ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اخبار و مقالات

۵ ویژگی Ghost of Tsushima که می‌تواند دنیای بازی‌های اوپن ورلد را متحول کند

Ghost of Tsushima از نگاه برخی، معمولی‌ترین انحصاری پلی استیشن است. شاید در برخی موارد بتوانم این ادعا را قبول کنم اما دنیایی که به دست ساکرپانچ خلق شد، واقعا یکی از منحصر به فردترین ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | ۲۳:۰۰

Ghost of Tsushima از نگاه برخی، معمولی‌ترین انحصاری پلی استیشن است. شاید در برخی موارد بتوانم این ادعا را قبول کنم اما دنیایی که به دست ساکرپانچ خلق شد، واقعا یکی از منحصر به فردترین جهان‌های باز است که برای یک ویدیو گیم ساخته شده. بازی ویژگی‌های جذابی داشت که می‌تواند دنیای بازی‌های اوپن ورلد پس از خود را به طور کامل متحول کند. در ادامه به همین ویژگی‌ها می‌پردازیم و از دلایلی برایتان می‌گوییم که چرا باید دنیای Ghost of Tsushima را بیشتر از قبل جدی بگیرید.

وسعت و تنوع

یک قانون نانوشته‌ای بین بازی‌سازان وجود دارد که می‌گوید: «در یک بازی جهان باز، نقشه‌ای بهتر است که وسعت بیشتری داشته باشد». از خیلی جهات، این قانون درست می‌گوید. ما پای بازی‌های اوپن ورلد می‌نشینیم که بتوانیم در دنیای آن‌ها گشت و گذار کنیم و از رازهایشان پرده‌برداریم. بنابراین، وجود یک دنیای بزرگ‌تر، می‌تواند به معنی دریافت محتوای بیشتر و به تصویر کشیدن ماجراجویی‌های غنی‌تری باشد. با این حال، برخی از بازی‌سازان هم هستند که فقط سطح بیرونی این قانون را می‌بینند و به باطن آن بی‌توجهی می‌کنند.

نتیجه این کار می‌شود مانند بسیاری از بازی‌های اوپن ورلد چند سال اخیر که وسعت دنیایشان خوب بود اما غنا و کمیت محتوایشان نه. خلق دنیایی بزرگ و پر نکردنش با محتوا، بدترین اشتباهی است که یک استودیو بازی‌سازی می‌تواند موقع ساخت یک بازی جهان باز انجام دهد. بهترین نمونه این موضوع شاید Assassin’s Creed Odyssey باشد که محتوای محدود بازی به هیچ وجه جوابگوی وسعت به شدت زیاد دنیای زیبای آن نبود. اتفاقی که باعث می‌شد حس اکتشاف و گشت و گذار در مخاطب کشته شود و بخش‌های بزرگی از این دنیا هیچ وقت دیده نشوند.

ساکرپانچ اما حسابی حواسش به این موضوع بوده و دنیای Ghost of Tsushima را دقیقا به اندازه‌ محتوایی که در اختیار داشته، وسعت داده. البته اشتباه برداشت نکنید، سوشیمای زیبای بازی به هیچ وجه کوچک نیست. اتفاقا با دنیای بزرگی طرف هستید که در هر گوشه‌اش کاری برای انجام دادن و چیزهای متفاوتی برای تماشا کردن وجود دارد. وسعت و میزان محتوا در Ghost of Tsushima به قدری خوب با هم هماهنگ شده که عملا محال است پس از پیدا کردن یک آرامگاه یا حوضچه‌های آب گرم، ۵ دقیقه در محیط بازی بیکار و سرگردان باشید.

بله، این میزان متحواست که بزرگی جهان Ghost of Tsushima را توجیه می‌کند و می‌توان گفت نمونه این تجربه تقریبا در بازی‌های خیلی کمی اتفاق می‌افتد. جالب اینکه از نظر بصری نیز، دنیای Ghost of Tsushima یکی از زیباترین و متنوع‌ترین جهان‌هایی است که برای یک بازی اوپن ورلد طراحی شده. هر گوشه جهان بازی، از دشت‌های سرسبز و جنگل‌های رنگارنگش گرفته تا باتلاق‌های پر از گل و کوهستان‌های پر از برفش، همگی رنگ و شکل خاص خودشان را دارند. Ghost of Tsushima به شما این حس را می‌دهد که این جهان زیبا ارزش دیدن را دارد. حتی ممکن است با خودتان بگویید وقتی کارم با بازی تمام می‌شود که تک تک نقاط جهانش را دیده باشم. این یعنی بعید نیست که مثل من، پس از ۱۰۰ درصد کردن بازی هم به سوشیما برگردید، سوار اسبتان شوید و در وقت آزادتان از هنر غیرقابل توصیف طراحان محیط ساکرپانچ لذت ببرید.

