از کجا شروع به کمیک خواندن کنم؟
کمیک بوکها پر از وقایع و شخصیتهایی هستند که در داستانهایشان، دنیایی غنی و جذاب را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند. اقتباسهای فراوان و گوناگونی که امروزه از فیلم و سریال گرفته تا بازیهای ...
کمیک بوکها پر از وقایع و شخصیتهایی هستند که در داستانهایشان، دنیایی غنی و جذاب را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهند. اقتباسهای فراوان و گوناگونی که امروزه از فیلم و سریال گرفته تا بازیهای ویدیویی و بردگیم از کمیک بوکها میشود هم گواهی بر وجود پتانسیل فراوان پشت این دنیاها است. با این حال، کمیک خواندن نیز به اندازه تجربه این داستانها در رسانههای دیگر سرگرم کننده خواهد بود.
شاید شما هم یکی از این افرادی باشید که دوست دارند با دنیای کمیک بوکها بیشتر از قبل آشنا شوند ولی نمیدانند از کجا و چطور میتوانند این کار را شروع کنند. شاید به صورت تصادفی یک کمیک بوک تهیه کنید و بدون دانستن پیش زمینهای از داستانی که در آن شماره جریان دارد اقدام به خواندن آن کنید.
ناآشنا بودن با شخصیتهای کمیک بوکی و شمارههایی که از داستانها به چاپ میرسد میتواند باعث شود خود را وسط داستانی ببینید که نه میدانید چگونه شروع شده، نه کدام شخصیتها در داستان حضور دارند و نه حتی داستان چه مسیری را پیش گرفته است. با چنین انتخابی احتمالاً در همان قدم اول از دنیای کمیک بوکها منزجر میشوید.
در این مقاله قصد داریم اولین قدمها برای وارد شدن به دنیای کمیکها را برای کسانی که آشنایی زیادی با این مدیوم ندارند را معرفی کنیم. پس اگر میخواهید سفر خود به این دنیا شروع کنید بهتر است در ادامه با ویجیاتو همراه باشید.
- 1 روشهای عرضه کمیک بوکها
- 1.1 ۱. کمیک بوکهای تک شمارهای
- 1.2 ۲. کمیک بوکهای ترید پیپربک (Trade paperback)
- 2 ۳. کمیک بوکهای دیجیتالی
- 3 از کجا شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 3.1 I. بهترین کمیک بوکها برای تازه کارها
- 3.1.1 ۱. Hawkeye
- 3.1.2 ۲. Wytches
- 3.1.3 ۳. Gotham Academy
- 3.1.4 ۴. Saga Vol. 1
- 3.1.5 ۵. Rat Queens Vol 1: Sass & Sorcery
- 3.1.6 ۶. Ms. Marvel
- 3.2 II. بهترین کمیک بوکهای تاریخ
- 3.2.1 ۱. Watchmen
- 3.2.2 ۲. Marvels
- 3.2.3 ۳. Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth
- 3.2.4 ۴. Y: The Last Man
- 3.2.5 ۵. The Sandman
- 3.2.6 ۶. The Walking Dead
- 3.3 ویجی لاگ – چطور کمیک بوک خواندن را شروع کنیم؟
- 4 از هر ناشر به سراغ کدام کمیک بوک بروم؟
- 4.1 ۱. از کدام کمیک بوکهای دیسی کامیکز (DC Comics) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.2 ۲. از کدام کمیک بوکهای مارول کامیکز (Marvel Comics) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.3 ۳. از کدام کمیک بوکهای استار وارز (Star Wars) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.4 ۴. از کدام کمیک بوکهای ایمیج کامیکز (Image Comics) شروع به خواندن کنم؟
- 4.5 ۵. از کدام کمیک بوکهای ورتیگو (Vertigo) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.6 ۶. از کدام کمیک بوکهای دارک هورس (Dark Horse) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.7 ۷. از کدام کمیک بوکهای ولینت (Valiant) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.8 ۸. از کدام کمیک بوکهای IDW شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.9 ۹. از کدام کمیک بوکهای 2000 AD شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.10 ۱۰. از کدام کمیک بوکهای آرچی (Archie) شروع به کمیک خواندن کنم؟
- 4.11 به مطالعه ادامه دهید:
- 4.12 ویجی لاگ - مانگا خوندن را از کجا شروع کنیم؟
روشهای عرضه کمیک بوکها
کمیک بوکها به روشهای مختلف و متفاوتی منتشر میشوند که در ادامه به معرفی و توضیح مختصر هر کدام میپردازیم.
۱. کمیک بوکهای تک شمارهای
اکثر کمیک بوکها به صورت تک جلدیهایی چاپ میشوند که هر جلد شبیه به یک مجله است. پیدا کردن این کمیک بوکها در کمیک فروشیها کار راحتی خواهد بود. میتوانید هر هفته منتظر منتشر شدن تعداد زیادی کمیک بوک جدید به این صورت از ناشران گوناگون باشید.
هر جلد از این کمیکها بخشی از داستان را روایت میکنند که با انتشار پشت سر هم، یک داستان کامل را در اختیار مخاطبان قرار میدهند. هر جلد هم با یک عدد شماره گذاری میشود. مثلاً شماره ۴ کمیک The Walking Dead به صورت The Walking Dead #4 به نمایش در میآید.
روند چاپ اکثر کمیکهای تک شمارهای که در واقع روایت یک داستان هستند به صورت ماهیانه یا دو هفته یک بار است. یعنی بعد از این که شماره ۴ کمیک The Walking Dead را خواندید باید یک ماه صبر کنید تا شماره ۵ کمیک The Walking Dead سر از کمیک فروشیها دربیاورد. البته در این مدت میتوانید نگاهی به کمیکهایی که هر هفته به چاپ میرسند هم بیندازید. شاید جذب یکی از آنها هم شدید.
قیمت هر جلد از این کمیکها هم به طور متوسط چیزی بین ۲.۹۹ دلار تا ۴.۹۹ دلار خواهد بود.
۲. کمیک بوکهای ترید پیپربک (Trade paperback)
کمیکهای ترید پیپربک، که به عنوان معادل فارسی از کلمات «جلد کاغذی» یا «شومیز» استفاده میشود، آثاری هستند که یک داستان کامل یا یک فصل از یک داستان بزرگتر را شامل میشوند. خیلی از خوانندگان کمیک بوک به جای خریداری هر جلد از کمیک بوکهای تک شمارهای، منتظر کمیک بوکهای ترید پیپربک میمانند که با جلد سخت یا جلد نرم منتشر میشوند.
به طور معمول یک شماره از کمیک بوکهای ترید پیپربک شامل پنج یا تعداد بیشتر از کمیک بوکهای تک شمارهای است. هر کمیک بوک ترید پیپر بک هم حدوداً ۳ تا ۴ ماه بعد از انتشار آخرین جلد کمیک بوک تک شمارهای عرضه میشود. هر جلد از ترید پیپربکها نیز معمولاً حدود ۹.۹۹ دلار تا ۱۴.۹۹ دلار قیمت دارد.
تهیهی این کمیک بوکها علاوه بر کمیک بوک فروشیهای محلی، از سایتهای اینترنتی هم امکان پذیر است و حتی شاید بتوانید چند جلد از آنها را در کتابخانهها نیز ببینید.
۳. کمیک بوکهای دیجیتالی
این روزها با افزایش امکان مطالعه به صورت دیجیتالی، تهیه کردن کمیک بوکها هم راحتتر از قبل شده است. هر چند تجربه ورق زدن صفحات یک کمیک بوک میتواند حس خوبی را به خواننده منتقل کند اما عدهای هستند که فکر میکنند دانلود و ذخیره سریع و مستقیم تعداد زیادی کمیک بوک در تلفنهای همراه هوشمند یا سیستمهای رایانهایشان کاری منطقیتر و کم دردسرتر است.
سرویسهای زیادی امکان مطالعهی دیجیتالی کمیک بوکها را در سطح اینترنت در اختیار کاربران قرار میدهند. علاوه بر این که در این سرویسها میتوانید هر جلد از کمیکها را با قیمت مشخص بخرید، حتی امکان پرداخت ماهیانه عضویت برای این سرویسها وجود دارد که دسترسی نامحدود به تمام آثار در مدت مشخص شده را فراهم میکند.
از کجا شروع به کمیک خواندن کنم؟
حالا که با روشهای تهیه کمیک بوک آشنا شدید احتمالاً سوال شما این باشد که از کدام داستان شروع به کمیک خواندن کنم؟
همان طور که اول مقاله اشاره شد وارد شدن به دنیای شلوغ کمیکها کار سادهای نیست و با انتخابهای اشتباه ممکن است اولین تجربه شما به خوبی پیش نرود. در ادامه لیستی از بهترین کمیک بوکها برای خوانندگان تازه کار و همین طور چند سری از بهترین کمیکهایی که در طول تاریخ به چاپ رسیدهاند و برای شروع میتوانند گزینههای هیجان انگیزی باشند را به شما معرفی میکنیم.
I. بهترین کمیک بوکها برای تازه کارها
در ادامه چند مورد از بهترین آثاری که میتوانید به عنوان یک تازه کار مطالعه کنید را لیست کردهایم. مطمئناً کمیک بوکهای دیگری نیز هستند که میتوانند ویژگیهای مشترکی با لیستی که در ادامه میبینید داشته باشند.
۱. Hawkeye
- تاریخ انتشار: از ماه اکتبر سال ۲۰۱۲ تا ماه سپتامبر سال ۲۰۱۵
- تعداد شمارهها: ۲۲
- نویسنده: مت فرکشن (Matt Fraction) و داوید آجا (David Aja)
- ناشر: مارول
این کمیک بوکِ شاهکار که به دست مت فرکشن نوشته شده است نشان میدهد که حتی شخصیت نه چندان بزرگی مثل هاوکآی (Hawkeye) هم میتواند در متن داستانی جذاب قرار بگیرد و حتی برای خوانندگان تازه کار نیز خوشایند باشد.
داستان این سری علاوه بر این که سرگرم کننده است، از ایجاد سوالات زیاد و متعددی که در آثار منتشر شده به دست مارول کم نمیبینیم اجتناب میکند. همین ویژگیهای ساده باعث میشود که Hawkeye تبدیل به یکی از بهترین گزینهها برای تازه کارهایی باشد که میخواهند کمیک خواندن را شروع کنند.
۲. Wytches
- تاریخ انتشار: از ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ تا ماه مارس سال ۲۰۱۵
- تعداد شمارهها: ۶
- خالقان: اسکات اسنایدر (Scott Snyder) و جک (Jock)
- ناشر: ایمیج
اگر فکر میکنید داستانهای کمیک بوکی فقط داستانهای ابرقهرمانی هستند و جایی برای داستانهای ترسناک در این صنعت نیست، بهتر است نگاهی به Wytches که اسکات اسنایدر خلق کرده بیندازید.
مستقل بودن روایت این سری، ارتباط نداشتن آن به داستان هیچ کمیک بوک دیگری و همینطور تعداد کم این شمارههایش میتواند آن را گزینهای منطقی برای علاقهمند شدن به دنیای کمیک بوکها جلوه دهد. به خصوص با داستان متفاوتی که در آن روایت میشود.
۳. Gotham Academy
- تاریخ انتشار: از ماه دسامبر سال ۲۰۱۴ تا ماه آگوست سال ۲۰۱۷
- تعداد شمارهها: ۳۰
- خالقان: بکی کلونان (Becky Cloonan)، برندن فلچر (Brenden Fletcher) و کارل کرشل (Karl Kerschl)
- ناشر: دیسی
کمیکهای زیادی از دنیای بتمن و شهر گاتهام هستند که هر خواننده تازه کاری میتواند از آنها برای شروع استفاده کند. اما آکادمی گاتهام میتواند گزینهای متفاوت برای این کار باشد.
معرفی شدن به شهر گاتهام از دید بچههایی که در این شهر به دنبال ماجراجویی هستند و برخوردهایی که با شخصیتهای شرور داستانهای شوالیه تاریکی و حتی در مواقعی که با خود بتمن دارند، تجربهای متفاوت را برای معرفی به دنیای تیره بتمن برای خوانندگان فراهم میکند.
۴. Saga Vol. 1
- تاریخ انتشار: از ماه مارس سال ۲۰۱۲ تا ماه آگوست سال ۲۰۱۲
- تعداد شمارهها: ۶
- خالقان: برایان کی. واون (Brian K. Vaughan) و فیونا استیپلز (Fiona Staples)
- ناشر: ایمیج
Saga داستانی اکشن و فانتزی است که با زمینههای طنزی که دارد، میتوان گزینه خوبی برای مخاطبان جدید دنیای کمیکها باشد. این سری توانسته حس خلاقیت و تازگی را با شوخیهای مدرن و به روز ترکیب کند تا به فرمولی موفق در روایت یک داستان فضایی برسد.
اگر فکر میکنید که دنیای کمیک بوکها فقط مخصوص افراد کم سن و سال است و بزرگترها جزو اهداف این رسانه به حساب نمیآیند، خواندن Saga میتواند این دیدگاهتان را تغییر دهد.
۵. Rat Queens Vol 1: Sass & Sorcery
- تاریخ انتشار: از ماه سپتامبر سال ۲۰۱۳ تا فوریه ۲۰۱۴
- تعداد شمارهها: ۵
- خالقان: کورتیس جی. ویب (Kurtis J. Wiebe) و جان آپچرچ (John Upchurch)
- ناشر: ایمیج
کمیکهای Rat Queens روایتگر داستان گروهی از دخترهای بزن بهادر و جنگجو است که اول دعوا را شروع میکنند و بعداً به علت شروعش دعوا فکر میکنند. حاصل ترکیب دنیای The Lord of the Rings و Bridesmaids چیزی شبیه به Rat Queens خواهد بود. دنیایی خفن و با شخصیتهای خفنتر.
این سری با به تصویر کشیدن خشونت و خون ریزیهای زیاد و افراطی مناسب آن دسته از تازه کارهایی است که سن و سال بالایی دارند و به دنبال دنیایی متفاوت برای ورود به عرصه کمیک خوانی هستند.
۶. Ms. Marvel
- تاریخ انتشار: ماه فوریه سال ۲۰۱۴ تا ماه اکتبر سال ۲۰۱۵
- تعداد شمارهها: ۱۹
- خالقان: جی. ویلو ویلسون (G. Willow Wilson)، آدرین آلفونا (Adrian Alphona)
- ناشر: مارول
کاملا خان (Kamala Khan)، میس مارولِ (Ms. Marvel) کمیکهای مارول از سال ۲۰۱۴، حال و هوای درام دبیرستانی، روابط عاشقانه و قهرمانی بهترین کمیکهای دهه ۶۰ اسپایدرمن را زنده میکند. در حالی که سر زدن به کمیکهای دهه ۶۰ اسپایدرمن که توسط استیو دیتکو (Steve Ditko) و استن لی (Stan Lee) خللق شدهاند میتواند جذابیتهای خاص خود را داشته باشند اما مخاطبان امروزی شاید چندان به کمیکهای چند دهه پیش جذب نشوند.
Ms. Marvel یک اثر مدرن است که به لطف تیم خالقش توانسته با ابرقهرمانی مسلمان به عنوان یکی از بهترین کمیکهای برای آغاز ماجراجویی مخاطبان در این دنیا شناخته شود.
II. بهترین کمیک بوکهای تاریخ
یکی دیگر از بهترین مسیرها برای شروع کمیک خواندن، مراجعه به موفقترین آثار است. امتحان بهترینها در هر موردی میتواند به طور خودکار شما را بسیار بیشتر از انتخاب کارهای ضعیفتر جذب کند. کمیک بوکهای زیادی بودند که میتوانستند در این لیست قرار بگیرند و فقط گلچینی از بهترینها را برای تازه کارها انتخاب کردیم.
۱. Watchmen
- تاریخ انتشار: از ماه سپتامبر سال ۱۹۸۶ تا ماه اکتبر سال ۱۹۸۷
- تعداد شمارهها: ۱۲
- خالقان: آلن مور (Alan Moore) و دیو گیبونز (Dave Gibbons)
- ناشر: دیسی
به عقیدهی خیلی از طرفداران دنیای کمیکها، Watchmen نهایت داستانهای مصور است. تا به امروز Watchmen تنها کمیک بوکی بوده که توانسته برنده جایزهی هوگو شود و در لیست ۱۰۰ رمان برتر انگلیسی زبان مجلهی تایم قرار بگیرد.
دنیای تیره و تاریک Watchmen با شخصیتهای متفاوت که در جریانِ داستانی با پیچشهای متعدد قرار دارند، ثابت میکند که دنیای کمیکها میتواند حتی از پس سختگیرترین مخالفان خود هم برآید.
۲. Marvels
- تاریخ انتشار: از ماه فوریه تا ماه آوریل سال ۱۹۹۴
- تعداد شمارهها: ۴
- خالقان: کرت بوسیک (Kurt Busiek) و الکس راس (Alex Ross)
- ناشر: مارول
Marvels یک اثر چهار قسمتی از دنیای کمیکهاd مارول است که با طراحیهای الکس راس چشمها را نوازش میدهد. این کمیک از دید عکاس تازه کاری به اسم فیل شلدون (Phil Sheldon) روایت میشوند.
تعریف داستانِ ابرقهرمانهایِ دنیای مارول از دید فیل شلدون این اجازه را به مخاطبان میدهد که با شخصیتهای دنیای مارول هم کمکم آشنا شوند.
۳. Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth
- تاریخ انتشار: ماه اکتبر سال ۱۹۸۹
- تعداد شارهها: تک شماره
- خالقان: گرنت موریسون (Grant Morrison) و دیو مککین (Dave McKean)
- ناشر: دیسی
نمیشود در مورد بهترینهای تاریخ حرف زد و یکی از آثاری که بتمن و جوکر در آن ایفای نقش میکنند را وارد لیست نکرد. کمیک Arkham Asylum: A Serious House on Serious Earth روایتی از تقابل بتمن با بسیاری از شرورهای داستانهایش در ترسناکترین محل شهر گاتهام (Gotham) است.
مواجه شدن بتمن با بسیاری از شخصیتهای منفی داستانش با اضافه شدن المان طراحیهای هیجان انگیزِ دیو مککین دنیایی را خلق میکند که هر کسی که موفق به تجربهاش شود، به سختی آن را فراموش خواهد کرد.
۴. Y: The Last Man
- تاریخ انتشار: از ماه سپتامبر سال ۲۰۰۲ تا ماه مارس سال ۲۰۰۸
- تعداد شمارهها: ۶۰
- خالقان: برایان کی. واون (Brian K. Vaughan) پیا گوئرا (Pia Guerra)
- ناشر: ورتیگو
Y: The Last Man داستان یوریک براون (Yorick Brown) را روایت میکند که به عنوان تنها بازمانده انقراض پستانداران مذکر در دنیایی زندگی میکند که حالا بدون وجود مذکرها رو به نابودی و انقراض پیش میرود.
دنیای آخرین الزمانی Y: The Last Man به همراه چاشنی بقا توانست نامزد بهترین داستان گرافیکی هوگو و همینطور برندهی جایزهی آیزنر در سال ۲۰۰۸ شود.
۵. The Sandman
- تاریخ انتشار: از ماه ژانویهی سال ۱۹۸۹ تا ماه مارس سال ۱۹۹۶
- تعداد شمارهها: ۷۵
- خالقان: نیل گیمن (Neil Gaiman) و سم کیث (Sam Kieth)
- ناشر: دیسی
The Sandman روایتگر داستان شخصیت رویا (Dream)، یکی از اعضای خانواده هفت عضویِ اندلس (Endless)، است. در این کمیک المانهای اساطیری، وحشت و موجودات ماوراء الطبیعی در کنار هم گرد آمدهاند تا ماجراهایی متفاوتتر از آثار معمولی را روایت کنند.
موفقیت و متفاوت بودن کمیک The Sandman تا حدی پیش رفت که نورمن میلر به آنها لقب «کمیک استریپی برای روشن فکران» داده بود.
۶. The Walking Dead
- تاریخ انتشار: از ماه اکتبر سال ۲۰۰۳ تا ماه جولای سال ۲۰۱۹
- تعداد شمارهها: ۱۹۳
- خالق: رابرت کرکمن (Robert Kirkman)
- ناشر: ایمیج
فرانچایز مردگان متحرک یا همان واکینگ دد به لطف اقتباسهای فراوانی که در مدیومهای مختلف از آن به عمل آمده بین علاقهمندان به صنعت سرگرمی مشهور است. با این حال، هر آن چه که به این فرانچایز مربوط است ابتدا توسط رابرت کرکمن و از سری کمیک The Walking Dead جرقه خورد.
این سری در ابتدا به صورت سیاه و سفید منتشر شد و پس از این که بعد از ۱۶ سال عرضه مداوم به طور کامل به اتمام رسید، بار دیگر، این بار با تغییرات اندک، به صورت رنگی و با عنوان The Walking Dead Deluxe دوباره در حال عرضه شدن است.
در این سری کمیک با ریک گرایمز (Rick Grimes) آشنا میشویم؛ نیروی پلیس محلی که پس از اتفاقی به کما میرود و پس از به هوش آمدن، خودش را در دنیایی میبیند که پر است از زامبیها. حالا او باید در این جهنم به دنبال خانوادهاش بگردد و در عین حال نیز قربانی این موجودات زندهخوار نشود.
ویجی لاگ – چطور کمیک بوک خواندن را شروع کنیم؟
از هر ناشر به سراغ کدام کمیک بوک بروم؟
ناشران زیادی در صنعت کمیک بوک وجود دارند که هر کدام با روشی سعی در جذب مخاطب و فروش آثار خود دارند.
برای مثال دیسی خانه شخصیتهایی مثل بتمن، سوپرمن و واندر وومن است در حالی که انتشارات مارول شخصیتهایی مثل کاپیتان آمریکا، اسپایدرمن و آیرون من را در خود جای داده. این دو ناشر که در واقع دو غول صنعت کمیک بوک هستند، دنیاهای اختصاصی خود را دارند که در هر کدام از آنها روایتهای هر شخصیت میتواند به شخصیتهای دیگر مربوط شود.
ناشرانی همچون دارک هورس و ایمیج که سهم کمتری در صنعت کمیک نسبت به دیسی و مارول دارند، تمرکز اصلی خود را روی داستانهای مستقل و جدا از هم قرار دادهاند.
در ادامه میتوانید لیستی از مشهورترین ناشران کمیکها را مشاهده کنید. بهترین آثار که برای شروع از هر ناشر میتوانید به آنها مراجعه کنید نیز معرفی شدهاند.
۱. از کدام کمیک بوکهای دیسی کامیکز (DC Comics) شروع به کمیک خواندن کنم؟
دنیای کمیک بوکهای دیسی از سال ۲۰۱۶ و با شروع سری کمیک بوکهای ریبرث (Rebirth)، ریبوت شد. ریبرث شماره گذاری داستان تمام شخصیتهای دنیای کمیک بوکهای دیسی را دوباره از عدد ۱ شروع کرد.
البته میتوانید برای شروع کار در دنیای دیسی کمی هم به عقب بروید و با کمیکهای نیو ۵۲ (New 52) وارد دنیای دیسی شوید. نیو ۵۲، ریبوت قبلی این ناشر پیش از ریبرث محسوب میشود.
۲. از کدام کمیک بوکهای مارول کامیکز (Marvel Comics) شروع به کمیک خواندن کنم؟
به طور کلی، مارول از سال ۲۰۱۸ به بعد روش ثابتی را پیش گرفته و بعد از چند دوره ریبوت متوالی حالا مسیر مشخصیتری را دنبال میکند. کمیکهایی مثل Immortal Hulk، مجموعه Venom/Absolute Carnage و House of X/Powers of X گزینههای خوبی هستند که میتوانند برای شروع کمیک خواندن مورد استفاده قرار بگیرند.
البته بیش از ۶۵ سال سابقه در تاریخ صنعت کمیک بوک به این معنی است که مسیرهای زیادی برای شروع مطالعه وجود دارند؛ چه به سراغ بهترین آثار مارول بروید و چه دنبال آثار جدیدتر و مدرنتر این انتشارات بگردید.
۳. از کدام کمیک بوکهای استار وارز (Star Wars) شروع به کمیک خواندن کنم؟
طرفداران فرانچایز استار وارز چند گزینه برای سر زدن به کمیکهای این دنیا را دارند. از سال ۲۰۱۵، انتشارات مارول حق انتشار کمیکهای مربوط به این فرانچایز را به دست آورد و پس از وقایع A New Hope تمام کمیکهای Star Wars را ریبوت کرد. به این ترتیب، سری Star Wars فوق العادهای شروع به عرضه شد و شخصیتهایی مثل دارث ویدر (Darth Vader) و هان سولو (Han Solo) نیز کمیکهای اختصاصی خود را به دست آوردند. کمیکهای عرضه شده توسط مارول از این فرانچایز به طور کلی به عنوان داستان اصلی این دنیا در نظر گرفته میشوند.
البته از اوایل دهه ۹۰ تا سال ۲۰۱۵، این دارک هورس بود که مسئولیت انتشار کمیکهای دنیای استار وارز را بر عهده داشت. دنیای غنیِ این آثار که توسط دارک هورس خلق شده بود توانست خطوط داستان زیادی را به این دنیا اضافه کند. داستانهایی مثل Knights of the Old Republic و Legacy از نمونههای این کمیکها هستند که این روزها اکثراً به عنوان داستان اصلی استار وارز محسوب نمیشوند.
۴. از کدام کمیک بوکهای ایمیج کامیکز (Image Comics) شروع به خواندن کنم؟
از شروع هزاره جدید، انتشارات ایمیج سعی کرده تبدیل به زیر بنایی برای کمیکهای مستقل اما منتقد پسند و با پتانسیل محتوای بالا شود. مشهورترین این کمیکها هم The Walking Dead است که با موفقیت زیادی همراه شد و کمی بالاتر به آن اشاره کردیم.
خواندن شماره ۱ هر کدام از آثاری که توسط ایمیج چاپ میشود میتواند جزو گزینههای موفق برای آغاز آشنایی با دنیای کمیکها باشد؛ چرا که سری کمیک بوکهای این انتشارات برعکس داستانهای ابرقهرمانی مارول و دیسی ارتباطی با هم نداشته و باعث پیچیدگی اثر و گیج شدن مخاطب نمیشود.
۵. از کدام کمیک بوکهای ورتیگو (Vertigo) شروع به کمیک خواندن کنم؟
ورتیگو ایمپرینت بزرگسال دیسی بود که کمی پیش بازنشسته شد اما در بین آثار چاپ شده تحت این ایمپرینت بین دهه ۹۰ تا اوایل هزاره جدید میلادی میتوان آثار فوق العاده زیادی را دید. امثال The Sandman, Preacher و John Constantine, Hellblazer جزو این کمیکها هستند.
۶. از کدام کمیک بوکهای دارک هورس (Dark Horse) شروع به کمیک خواندن کنم؟
دارک هورس هم مثل ایمیج یکی از ناشرانی است که توجهش بیشتر روی داستانهای مستقل و موفق متمرکز شده که بیشتر ارتباط با رسانههای دیگر مثل بازیهای ویدیویی، فیلم و سریال دارند.
کمیکهای Buffy the Vampire Slayer, Hellboy و آثار اقتباس شده از بازیهای ویدیویی مثل The Witcher, Mass Effect و Dragon Age در اختیار این ناشر هستند.
۷. از کدام کمیک بوکهای ولینت (Valiant) شروع به کمیک خواندن کنم؟
ولینت یکی از ناشران آمریکایی جدیدتر دنیای کمیکها به حساب میآید که تاریخ شروع فعالیت رسمی آن حتی از تاریخ خلق شخصیتهای داستانی استفاده شده توسط بقیه ناشران نیز کمتر است.
اگر به دنبال لذت بردن از سبک ابرقهرمانی هستید اما حوصله گشت و گذار و درک دنیاهای پیچیده و به هم تنیدهی مارول و دیسی را ندارید، ولینت به شما Harbinger, Bloodshot و Archer & Armstrong را پیشنهاد میدهد.
۸. از کدام کمیک بوکهای IDW شروع به کمیک خواندن کنم؟
بیشترین موفقیت IDW در به دست آوردن لایسنس چاپ کمیک بوک از روی کارتونهای محبوب دههی ۸۰ و ۹۰ میلادی است.
کمیکهای مربوط به Transformers, Teenage Mutant Ninja Turtles و G.I. Joe که جزو آثار خاطره انگیز این دو دهه هستند در این انتشارات به انتظار مخاطبان نشستهاند.
۹. از کدام کمیک بوکهای 2000 AD شروع به کمیک خواندن کنم؟
2000 AD یک انتشارات کمیک بوکی واقع در انگلستان است که بیشتر داستانهای علمی را عرضه میکند.
البته اگر از طرفداران شخصیت جاج درد (Judge Dredd) باشید میتوان گفت AD 2000 خانهی اولیه این شخصیت محسوب میشود.
۱۰. از کدام کمیک بوکهای آرچی (Archie) شروع به کمیک خواندن کنم؟
اکثر آثار چاپ شده توسط انتشارات کمیک آرچی داستانهای مربوط به شخصیتهای نوجوان و بیشتر مناسب حال و هوای این دوره زندگی به حساب میآیند.
آثاری مثل Road to Riverdale, Jughead, Archie و Reggie And Me کمیکهایی هستند که در انتشارات آرچی شاهد آنها هستیم.
در آخر باید بگوییم که به دنیای کمیکها خوش آمدید. حالا که تصمیم گرفتهاید برای این سرگرمی نیز بین سرگرمیهای روزانه خود جایی باز کنید یادتان باشد که کمیک بوکها را برای لذت بردن انتخاب کنید. حجم بالایی از کمیکها را به سمت خود سرازیر نکنید که فراموش کنید هدف از این سرگرمی، مثل هر سرگرمی دیگر، لذت بردن است. میتوانید یک نقطه شروع از پیشنهاداتی که در بالا شده را انتخاب کنید و وارد این دنیا شوید.
در صورتی که هنوز برایتان سوالی باقی مانده و یا پرسشی ایجاد شده است، میتوانید در قسمت نظرات مطرحش کنید تا در صورت امکان به آن پاسخ داده شود.
اگر برای دیگر مخاطبان ویجیاتو هم پیشنهادی برای شروع کمیک خواندن دارید میتوانید نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا دیگران از تجربیات شما بهره ببرند.
به مطالعه ادامه دهید:
- موشن کمیک چیست؟
- از کجا کمیک دانلود کنم؟
- منابع آنلاین کمیک خواندن
- چگونه کمیک بوک بخوانیم؟
- آشنایی با اصطلاحات کمیک بوکی
ویجی لاگ - مانگا خوندن را از کجا شروع کنیم؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من خیلی دوست دارم کمیک های tmnt رو بخونم.
ولی نمیدونم از کدوم شروع کنم?
آخه خیلی زیادن...
من کمیک های جنگ ستارگان رو دارم
مقاله خوبی بود
من حتما باید ی کمیک بوک بخرم
نخر دانلود کن
خیلی ممنون بابت مقلاله
من یک اشتباه فاحشی که کردم در خوندن کمیک ، اینکه همون اول کار رفتم سر ایونت امپایر مارول ، اصلا نصف کرکتر ها رو نمی شناختم
کسایی که می خواهند شروع کنن لطفا طرف اونجرز و لیگ عدالت نرن دنبال یک کرکتر برن
درست میگی حسام جان؛
معمولاً ایونتها و رویدادها و تو درجه پایینتر کراساوورها گزینه خوبی برای شروع کمیک خوندن نیستن. اکثراً تو این جور داستانها یه اتفاق خاص میافته که میتونه رو همه دنیای داستان اثر بذاره و حتی شخصیتهایی که میشناسیم رو به یه حالت ناشناس دربیاره. چه برسه به این که شخصیتهایی که نمیشناسیم یا شخصیتهایی که قراره جدیداً معرفی بشن.
به کامل درست میگویید
یه سوال کتاب فروش ها هم کمیک بوک میفروشن ، من برم بخرم ؟
محسن جان حقیقتش به خود کتاب و لوازم فرهنگی فروشی بستگی داره.
بعضی جاها میارن، بعضی جاها نه. بعضی جاها چاپ داخل و گاهاُ سانسور شدن، بعضی جاها وارداتی، کلکسیونی و احتمالاً گرون.
بعضی آره بعضی نه
یه مقاله تکراری دیگه
از انیمه فنایی؟?
من به عنوان کسی که ۳ سال است به طور تخصصی در دنیای کمیک هستم ، میشه گفت واقعا طراحی های استاد الکس راس بی نظیر هستند . و......... اگر میخواهید کمیک بوک فیزیکی ، آرت بوک بازی ها ، تخته شاسی و گاید بوک داشته باشید یک فروشگاه آنلاین است که بسیار عالی است و آنها رو میفروشه . و از نظر من بهترین شرکت کمیک بوکی اول دی سی هست ، دوم مارول ، سوم دارک هورس ، چهارم ایمیج و..........
از نظر من بهترین ماروله
باهات موافقم مارول بهتر از دی سیه البته شخصیت مورد علاقه من بتمنه اما باید قبول کرد مارول بهتر عمل کرده تو سال های اخیر
نظرشخصی خودم :
به نظرم دنیای کمیک بوکی یکم مسخرس و ازش سواستفاده میشه
نمونش هر هیرو پنجاه بار مرد و زنده شد ، هیرو های جدیدم که به ذهنشون نمیرسه
عملا یه قصه هی داره تکرار میشه و هیچ خلاقیتی به خرج نمیدن ظاهرا (سالها قبل کمیک میخوندم ولی از 5 سال پیش نه
بهش نمیگن سوءاستفاده بهش میگن ایده تازه.همین مرگا و به زندگی برگشتنا یه ایده خیلی خوبو خلق میکنه.الان خلاقیت بیشتر شده.کامیک بوک ها خیلی باحال تر شدن.نمونش همین دیسی دث متال و متال
چرا دیگه دقیقا تکرار میشه یه چرخه ای
50 بار بتمن مرد ولی هنوزم هستش
الان تنها دنیایی که یکم خلاقیت توش هست هنوز گیم و انیمه هستن
زحمت فکر کردن به خودشون نمیدن همینجوری مینویسن کامیک هارو
البته شاید یکی دیگه خوشش بیاد ولی من از تکرار های اینجوری متنفرم
نه دیگه اینجوریام نیست.
البته بتمن کلا یه جورایی نامیراس چون تو یه سری کمیک(نمیدونم اسپویله یا نه ولی به هر حال هشدار)یه دستگاه داره که ازش کلون میسازه.تاهمه دوره ها بتمن خودشو داشته باشه
سینا جان راستش حرفت شاید در مورد ناشرای شخصیت محور مثل دیسی، مارول، ولینت و اینا صادق باشه اما همیشه این طور نیست. نمونه واضحش همون The Walking Dead که چنین روشی رو نداره.
اما از اون طرف شخصیت محوری باعث میشه داستانهای خیلی بیشتری از یه شخصیت خلق بشه. اگه مثلاً قرار بود بتمن و جوکر تو همون اولین مرگشون از دنیای کمیکها حذف شن دیگه یه میراث چند دههای ازشون به جا نمیموند و این روزا این قدر اقتباس فیلمی، سریالی، بازیای و غیره ساخته نمیشد. حتی نویسندههای بزرگی مثل اسکات اسنایدر، فرانک میلر، جف جانز و غیره فرصت روایت داستانهاشون (که اکثراً هم شاهکار هستن) با بتمن و جوکر رو به دست نمیآوردن.
بله البته این جنبه خوبشم هست
ولی خب به هر حال راستش علاقه ای ندارم (اون واکینگ دد رو حتما میخونم)
ممنون بابت پاسخگوییتون در کل
خواهش میکنم سینا جان؛
در کل این سرگرمی هم مثل تموم مدیومهای دیگهی سرگرمیه و سلیقه و علاقه توش شدیداً دخیله.
نگاه کن مثلا یه بار بتمن رو یه نویسنده کشت بعد که نویسنده جدید اومد خوب اون هم کلی ایده برای داستان های جدید بتمن داره پس مجبوره دوباره بتمن رو زنده کنه این چرخه تا ابد ادامه داره
سلام. به نظرم باید واکینگ دد رو جز بهترین کمیک های جهان میذاشتی. واقعا کمیک جذابی هستش یه جوریه که هر جلد رو میخونی آخرش یه اتفاقی میافته که حتما باید جلد بعدی رو بخونی.
یه مسئله ای هستش، نمی دونم چرا وقتی اسم کامیک بوک میاد، همه خود به خود فقط سمت کامیک بوکهای امریکایی میرن. در صورتی که از نظر قدرت اثرگذاری و داستان، شاید هیچ کدوم به پای کامیک بوکهای هرژه نمیرسن.
تن تن؟
بیخیال عامو تن تن دیگه قدیمی شده
البته خود ایران هم سری کمیک بوک های خودشو داره
نمونش سری کمیک بوک های ایلیا که همین الانا هم در حال انتشاره
از کجا می تونم ترجمه کمیک های مارولو دانلود کنم ؟ ب چ ترتیبی کامیک های مارولو بخونم ؟
داداش ترتیب خاصی در طبقه بندی نداره.یه سری کمیک مثل بتمن آرخام نایتو شروع میکنی تا تهش میری
اگر تازه کاری اصلا سمت ایونتا نرو چون گیج میکنن(از نظر خودم).بعدا که کمیکای زیاد خوندی میتونی بری سمت ایونتا
یه سوال قدیمی DCیاMARVEL.??
من خودم MARVEL
صد در صد dc
البته طبق گفته خودت بحثش خیلی قدیمیه.بحث کردن سرشم عاقبت خوشی نداره(نظر شخصیمه)
صد در صد مارول از نظر من
از نظر من DC بهترینه
خب این کمیک های چاپی رو که نمیشه اینجا پیدا کرد:(
چرا نمیشه؟من خودم یه سری از کمیکارو دارم.هم میشه از نمایشگاه کتاب انگلیسی مارول و دیسی رو خرید هم میشه از بعضی نشریات خرید.مثلا نشر عصر مصور.هم مارول هم دیسی رو ترجمه میکنه.البته من تو کرج زندگی میکنم نمیدونم تو تهرانم میفروشن یا نه(ولی به نظرم میفروشن)
من خیلی دنبال مطلبی بودم که توضیح بده که بهتره از کجا شروع کرد. مطلب خوبی بود.
ولی آیا بهتر نبود قسمتی که در مورد نحوه ی تهیه کمیک بود ایرانیزه می شد؟ الان من کمیک فروشی آخه از کجا پیدا کنم؟ می شد یه چندتا سایت معرفی میکردین برای دانلود کمیک رایگان
ممنون از نظرتون
حتماً تو مقالات بعدی این کار رو هم انجام میدیم
چندتا جا هست
یک:نمایشگاه کتاب بخش کتاب های انگلیسی
دو:تهیه از نشر عصر مصور
سه:تهیه کمیک هم دیجیتال(رایگان) و فیزیکی(پولی) از سایت کامیکان
چهار:اگر مارول فن متعصبی سایت اسپایدی بد نیست(تاکید میکنم اکثر آدمایی که اونجا پیام میدن فک میکنن کمیک فقط مارول.دیسی و ایمیج و بقیه ناشرا همه کپی و تقلید و....
عذر میخوام اگه تبلیغ شد فقط محض کمک کردن به دوستان عزیز بود