۹ کمیک برای آشنایی بیشتر با حال و هوای دنیای دیسی جیمز گان
شاید از همین برداشتها و اخبار ابتدایی که از دنیای تازهی فیلمها و سریالهای دیسی جیمز گان و پیتر سفرن مشخص شده است، بتواند گفت که ساختههای آتی دیسی قرار است بیش از پیش به ...
شاید از همین برداشتها و اخبار ابتدایی که از دنیای تازهی فیلمها و سریالهای دیسی جیمز گان و پیتر سفرن مشخص شده است، بتواند گفت که ساختههای آتی دیسی قرار است بیش از پیش به کمیکها وفادار باشند. خود گان حتی دربارهی کمیکها و رمانهای گرافیکی که به طور مستقیم روی برنامههایش تأثیر گذاشتهاند سخن گفته است.
شاید شما نیز دوست داشته باشید تا پیش از اکران و انتشار ساختههای تازهی دیسی، دربارهی آنها اطلاعات به دست آورید و با حال و هوایشان آشنا شوید. در این نوشتار به سراغ ۹ کمیک خواهیم رفت که میتوانند روی دنیای نوی دیسی جیمز گان تأثیر بگذارند و الهامبخش آن باشند.
All-Star Superman
سری All-Star Superman یک مجموعهی مستقل است و در دنیایی جریان دارد که در آن سوپرمن پس نزدیک شدن بیش از حد به خورشید مجبور میشود تا با فانی بودنش دست و پنجه نرم کند. این رویداد باعث میشود تا مرد پولادین یک نسخه از دوازدهخان هرکول خودش را پیش بگیرد و مطمئن شود که پس از رفتنش نیز دنیا در امنیت باقی خواهد ماند. هر چند لکس لوتر برنامههای دیگری دارد.
جیمز گان گفته است که All-Star Superman یک منبع الهام بزرگ برای فیلم Superman: Legacy و به طور کلی دنیای تازهی دیسی به شمار میآید. باور پذیر است که فیلم Superman: Legacy خیلی به خط داستانی All-Star Superman وفادار نباشد؛ در هر حال نمیتوان تصور کرد که سوپرمن جیمز گان در نخستین فیلم خودش مجبور به دست و پنجه گرم کردن با مرگش شود. با این وجود، گان اذعان کرده که این فیلم از نظر حال و هوا و جو کم و بیش در نقطهی رو به روی Man of Steel و به طور کلی تاریکی DCEU قرار میگیرد. این جا است که کمیک All-Star Superman وارد میشود تا یکی از الهامانگیزترین و برترین نگارشهای مرد پولادین را به نمایش بگذارد.
The Authority
به نظر تا اکران یک ساختهی مربوط به جاستیس لیگ زمان زیادی باقی مانده است ولی پیش از آنها گروه آتوریتی نخستین حضور لایو-اکشن خود را در دنیای دیسی جیمز گان تجربه خواهند کرد. برای آشنایی با این گروه تنها میتوان پای نخستین سری کمیک اختصاصی آتوریتی را به ماجرا باز کرد که در آن وارن الیس و برایان هیچ این ابرگروه پستمدرن را به نمایش کشیدهاند.
این سری کمیک The Authority از آن جهت با برچسب «اکشن صفحه گسترده» شناخته میشود چرا که تصویرسازی برایان هیچ از نظر مقیاس و جزئیات به راستی سینمایی به شمار میآید. این سری ۱۲ قسمتی تعدادی از شخصیتها که از خود گذشته هستند ولی نسبت به اعضای معمولی جاستیس لیگ نقص دارند را به خوانندگان عرضه میکند. گروه آتوریتی، چه دنیا بخواهد و چه نه، به نجاتش خواهد پرداخت. این سری The Authority پر از نبردهای قابل درک و جنبههای بصری زیباست و جای شگفتی نخواهد داشت اگر فیلم The Authority تأثیرات زیادی از آن بگیرد.
Batman and Son
آشکار است که در دنیای دیسی جیمز گان با یک شوالیهی تاریکی بسیار متفاوت نسبت به چیزی که در فیلمهای مت ریوز دیدهایم طرف خواهیم بود. فیلم The Brave and the Bold قرار است بالأخره به انتظار مخاطبان پایان دهد و رابین را به دنیای فیلمهای لایو-اکشن بتمن بازگرداند. این بار نوبت پسر خود بروس وین، یعنی دیمین وین، برای ایفای نقش رابین رسیده است.
برای درک بهتر از رابطهی ناهمگون دیمین با بت-فمیلی، میتوان به سراغ کمیکی رفت که گرنت موریسون و اندی کوبرت آن را پدید آوردهاند و نخستین حضور مدرن پسر بروس را در خود گنجانده است. رمان گرافیکی Batman and Son نشان میدهد که دیمین چگونه همانند یک گردباد وارد زندگی پدرش میشود و آن را به آشوب میکشاند. این آرک داستانی به علاوهی ماجراهای پس از آن، تکامل دیمین از یک خودخواه عوضی به قهرمانی شایستهی عنوان رابین را نشان میدهند.
