۱۲ فیلم کمتر دیده شده کمپانی دیزنی که باید تماشا کنید
کمپانی والت دیزنی که به خاطر فیلمهای جادویی و هیجانانگیزش شناخته میشود، مطمئناً میراثی سینمایی به حساب میآید. درواقع در چشمانداز دیزنی چیزی برای همه وجود دارد، از فیلمهای انیمیشنی محبوب گرفته تا تولیدات لایو-اکشن ...
کمپانی والت دیزنی که به خاطر فیلمهای جادویی و هیجانانگیزش شناخته میشود، مطمئناً میراثی سینمایی به حساب میآید. درواقع در چشمانداز دیزنی چیزی برای همه وجود دارد، از فیلمهای انیمیشنی محبوب گرفته تا تولیدات لایو-اکشن که برای مخاطبان مختلف عرضه میشوند. با گذشت سالها ساخت فیلمها همچنان در حال گسترش است و بینندگان جوان و حتی بزرگسال را به کشف داستانهای جدیدی سوق میدهد که از آنها سیر نمیشوند.
دیزنی تقریباً به هر ژانر یا سلیقهای پاسخ میدهد. با این حال، با چنین مجموعه گستردهای از فیلم ها، قابل درک است که بسیاری از آنها از کانون توجه هواداران خارج شوند. از فیلمهای لایو اکشنی که مخاطبان در زمان اکران، آنها را درک نمیکردند تا فیلمهای انیمیشنی که ممکن بود کمی جسورانه عمل کنند، این فهرست برخی از کمارزششدهترین فیلمهای استودیو دیزنی را پوشش میدهد. اگرچه ممکن است نام برخی از این موارد را شنیده باشید، نمیتوان انکار کرد که آنها نیز به اندازه باقی کارهای کلاسیک شایسته توجه شما هستند. بنابراین در اینجا برخی از این جواهرات از کاتالوگ دیزنی را به شما معرفی خواهیم کرد.
- 1 «1997 The Rocketeer»
- 2 «The Hunchback of Notre Dame 1996»
- 3 «Enchanted 2007»
- 4 «Atlantis: The Lost Empire 2001»
- 5 «The Great Mouse Detective 1986»
- 6 «Oliver and Company (1988)»
- 7 «Treasure Planet 2002»
- 8 «Tarzan 1999»
- 9 «The Emperor's New Groove 2000»
- 10 «The Rescuers Down Under 1990»
- 11 «The Kid 2000»
- 12 «Tron 1982»
«1997 The Rocketeer»
فیلم «The Rocketeer» که پس از اکران اولیه با استقبال گرمی مواجه شد، برشی منحصر به فرد از نوستالژی دیزنی است که به نظر میرسد هرگز از مد نمیافتد. این فیلم نه تنها به عنوان یک فیلم قهرمانی فوقالعاده عمل میکند، بلکه ادای احترام زیبایی به حالات قدیمی هالیوود و زرق و برق آرت-دکو میکند. این فیلم که توسط «Joe Johnston» کارگردان «Captain America: The First Avenger» هدایت میشود، داستان شخصیت «Cliff Secord» با بازی زیبای «Bill Campbell» را دنبال میکند که یک جت مرموز را کشف میکند که به او اجازه میدهد بدون هواپیما پرواز کند. به محض اینکه کلیف از مهارتهای جدید خود در زمینه موشکرانی استفاده میکند، بسیاری از دشمنان متوجه وی میشوند و زندگی خلبان بدلکار را برای همیشه تغییر میدهند. این اقتباس از مجموعه کمیک «Dave Stevens» با روش هنری متمایز خود و شخصیتهای فوقالعاده و همچنین بازیگرانی خوب تعادل کاملی بین شیرینی و هیجان دارد. جانستون کار فوقالعادهای را انجام میدهد و با مقدار مناسبی از احساسات جدی، بینندگان را جذب این فیلم میکند. با این حال، موسیقی «James Horner» و جلوههای بصری باورنکردنی «ILM» است که این فیلم را به یک قطعه درخشان از تاریخ فیلم ابرقهرمانی تبدیل میکند. مطمئناً، برخی از تماشاگران ممکن است فکر کنند که فیلم «The Rocketeer» یک مکتب بسیار قدیمی است، اما در واقع نمایشی فوقالعاده از دورانی پرفروش در فیلمسازی است که بسیار نادیده گرفته شده است.
«The Hunchback of Notre Dame 1996»
اگرچه برخی ممکن است فکر کنند که قرار دادن انیمیشن «The Hunchback of Notre Dame» دیزنی در این لیست اخمقانه است، اما هنوز هم عدهزیادی هستند که سی و چهارمین انیمیشن این استودیو را ندیدهاند. این فیلم به کارگردانی «Kirk Wise» و «Gary Trousdale» رمان کلاسیک ویکتور هوگو را با داستانی بسیار قابل هضم اقتباس میکند. با این حال، چیزی که باعث میشود این اثر دیزنی در مورد داستان دین، طبقه در اجتماع و معماری هوگو قابل توجه باشد، این است که چگونه در نهایت مخاطبان خود را جدی میگیرد. مطمئناً، این فیلم دارای ایرادات زیادی است، مانند انتخاب تمرکز بر طنز-تلخ اما دوستانه کودکان در بدترین لحظات فیلم. با این حال، این سکانسهایی است که فیلم بر روی قوسهای احساسی شخصیت اصلی خود یعنی «Quasimodo» و همچنین «Esmeralda» و شخصیت شرور اصلی ما یعنی «Frollo» تمرکز میکند، که این فیلم را در یک رتبه خاص قرار میدهد. هنگامی که با موسیقی باورنکردنی «Alan Menken» همراه با انیمیشن خیره کننده آن (به ویژه صحنه «Sanctuary») لذت بردن از این پروژه انیمیشن به دلیل موفقیتهایش به جای ایراداتش آسانتر است.
«Enchanted 2007»
اگر از کسانی هستید که به حالات کلاسیک تاریخ انیمیشن دیزنی همراه با طنز رمانتیک-کمدی علاقه دارید، فیلم «Enchanted» ممکن است فقط برای شما ساخته شده باشد. این فیلم به کارگردانی «Kevin Lima» حول محور قهرمان انیمیشن به نام «Giselle» با بازی «Amy Adams» میچرخد. پس از نامزدی با شاهزاده «Edward» با بازی «James Marsden» شخصیا اصلی داستان یعنی «Giselle» به دنیای واقعی مرموز شهر نیویورک فرستاده میشود. وی در آنجا با یک وکیل طلاق سرسخت اما خوش تیپ به نام «Robert» با بازی «Patrick Dempsey» روبرو میشود که چشمانش را به روی بیش از آنچه انتظار داشت باز میکند. با این حال، این نامادری ادوارد، ملکهای شیطان صفت به اسم «Narissa» با بازی «Susan Sarandon» است که ممکن است به «Giselle» اجازه ندهد تا آخر عمر شادی داشته باشد. چیزی که «Enchanted» را از همان ابتدا خاص میکند این است که چگونه به گذشته استودیو دیزنی ادای احترام میکند و در عین حال درباره افسانهها به عنوان یک داستان کلی اظهار نظر میکند. از ارجاعات کمدی به فیلم های انیمیشن کلاسیک مانند «پری دریایی کوچک» و «سفید برفی» گرفته تا داستان «Giselle»، این انیمیشنها لذتی سرشار از طنز را به همراه دارند. عشق بین ژیزل و رابرت عنصری است که همچنان این فیلم را تبدیل به یک اثر کلاسیک میکند و با ترانههای باورنکردنی «Alan Menken» و «Stephen Schwartz» در ترتیب این اثر جواهری است که قطعا به توجه شما نیاز دارد.
«Atlantis: The Lost Empire 2001»
در انیمیشن «Atlantis: The Lost Empire» زبانشناس مشتاق یعنی «Milo James Thatch» با بازی «Michael J. Fox» امیدوار است که شهر گمشده آتلانتیس را پیدا کند، جایی که پدربزرگش تمام حرفهاش در جستجوی آن بوده است. او در نهایت خود را با گروهی از کاوشگران درمیابد که با هم، این مکان مشهور را پیدا میکنند. هنگامی که مایلو شروع به کشف اسرار بیشتر در مورد منبع انرژی آتلانتیس میکند، مسیر همه چیز در زندگی میلو به گونهای تغییر میکند که او هرگز فکرش را نمیکرد. با وجود اینکه این انیمیشن رتبه بالایی نگرفت، نمیتوان انکار کرد که «Atlantis» فیلمی است که باید توسط افراد بیشتری دیده شود. «Atlantis» از مجموعه دیالوگهای قابل نقل قولهای ارزشمند تا کارگردانی هنری باورنکردنیاش، عناصر زیادی دارد که باید قدردانی شود. زیبایی بصری متمایز آن به شدت تحت تأثیر انیمه و کار «Mike Mignola» خالق «پسر جهنمی» بود. به طور کلی، «آتلانتیس» یکی از بهترین کارهای دیزنی به حساب میآید.
«The Great Mouse Detective 1986»
مسلماً انیمیشن «The Great Mouse Detective» که دستکم گرفتهشدهترین شخصیت شرور دیزنی در تمام دوران را به نمایش میگذارد، مجموعهای از سرگرمیهای متحرک است. این فیلم بر اساس مجموعه کتاب «Basil of Baker Street» نوشته «Eve Titus» ماجراهای موشی به نام باسیل را دنبال میکند که تلاش میکند راز مربوط به یک اسباببازی را کشف کند. وقتی قهرمان ما (همراه با دوست جدیدش، «Dr. David Q. Dawson») متوجه میشود که راتیگان شرور در این ماجرا دست دارد، تمام هوش خود را برای حل پرونده قبل از شروع هرج و مرج به کار میگیرد. «The Great Mouse Detective» با شخصیتهای جذاب، سکانسها و تصاویری زیبا، یک فیلم خوب و یک ماجراجویی هیجانانگیز را به دنبال دارد. این فیلم تمام لذتهای مشابه داستان «Sherlock Holmes» را به تصویر میکشد و این در حالیست که پیچشها و تفسیرهای منحصر به فرد خود را نیز ارائه میدهد. نقطه فروش واقعی انیمیشن درخشان، اسطورههایی مانند «Glen Keane» و صداپیشگی لذیذ توسط نماد ترسناک «Vincent Price» در نقش راتیگان است. هم استعداد کین و هم عملکرد پرایس، مواد را به بهترین نحو ارتقا میبخشد. به طور کلی، اگر خودتان را به دنیای باسیل و ماجراهای کارآگاهی او پرتاب نکردهاید، وقت آن رسیده است که این کار را انجام دهید.
«Oliver and Company (1988)»
وقتی صحبت از اقتباس از داستان کلاسیک «Charles Dickens» یعنی «Oliver Twist» میشود، بیشتر آنها به اصول اولیه پایبند هستند. در تخیل دیزنی، داستان به شهر نیویورک دهه ۱۹۸۰ کشیده شده است و به جای تمرکز بر یک پسر انسان، قهرمان ما یک بچه گربه شایان ستایش است. در این فیلم، الیور با خانوادهای از سگهای نامناسب، از جمله باحالترین تولهسگ اطراف به نام داجر ارتباط برقرار میکند. زمانی که الیور بهطور تصادفی به دامان یک دختر کوچک ثروتمند میافتد، این گربه کوچک خود را بین دو دنیا میبیند. «Oliver and Company» با موسیقی متن شاد دهه ۸۰ خود، با آهنگهایی که توسط صداپیشه «Dodger» یعنی «Billy Joel» و خواننده مشهور «Huey Lewis» اجرا شده است، به دلیل اینکه چقدر جادوی واقعی شهر نیویورک را به تصویر میکشد، سزاوار جایگاهی در این فهرست است. مطمئناً، دیگر فیلمهای دیزنی دوست دارند عناصر پر زرق و برق شهر محبوب را نشان دهند، اما «الیور» کار بزرگی برای نشان دادن جوانب مثبت و منفی دارد. به علاوه، سخت است که عاشق فیلمی نشوید که قهرمانان حیوان شایان ستایش را در مرکز خود دارند. هنگامی که آنها توسط بزرگانی مانند «Bette Midler» و «Cheech Marin» و «Dom Deluise» صداپیشگی میکنند، این داستان دلچسب را سرگرمکنندهتر میکند.
«Treasure Planet 2002»
«Treasure Planet» که پس از اکران اولیه یک شکست بزرگ در نظر گرفته شد، یک آزمایش جذاب برای استودیو دیزنی است. این بازسازی «Tresure Island» ساخت «Robert Louis Stevenson» به کارگردانی «John Musker» و «Ron Clements»، پیچیدگی علمی تخیلی بیشتری به خود میگیرد، داستانی که از انیمیشن خیرهکننده برای بافتن داستانی استفاده میکند که به نظر خارج از این دنیا است، اما در هسته خود فوقالعاده قابل ربط است. بر خلاف سایر اقتباسها که بیشتر بر ماجراجویی «swashbuckling» تمرکز داشتند، «Musker» و «Clements» رویکرد پویاتری دارند. از آهنگ های به یاد ماندنی «Goo Goo Dolls» خواننده اصلی «Johnny Rzeznik» گرفته تا صداگذاری دلخراش «Joseph Gordon-Levitt» و «Brian Murray» به ترتیب در نقش جیم هاوکینز و جان سیلور در «Treasure Planet» دل و جان زیادی وجود دارد. در حالی که سرعت و شوخیهای خاص آن مانند برخی از دیگر ساختههای دیزنی ماسکر و کلمنت بیعیب و نقص نیست، با توجه به حجم باورنکردنی جزئیات و کارهایی که در آن انجام شد واقعا تماشای آن را به شما توصیه میکنیم.
اگر به دنبال بهترین انیمیشن های علمی تخیلی همانند Treasure Planet هستید پیشنهاد میکنیم به مطلب لینک شده سری بزنید.
«Tarzan 1999»
بچههای دهه ۹۰ میلادی ممکن است از دیدن «Tarzan» در این فهرست غافلگیر شوند. در حالی که این اثر موسیقی متن فوقالعادهای از «Phil Collins» دارد، هنوز به اندازه سایر آثار کلاسیک دوران رنسانس دیزنی توسط بینندگان زیادی دیده نشده است. این اقتباس از داستان نمادین «Edgar Rice Burroughs» از «The Tree-swinging Hero» با صداگذاری عالی، کارگردانی هنری زیبا، و سکانسهای موسیقی به یاد ماندنیاش، تمام جعبههای درست را بهخصوص وقتی صحبت از هسته عاطفی در مرکز زندگی تارزان میشود، بررسی میکند. از تکامل زیبای عاشقانهاش با جین گرفته تا ارتباط دلخراشتر او با مادر گوریلاش کالا، نسخه دیزنی از «تارزان» به مخاطبان این امکان را میدهد تا ببینند زنان چقدر در داستان تارزان اهمیت دارند. زمانی که با تمرکز بیشتر روی رابطه دشوار او با شخصیت پدر گوریلش کرچاک ترکیب شود، کارگردانان «Kevin Lima» و «Chris Buck» (همراه با بقیه داستاننویسان با استعداد دیزنی) کار باورنکردنی را انجام میدهند و تارزان را دوباره به یک داستان غنیتر از لحاظ احساسی ابداع میکنند. این فیلم باید بیشتر مورد تجلیل قرار گیرد.
«The Emperor's New Groove 2000»
اگرچه «The Emperor's New Groove» یک تاریخچه پشت صحنه کاملاً دراماتیک دارد ولی فیلمی است که با گذر زمان بهتر از قبل به نظر میرسد. این جواهر دستکم گرفته شده، زندگی امپراتور «Kuzco» را دنبال میکند، یک حاکم خودشیفته که توسط مشاور انتقام جو خود «Yzma» و دستیارش «Kronk» درواقع مسموم میشود. به دلیل ناتوانی کرونک در خواندن برچسب سم، کوزکو به طور تصادفی به یک لاما تبدیل میشود. این باعث میشود تا امپراتوری که زمانی قدرتمند بود، به تنهایی تاج و تخت خود را پس بگیرد. زمانی که کوزکو با یک مرد روستایی به نام «Pacha» برخورد میکند، آن دو باید با هم همکاری کنند تا ایزما را از بین ببرند و یاد بگیرند که به یکدیگر اعتماد کنند. «The Emperor's New Groove» هنوز یک شاهکار کمدی است که خوشبختانه در دو دهه گذشته به خوبی پیر شده است. از اجرای آوازی باورنکردنی «Eartha Kitt» در نقش ایزما گرفته تا تلفیق درخشان طنز انیمیشنی به سبک «Chuck Jones»، این انیمیشن زمانی که نقاط قوت کمدی خود را در بر میگیرد در بهترین حالت خود قرار دارد. اگر مایل بودید به این فیلم فرصت بدهید، چرا که ارزش وقت شما را دارد.
«The Rescuers Down Under 1990»
یکی از دنبالههای کمیاب در تاریخ دیزنی که مسلماً از هر نظر از نسخه اصلی پیشی میگیرد، «The Rescuers Down Under» بوده که شخصیتهای محبوب بیانکا و برنارد را به سرزمینهای ناشناخته جدیدی میبرد. این دو به استرالیا سفر می کنند تا به پسر جوانی به نام کودی کمک کنند که توسط یک شکارچی غیرقانونی اسیر شده است تا یک عقاب طلایی کمیاب را بگیرد. بیانکا و برنارد با کمک برخی از مردم محلی جسور، از جمله جیک موش ماجراجو، باید همه چیز را به خطر بیندازند تا از کودی و دوست پردارش محافظت کنند. این انیمیشن خیره کننده، به کمک اولین استفاده کامل دیزنی از سیستمی جدید یک پیروزی بصری است. در حالی که انیمیشن زیبا و کارگردانی هنری ستاره اصلی فیلم است، داستان فوقالعاده ای نیز دارد که توسط صداپیشگان به یاد ماندنی آن تقویت میشود.
«The Kid 2000»
اگرچه بسیاری از مردم بروس ویلیس را بیشتر به خاطر نقش های اکشن او به یاد میآورند، او زمانی به خاطر مهارتهای کمدی خود شناخته میشد. فیلمی که برای اثبات این حقیقت به اندازه کافی از احترام برخوردار نیست، «The Kid» دیزنی است. این فیلم به کارگردانی «Jon Turteltaub» داستان یک مرد میانسال را دنبال میکند که به طور جادویی با خود هشت ساله خود با بازی «Spencer Breslin» آشنا میشود. این دو با هم سناریوهای عجیب و غریب زیادی را پشت سر میگذارند که باعث میشود درسهای سختی در مورد معنای بزرگ شدن در حالی که هنوز شگفتی دوران کودکی خود را حفظ کردهاند بیاموزند. در حالی که فکر کردن به حضور ویلیس در بیش از یک فیلم که در آن با نسخهای جوانتر از خودش روبرو میشود خندهدار است، اما واضح است که «کودک» بسیار بیشتر از «لوپر» بر روی حالات سبکدل تمرکز میکند. اگرچه ممکن است هنگام مقایسه این دو فیلم مشابه (و در عین حال کاملاً متفاوت) به نظر یک تنزل رتبه به نظر برسد، اما «بچه» جذابیتی دارد که در سطح احساسی عمیقتری نسبت به بسیاری از فیلمهای ویلیس که به آن معروف هستند صحبت میکند. این امر به ویژه در پایان فیلم صادق است. «کودک» که فیلمی شیرین بوده برای مردم خشنود است و گنجی فراموش شده در فیلمشناسی دیزنی و ویلیس باقی میماند.
«Tron 1982»
در حالی که نمیتوان انکار کرد که فیلم «Tron» واقعاً از سرعت و جلوههای بصری قدیمی و کمکیفیت رنج میبرد، جذابیتهای «ترون» هم کم نیست. این فیلم با بازی «Jeff Bridges» داستان نابغه فناوری «Kevin Flynn» را دنبال میکند که در دنیای کامپیوتر غرق میشود. او در طول مسیر باید با برنامههای مختلفی برای فرار و بازگشت به جنبه انسانی زندگی مبارزه کند. اگرچه «ترون» از یک فیلم کامل فاصله دارد، اما حاوی عناصر سرگرمکنندهای است. این اثر به خوبی آشفتگی فرهنگ بازیهای ویدیویی در اواسط دهه ۸۰ را به همراه دنیای همیشه در حال تکامل برنامه نویسی رایانهای به تصویر میکشد. جذابیت اصلی «ترون» در بازی بازیگران آن است که همگی در قلمرو فیلمسازی ناشناخته بودند و کنار هم جمع شدند تا نوع جدیدی از تجربه سینمایی را خلق کنند. این بازیگران «ترون» را به تجربهای ناقص و در عین حال سرگرمکننده تبدیل میکنند.
اثر مورد علاقه شما از کمپانی دیزنی کدام است؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
موش ها و عصر جدید امپراتور و کارگاه موشه رو دیدم
و از نظرم خیلی خوب بودن
یکی و بهم نشون بدید تارزانو ندیده باشه:/ (بعدشم فیلم چند دهه پیشو بچه های جدید بدردشون نمیخوره که همون بچه های قدیم باید دیده باشن)
والا بلا مای متولد ۸۸ داریم اسم یاد داشت میکنیم که بشینیم نگاه کنیم
والا من شمارو درک نمیکنمممممم
کابوس قبل از شب کریسمس هم میتونست باشه یا جیمز و هلو غولپیکر
جالبه.....
Treasure Planet کم تر دیده شده؟؟
من اندازه کل مردم امریکا اونو از شبکه پویا دیدم??
دقیقا
ماهی یکبار میزاره
صدا سیما اکثرشونو غیر از کوزکو پخش کرده
نوبتی میخوندم میگفتم
ا، اینو که اون روز امیر علی داشت از تلویزیون نگاه میکرد
و تکرار میشد این دیالوگ