال نشان دادن برخی سرگرمیهای علمیتخیلی داشت، آنطور که شایسته است مورد قدردانی قرار نمیگیرد.
۴. Monsters vs. Aliens (هیولاها علیه بیگانگان ـ ۲۰۰۹)
هیولاها علیه بیگانگان یک انیمیشن سهبعدی علمیتخیلی محصول شرکت دریمورکس و پارمونت پیکچرز است که در ماه مارس ۲۰۰۹ اکران شد. این انیمیشن با اینکه در زمان خود بسیار محبوب شده بود، اکنون با گذشت سالها کاملا در یادها مدفون و فراموش شده است.
فیلم انیمیشن تخیلی Monsters vs. Aliens بودجهای به اندازه ۱۷۵ میلیوندلار داشت که موفق شد به فروش بیش از ۳۸۰ میلیوندلار برسد. سوزان مورفی زن اخبارگوی جوانیست که قرار است با یک گزارشگر آبوهوای تلویزیون به نام درک دیتل ازدواج کند. درست در روز ازدواجش، شهابسنگی حاوی عنصر کوانتینیوم به سوزان برخورد میکند و قد او به ۴۵ متر میرسد و جثهاش بسیار بزرگ میشود. عروسی او به هم میخورد و نیز به یک مخفیگاه فوق سری منتقل میشود و آنجا با هیولاهایی عجیب و غریب که مانند انسانها حرف میزنند، برخورد میکند.
ریس ویترسپون (در نقش سوزان غولپیکر)، ست روگن (باب)، رین ویلسون، کیفر ساترلند و هیو لوری از جمله صدا پیشگان این انیمیشن علمیتخیلی هستند. این انیمیشن آنقدر محبوب بود که بر اساس آن، یک سریال تلویزیونی به همین نام ساخته شد. با این اوصاف واقعا جای تعجب دارد که چرا چنین اثری اکنون کاملا فراموش شده است.
۵. Megamind (ابر ذهن ـ ۲۰۱۰)
این انیمیشن هم مانند Monsters vs. Aliens با وجود عملکرد بسیار خوبی که در باکسآفیس داشت، به حق خود نرسید و به اندازه کافی از آن تقدیر نشد.
با در نظر گرفتن اینکه ویل فارل و برد پیت در کنار جونا هیل، بن استیلر، دیوید کراس و تینا فی جزو صدا پیشگان آن بودند، این انیمیشن در زمان اکران بسیار مورد توجه مخاطبان بود. داستان «ابر ذهن» مانند هیولاها علیه بیگانگان، در مورد پسر جوانی از سیارهای دیگر است که در نهایت ابتدا تبدیل به یک ابرشرور و در نهایت یک ابرقهرمان تبدیل شد که به نظر میرسد این روزها تا حد زیادی فراموش شده است.
با توجه به تاریخ اکران آن (۲۰۱۲) جزو عناوین تقریبا جدید علمیتخیلی بهشمار میرود که شایسته قدردانی بیشتری بود.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
همشون را بارها و بارها با دخترم دیدم بنظر از دوبله خوب این انیمیشن ها هم نباید بگذریم مثلا دوبلور شخصیت باب در هیولاها علیه بیگانگان فکر نکنم خود صداپیشه اصلی یعنی ست روگن هم به این خوبی باشه
Megamind این اسمش این بود :/ ما کله کدو میشناختیمش :)
بیشتر این انیمیشن ها اونقدری که برای ما ایرانیا خاطره ساختن برای اونوری ها نتونستن بسازن.
سلیقست دیگه.
همه این ها برای ایرانی ها خاطره اند
من سی دی هیلاو ها علیه بیگانگان رو دارم هنوز یادش بخیر چه روزهایی پای این میشستم
ملاقات با خانواده رابینسون و مگا مایند دیدم یادش بخیرـ
فقط دوبله سر کلاه خان تو خانواده رابینسون??
شماره 3.4 رو خیلی وقت پیش تقرییبتوقتی اومدن دیدم
ملاقات بارابینسونو دیدم میم مگامایند رو دیدین?
هی
مگا مایند و ملاقات با رابینسونا.یادش بخیر بچگیا فقط روزی هزار بار اینارو میدیدم
من همشون رو دیدم . به نظرم خیلی هم عالی بون . حداقل از خیلی از انیمشن های این یکی دوسال گذشته بهتر بودن ( البته از نظر من)
مگامایند و رابینسون ها خیلی خوب بودن
خاطراتم زنده شد
وای یادش بخیر!
توی شبکه پویا ملاقات با خانواده رابینسون و نقشه جنگ رو میدیدم?
هر فیلمی که شبکه پویا پخش میکرد رو همه هزار بار دیدیم?
MvA رو با دوبله ببینید تا رستگار شوید
به نظرم اخری از همه بهتر بود ولی من همه رو دیده بودم و از همش خوشم اومد
اتلانتیس یکی از معدود فیلم هایی بود که عاشقش بودم
همه بینظیر هستند
همه رو بجز اولی دیدم و سیدیشو داشتم و همیشه میدیدم واقعا شماره ۴ عالی بود
حالا من نمیدونم Megamind توی فروش امروزی چه عملکردی داشته. ولی میم ها و بریده هایی که از این انیمیشن در تمام کشور ها استفاده میشه نشون از محبوبیت و مشهور بودنشه. نیست؟
شماره 2 و 3 و 4 و 5 رو دیدم و همشونم عالیییییی بودن
من انیمیشن Treasure Planet بالای 1000 بار از شبکه پویا دیدم
من که همه اینا رو دیده بودم همه شون عالی بودن?
عجیبه اینا دیده نشدن واقعا
منم دیده بودم ولی اون موقعی که اومدن توجه روشون بود?
الان نیست?
Megamind این همون کله کدو خودمون و من هنوز که هنوز میبینمش ??
سیاره گنج واقعا پتانسیل خیلی خوبی داره
با همشون موافقم
با همشون موافقم
سیاره گنج عالیی
همه رو دیدم
یه شگفتی بودن تک تک شون واسم
با سیاره گنجم بیشتر حال کردم .?
سیاره ی گنج خیلی خیلی خوب عالی بود
مگامایند فوق العاده است ??
حتمی ببینیدش شاهکاره
هیچی ازش یادم نمیاد جز صورت همین یارو که مخش گندس
خیلی قشنگه حتمی دوباره ببینش
رئیس مزرعه باید میزاشتن
رئیس مزرعه که تو ایران معروفه ?
ولی تو خارج معروف نیست
آفرین
مقاله خوبی بود
اسپم باگ حذف تبلیغ رفت