ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تماشای سریال The Witcher - Thumbnail
سرگرمی

قبل از تماشای سریال The Witcher چه چیزهایی را تجربه کنیم؟

سریال The Witcher از شبکه نتفلیکس شروع به پخش کرده و این سریال نیز مانند بسیاری از آثار دیگر که ریشه در ساخته‌های قبلی دارند می‌تواند برای کسانی که از قبل با این دنیا آشنا ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

سریال The Witcher از شبکه نتفلیکس شروع به پخش کرده و این سریال نیز مانند بسیاری از آثار دیگر که ریشه در ساخته‌های قبلی دارند می‌تواند برای کسانی که از قبل با این دنیا آشنا هستند جذاب باشد. اما در همین حال ممکن است باعث گیج شدن مخاطبان جدید به خاطر کم بودن اطلاعاتشان از دنیای ویچر شود.

در این مطلب قصد داریم به شما بگوییم قبل از تماشای سریال The Witcher سراغ چه آثاری بروید که قبلاً خلق شده‌اند و می‌توانند شما را با دنیای جادو و هیولاهای ویچر بیش‌تر آشنا کنند. پس با ویجیاتو همراه باشید.

کتاب‌ها

اولین آثار خلق شده از دنیای ویچر کتاب‌های آن است که توسط آندژی ساپکوفسکی (Andrzej Sapkowski)، نویسنده لهستانی، نوشته شده‌اند.

مجموعه کتاب‌های ویچر شامل 8 کتاب است که دو کتاب اول، یعنی آخرین آرزو (The Last Wish) و شمشیر سرنوشت (Sword of Destiny) شامل داستان‌های کوتاهی از ماجراجویی‌های یک ویچر با نام گرالت (Geralt) در دنیایی پر از هیولا هستند. این داستان‌های کوتاه در واقع اولین بار به صورت مجزا در مجله‌ای لهستانی با نام فانتاسیتیکا (Fantastyka - که حالا با نام نووا فانتاسیتیکا (Nowa Fantastyka) شناخته می‌شود) منتشر می‌شدند که بعدها در دو جلد کتاب نام برده شده در بازارها به فروش رسیدند.

از 6 رمان دیگر دنیای ویچر در 5 کتاب که تحت عنوان حماسه (Saga) از آن‌ها یاد می‌شود ماجرای گرالت و سیری (Ciri - پرنسسی با قدرت‌هایی شگفت انگیز که قرار است سرنوشت دنیا را عوض کند) روایت می‌شود. گرالت در طول این 5 کتاب از سیری محافظت می‌کند و آموزش‌های نظامی و مبارزه‌ای ویچرها را به او منتقل می‌کند.

5 کتاب حماسه ویچر شامل عناوین زیر هستند:

  1. خون الف‌ها (Blood of Elves)
  2. موعد تحقیر (Time of Contempt)
  3. غسل تعمید آتش (Baptism of Fire)
  4. برج پرستو (The Tower of the Swallow)
  5. بانوی دریاچه (The Lady of the Lake)

به جز دو کتاب داستان‌های کوتاه و ۵ کتاب حماسه ویچر، یک جلد کتاب با نام فصل طوفان‌ها (Season of Storms) نیز از دنیای ویچر منتشر شده است. وقایع این کتاب مابین داستان‌های کوتاهی که در آخرین آرزو روایت می‌شوند جریان دارد اما به اتفاقات بعد از اتمام ۵ کتاب حماسه نیز اشاره‌هایی می‌کند.

برای تماشای سریال بهتر است سراغ کتاب‌های ویچر بروید تا آثار بعدی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد؛ چرا که سازندگان اعلام کرده‌اند سریال بیش‌تر بر اساس کتاب‌ها ساخته می‌شود تا هر کدام از آثار دیگر.

در صورتی که از دستتان در رفته بود: اولین تریلر سریال ویچر را با زیرنویس فارسی تماشا کنید

بازی‌های ویدیویی

مطمئناً دنیای ویچر عمده شهرت خود را نه از طریق کتاب‌هایش بلکه به واسطه بازی‌های ساخته شده توسط استودیو بازی‌سازی لهستان سی‌دی رد پراجکت کسب کرده است.

این استودیو تا به حال سه اثر اصلی از دنیای ویچر را توسعه و روانه بازار کرده. وقایع بازی‌های ویچر به نوعی ادامه‌ای بر اتفاقات کتاب‌ها هستند و دنباله‌ای برای آن‌ها به حساب می‌آیند. هر چند به خاطر عرضه شدن در مدیوم بازی‌های ویدیویی و همچنین ژانر آن‌ها، تفاوت‌هایی گاه کوچک و گاه بزرگ نسبت به کتاب‌ها نیز دارند.

اولین ساخته با نام The Witcher در سال ۲۰۰۷ برای پلتفرم پی‌سی ساخته شده بود. بر خلاف دو نسخه بعدی، این بازی به خاطر پلتفرم‌های محدود و ناآشنا بودن دنیای ویچر بین گیمرها موفقیتی به اندازه دو نسخه بعدی کسب نکرد.

اما نسخه دوم سری بازی‌های ویچر یکی از بزرگ‌ترین نقاط عطف در شناسانده شدن این دنیا به مخاطبان بود. پیشرفت‌های بازی نسبت به نسخه قبلی به علاوه تلاش استودیو سی‌دی رد پراجکت برای ساخت یک عنوان سطح بالا که ترکیب شده بود با شخصیت‌ها، اتفاقات و ماجراهای سوال برانگیز دنیای ویچر باعث شد تا The Witcher 2: Assassins of Kings تبدیل به یکی از بازی‌های محبوب منتشر شده در سال ۲۰۱۱ شود. حتی در مراسم‌هایی، این بازی جزو نامزدهای انتخاب بهترین عنوان در برخی از دسته‌بندی‌ها قرار گرفته بود.

بعد از The Witcher 2: Assassins of Kings نوبت به عنوانی می‌رسد که شاید خیلی از شما به واسطه آن با دنیای ویچر آشنا شده باشید. سومین ساخته استودیو سی‌دی رد پراجکت از ماجراهای گرالت با نام The Witcher 3: Wild Hunt است که خیلی زود تبدیل به یکی از موفق‌ترین و غنی‌ترین بازی‌های ساخته شده در چندین سال اخیر شد و جوایز زیادی از جمله «بهترین بازی سال» را به خودش اختصاص داد.

این عنوان علاوه بر این که یک بازی فوق العاده بود، شخصیت‌ها و داستان‌ها خیلی زیادی را از کتاب‌ها به دنیای بازی‌های ویچر نیز تزریق کرد که حاصل آن هر چه بیش‌تر آشنا شدن مردم با ویچر بود. شاید حتی تصمیم به ساخت سریال The Witcher نیز به خاطر موفقیت چشمگیر The Witcher 3: Wild Hunt گرفته شده باشد.

البته عنوان Gwent: The Witcher Card Game که اثری فری تو پلی برگرفته از یکی از مینی گیم‌های جذاب The Witcher 3: Wild Hunt بود نیز در دسته «بازی‌های اقتباس شده از دنیای ویچر» جای می‌گیرد اما تجربه آن اطلاعتی برای تماشای سریال به شما اضافه می‌کند؛ هر چند می‌تواند سرگرمی جالبی را برایتان فراهم کند. یک بردگیم با نام The Witcher Adventure Game نیز از دنیای ویچر منتشر شده که آن هم مانند Gwent: The Witcher Card Game به کار تماشای سریال نمی‌آید.

در صورتی که از دستتان در رفته بود: تریلر دوم سریال ویچر را با زیرنویس فارسی تماشا کنید

کمیک‌ها

چندین اقتباس کمیکی از کتاب‌ها و حتی بازی‌های ویدیویی ویچر وجود دارد. اولین و قدیمی‌ترینِ آن‌ها مربوط به سال‌های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ میلادی است که ۶ کمیک به زبان لهستانی بر اساس آثار خلق شده توسط آندژی ساپکوفسکی به وجود آمد. این کمیک‌ها در سال ۲۰۰۱ به صورت دو شماره جلد سخت در دسترس قرار گرفتند.

بعد از کمیک‌های اولیه، نوبت به خود استودیو سی‌دی رد پراجکت رسید که از مدیوم کمیک برای ساخته‌های خود استفاده کند. کمیک‌های خلق شده به واسطه این استودیو ارتباطی با کتاب‌ها ندارد و در عوض به بازی‌های ویدیویی ویچر مربوط هستند. کمیک The Witcher: Reasons of State که در دو شماره منتشر شده، ماجرایی جدید از گرالت را روایت می‌کند و The Witcher: Matters of Conscience نیز ادامه‌ای بر اتفاقات پایانی The Witcher 2: Assassins of Kings محسوب می‌شود.

بعد از کمیک‌های خلق شده تحت نظارت استودیو بازی‌سازی سی‌دی رد پراجکت، نوبت به یکی از ناشران نسبتاً بزرگ دنیای کمیک‌ها رسید تا ماجراهای گرالت را روایت کند.

انتشارات دارک هورس ابتدا چهار کمیک بر اساس ویچر خلق و منتشر کرد. برخی از این کمیک‌ها داستانی مستقل داشتند و برخی دیگر نیز بر اساس کتاب‌های آندژی ساپکوفسکی نوشته شده بودند. هر چند حال و هوا و تصویرسازی این کمیک‌ها بیش‌تر بر اساس مواردی بود که از دنیای بازی‌های ویدیویی ویچر سراغ داشتیم، نه کتاب‌ها. این چهار کمیک از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ عرضه شدند. چهار کمیک منتشر شده به شرح زیر هستند:

  1. The Witcher: House of Glass (پنج شماره)
  2. The Witcher: Fox Children (پنج شماره)
  3. The Witcher: Killing Monsters (یک شماره)
  4. The Witcher: Curse of Crows (پنج شماره)

اما این پایان کار دارک هورس با دنیای ویچر نبود و در سال ۲۰۱۸ اعلام شد این انتشارات قصد خلق یک کمیک دیگر را نیز دارد که در چهار شماره منتشر خواهد شد. این کمیک The Witcher: Of Flesh and Flame نام داشت که در چهار شماره از همان سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۱۹ روانه بازار شد.

در صورتی که از دستتان در رفته بود: آخرین تریلر سریال ویچر را با زیرنویس فارسی تماشا کنید

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • AnnA9۸
    AnnA9۸ | ۲۳ دی ۱۳۹۸

    چرا هنری کویل؟؟؟ چرا اون؟؟؟ بتمن و گند زد بس نبود مردیکه نچسب!!!

    • AnnA9۸
      AnnA9۸ | ۲۳ دی ۱۳۹۸

      منظورم بتمن علیه سوپر منم خود بتمن و که بن افلک گند زد حالا هم رابرت پینتون

  • Reza Dark
    Reza Dark | ۳ دی ۱۳۹۸

    Perfect??

  • iShadow
    iShadow | ۲ دی ۱۳۹۸

    کتاب های ویچر توی ایران پیدا میشه؟ زبان اصلی یا ترجمه درست و وفادار؟!

    • محمدرضا صفری
      محمدرضا صفری | ۲ دی ۱۳۹۸

      اگه دنبال نسخه دیجیتالی باشی، حتماً میشه نسخه‌های انگلیسی رو گیر آورد.
      از اون جایی که زبان اصلی کتاب‌ها لهستانی هست فکر نکنم بشه به راحتی توی ایران پیداشون کرد.
      در مورد ترجمه‌ها هم چند جلد از کتاب‌ها به فارسی ترجمه شدن، هر چند من نسخه فارسی‌شون رو نخوندم ولی با توجه به محتواشون فکر نمی‌کنم تماماً وفادار ترجمه شده باشن.

    • آرش پارساپور
      آرش پارساپور | ۳ دی ۱۳۹۸

      دو تا نشر آذرباد و تندیس کتب رو ترجمه کردن که بالاخره کمی سانسور دارن و نسخه وفادارانه تر رو سایتی به اسم دوران اژدها ترجمه کرده که فایل pdf رو به فروش گذاشته برای مخاطبین.

مطالب پیشنهادی