Booster Gold
سری 52 دیسی شخصیت بوستر گلد را بازنویسی کرد ولی شاید مخاطبان عادی چندان میل نداشته باشند تا یک سری کمیک ۵۲ قسمتی را برای آشنایی با این شخصیت بخوانند. پس شاید یک میانبر چارهی کار باشد و آن دنبال کردن ماجراهای بوستر گلد در سری اختصاصی خودش است. بخش نخست کمیک Booster Gold که با نام Booster Gold: 52 Pick Up شناخته میشود به خوبی خوانندگان تازه را با این شخصیت آشنا میکند.
در Booster Gold: 52 Pick Up شاهد بوستر گلد به عنوان برترین قهرمانی هستیم که دنیای دیسی از وجودش خبر ندارد. ریپ هانترِ مسافر زمان، بوستر گلد را همراه خود میکند تا جلوی یک تهدید بزرگ نسبت به خط زمانی را بگیرد. ولی برای انجام این کار، بوستر گلد باید پوشش خود به عنوان یک ابرقهرمان بیارزش و غیرقابل اعتماد را حفظ کند. در این سری پسزمینهی تراژیک این شخصیت نشان داده میشود تا بوستر گلد یک شخصیت دوستداشتنیتر از آب درآید. بخش نخست سری Booster Gold میتواند نشان دهد که چرا بوستر گلد چرا یک اولویت زودهنگام برای دنیای دیسی جیمز گان است.
Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E.
نسخهی دیسی هیولای فرانکنشتاین بیشتر از این که با هیولای بیچارهی رمان مری شلی ارتباط داشته باشد، شبیه به هلبوی است. در بخش نخست رمان گرافیکی Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E. که آغازگر ماجرای این شخصیت در دورهی نیو ۵۲ به شمار میآید این مورد به خوبی نمایان میشود.
ماجرای بنیادین Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E. بسیار ساده است: فرانکنشتاین یک تیم از شکارچیان هیولا را برای مقابله با تهدیدهای فراطبیعی هدایت میکند که برای جاستیس لیگ بیش از حد عجیب و غریب هستند. در این سری یک روایت دیوانهوار و سرگرمکننده به نمایش کشیده میشود و در عین حال خوانندگان را با فرانکنشتاین دیسی و سازمانهایی همچون شِید و کریچر کوماندوز (Creature Commandos) آشنا میکند. در واقع میتوان گفت که Frankenstein, Agent of S.H.A.D.E. میتواند اطلاعات پیشزمینهی مناسبی برای سری انیمیشنی Creature Commandos ارائه کند.
Green Lantern: Earth One
رمانهای گرافیکی ارث وان دیسی شبیه به ایمپرینت آلتیمیت یونیورس مارول هستند؛ در هر دوی آنها نسخههای بازنویسی شده از شخصیتهای شناخته شده برای مخاطبان امروزی مورد استفاده قرار گرفتهاند که برای خواندنشان نیاز به دانستن پیوستگی پیچیدهی گذشتهی دنیاهای دیسی و مارول نیست. میان این بازنویسیها میتوان گفت که Green Lantern: Earth One گابریل هاردمن و کورینا بکو جزو موفقترینهاست.
در این رمان گرافیکی شاهد یک بازنویسی معقولانه از گرین لنترن هستیم؛ یا دست کم هر چقدر که شخصیتی که یک حلقه دارد و با آن نیروی ارادهی خود را تبدیل به ساختههای انرژیک میکند میتواند منطقی باشد. در Green Lantern: Earth One، بخشهای ابرقهرمانانهی فرانچایز لنترنها جای خود را به روایت اوریجین تیره و علمی-تخیلیتر از هال جوردن میدهند. سریال Lanterns با True Detective مقایسه میشود و بدون شک Green Lantern: Earth One میتواند برای هر کسی که به دنبال یک نسخهی تاریکتر و ترسناکتر از ماجرای لنترنهاست مناسب باشد.
Saga of the Swamp Thing
سوامپ تینگ قرار است در یک فیلم لایو-اکشن تازه برای خود ایفای نقش کند تا نشان آشکار دیگری از وجود المانهای وحشت و فراطبیعی در فاز Gods and Monsters دنیای دیسی جیمز گان باشد. اگر تازهکاران به دنبال آشنایی بیشتر با سوامپ تینگ هیچ جایی بهتر از ران Saga of the Swamp Thing آلن مور و استیون بیسِت نیست.
مور و بیست توانستهاند در همان شمارههای ابتدایی ران خود سوامپ تینگ را واقعاً دگرگون کنند. شمارهی ۲۱ این سری با نام Anatomy Lesson به عنوان یکی از بهترین کمیکهای تک شمارهای منتشر شده توسط دیسی شناخته میشود. در این ران شاهد تأکید روی وحشت روانشناسانه هستیم که سوامپ تینگ را مجبور به سر و کله زدن با یک چالش وجودیت میکند: آیا او یک انسان است که تبدیل به یک گیاه شده یا یک گیاه است که تنها فکر میکند زمانی یک انسان بود؟ جای شک زیادی نیست که فیلم تازهی دیسی از این شخصیت روی بخش نخست Saga of the Swamp Thing تمرکز دارد تا بینندگان را با سوامپ تینگ آشنا کند.
