ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سوپرمن جوان - Banner
کمیک بوک

۵ داستان از سوپرمن جوان مناسب دنیای جیمز گان

به تازگی جیمز گان و پیتر سفرن مدیریت فیلم‌های دنیای دی‌سی را برعهده گرفته‌اند و بر این اساس نیز قرار است تغییرات زیادی نسبت به ساخته‌های پیشین اعمال کنند. یکی از مهم‌ترین این تغییرات کنار ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۵ دی ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

به تازگی جیمز گان و پیتر سفرن مدیریت فیلم‌های دنیای دی‌سی را برعهده گرفته‌اند و بر این اساس نیز قرار است تغییرات زیادی نسبت به ساخته‌های پیشین اعمال کنند. یکی از مهم‌ترین این تغییرات کنار گذاشتن هنری کویل به عنوان بازیگر سوپرمن آن هم پس از حضور مجدد او در این نقش در فیلم Black Adam است. جیمز گان اعلام کرده که قصد دارد یک داستان از سوپرمن جوان بنویسد که تازه شغلش را در دیلی پلنت آغاز کرده است.

هنوز مشخص نیست که آیا جیمز گان و پیتر سفرن قرار است به طور کلی دنیای سینمایی دی‌سی را ریبوت کنند یا نه اما واضحاً قصد دارند ماجراهای Man of Steel را کنار بگذارند. اگر سری به دنیای کمیک‌های دی‌سی بزنیم، می‌بینیم که منبع اقتباس برای یک سوپرمن جوان به طور فراوان موجود است.

دی‌سی هر چند وقت یک بار دست به بازروایی اوریجین سوپرمن به شکل‌های مختلف می‌زند. برخی از این روایت‌ها نیز تبدیل به تأثیرگذارترین ماجراهایی می‌شوند که این انتشارات از مرد پولادین روانه بازار کرده است.

احتمالاً جیمز گان قصد نداشته باشد تا یک اقتباس مستقیم از کمیک‌های سوپرمن انجام دهد ولی چنین چیزی به آن معنا نیست که قرار نیست از کمیک‌های سوپرمن تأثیری برای یک فرانچایز جدید نگیرد. به همین منظور قصد داریم به سراغ ۵ داستان از سوپرمن جوان برویم که می‌توانند الهام بخش جیمز گان در نوشتن فیلم‌نامه‌ای بر اساس کلارک کنت تازه‌کار باشند.


سری نیو ۵۲ کمیک Action Comics - بازگشت کلارک کنت به ریشه‌ها

کاور شماره ۱ کمیک Action Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)
کاور شماره ۱ کمیک Action Comics (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)

همان قدر که Action Comics دوره نیو ۵۲ قرار بود یک شروع دوباره برای این شخصیت باشد، همچنین باعث شد تا سوپرمن به ریشه‌های دوران طلایی خود بازگردد. جری سیگل و جو شوستر در ابتدا سوپرمن را به عنوان یک ویجلنتی فعال در نظر گرفته بودند که همان قدر که وقتش را صرف له و لورده کردن صاحبان املاک فاسد و همسران سوءاستفاده کننده می‌کرد، متروپلیس را از تهاجم‌های بیگانگان و ربات‌های غول‌پیکر نجات می‌داد.

این توصیف می‌تواند برای کلارک کنت گرَنت موریسون و رَگز مورالِز نیز مورد استفاده قرار گیرد. این سوپرمن جوان یک لباس دست‌دوز به تن می‌کند و هم به عنوان یک ابرقهرمان و هم به عنوان یک ژورنالیست تازه‌کار برای انسان‌های معمولی متروپلیس به سختی می‌جنگد. با وجود این که کلارک کنت کم‌کم با میراثش کنار می‌آید و در نهایت تبدیل به یک نسخه سنتی‌تر از سوپرمن می‌شود ولی پدیدآورندگانش به سختی تلاش می‌کنند تا او را به شکل یک فرد فروتن به تصویر بکشند که تحمل زورگوها را ندارد؛ چه مجرم باشند و چه موجودات فرا زمینی.

