چگونه تکنولوژی AR دنیای گیمینگ را متحول میکند؟
فناوری واقعیت افزوده (AR) نیروی رو به رشدی است که مانند فناوریهای دیگری که زندگی ما را تحت شعاع قردارند، قرار است تحول دیگری ایجاد کند. در ادامه این مقاله از ویجیاتو به معرفی واقعیت افزوده، تاثیر ...
فناوری واقعیت افزوده (AR) نیروی رو به رشدی است که مانند فناوریهای دیگری که زندگی ما را تحت شعاع قردارند، قرار است تحول دیگری ایجاد کند. در ادامه این مقاله از ویجیاتو به معرفی واقعیت افزوده، تاثیر آن در دنیای گیمینگ و معروفترین بازیهای واقعیت افزوده میپردازیم.
- 1 واقعیت افزوده (AR) چیست؟
- 2 تکنولوژی AR در دنیای گیمینگ
- 3 محبوبترین بازیهای واقعیت افزوده
- 3.1 بازی AR پوکِمون گو (Pokémon GO) چیست؟
- 3.2 بازی Harry Potter: Wizards Unite چیست؟
- 3.3 بازی Jurassic World Alive چیست؟
- 3.4 بازی Zombie Go چیست؟
- 3.5 بازی Brickscape چیست؟
- 4 تکنولوژی واقعیت افزوده چگونه کار میکند؟
- 5 تفاوت بین AR و VR چیست؟
- 6 کاربردهای واقعیت افزوده چیست؟
- 6.1 خرده فروشی
- 6.2 سرگرمی و بازی
- 6.3 جهت یابی
- 6.4 ابزار و اندازه گیری
- 6.5 معماری
- 6.6 باستان شناسی
- 7 نمونههایی از AR در دنیای واقعی
- 8 سمت و سوی فناوری AR کجاست؟
- 9 کلام آخر
واقعیت افزوده (AR) چیست؟
واقعیت افزوده یا AR (کوتاه شده Augmented Reality) ادغام و ترکیب اطلاعات دیجیتال با محیط کاربر در زمان واقعی است. برخلاف واقعیت مجازی (VR)، که یک محیط کاملاً مصنوعی را ایجاد میکند، کاربرانی که از AR استفاده میکنند؛ یک محیط واقعی را همراه با اطلاعات مصنوعی، تجربه میکنند.
عمدتا واقعیت افزوده، برای تغییر بصری محیطهای طبیعی یا برای ارائه اطلاعات اضافی به کاربران استفاده میشود. مزیت اصلی تکنولوژی AR این است که میتواند اجزای دیجیتال و سه بعدی (3D) را با درک فرد از دنیای واقعی ترکیب کند.
تکنولوژی AR کاربردهای مختلفی دارد، از کمک به تصمیم گیری گرفته تا گیم و سرگرمی. علاوه بر اینها، محصولات AR در بسیاری از صنایع از جمله مراقبتهای بهداشتی، ایمنی عمومی، گاز و نفت، گردشگری و بازاریابی نیز استفاده میشود.
تکنولوژی AR در دنیای گیمینگ
بازیهای واقعیت افزوده روشی جدید برای انجام بازیها با قرار دادن گرافیک دیجیتال و صداها بر روی محیطی کاربر هستند. این اتفاقات به کمک دوربین کابر انجام میشود. این فناوری مدتی است که در دنیای تکنولوژی وجود دارد، اما به دلیل محدودیتهایی که از لحاظ کیفیت و میزان محتوای قابل ارائه بود، هنوز کاملا همه گیر نشده است.
با این حال، با بهبود قدرت محاسباتی و طراحی نرمافزار، بازیهای واقعیت افزوده در حال حاضر محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند. اولین گام در ایجاد یک بازی واقعیت افزوده، ایجاد نقشه یا صفحه بازی است.
این نقشه را میتوان از ابتدا با استفاده از نرم افزار مدل سازی سه بعدی ایجاد کرد یا از تصاویر ماهوارهای یا نقشههای خیابانی تهیه کرد. بازیهای واقعیت افزوده (AR) ترکیبی از فناوریهای بصری و صوتی بازی با محیط کاربر در زمان و مکان واقعی است.
برخلاف بازیهای واقعیت مجازی، که معمولاً به یک اتاق جداگانه نیاز دارد تا محیطی فراگیر داشته باشد. بازی AR از محیط موجود اطراف شما استفاده میکند و یک زمین بازی را در آن ایجاد میکند.
به طور خاص، شرکتهای بازیهای ویدیویی به سرعت از این فناوری برای ایجاد بازیهایی شبیه به زندگی استفاده میکنند. در حال حاضر تعدادی بازی رایانه شخصی (PC) و موبایلی وجود دارند که از واقعیت افزوده استفاده میکنند.
با این حال، بسیاری از کاربران برای تجربه بهتر به دستگاههای کنسول خود روی میآورند. بسیاری از دستگاهها مانند Wii دارای بازیهای واقعیت افزوده هستند. بازیکنان در بازی نقشی را بر عهده میگیرند و بازیها به طور دیگری تجربه میکنند.
تجربهای که بسیار به واقعیت نزدیک است. میتوانید تجربه رفتن به دنیای ژوراسیک یا حتی رفتن به مدرسه علوم و فنون جادوگری هاگوارتز و زنده ماندن در دنیایی پر از زامبی را داشته باشید.
محبوبترین بازیهای واقعیت افزوده
بازی AR یک فناوری جدید فوقالعاده است که با ویژگیهای جدید و تجربههای جدید بازیهای موبایلی به پیشرفت خود ادامه میدهد. در ادامه موضوعات پیرامون واقعیت افزوده، به محبوبترین بازیهای واقعیت افزوده میپردازیم.
بازی AR پوکِمون گو (Pokémon GO) چیست؟
پوکِمون گو (Pokémon GO) بازیای است که در روزی که عرضه شد، توانست جزء بازیهای پرفروش و محبوب قرار بگیرد. این بازی بازی واقعیت افزوده توسط شرکت نیانتیک (Niantic) مستقر در سانفرانسیسکو، با همکاری نینتندو، توسعه یافت.
این بازی ۶ ژوئیه ۲۰۱۶ روانه بازار شد، و از همان اولین هفتهٔ عرضه به بازار توانست محبوبیت بسیار بالایی به دست آورد. این بازی از دوربین، ژیروسکوپ، ساعت و GPS گوشی هوشمند استفاده میکند تا یک محیط واقعیت افزوده مبتنی بر مکان را ایجاد کند.
هدف بازی این است که تا جای امکان پوکمونهای بیشتری را جمع کنید و قدرتشان را افزایش دهید. برای پیدا کردن و شکار پوکمونهای پنهان شده، باید دوربین گوشی تلفن را فعال کنید، در دنیای واقعی بگردید.
به این ترتیب بازیکنان با حرکت در مکانهای مختلف در دنیای واقعی میتوانند با حیواناتی به نام پوکمون که مجازی هستند، بازی کنند. در حالت AR، صفحه نمایش گوشی کاربر، پوکمون را در محیط واقعی کاربر با استفاده از دوربین عقب یا جلو گوشی هوشمند نمایش میدهد.
بازی Harry Potter: Wizards Unite چیست؟
بازی Harry Potter: Wizards Unite بازی دیگری است که استودیو نیانتیک آن را به دنیای واقعیت افزوده آورده است. این بازی بسیار شبیه به پوکمون گو و عناوین مشابه است. بازی Harry Potter: Wizards Unite با استفاده از همان انجین بازیسازی Pokemon Go ساخته شده است.
بازیکنان در دنیای واقعی قدم میزنند، چیزهای مختلف را جمع آوری میکنند و با دشمنان مختلف میجنگند. هدف بازی این است که بازیکنان به طور جمعی با اتفاقاتی دست و پنجه نرم کنند و به یک فاجعه پایان بدهند و در نهایت کسانی که مسئول آن هستند به سزای اعمالشان برسانند.
بازی Jurassic World Alive چیست؟
بازی دنیای ژوراسیک زنده (Jurassic World Alive) یک بازی واقعیت افزوده است که از نظر فنی شبیه به بازیهایی مانند Harry Potter: Wizards Unite و Pokemon Go است. شما با موبایل خود میتوانید به دنیای ژوراسیک بروید و دایناسورها را به محیط خود بیاورید.
بازیکنان در دنیای واقعی پرسه میزنند تا دایناسورهای مختلف را جستجو و جمع آوری کنند. در بازی بخش آزمایشگاه وجود دارد که شما میتوانید دایناسور خود را ارتقا دهید یا یک دایناسورترکیبی و آزمایشگاهی را به وجود بیاورند.
این بازی در اوایل توسعه خود دارای اشکالاتی بود و به گیمرها توصیه نمیشد. با این حال، به نظر میرسد که به پیشرفت کرده و الان گزینه مناسبی برای تست کردن دنیای واقعیت افزوده است.
بازی Zombie Go چیست؟
بازی Zombie Go یک بازی زامبی محور همراه با ماجراهای هیجان انگیز است. این بازی تجربه عجیبی برای کاربران اندروید و iOS ارائه میکند. از همان ابتدا، بازی کابران را به دنیایی پر از زامبی میآورد که در آن باید بدوید و خود را نجات دهید.
در طی این بازی، باید زامبیهایی که روبهرو یا پشت شما ظاهر میشوند را از بین ببرید. در طول بازی آیتمهایی در مسیر شما هستند، که باید آنها را جمع آوری کنید مثل کمکهای اولیهای تا از حمله زامبیها جان سالم به در ببرید.
بازی Brickscape چیست؟
Brickscape یک عنوان آرکید است که تمرین و تجربه جالبی برا مغز شما میتواند باشد. بازیهای آرکید به سبکی از بازیهای ویدیویی گفته میشود که در سادهترین شکل ممکن تلاش میکند مخاطبان خود را سرگرم کند.
در بازی Brickscape در هر سطح از بازی با یک پازل و معما روبرو میشوید و باید یک مسیر خروجی برای یک بلوک خاص از جعبه پیدا کنید. شما این کار را با جابجایی آجرهایی که مسیر آن را مسدود میکنند انجام میدهید.
یکی از بهترین ویژگیهای Brickscape موسیقی بازی است که باعث میشود شما با تمرکز بیشتری به پیدا کردن راه خروج مشغول شوید. بازی واقعیت افزوده بریکسکیپ را میتوان هم در حالت عادی و هم در حالت AR بازی کرد تا آجرها به صورت زنده در محیط حرکت کنند.
تکنولوژی واقعیت افزوده چگونه کار میکند؟
تکنولوژی AR عناصر بصری از جمله صدا، تصویر و سایر اطلاعات حسی را از طریق دستگاهی مانند گوشی هوشمند یا عینک به کاربر تحویل میدهد. این اطلاعات روی دستگاه قرار میگیرد تا تجربهی در هم تنیدهای را ایجاد کند، که از طریق اطلاعات دیجیتال درک کاربر از دنیای واقعی، تغییر دهد.
اطلاعات را میتوان به یک محیط اضافه کرد یا در بخشی از محیط پنهان کرد. تکنولوژی واقعیت افزوده را میتوان در قالبهای مختلفی از جمله، در گوشیهای هوشمند، تبلتها و عینکها ارائه کرد.
این فناوری به قطعات سخت افزاری مانند پردازنده، حسگرها، نمایشگر و دستگاههای ورودی نیاز دارد. دستگاههای تلفن همراه در حال حاضر معمولاً این سخت افزار را با حسگرهایی از جمله دوربین، شتاب سنج، سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و قطب نماهای حالت جامد در دسترس دارند.
این کمک میکند تا AR برای کاربر روزمره بیشتر در دسترس باشد. برنامههای واقعیت افزوده در برنامههای سه بعدی ویژه نوشته شدهاند که توسعهدهندگان را قادر میسازد انیمیشن یا اطلاعات دیجیتالی متنی را در برنامه رایانهای به یک نشانگر واقعیت افزوده در دنیای واقعی گره بزنند.
هنگامی که برنامه AR یا افزونه مرورگر یک دستگاه محاسباتی اطلاعات دیجیتالی را از یک نشانگر شناخته شده دریافت میکند، شروع به اجرای کد نشانگر و لایه بندی تصویر یا تصاویر صحیح میکند.
تفاوت بین AR و VR چیست؟
همان طور که اشاره شد، تکنولوژی VR یک محیط مجازی است که با نرم افزار ایجاد شده و به کاربران ارائه میشود. این فناوری به گونهای کار میکند، تا آنقدر برای کاربر باورپذیر باشد که کاربر، دنیای مجازی را به عنوان یک محیط واقعی بپذیرد.
بزرگترین تفاوت بین AR و VR این است که واقعیت افزوده از محیط واقعی موجود استفاده میکند و اطلاعات مجازی را در آن قرار میدهد. در حالی که، فناوری VR کاربران را کاملاً در یک محیط رندر شده مجازی غوطه ور میکند.
در حالی که VR کاربر را در یک محیط جدید و شبیه سازی شده قرار میدهد، AR کاربر را در نوعی واقعیت ترکیبی قرار میدهد. دستگاههای مورد استفاده برای انجام این کار نیز متفاوت هستند.
VR از هدستهای واقعیت مجازی استفاده میکند که روی سر کاربر قرار میگیرند و اطلاعات تصویری و صوتی شبیهسازی شده را در اختیار کاربر قرار میدهند. دستگاههای واقعیت افزوده محدودیت کمتری دارند و معمولاً شامل دستگاههایی مانند تلفن، عینک، پروژکتور و HUD در خودروها میشوند.
در VR، افراد در یک محیط سه بعدی قرار میگیرند که در آن میتوانند حرکت کنند و با محیط تولید شده تعامل داشته باشند. با این حال، AR کاربران را در محیط دنیای واقعی ثابت نگه میدارند و دادههای مجازی را به عنوان یک لایه بصری در محیط قرار میدهند.
با این حال، ترکیبی از هر دو واقعیت به نام واقعیت توسعه یافته (Extended Reality) نیز وجود دارد. برای مثال، این فناوری دیدن اشیاء مجازی در دنیای واقعی و ایجاد تجربهای را ممکن میسازد، که در آن دنیای فیزیکی و دیجیتال عملاً قابل تشخیص نیستند.
با توجه به اینکه سازندگان و توسعهدهندگان بازی مشتاق نوآوریهای جدید در صنعت بازی هستند و به دنبال ارائه تجربههای روانتری هستند احتمال استفاده از این تکنولوژی و حضور آن در صنعت گیم بسیار بیشتر از قبل است.
کاربردهای واقعیت افزوده چیست؟
وقتی صحبت از عملکردها و برنامههای کاربردی واقعیت مجازی میشود، با فناوری امیدوار کنندهای که امکانات فوق العادهای دارد روبهرو میشویم. اما کاربرد واقعیت افزوده چیست و در چه حوزههایی استفاده میشود؟
خرده فروشی
خرده فروشی، مصرفکنندگان میتوانند از اپلیکیشن آنلاین فروشگاه استفاده کنند تا ببینند محصولاتی مانند مبلمان، قبل از خرید، در خانههای خود چگونه به نظر میرسند.
سرگرمی و بازی
سرگرمی و بازی، AR را میتوان برای همپوشانی یک بازی مجازی در دنیای واقعی استفاده کرد یا کاربران را قادر ساخت تا چهره خود را به روشهای مختلف و خلاقانه در رسانههای اجتماعی متحرک کنند.
جهت یابی
تکنولوژی AR را میتوان برای همپوشانی یک مسیر به مقصد کاربر در نمای زنده یک جاده استفاده کرد. AR مورد استفاده برای ناوبری همچنین میتواند اطلاعات مربوط به مشاغل محلی را در محیط اطراف کاربر نمایش دهد.
ابزار و اندازه گیری
دستگاههای تلفن همراه میتوانند از AR برای اندازه گیری نقاط سه بعدی مختلف در محیط کاربر استفاده کنند.
معماری
فناوری AR میتواند به معماران در تجسم یک پروژه ساختمانی کمک کند.
باستان شناسی
فناوری AR با کمک به باستان شناسان در بازسازی مکانها و تحقیقات باستان شناسی کمک کرده است. مدلهای سهبعدی به بازدیدکنندگان موزه و باستانشناسان آینده کمک میکنند تا یک مکان حفاری را طوری تجربه کنند که انگار آنجا هستند.
نمونههایی از AR در دنیای واقعی
ویژگی برنامه خرده فروشی تارگت (Target) به نام See it in Your Space به کاربران این امکان را میدهد تا از فضایی در خانه خود عکس بگیرند و به صورت دیجیتالی یک شی را مانند قاب عکس، روی دیوار یا صندلی مشاهده کنند تا ببینند در آنجا چگونه به نظر میرسد.
اپلیکیشن Apple Measure، اپلیکیشن اندازه گیری است که در Apple iOS مانند یک متر عمل میکند و به این کاربران امکان را میدهد تا دو یا چند نقطه از محیط خود را انتخاب کرده و فاصله بین آنها را اندازه گیری کنند.
اسنپ چت، فیلترهای اسنپ چت از AR برای پوشاندن یک فیلتر یا ماسک روی تصویر کاربر استفاده میکنند. پوکمون گو (Pokemon Go) یک بازی محبوب واقعیت افزوده موبایلی است که از GPS بازیکن استفاده میکنند.
این بازی از GPS کاربر برای گرفتن و شناسایی مکانهایی که موجودات پوکمون وجود دارند، استفاده میکند. عینک گوگل (Google Glass)، عینک گوگل اولین تلاش تجاری گوگل برای سیستم واقعیت افزوده مبتنی بر عینک است.
سمت و سوی فناوری AR کجاست؟
با افزایش محبوبیت و آشنایی با برنامهها و بازیهایی مانند Pokemon Go یا اپلیکیشنهای فروشگاههای AR، فناوری AR همچنان در حال رشد است. گسترش شبکههای 5G ممکن است پشتیبانی از تجربیات واقعیت افزوده مبتنی بر ابر را آسانتر کند، برای مثال، با ارائه برنامههای AR با سرعت داده بالاتر و تأخیر کمتر.
کلام آخر
شکی نیست که نوآوریهای تکنولوژیکی منجر به توسعه و پیشرفت صنعت گیم خواهند شد. با ادغام فناوریهای نوین در بازیها، آینده این صنعت برای سرمایهگذاران، توسعهدهندگان و گیمرها قطعاً ارزشمندتر خواهد شد.
در کل پیشرفتهای باورنکردنی در تکنولوژی بازیها به شما کمک میکند تا تجربه بهتری در گیمپلیها داشته باشید.
به طور خلاصه، واقعیت افزوده اشیاء تولید شده توسط کامپیوتر را به محیط واقعی میآورد. نکته مهم درباره واقعیت افزوده این است که هنوز در یک محیط واقعی وجود دارد و محیط واقعی و مصنوعی را ترکیب میکند.
واقعیت مجازی استفاده از تکنولوژی برای ایجاد محیطهای شبیه سازی شده، که این محیط شبیه سازی شده باعث میشود کاربر احساس کند در یک محیط واقعی قرار گرفته است. در کل، واقعیت مجازی یک محیط کامپیوتری با صحنهها و اشیایی است که واقعی به نظر میرسند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
Jurassic World Alive اطلاعات عمومی تون بالا میبره ?