Supergirl: Woman of Tomorrow
به نظر نمیرسد که ساختههای تازهی جیمز گان برای دیسی قرار باشد یکی از کمیکهای موجود از این انتشارات را به طور مستقیم اقتباس کنند و بیشتر از این آثار الهام خواهند گرفت. ولی شاید یکی از استثناها مربوط به فیلم Supergirl: Woman of Tomorrow باشد که همنام یک سری کوتاه موفق از تام کینگ و بیلکیس ایولی است. خود تام کینگ یکی از نویسندههایی خواهد بود که در شکل دادن به دنیای نوی دیسی ایفای نقش میکند، پس دور از انتظار نیست که بگوییم رمان گرافیکی او میتواند تبدیل به یک گزینهی مناسب برای مطالعه شود.
سری Supergirl: Woman of Tomorrow از رمان نمادین وسترن True Grit الگوبرداری کرده است که در آن سوپرگرل در جایگاه روستر کاگبرن قرار میگیرد. هنگامی که سوپرگرل ناگزیر میشود تا یک دختر فضایی را در مأموریت انتقامش همراهی کند، درگیر یک ماجرای شگفتانگیز میشود که او را مجبور میکند با ضربههای روحی گذشتهی خود کنار بیاید و از زیر سایهی پسرخالهی خود خارج شود.
Wonder Woman Historia: The Amazons
با این که به نظر نمیرسد به این زودیها یک فیلم تازه از واندر وومن در دنیای دیسی جیمز گان ساخته شود ولی یک سریال با نام Paradise Lost در برنامهها قرار گرفته است که روی جزیرهی محل زندگی آمازونها، یعنی تمیسکیرا، متمرکز خواهد بود. اگر هم سخن از یک رمان گرافیکی باشد که به روزهای آغازین آمازونها بپردازد، اثری بهتر از Wonder Woman Historia: The Amazons کلی سو دکانیک نمیتوان یافت.
در این سری، تاریخ کامل و پرآشوب آمازونها به نمایش کشیده میشود که با خود خدایان آغاز شده و روی مادر دایانا، هیپولیتا، متمرکز میشود تا این که با به دنیا آمدن خود دایانا به نقطهی اوج برسد. Wonder Woman Historia: The Amazons از نظر مقیاس حماسیست و به خوبی از اساطیر یونانی الهام میگیرد. با حضور تصویرگرانی همچون فیل خیمنز، جین ها و نیکولا اسکات (که هر کدام وظیفهی تصویرسازی یک شماره را بر عهده داشتند) Wonder Woman Historia: The Amazons تبدیل به یکی از تحسین برانگیزترین آثار دیسی از نظر دیداری در سالهای گذشته شده است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خسته نباشید آقای صفری
یادمه آل استار سوپرمن رو خونده ام.
ولی بازم ممنون بابت لیستتون، خیلی عناوین جدیدی رو بهم معرفی کرد.
دیسی کمیکس بعد از نیو ۵۲ مرد و یه حسی بهم میگه جیمز گان بدون اطلاع از این حقیقت داره به اونجا قدم میذاره.
منم با شما موافقم و به نظرم چه برای اقتباس سینمایی و چه مطالعهی عناوین، کمیک های کلاسیک و قدیمیتر بهترن.
معدود کمیک هایی در دهه های جدید اومدن که خوب بودن، خب بالاخره اون محفل جغد های اسکات اسنایدر طرفدار زیاد داره و کیفیت بالایی هم داره.
اما من فکر میکنم داستان های قبل از قرن ۲۱ام دی سی غنیتر هستند.
یا مثلا برای فیلم هایی که قراره اوایل حرفهی ابرقهرمان رو تشریح کنه آثار جف لوب و تیم سیل خیلی خوبن، مثل «سوپرمن: برای تمام فصول» یا «بتمن: هالووین طولانی» یا «بتمن: سال نخست» فرانک میلر، یا اصلا جدا از اقتباس های سینمایی، برای یک کمیک فن تازه کار، کمیک «مرگ جین دی ولف» اصلا قابل مقایسه با عناوین حال حاضر نیست.
و به هر حال شما از من بهتر و بیشتر میدونید مشخصه که اطلاعات بیشتری دارید.
کامنت به اصطلاح کاملا حقی دادید و کمیک هایی ک اشاره کردین همگی شاهکار هایی هستن که اگه دست کارگردان های خوب بیفتن هر یک یک شوالیه تاریکی نولان می س
شوند.
اما چه می شود کرد که جنابان فیلم ساز کمیک خوان های دقیقی نیستند و تهش زک اسنایدر میگه: توی کمیک هایی که من از بتمن خوندم بتمن هر جا نیاز بود آدم می کشت...😐😑