اتمسفر

اتمسفر گیرا یکی از مهمترین نقاط قوت Ghost of Tsushima است. بازی به طرز عجیبی شما را در نقش و نگار محیط فرو می‌برد و کاری می‌کند برای دقایق متمامدی درگیر چیزی شوید که روی صفحه نقش بسته. اینچ به اینچ دنیای بازی با وسواس خاصی طراحی شده تا شما در هر لحظه، حس متفاوتی از تجربه Ghost of Tsushima داشته باشید. حسی که به لطف طراحی هنری فوق‌العاده بازی، قوت بیشتری هم می‌گیرد. بازی با طراحی هنریش میل شدید ما به تماشای زیبایی را ارضا می‌کند.

از طرفی این زیبایی بی‌ارتباط هم با قصه بازی نیست. جایی که باید حس آرامش می‌گرفتید، بازی با دشت‌هایی که با علف‌های بلند سفید رنگ فرش شده بود به استقبالتان می‌آمد. نقطه‌ای که باید خودتان را به عموی جین ثابت می‌کردید، برگ‌های قرمز در اطرافتان به پرواز در می‌آمدند تا کمی برای رسیدن به هدف خود انرژی بگیرید. و از همه مهمتر زمانی که نوبت به رویارویی با مغول‌ها می‌رسید، بازی محیط‌های خشک و تاریکی پیش رویتان می‌گذاشت تا با تمام وجود تراژدی دردناک تاریخ ژاپن را از نزدیک حس کنید.

در کنار این، اهمیت باد را نیز نباید نادیده گرفت. شاید در ابتدا باور نمی‌کردید که هویت بصری بازی مهمی مثل Ghost of Tsushima تا این حد تحت تاثیر المان ساده‌ای چون باد قرار بگیرد. اما این اتفاق افتاده و واقعا افرادی که بازی را تجربه کرده‌اند می‌دانند که کنترل وزش باد، نه تنها روی جریان گیم‌پلی تاثیر دارد بلکه در هر لحظه، حس فوق‌العاده‌ای به اتمسفر بازی تزریق می‌کرد که مثالش را در هیچ بازی دیگر نمی‌شود دید.

مسیریابی

یکی از مشکلاتی که اکثر بازی‌های اوپن ورلد AAA دارند، شیوه مسیریابی در جهان آن‌ها است. اکثر بازی‌ها برای اینکه شما را از نقطه A به نقطه B برسانند، مجبورتان می‌کنند با نگاه به مینی مپ، مسیر مشخصی را طی کنید. در چنین شرایطی ممکن است شما هم همان مسیری را برای تمام کردن یک مرحله طی کنید که من و امثال من نیز آن را تا انتها رفته‌اند.

با این حال، دنیای Ghost of Tsushima طوری طراحی شده که احتمال این رخداد، به حداقل‌ترین شکل ممکن خود برسد. ساکرپانج می‌خواسته که محیط بازی تازه‌اش دیده شود. برای همین آن‌ها کاری کردند که خود دنیای بزرگ و زیبای بازی بهترین راهنمایتان باشد. پرنده‌های طلایی رازهای این جهان را برایتان می‌شکافند، دودها به شما یادآور می‌شوند که مغول‌ها هنوز سوشیما را ترک نکرده‌اند و از همه مهمتر این باد است که باعث می‌شود حین پیدا کردن مسیر مراحل، چیزهای متفاوت دیگر هم ببینید.

بله، باد در Ghost of Tsushima مثل یک GPS، دقیق عمل نمی‌کند و مسیری مستقیم در اختیارتان نمی‌گذارد. بلکه عبور باد از هر سطح و مانعی، شما را مجبور می‌کند که وابسته این مسیریاب متفاوت بازی نباشید و راه رسیدن به مقصدتان را خودتان کشف کنید. اینجاست که بازی زیبایی‌اش را نشان می‌دهد. چراکه در مسیر انتخابی‌تان قطعا چیزهای متفاوتی خواهید دید که در هیج جای دیگری از بازی وجود ندارند.

حس اکتشاف

اکثر بازی‌های اوپن ورلد مدرن، در چشاندن طعم شیرین حسن اکتشاف به مخاطب خوب نیستند. در بیشتر این بازی‌ها باید مارکرها و نشان‌ها را دنبال کنیم و یک نقطه به نقطه دیگری برویم تا در نهایت به چیزی که می‌دانیم سازندگان در آن نقطه برایمان گذاشته‌اند برسیم. در این بازی‌ها ما به مسیر دقت نمی‌کنیم، بلکه تمام حواسمان روی رسیدن به مقصد معطوف شده. این موضوع حس اکتشاف را در جهان بازی‌های ویدیویی می‌کشد. برای همین هم هست که آثار بزرگی چون Red Dead Redemption 2 و Zelda: Breath of the Wild رویکردی کاملا متفاوت را در پیش گرفته‌اند تا درگیر چنین مسائلی نشوند.

Ghost of Tsushima نیز در این مورد مثل آثاری که برایتان گفتم عمل می‌کند. به جای اینکه شما را دنبال مارکرها بفرستد، مجبورتان می‌کند به دنبال پرنده‌ها و روباه‌ها بروید. حتی در مراحل اصلی هم این جریان را حس می‌کنید. برای مثال بازی به شما می‌گوید برای رسیدن به مقصد، باید گل‌های بنفش را دنبال کنید اما به شما نمی‌گوید که اولین گل بنفش رنگ کجاست و مجبورتان می‌کند که خودتان آن را پیدا کنید. در این شرایط، نه رابط کاربری می‌تواند کمکتان کند و نه مارکرها. بلکه این خودتان هستید که باید از حواس خود برای پیدا کردن مسیر استفاده کنید و این قضیه واقعا حس خوبی دارد. بازی برای حس اکتشاف شما ارزش قائل است و کاری می‌کند که رسیدن به مقصد برایتان حکم یک پاداش ارزشمند را پیدا کند.

لودینگ‌های به شدت سریع

به لطف SSD به کار رفته روی سخت‌افزار کنسول‌های نسل بعد، احتمالا شاهد حذف صفحه لودینگ از بازی‌ها یا کاهش زمان نمایش آن‌ها خواهیم بود. با این حال، ساکرپانچ با Ghost of Tsushima قبل از اینکه کنسول‌های نسل بعد عرضه شوند، به این دستاورد رسیده؛ آن هم روی پلی‌استیشن ۴ که حتی معمولی‌ترین SSD موجود در بازار نیز روی آن نصب نیست. سرعت لودینگ‌های بازی به شدت بالاست.

عموما ۴ تا ۶ ثانیه طول می‌کشد که بعد از هر فست‌تراول‌، بازی با آن بافت‌های باکیفیت و جزئیات ریز و درشت محیطش دوباره بارگذاری شود. نکته اینجاست که لودینگ‌های بازی حتی از این هم کوتاه‌تر بودند. به قدری کوتاه که عملا هیچکس نمی‌توانست راهنماهای موجود در صفحات لودینگ را بخواند. برای همین، ساکرپانج به صورت دستی سرعت لود صفحات را پایین آورد تا مخاطب بتواند از راهنمایی‌های سازندگان نیز در جریان مراحل استفاده کند. این مورد واقعا چیزی نیست که بشود در هر بازی اوپن ورلدی پیدا کرد.

بیشتر بخوانید:

تماشای ویدیو با بالاترین کیفیت در یوتیوب ویجیاتو

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (30 مورد)
  • نیما فرشین
    نیما فرشین | ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

    مخلصم مهران جان. آره به هر حال هر چیز خوبی هم ایرادای خاص خودش رو داره. در کل گوست آو سوشیما بازی خوبی بود، نوآوری‌های خودش رو داشت و می‌تونست مخاطب رو جذب کنه. منم مثل خودت بازی رو دوست داشتم. برای خداحافظی با نسل نهم بهترین گزینه بود.

  • Jackspider
    Jackspider | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    حسن اکتشاف رو من اولین بار تو skyrim تجربه کردم وقتی میری و میفهمی که فلان گونه یه جایی تو بازی وجود داره و خیلی افسانه ایه من به شخصه نمیتونم جلوی خودم رو بگیرم که پیداش کنم و راهنمایی خاصی هم توش نیست که راحت تر پیداش کنی مگر ایکنه اسم اون گونه محل زندگیش رو تا حدی لو بده که باز هم مثلا الف برفی رو باید خیلی تو مناطق برفی بگردید تا پیدا کنید کلا خواستم بگم اسکایریم خیلی دوست دارم و محشره

  • omid
    omid | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    خیلی حال میده مخصوصا زبان گفتارشون ژاپنی کنی

  • Reza_Dark
    Reza_Dark | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    عالی نیما جان شما اصلا انگیزه ای فدات برم من... ای کاش برای pc هم بود??

