ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرگرمی

معرفی ۴ بازی دورهمی برای شب یلدا که به هیچ ابزاری نیاز ندارند

شب یلدا فرصتی ‌بی‌نظیر است تا اعضای خانواده، فامیل و دوستان دورهم جمع شوند و لحظه به لحظه طولانی‌ترین شب سال را با یکدیگر سپری کنند. یلدا خود آداب و رسوم جذاب و سرگرم کننده ...

پدرام بهادری
نوشته شده توسط پدرام بهادری | ۳۰ آذر ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

شب یلدا فرصتی ‌بی‌نظیر است تا اعضای خانواده، فامیل و دوستان دورهم جمع شوند و لحظه به لحظه طولانی‌ترین شب سال را با یکدیگر سپری کنند. یلدا خود آداب و رسوم جذاب و سرگرم کننده خودش را دارد. افراد مسن فامیل داستان‌هایی از ادبیات کهن فارسی تعریف می‌کنند، خواندن فال حافظ و شاهنامه‌خوانی یکی از برنامه‌های مهم اکثر خانواده‌های ایرانی است، برخی در حیاط خانه آتش روشن می‌کنند که نماد خورشید و روشنایی است و تاریکی‌ها را فراری می‌دهد و خب میوه‌های خوشمزه‌ای چون هندوانه و انار هم که پایه ثابت سفره یلدا است.

اما این شب آنقدری طولانی است که با اجرای تمامی این آداب و رسوم باز هم وقت کافی و اضافی بیاورید و چه استفاده‌ای بهتر از این زمان برای بازی کردن با اعضای خانواده و دوستان؟ در این مطلب به معرفی ۴ بازی ساده می‌پردازیم که برای تجربه آن‌ها نیاز به هیچ وسیله و ابزاری ندارید و همه آن‌ها نیز به صورت دسته‌جمعی و تعداد بالا قابل بازی‌اند. پس در ادامه با ویجیاتو همراه باشید تا شب یلدا مفرحی را برایتان رقم بزنیم.

سایکو

بازی سایکو

بازی سایکو که البته در کشورهای خارجی با نام «روان‌پزشک» (Psychiatrist) شناخته می‌شود، یکی از بازی‌های دسته‌جمعی جدید است که می‌تواند جایگزین مناسبی برای مافیا و امثال آن باشد اگر از آن‌ها خسته شدید. در سایکو، یکی از اعضای جمع در نقش‌ روان‌پزشک قرار می‌گیرد و دیگران همگی سایکو یا روانی هستند. بهتر است شخصی را به عنوان روان‌پزشک انتخاب کنید که با بازی آشنا نباشد. سپس برای مدتی، روان‌پزشک جمع را ترک می‌کند و سایکوها باید روی اختلالی مشترک به توافق نظر برسند.

اینکه اختلال مورد نظر چی باشد، کاملا به خلاقیت و فکر شما بستگی دارد. برای مثال اختلال می‌تواند این باشد که همه شما موقع دروغ گفتن، چشمک می‌زنید یا هر شخصی فکر می‌کند بازیگر سینمایی مورد علاقه‌اش است. بعد از آنکه در انتخاب اختلال به اشتراک نظر رسیدید، روان‌پزشک بر می‌گردد و باید با پرسیدن سوالاتی غیر مستقیم اختلال شماها را تشخیص دهد.

منظور از سوالات غیر مستقیم این است که روان‌پزشک نمی‌تواند به صورت مستقیم در مورد اختلال بپرسد. یک قائده جالب دیگر بازی این است که اگر یکی از سایکوها به هر دلیلی در جواب به سوال روان‌پزشک، از اختلال پیروی نکرد یا دروغ گفت، دیگر سایکوها باید سریع بگویند «سایکو» و هر کسی که زودتر گفته باشد، جایش را با کسی که دروغ گفته تعویض می‌کند. این حرکت به خصوص در مواردی می‌تواند جالب باشد که اختلال مورد نظر به جایگاه افراد بستگی داشته باشد، برای مثال هر شخص سمت راستی خودش است. بازی آنقدر ادامه پیدا می‌کند تا روان‌پزشک بتواند اختلال را تشخیص دهد و بعد از آن می‌توانید فرد دیگری را به عنوان روان‌پزشک جدید انتخاب کنید.

دو حقیقت و یک دروغ

بازی دو حقیقت و یک دروغ

این بازی نیز به هیچ وسیله‌ای احتیاج ندارد و در تعداد بازیکن‌ها هم محدودیتی نیست. برای شروع دایره‌ای تشکیل دهید و همگی دور هم بنشینید. سپس به صورت اتفاقی یا با توافق نظر یک شخص را برای شروع انتخاب کنید، این شخص باید سه جمله در مورد خودش بگوید که دو گزاره حقیقت دارند و گزاره دیگر دروغ است. بعد از گفتن هر سه جمله، بقیه باید به نوبت جمله غلط را تشخیص دهند و بعد از اعلام حدس همه بازیکن‌ها، کسی که جملات را بیان کرده، جمله دروغ را اعلام می‌کند.

کسانی که توانسته‌ باشند به درستی جمله دروغ را تشخیص دهند، یک امتیاز دریافت می‌کنند. اگر فقط یک نفر درست حدس زده باشد، همان شخص بازی را ادامه می‌دهد و در هر حالتی جز این، شخص کناری فرد قبلی جملاتش را خواهد گفت. شکل‌های دیگری از این بازی نیز وجود دارند که انتخاب آن‌ها به سلیقه شخصی شما و کسانی که با آن‌ها بازی می‌کنید، بستگی دارد. برای مثال می‌توانید بازی را طوری اجرا کنید که هر کس دو دروغ و یک حقیقت بگوید.

برای آنکه حدس زدن جمله درست برای بقیه سخت‌تر شود، توصیه می‌کنیم هر بار ترتیب جملات درست و غلط را تغییر دهید یا از استراتژی‌های گول زننده استفاده کنید. برای مثال، دو حقیقتی را انتخاب کنید که باورش سخت باشد و در عوض دروغی بگویید که باور کردنش راحت باشد. اینکه هر سه جمله عادی یا باورنکردنی باشند نیز استراتژی خوبی برای سخت‌تر کردن کار بازیکن‌های دیگر است.

تلفن‌ بازی

تلفن‌بازی یکی از بازی‌های دورهمی خنده‌داری است که البته به عنوان پیامی اخلاقی تاثیر مخرب «یک کلاغ چهل کلاغ» را هم نشان می‌دهد. همراه با اعضای خانواده و دوستان یا در یک خط قرار بگیرید یا دایره‌ای تشکیل دهید. اگر در یک خط هستید، نفر انتهای صف بازی را شروع می‌کند و در حالت دایره‌ای نیز شروع کننده می‌تواند با توافق نظر همه یا به صورت تصادفی انتخاب شود.

بازی تلفن بازی

شخص شروع کننده، کلمه یا جمله‌ای را انتخاب می‌کند و آن را تنها یک بار به آرامی در گوش فرد کناری یا جلویش، نجوا می‌کند. شخص بعدی باید چیزی را که شنیده به همین ترتیب به نفر بعدی انتقال دهد. این روند ادامه پیدا می‌کند تا در گوش آخرین نفر نیز کلمه یا جمله مورد نظر گفته شود، سپس او چیزی را که شنیده بلند به زبان می‌آورد و خواهید دید که چطور در این انتقال که شبیه خط تلفن می‌ماند، کلمه و جمله شخص اول تغییر پیدا کرده است.

برای آنکه بازی جذاب و خنده‌دار باقی بماند، کلمات را آرام نجوا کنید که نفرات بعدی آن را نشنوند و همچنین تنها یک بار آن را به زبان آورید تا شانس درست شنیدن آن کمتر شود. بسته به قدرت شنیداری اعضای گروه و سن‌ آن‌ها، به سراغ کلمات و عبارت‌های سخت‌تر و حتی غیرمنطقی بروید. کلمه‌ای چون «گربه» به احتمال بالا تا انتها درست شنیده می‌شود اما «اشکال‌تراشی» بعید است که تا نفر آخر به همین شکل باقی بماند یا جملاتی غیرمنطقی چون «من مقوله مسبب تشنج را عمدا بررسی کردم».

اگر به رقابت بیشتر از تفریح دسته‌جمعی اهمیت می‌دهید و برایتان جذاب‌تر است، می‌توانید به دو تیم تقسیم شوید و نفرات شروع کننده هر دو تیم با یکدیگر سر یک کلمه یا جمله توافق کنند و آن را به ترتیب به اعضای تیم خود به همین شکل انتقال دهند. تیمی برنده خواهد بود که کلمه و جمله بیان شده توسط نفر آخر به اصل کلمه و جمله نزدیک‌تر باشد.

هیچ وقت نشده که...

بازی Never Have I Ever هم یکی دیگر از بازی‌های هیجان‌انگیز و دوست‌داشتنی برای دورهمی‌هایی چون شب یلدا است. این بازی دو شکل مختلف دارد که در این مطلب به توضیح شکل ساده آن می‌پردازیم و احتمالا خودتان با شکل دیگر آشنایی دارید. این بازی هم محدودیت تعداد افراد ندارد اما بدون شک بهتر است آن را با ۴ نفر به بالا تجربه کنید. همگی دور یکدیگر جمع شده و باید ۱۰ انگشت دو دست را بالا بگیرند.

بازی هیچ وقت نشده که

حالا به نوبت هر کس کاری را بیان می‌کند که تا به حال در عمرش انجام نداده و هر شخصی در جمع که آن کار را انجام داده باشد، باید یکی از انگشتان دستانش را جمع کند. در انتخاب کارها باید سعی کنید به سراغ مواردی بروید که حدس می‌زنید بیشتر افراد آن را انجام داده‌اند. برای مثال یکی ممکن است بگوید «هیچ وقت نشده که به کشوری خارجی بروم» و کسانی که در جمع تجربه سفر به خارج را داشته باشند، یک انگشت خود را جمع می‌کنند.

بازی تا آنجایی ادامه پیدا می‌کند که یک نفر تمامی انگشتانش بسته شود، در این حالت بازی تمام شده و کسی که انگشتان باز بیشتری داشته باشد، برنده است. یک قائده دیگر بازی این است که اگر همه اعضای جمع کاری را که فرد مورد نظر گفته،‌ انجام نداده باشند؛ در این صورت فردی که جمله را گفته باید یکی از انگشتان خود را ببندد.

بیشتر بخوانید:

در مقاله بعدی به سراغ بازی‌های دسته‌جمعی مخصوص شب یلدا خواهیم رفت که نیاز به ابزارهایی ساده دارند. نظر شما در مورد بازی‌های این لیست چیست؟ چه بازی‌های دیگری را برای شب یلدا توصیه می‌کنید؟ حتما دیدگاه‌های خودتان را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • sina.yazdanp
    sina.yazdanp | ۳۰ آذر ۱۳۹۸

    ممنون خیلی بازی های جالبی بودن همه باهاشون حال کردیم

مطالب پیشنهادی