همچنین باید اشاره کرد که ران Action Comics گرنت موریسون مثل فیلم سوپرمنِ جیمز گان، یک داستان است که پس از تغییرات وسیع خلاقانه در دی‌سی، به سراغ سال‌های اولیه کلارک کنت می‌رود. این سری نشان می‌دهد که چطور می‌توان با پیوستگی دنیای دی‌سی که توسط یک نیروی بزرگ‌تر تغییر پیدا کرده است دست و پنجه نرم کرد. همچنین این کمیک، اشتباه درگیر شدن با چگونه‌ها و چراهای ریبوت دی‌سی را انجام نمی‌دهد. هدف اصلی این روایت این است که سوپرمن را به ریشه‌هایش بازگرداند و او را دوباره رو به جلو پیش ببرد.

مطلب پیشنهادی
از روزنامه‌فروش و راننده‌ی تاکسی تا نویسنده‌ی کمیک و مدل
۱۲ شغل که دیک گریسون سرگرم آن‌ها بود

کمیک Superman: Secret Origin - یک سوپرمن کل‌نگر

کاور شماره ۱ کمیک کمیک Superman: Secret Origin (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)
کاور شماره ۱ کمیک کمیک Superman: Secret Origin (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)

مثل گرنت موریسون، جف جانز نیز نویسنده‌ای است که دوست ندارد شخصیت‌ها و داستان‌های قدیمی که هنوز پتانسیل استفاده دارند را دور بیندازد. کمیک Superman: Secret Origin توسط جِف جانز و گَری فرانک پدید آمده تا تلاشی بر روایت یک داستان قاطع از سوپرمن جوان باشد. با این حال، این کمیک الهامات زیادی نیز از ماجراهای مرد پولادین در دوران نقره‌ای نیز گرفته است.

کمیک Superman: Secret Origin روند بسیاری از بازگویی‌های پیشین اوریجین سوپرمن را دنبال می‌کند و المان‌هایی مثل ماجراجویی‌های کلارک کنت نوجوان به عنوان سوپربوی و دوستی‌اش با لیجن آو سوپرهیروزِ سفر کننده در زمان را بازمی‌گرداند. همچنین این سری کمیک به شکل ظریفی برخی از بزرگ‌ترین ویلن‌های سوپرمن مثل لکس لوتر، متالو و پاراسایت را در خود جای داده است. البته بخش سیاره کریپتون این نسخه از سوپرمن خیلی کم مورد توجه قرار گرفته چرا که جانز و فرانک تلاش می‌کردند تا نقش سیاره محل تولد کال ال را کم‌رنگ کنند تا بتوانند بیش‌تر به کند و کاو دوران کودکی کلارک کنت در اسمالویل و ماه‌های اولیه‌اش در متروپلیس بپردازند.

پس از حضور پررنگ سیاره کریپتون در فیلم Man of Steel سال ۲۰۱۳، ممکن است روش کمیک Superman: Secret Origin برای معرفی دوباره مرد پولادین به سینماها به کار بیاید.



کمیک Superman: Birthright - ژورنالیست مبارز

کاور شماره ۱ کمیک Superman: Birthright (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)
کاور شماره ۱ کمیک Superman: Birthright (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)

کمیک Superman: Birthright اولین روایت اوریجین سوپرمن بود که پس از شروع پخش سریال تلویزیونی Smallville منتشر شد. تأثیر این سریال را به وضوح می‌توان در این بازروایی احساس کرد؛ به خصوص که شاهد یک دوستی غیرمنتظره بین کلارک کنت جوان و لکس لوتر نابغه اما منزوی هستیم. شاید دوستی کلارک و لکس در فیلم جدید جیمز گان ممکن باشد ولی اهمیت کمیک Superman: Birthright در چیز دیگری‌ست.

این کمیک که توسط مارک وید و لِینیل یو پدید آمده، روی کلارک کنت بیست و چند ساله تمرکز دارد که روی مهارت‌های ژورنالیستی‌اش کار می‌کند و برای اولین بار سرو کله‌اش به عنوان یک قهرمان با ظاهر مبدل در متروپلیس پیدا می‌شود. فصل‌های اولیه ماجرا نشان می‌دهند که کلارک در حال پوشش یک جنگ داخلی در آفریقای غربی است. او در آن جا متوجه می‌شود که داشتن قدرت سوپرمن و مهارت در نوشتن مطالب الزاماً نمی‌تواند باعث ایجاد تغییرات طولانی مدت شود.