    • نیما فرشین
      نیما فرشین | ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

      قربونت برادر. چوب کاریمون نکن

  • DCDicaprio
    DCDicaprio | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    حیف که هنوز نتونستم تجربش کنم

    • Ali-ps
      Ali-ps | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

      گیم پلی : خیلی خوب
      گرافیک : خدا
      ....
      بازیه شاهکاریه

  • Aref3831
    Aref3831 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    دم ساکر پانچ گرم . شاهکار ساختن

  • Ramin-abysswalker
    Ramin-abysswalker | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    جزو 5 انحصاری برتر نسل 8 واقعا

  • Amirabbass
    Amirabbass | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    واقعا بازی محشر و زیبایی هستش تو بازی های این نسل جز بهترین ها بود(نمیگم بهترین بود چون گاد اف وار 4 و رد دد 2 واقعا عالی بودن). سیستم مسیر یابی فوق العاده ای داره که با تمام بازی هایی که تا الان دیدم فرق داره و یه خلاقیت فوق العاده هست.

  • shadowwarior22
    shadowwarior22 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    عالی بود !
    خیلی دلم میخواد رو PC هم منتشر بشه ولی احتمالش خیلی خیلی کمه :(
    اتفاقا من خودمم زیاد در مورد این مسیریابیش فکر کردم و بنظرم ته خلاقیته ، امیدوارم گیمای بیشتری از این سیستم مسیر یاب استفاده کنن و صرفا یه کپی برداری نباشه بلکه خودشون هم ایده های جدید بهش اضافه کنن .
    مثلا تو BATMAN ARKHAM CITY بود اگه اشتباه نکنم که هرجا که باید میرفتیم تو اسمون نقش یه خفاش بزرگ نشون میداد ( همون علامت بتمن ) البته که تو بالای صفحه هم راهنمایی میکرد ولی پیدا کردن اون علامت آسون تر بود d:

  • Alanking1spider
    Alanking1spider | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

    سیستم مبارزتش خیلی خوب بود ولی بعضی دیالوگ ها واقعا مسخره بودن

  • گیمر تنها
    گیمر تنها | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    سلام .
    من به تازگی به این سایت اومدم و مقاله های فوق جالبی میبینم .
    من اولین پیامم رو به عشق سوشیما میدم .
    سوشیما ای که با جلوه ها و گرافیکش منو با بهشت با نبرد هاش منو با شمشیر با مخفی کاریش منو با دزد و با شخصیتاش منو با سامورایی آشنا کرد .
    بازی ای که به نظرم هیچکی به اپن ورلد بودنش ایمان نداش ولی دیدیم واقعا جالب در اومد .
    سازندگان برای ساختن جهان این بازی ۳ سال رفتن جزیره سوشیما .....
    واقعا تلاششون ستودنیست .
    خب دوستان من هم به ویجیاتویی ها اضافه شدم ...

    • shadowwarior22
      shadowwarior22 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

      خوش اومدی عزیز :)
      با توجه به اسم کاربریت "گیمر تنها" باید بگم که ۹۰ درصد ما گیمرا تنهاییم ~_~
      البته که خدا همیشه هست و بنده هاشو تنها نمیذاره این ماییم که نمیتونیم وجودش رو احساس کنیم …

  • sajad73
    sajad73 | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    من که پلاتش کردم و خیلی از بازی لذت بردم ازرش پلات کردن و واقعا داشت

  • kiamehrZ
    kiamehrZ | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    فوق العادست این بازی
    دومین بازی برتر جهان بازی بود که این نسل تجربه کردم

  • mahdi-mousavi
    mahdi-mousavi | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    بازی خیلی خوبی بود ولی توی کات سین بشدت ضعف داشت
    البته شاید چون من دقیق بعد لست ۲ رفتمش احساس میکنم نسبت به او ضعیفه

    • Pvt-Ryan
      Pvt-Ryan | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

      درکت میکنم
      من لست 2 رو تموم کردم بعد اینو تا یه جایی بردم دیدم فایده نداره
      باز برگشتم نیو گیم پلاس لست 2 رو شروع کردم
      نه اینکه گوست بازی بدی باشه ولی اون بازییه که ذهنو درگیر میکنه

  • EzioAuditore
    EzioAuditore | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    بازیش خیلی خفنه

  • Hasan
    Hasan | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    اره واقعا عالیه مشخصه بازی جهان باز خوبی ساختن.....

    ولی نمیدونم چرا با این وجود که جهان گاست اف سوشیما چند برابر اسیسنز کرید اودیسه زیبا تر است ولی ادیسه نمره بیشتری گرفته.....

    به همین خاطره که باید متاپرست نباشیم....

    • mahdi-mousavi
      mahdi-mousavi | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

      بنظر من کلا اساسینا از اوریجینس بد شدن

      • shadowwarior22
        shadowwarior22 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

        من عاشق اوریجینم ......
        واقعا حس میکنم به معنای واقعی کلمه یه اساسین بود ، تو بازی کلا توضیح میده که اولین فرقه چطوری به وجود اومد و اصلا علامت اساسین چطور درست شد ، مخصوصا شخصیت پردازی بازی فوق العاده بود بنظرم بایک میتونست اتزیوی بعدی یوبی باشه اگه سه گانش میکردن !
        به عنوان یه طرفدار قدیمی سری خیلی از اوریجینز خوشم اومد ولی ادویسه واقعا افتضاح به تمام معنا بود ، هر وقت عکسی ازش میبینم حالم بهم میخوره ، این نسخه جدید هم که قراره بیاد اصلا چنگی به دلم نمیزنه بیشتر انگار یه نسخه از SHADOW OF WAR درست کردن ولی بجای اوروگ ، ادم گذاشتن که بکشی :|

        • mahdi-mousavi
          mahdi-mousavi | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

          اوریجینز بله بهتر از اودیسی بود
          ولی من کلا اون فضای یونیتی و سیندیکیت رو بیش تر دوس داشتم

        • Pvt-Ryan
          Pvt-Ryan | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

          منم از اوریجینز خوشم اومد ولی اودیسی گند زد
          واقعا گند زد مثلا خواستن با دخالت دادن جنگ های تاریخی جذابش کنن ولی اونجا هم گند زدن. غیر قابل مقایسه با اوریجینزه

    • Uncle-Grizzly-2
      Uncle-Grizzly-2 | ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

      شما کلا برای بازی‌های شرکت‌هایی مثله ea و ubi و activision و ... نباید به متا زیاد نگاه کنی چون کنترل این شرکتا روی وبسایت و کمپانی هایی که بازی نقد میکنند خیلی زیاده به عنوان مثال اگه ign بیاد و به یه بازی این شرکتا مثلا یوبی نمره‌ایی کم مثله ۶ یا ۵ بده یوبیسافت این شرکتو از خیلی از آپشن‌ها مثلا اخبارهای اختصاصی و حتی شاید کپی های قبل از عرضه محروم کنه برای همین مثلا ign توی اکثر نقداش اصلا زیر ۷ نمیده

      من شخصا برای دیدن نقدای بازیا از کانال‌های مستقل یوتیوب استفاده میکنم یه نمونش moist meter هست

  • PlagroundGames
    PlagroundGames | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    مقاله قشنگی بود
    یه مقاله این چنینی هم برای زلدا بنویسید

    • نیما فرشین
      نیما فرشین | ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

      مخلصم. چشم. من خودم فن زلدام و بهترین بازی نسلم برث‌ آو د وایلده. اگه دوست داشته باشین، حتما در موردش براتون می‌نویسم.

  • MrXAliF22f1gpm
    MrXAliF22f1gpm | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    مسیر یابیش عالیه .

  • X101ABBAS101X
    X101ABBAS101X | ۲۹ مرداد ۱۳۹۹

    سلام آقای فرشین خیلی ممنون بابت این مقاله کامل ???من یک اسپم کوچیک دارم
    اسپم
    شماره ۱: بچه ها این بازی Microsoft Flight Simulator که ۸۰ گیگه کدوم مپا رو داره و چجوریه؟
    شماره ۲: بازی مورتال شل چجوری اینقدر زود منتشر شد و چرا اینقدر حجمش کمه(۶ گیگ)???

    • نیما فرشین
      نیما فرشین | ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

      مخلصیم برادر.

مطالب پیشنهادی