کمیکهایی که قبل از تماشای سریال Watchmen باید بخوانید
سریال واچمن (Watchmen) از شبکه اِچبیاو در تاریخ بیستم ماه اکتبر (بیست و هشتم مهر ماه) شروع به پخش میکند. این سریال در دنیایی جریان دارد که در آن ویجلنتیهای نقابدار به چشم خلافکارانی دیده ...
سریال واچمن (Watchmen) از شبکه اِچبیاو در تاریخ بیستم ماه اکتبر (بیست و هشتم مهر ماه) شروع به پخش میکند. این سریال در دنیایی جریان دارد که در آن ویجلنتیهای نقابدار به چشم خلافکارانی دیده میشوند که قصد ایجاد آشوب و هرج و مرج دارند. اما سریال واچمن تنها اثری نیست که از دنیای واچمن خلق شده.
قبلاً نیز آثاری از این دنیا ساخته و منتشر شدهاند که ممکن است شما تا به حال موفق به تجربه آنها نشده باشید. در این مطلب قصد داریم این آثار را به صورت مختصری برایتان معرفی کنیم تا با تجربه کردن آنها هر چه بیشتر با وقایع و شخصیتهای این سریال آشنا شوید.
در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
کمیک بوکهای Before Watchmen
سری کمیک بوکهای Before Watchmen (تاریخ انتشار از سال 2012) به عنوان پیش درآمدی برای کمیک اولیه واچمن (تاریخ انتشار سالهای 1986 و 1987) در نظر گرفته میشوند. این سری کمیکها سرگذشت چندین نفر از شخصیتهای دنیای واچمن را پیش از به وقوع پیوستن اتفاقات کمیک واچمن مرور میکند.
کمیکهای Before Watchmen شامل 8 سری کوتاه است که به غیر از شخصیتهای اصلی این دنیا، در چند شماره به ماجرای شخصیتهای کمتر دیده شده از داستان اصلی نیز میپردازد.
در Before Watchmen میتوان داستان پیشزمینه بعضی از شخصیتها به علاوه عواملی که باعث شد تا آنها در نهایت به وضعیتی که در کمیک واچمن داشتند برسند، بیان میشود.
علاوه بر این، در هر شماره این کمیکها شاهد دو صفحه از داستانی به نام The Curse of the Crimson Corsair هستیم. با وجود این که داستان نام بُرده شده ارتباط مستقیمی به داستان واچمن ندارد ولی میتواند برای مخاطبان جذاب باشد.
کمیک بوک Watchmen
اگر به دنیای کمیکها و اقتباسهای آنها علاقه دارید و هنوز نامی از کمیک واچمن نشنیدهاید، راه را اشتباه رفتهاید!
به عقیده خیلی از صاحب نظران و طرفداران دنیای کمیک، کمیکهای واچمن (نوشته شده توسط آلن مور و تصویر سازی شده توسط دِیو گیبسون) برترین اثر ساخته شده در این نوعِ سرگرمی هستند.
کمیک واچمن، یک سریِ 12 شمارهای است و در آن دنیایی به تصویر کشیده میشود که بسیار شبیه به دنیای واقعی ماست. با این تفاوت که در این دنیا ابرقهرمانان ظهور کردهاند و حضور آنها باعث ایجاد تغییراتی در وقایع مهم سالهای گذشته، مثل نتیجه جنگ ویتنام شده است.
داستان این کمیک از آن جایی آغاز میشود که شخصیتهای ابرقهرمان یا شروری که در دنیای داستان حضور دارند، به طرز مشکوکی مورد حمله فرد یا افرادی ناشناس قرار میگیرند.
داستان با به قتل رسیدن کمدین (The Comedian - یکی از قهرمانهای بازنشسته) شروع میشود. در ادامه رورشاک (Rorschach - یکی از قهرمانهایی که هنوز به طرز غیرقانونی به فعالیت خود ادامه میدهد) را میبینیم که به محل ارتکاب این جنایت سر میزند و به دنبال یافتن عامل این ماجرا است.
مطمئناً قبل از تماشای سریال واچمن دانستن داستان اصلی این کمیکها ضروری است و هر چقدر هم سازندگان سریال سعی در ارائه توضیحات در مورد شخصیتهای حاضر در سریال کنند، بدون داشتن اطلاعات قبلی از ماجرا، مزه کار را به خوبی نخواهید چشید.
کمیک بوک Doomsday Clock
رها کردن یک اثر موفق کار شرکتهای بزرگی مثل دیسی و مارول نیست و ادامه (و مطمئناً پیشدرآمدهای) کمیک واچمن گواهی بر این ماجرا محسوب میشود.
کمیک Doomsday Clock (تاریخ انتشار از سال 2017 تا 2019) دنبالهای مستقیم برای واچمن است و داستان دنیای واچمن را بعد از وقایع کمیک اصلی بازگو میکند. بعد از اتفاقات انتهایی واچمن (که جهت جلوگیری اسپویل داستان از بازگو کردن آن خودداری میکنیم)، نقشه آزیمندیس (Ozymandias) با دخالت رورشاک لو میرود و همین عامل باعث میشود تا آزیمندیس به دنبال دکتر منهتن (Doctor Manhattan) با هدف درخواست کمک از او برای نجات دنیا بیافتد.
مهمترین نکته در مورد Doomsday Clock ترکیب دو دنیای مجزا کمپانی دیسی با هم است. همانطور که میدانید سری کمیکهای واچمن توسط دیسی منتشر میشوند ولی هیچ گاه شخصیتهای واچمن به طور دائمی و در خطوط داستان اصلی دنیای دیسی وجود نداشتهاند.
اما با خاتمه یافتن دوره نیو 52 (New 52) کمیکهای دیسی و شروع ریبرث (Rebirth) اوضاع تغییر میکند و سرنخهایی از وجود شخصیتهای دنیای واچمن و دنیای همیشگی دیسی را در کنار هم میبینیم.
حضور جف جانز، یکی از مغزهای متفکر کمیکهای دیسی در زمان حال، به عنوان نویسنده کمیکهای Doomsday Clock به خودی خود خبر از اتفاقات مهم در این کمیکها میدهد که دیدار شخصیتهای دو دنیا یکی از آنها است.
آن چه که از تبلیغات و تریلرهای سریال واچمن هم دیدهایم این است که قرار است در دنیایی بعد از وقایع کمیک اصلی قرار بگیریم. پس ممکن است در سریال نیز شاهد جوی مثل کمیک Doomsday Clock باشیم؛ هر چند اتفاقی از جمله حضور شخصیتهایی مثل سوپرمن، بتمن و جوکر در این سریال کمی دور از ذهن به نظر میآید.
فیلم Watchmen
سریال واچمن اولین اثر لایو اکشن اقتباس شده از دنیای واچمن نخواهد بود و قبلاً روی پردههای سینما شاهد اثری دیگر بودهایم.
زک اسنایدر، کسی که حالا به لطف دیسی و دنیای سینماییاش به خوبی بین مخاطبین فیلمهای کمیکی شناخته شده است، کارگردانی فیلم واچمن را بر عهده داشت. دورهای که فیلم اکران شد برمیگردد به زمانی که هنوز کوره فیلمهای کمیک بوکی مثل این روزها داغ نبود و تازه این جو در حال شکل گیری بود. شاید یکی از دلایلی هم که از این فیلم زیاد استقبال نشد، همین باشد.
اما با این وجود فیلم توانسته تا حدودی از عهده مسئولیتش بربیاید. فیلم واچمن بیشتر از این که خط داستانی خودش را داشته باشد، یک اقتباس صفحه به صفحه و پنل به پنل از کمیک واچمن بوده. درست است که تفاوتهایی در فیلم نسبت به کمیک وجود دارد، تفاوتهایی که گاه کوچک هستند و گاه کاملاً پررنگ، اما روند داستان در فیلم به صورت کلی همان روند داستان کمیک است و با جزئیاتی متفاوت، همان داستان را بازگو میکند.
پس اگر خیلی اهل دنیای کمیک بوکها نیستید و فقط سراغ فیلمها و سریالها میروید، توصیه ما به شما این است که قبل از تماشای سریال واچمن، به تماشای فیلم واچمن بنشینید تا با وقایع و شخصیتهای این دنیا آشنا شوید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
واقعا این انصافه که این همه کمیک هست،بعد شما ترجمه نکردین؟
بنظرم بجای اینهمه کمیک متفرقه که تقریبا همه جا هست،واچمن و قبل از واچمن که ترجمه ش هیچ جا نیست رو ترجمه کنین