کمیک Superman: Birthright یک داستان کم‌یاب از مرد پولادین است که همان قدر که به کلارک کنتِ ژورنالیست اهمیت می‌دهد، کال الِ ابرقهرمان را نیز در مرکز توجه دارد. این کمیک یادآوری می‌کند که کلارک کنت چیزی بیش‌تر از یک هویت پوششی برای یک موجود فضایی قدرتمند است. همچنین Superman: Birthright نشان می‌دهد که سوپرمن هم می‌تواند و هم باید یک قهرمان برای تمام مردم باشد، نه صرفاً شهروندان متروپلیس.

مطلب پیشنهادی
یک ویلن تنبل اما موفق برای بتمن
شناخت پنگوئن – مرد چتر به دست گاتهام

کمیک Superman: Secret Identity - یک مرد پولادین قابل همذات پنداری

کاور شماره ۱ کمیک Superman: Secret Identity (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)
کاور شماره ۱ کمیک Superman: Secret Identity (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)

کمیک Superman: Secret Identity پدیدآمده توسط کرت بوسیک و استورات ایمونِن شاید بهترین کمیک از سوپرمن باشد که در دنیای اصلی دی‌سی جریان ندارد. کلارک کنت حاضر در این سری کوتاه در دنیایی زندگی می‌کند که هیچ فرا انسانی وجود ندارد و سوپرمن نیز چیزی جز یک شخصیت کمیک بوکی نیست. پس می‌توانید تصور کنید که کلارک چقدر شگفت زده می‌شود وقتی می‌بیند قدرت‌های شخصیت هم‌نام خودش را به دست آورده است.

Superman: Secret Identity برای یک داستان سوپرمن به طرزی غیرعادی واقع گرایانه است. کلارک در این داستان بیش‌تر مشغول در امان نگه داشتن هویتش از ژورنالیست‌های در کمین و عاملان نظامی است تا جنگیدن با سوپرویلن‌ها. با این وجود، این روش باعث می‌شود تا بوسیک و ایمونن بیش‌تر روی بخش انسانی این شخصیت و خواسته‌اش برای انجام اعمال خیر با موهبت‌های جدیدش کار کنند.

البته یک دنیای سینمایی که در آن سوپرمن تنها قهرمانش است چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. اما جیمز گان می‌تواند از Superman: Secret Identity به عنوان یک نمونه عالی برای این که چگونه این شخصیت والا را به شکل انسان‌وارانه به نمایش کشید استفاده کند.



کمیک Superman: Year One - یک خدا در میان فانی‌ها

کاور شماره ۱ کمیک Superman: Year One (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)
کاور شماره ۱ کمیک Superman: Year One (برای دیدن سایز کامل روی تصویر کلیک/تپ کنید)

از طرف دیگر، کمیک Superman: Year One فرانک میلر و جان رومیتا جونیور سوپرمنی را نشان می‌دهد که اصلاً یک فرد عادی نیست. کلارک کنتِ حاضر در این سری به قدری قدرتمند است که عملاً به عنوان یک خدای غیرقابل لمس در بین فانی‌هایی به ضخامت یک ورق کاغذ قرار می‌گیرد. به طرز جالبی، در حالی که خود فرانک میلر این ایده که بتمن به قدری ماهر است که می‌تواند سوپرمن را شکست دهد را محبوب کرده اما در Superman: Year One نشان می‌دهد که مرد پولادین صرفاً به شوالیه تاریکی آوانس می‌داده است.

البته Superman: Year One یک داستان اوریجین بحث برانگیز محسوب می‌شود. در اولین شماره این کمیک شاهد المان‌هایی مثل تلاش برای تجاوز به لانا لانگ و پیوستن کلارک به ارتش پس از دوران دبیرستان هستیم. منتهی این سری یک نگاه خاص و باارزش به سیر تکامل روانی سوپرمن می‌اندازد. بسیاری از طرفداران داستان‌های ابرقهرمانی مرد پولادین را به بیش از حد قدرتمند بودن متهم می‌کنند و او را به این خاطر یک پروتاگونیست جالب نمی‌بینند. کمیک Superman: Year One نشان می‌دهد که آسیب ناپذیر بودن به معنای یک مانع برای یک درام متقاعد کننده نیست.


شما ترجیح می‌دهید سوپرمن جوان دنیای جیمز گان چه مسیری را بپیماید. فکر می‌کنید کدام داستان‌ها و کمیک‌های مرد پولادین مناسب یک شروع دوباره برای سوپرمن در سینماها باشند؟ دیدگاه‌های خود را با ویجیاتو در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.


به مطالعه در مورد سوپرمن ادامه دهید

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی