ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

با ۱۰ بازی برتر در سبک ترسناک روانشناختی آشنا شوید!

سبک ترسناک روانشناختی یکی از سبک‌هایی است که متاسفانه در بازی‌ها زیاد نمی‌بینیم. البته این موضوع به این خاطر نیست که این بازی‌ها محبوبیت خاصی ندارند، بلکه نویسندگی و ساخت چنین بازی‌هایی به شدت سخت ...

امیرحسین وفاراد
نوشته شده توسط امیرحسین وفاراد | ۱۹ دی ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰

سبک ترسناک روانشناختی یکی از سبک‌هایی است که متاسفانه در بازی‌ها زیاد نمی‌بینیم. البته این موضوع به این خاطر نیست که این بازی‌ها محبوبیت خاصی ندارند، بلکه نویسندگی و ساخت چنین بازی‌هایی به شدت سخت است. فضاسازی و توجه به جزئیاتی که چنین بازی‌ای می‌خواهد واقعا به یک تیم هنرمند و خبره نیاز دارد. اما وقتی که یک بازی خوب در این سبک منتشر می‌شود، می‌دانیم که قرار است ساعت‌ها سرگرم یک بازی و داستان خوب باشیم.

شاید مهم‌ترین بخش ساخت چنین بازی‌ای، داستانش باشد. هر داستانی مناسب این سبک نیست و نویسنده‌های بازی باید از صد درصد خلاقیت خود استفاده کنند. خوشبختانه طی چند سال اخیر تعداد خیلی خوبی از این بازی‌ها را دیدیم و حالا قرار است که ۱۰ مورد از بهترین‌های این سبک را به شما معرفی کنیم. پس اگر شما هم از طرفداران این سبک هستید، در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا با هم سری به دنیا ترسناک ولی جذاب بازی‌های ترسناک روانشناختی بزنیم.

Alan Wake 2


بازی Alan Wake 2 شاید برترین بازی سبک ترسناک روانشناختی باشد و بعید است که به این زودی‌ها یک بازی بتواند از آن جلو بزند. این بازی یک نسخه اولیه خوب داشت و نشان داد که پتانسیل پیشرفت خیلی زیادی دارد. استودیو رمدی با انتشار نسخه دوم این بازی نشان داد که به اندازه کافی توانایی ساخت یک بازی به این بزرگی را دارد و از پس چنین چالشی می‌تواند برآید.

این بازی داستان شخصیت الن ویک را دنبال می‌کند که ۱۳ سال است در یک بعد دیگر گرفتار شده است. او قصد دارد که با نوشتن یک داستان ترسناک با شخصیت اصلی‌ای به اسم ساگا اندرسون (Saga Anderson) که یک مامور FBI است، از این دنیا فرار کند. یکی از الزامات اینطور بازی‌ها این است که یک داستان خیلی خوب و فضایی مهیج داشته باشند که Alan Wake 2 هر دو را دارد. شما تا موقعی که این بازی را تمام نکنید، از آن خسته نخواهید شد. به هر حال دلیلی داشت که این بازی یکی از کاندید‌های بهترین بازی سال  ۲۰۲۳ شد.

Omori


شاید بازی Omori در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد، ولی از روی ظاهر قضاوت نکنید چون این بازی یکی از ترسناک‌ترین بازی‌هایی است که می‌توانید پیدا کنید. این بازی که توسط یک استودیو مستقل ساخته شد، داستان یک پسر نوجوان به نام سانی (Sunny) و شخصیت دیگرش در دنیا خواب به نام اوموری (Omori) را روایت می‌کند.

دنیا خواب در این بازی پر است از ترس‌ها و آرزوهای دست‌نیافتنی سانی و یا رازهایی که درون خودش مخفی کرده است. برای همین بقا و تحمل این دنیا توسط اوموری به شدت سخت چون باید دائما با کابوس‌های سانی در نبرد است. شاید Omori بهترین و یا بزرگ‌ترین بازی در سبک ترسناک روانشناختی نباشد، ولی احتمالا خلاقانه‌ترین آن باشد.

هر تصمیمی که شما بگیرید و هر کاری که بکنید بر روی ارتباط این دو شخصیت با هم تاثیر خواهد داشت. سیستم مبارزه و حتی سختی بازی هم با توجه به احساسات سانی، اثری بسیار بزرگ در دنیا خوابش، یعنی بر روی اوموری خواهد داشت. شما در ذهن سانی می‌توانید هیولاهایی که در حقیقت احساسات ترس، استرس، افسردگی و فاجعه‌های روانی هستند را ببینید و تاثیر آن‌ها بر روی ذهن را از درون مشاهده کنید. اگر واقعا به دنبال یک عنوان ساده ولی به شدت عمیق در سبک ترسناک روانشناختی، باید Omori را امتحان کنید.

Silent Hill 2


اگر Alan Wake 2 را حساب نکنیم، احتمالا Silent Hill 2 استاندارد تمامی بازی‌های سبک ترسناک روانشناختی است. این بازی که ترسناک سبک بقا هم هست چه در زمان خودش و چه حتی الان هم یکی از بهترین‌ بازی‌های تاریخ محسوب می‌شود. المان‌های سورئال این بازی و داستانی که دارد به راحتی این عنوان را به یکی از رقبا Alan Wake 2 تبدیل می‌کند.

در این بازی James Sunderland باید به معنا واقعی کلمه و به طور استعاره‌ای با شیاطین درونش مواجه شود. در بازی الن ویک شما صرفا در یک جهنم گرفتار می‌شوید؛ در این بازی شما باید از برزخ ساخته خود فرار کنید. شاید بازی اول این مجموعه به اندازه‌ای که می‌توانست خوب نبود، ولی بازی دومش یک معجزه گیمینگ محسوب می‌شود و باید حتما امتحانش کنید.

The Last Of Us Part 2


یکی دیگر از بازی‌های دوم یک مجموعه که توانست استانداردهای کلی مجموعه‌اش را بالا ببرد Last of Us Part 2 بود که توسط استودیو Naughty Dog منتشر شد. این بازی داستانی مشابه عنوان قبلی‌اش داشت ولی خب از هر نظر، ده‌ها برابر بهتر بود. شاید بتوان گفت که این داستان یکی از قوی‌ترین و جذاب‌ترین داستان‌هایی باشد که می‌توانید تجربه کنید.

این بازی بر روی دو شخصیت Ellie و Abby تمرکز می‌کند که قصد انتقام از تمامی افرادی را دارند که باعث رنج و عذاب عزیزانشان شده‌اند. در این بازی زامبی‌هایی واقعی وجود دارند که توسط یک سری قارچ که توسط یک شرکت ایجاد شده است، تغییر کرده‌اند. شاید ایده زامبی‌ها کمی خسته کننده شده باشد، ولی این بازی همچنان جو سنگین و ترسناکی دارد و حس استرس خیلی قوی‌ای در شما ایجاد می‌کند.


Blair Witch


اگر شما هم دوست دارید که موجودات ماورایی را به کمک یک چراغ‌قوه فراری دهید تا بتوانید در یک جنگل به جستجو بپردازید، حتما این بازی استودیو Bloober را بازی کنید. در این جنگل یک سری اتفاق فراطبیعی در حال وقوع است و شما باید به کمک چرغ‌قوه و دوربین مخصوص خود از آن سر درآورید. دوربین شما این قابلیت را دارد که زمان را به عقب برگرداند تا بتوانید سرنخ‌های بیشتری پیدا کنید.

شما در این بازی در نقش یک پلیس به نام Ellis بازی می‌کنید که در یک جنگل به دنبال یک پسر بچه است. شما تنها یک سگ و تجهیزات خود را به همراه دارید تا به کمک آن‌ها این پسر را پیدا کنید. جنگل این بازی به شدت ترسناک است و تنها فضاسازی آن باعث وحشت شما خواهد شد. شاید داستان Blair Witch خیلی قوی نباشد، ولی فضاسازی‌ای که دارد باعث می‌شود که به راحتی یکی از بهترین‌های سبک ترسناک روانشناختی محسوب شود.

Fahrenheit: Indigo Prophecy و Heavy Rain


این دو بازی را در یم بخش قرار دادم چون هر دو آن‌ها تقریبا یک‌شکل هستند. در هر دو این بازی‌ها شما به عنوان یک کارآگاه بازی می‌کنید که گرفتار کابوس‌های خود شده‌اند. در بازی Fahrenheit Indigo Prophecy شما به دنبال یک شخص تسخیر شده به نام لوکا هستید که در یک رستوران مرتکب قتل شده است. به طور مشابهی در بازی Heavy Rain هم شما در نقش یک پدر بازی می‌کنید که می‌خواهد فرزندش را از دست یک قاتل‌سریالی نجات دهد.

در هر دو این بازی‌ها شخصیت شما یک فرد کلیدی در میان تمام ماجرا است. شما باید از مهارت‌های مختلف خود به عنوان یک کارآگاه استفاده کنید تا بتوانید به درستی معماهای بازی‌ها را حل کنید. این دو بازی داستانی به شدت قوی‌ دارند و به صورت خطی دنبال می‌شوند تا بیشترین تاثیر را روی مخاطب خود بگذارند.

Outlast


شاید عناوین Outlast در این لیست جزو معدود بازی‌هایی باشد که به واسطه استریم‌ها و پلتفرم یوتیوب بسیار بیشتر شناخته شد، اما این بازی واقعا به لحاظ روان‌شناختی ترسناک است. عنوانی که بازیکن هیچ سلاحی برای دفاع نمی‌‌‌‌‌دهد و تنها راه نجات در آن فرار است! در این بازی معمولا تنها یک دوربین در اختیار دارید که با استفاده از ویژگی دید در شب (Night Vision) آن باید در تاریک‌ترین نقاط بازی قدم بگذارید و از شر شیاطین بازی در امان بمانید.

با استقبال‌های خوبی که از نسخه اول این سری شد، دنباله و حتی یک نسخه واقعیت مجازی (VR) هم برای این سری ساخته شد و به نوعی این بازی به یکی از محبوب‌ترین بازی‌های ترسناک تبدیل شده است.

Resident Evil 4 Remake And Separate Ways DLC


از همان نقطه ابتدایی ریمیک بازی Resident Evil 4، همه چیز ترسناک شروع می‌شود. اولین چیزی که شما می‌بینید این است که یکی از روستایی‌ها قرار است که قربانی شود. البته خب شما در نقش یک مامور ویژه به نام لیون کندی بازی می‌کنید که قصد دارد در مورد این گروه مذهبی افراطی تحقیق کند. شاید در نگاه اول این بازی یک شوتر عادی باشد، ولی طرفداران قدیمی این مجموعه می‌دانند که المان‌های ترسناک این بازی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

سیستم مدیریت وسایل و فضاسازی بازی ظاهری قدیمی ولی آشنا دارد. مکانیک‌های مبارزه بازی به شدت مهیج است و شما را درون خودش غرق می‌کند. درست است که نسخه چهارم رزیدنت اویل کمی خطی است، ولی بسته الحاقی Separate Ways به شما اجازه می‌دهد که دقیقا در همان زمان وقوع داستان لیون کندی، شما به عنوان شخصیت ایدا وانگ (Ada Wong) بازی کنید. شاید بازی همان باشد، ولی این تغییر زاویه دید محتوا خیلی زیاد و جذابی را اضافه خواهد کرد.

The Medium


این بازی به طرز بسیار زیبایی فضا بازی سالینت هیل را با الن ویک ترکیب می‌کند تا ترکیبی عالی از ترسناک و بقا را ایجاد کند. این بازی صداگذاری‌ای عالی و دنیایی بی‌نظیر دارد که شما را به خودش معتاد خواهد کرد. یکی از قسمت‌های خلاقانه این بازی این است که شما هم در دنیا واقعی و هم در دنیا ارواح نقش ماریان (Marianne) را بازی خواهید کرد. طبیعتا هم می‌دانید که شما نقش یک مدیوم (Medium) را بازی خواهید کرد که در حقیقت یک رابط بین دنیا واقعی و ارواح است.

این بازی شما را به درک دیگری از سبک ترسناک روانشناختی می‌برد و شما به همراه شخصیتتان در بازی باید با وحشت‌های درونی‌اش مواجه شوید. داستان معمایی بازی هم خودش به اندازه کافی جذاب است و می‌تواند برای چندین ساعت شما را سرگرم نگه‌ دارد.

Layers Of Fear


اگر شما هم از طرفداران جامپ اسکیرها هستید و دوست دارید که بازی‌های ترسنامی تجربه می‌کنید، از این روش برای ایجاد وحشت به خوبی استفاده کنند باید ریمیک بازی Layers of Fear را حتما تجربه کنید. این بازی مثل عناوین دیگری نیست که از جامپ اسکیرها تنها به این خاطر استفاده کند که شما کمی بترسید و بتواند از اسم ژانر ترسناک استفاده کند. در این بازی جامپ اسکیرها به بهترین شکل ممکن و در حساس‌ترین نقاط بازی گذاشته شده‌اند تا بیشترین و بهترین تاثیر ممکن را داشته باشند.

یکی از بهترین بخش‌های این بازی داستانش است. در Layers of Fear نحوه روایت داستان است که بیش از هر چیزی بازیکن را به خودش جذب می‌کند. هر دو نسخه Layers of Fear و بسته‌های الحاقی آن‌ها داستان‌هایی مرتبط به هم دارند و در حقیقت این بازی‌ها چندگانه محسوب می‌شوند. در هر کدام از بازی‌ها یک شخصیت جدید پشت یک دستگاه تایپ می‌نشیند تا داستان خودش را بنویسد، در حالی که یک موجود تاریک از درون کتاب منتظر بهترین زمان است تا شکار خودش را آغاز کند. این مجموعه شاید گرافیک خیلی بالایی نداشته باشد، ولی اگر از طرفداران یک داستان خوب هستید، حتما باید تمامی این مجموعه را تجربه کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی