ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بردگیم و دورهمی

بررسی بازی رومیزی قلمرو ستارگان – جعبه‌ای به وسعت یک کهکشان

سبک دک بیلدینگ (Deck Building) شاید مورد قهر گرفته‌شده‌ترین سبک در میان بازار بازی‌های رومیزی داخلی به شمار برود. تعداد کم این نوع بازی‌ها در قفسه‌های فروش و میزان تقاضای بازار گواهی بر این گزاره ...

حسین توکلی
نوشته شده توسط حسین توکلی | ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۸:۴۰

سبک دک بیلدینگ (Deck Building) شاید مورد قهر گرفته‌شده‌ترین سبک در میان بازار بازی‌های رومیزی داخلی به شمار برود. تعداد کم این نوع بازی‌ها در قفسه‌های فروش و میزان تقاضای بازار گواهی بر این گزاره است. دلیل این بی‌میلی هرچه که باشد باعث شده است تا بخش عظیمی از مخاطبان داخلی از عناوین بسیار مهمی از دنیای بازی‌های رومیزی غافل بمانند.

شاید اگر بحث هر سبکی به غیر از دک بیلدینگ در میان بود، این‌قدر موضوع اهمیت پیدا نمی‌کرد؛ برای درک بسط ابعاد این سبک بیایید نگاهی به یکی از عناوین بیاندازیم. شاید نام بازی Magic The Gathering به گوشتان خورده باشد. این بازی یک اثر دک بیلدینگ است که هر بازیکن می‌تواند با خریدن بسته‌های جدید و متنوع کارت‌ها، دسته بازی خودش را شخصی سازی کند (چیزی شبیه به بازی Gwent در سری ویچر). جالب است بدانید که میزان گردش مالی و ارزش MTG به تنهایی از کل صنعت بازی‌های رومیزی جهان بیشتر است!

البته دلیل موفقیت گسترده این محصول به سبکش محدود نمی‌شود ولی مجال صحبت در مورد آن‌ها را در این مطلب نداریم. فقط این نکته را ذکر کردم تا با اهمیت این سبک و نفوذ آن بیشتر آشنا شویم. حالا نوبت جواب به این سوال رسیده است که دک بیلدینگ چیست؟ بازی‌های این سبک،  بازی‌هایی که از این مکانیزم بهره می‌برند، عموما دارای کارت‌های متعددی هستند که بازیکن می‌تواند با روش‌های مختلفی آن‌ها را به دل‌خواه با هم ردیف کند و حداکثر بهره را از ترکیب کارت‌هایش ببرد.

بازی قلمرو ستارگان

پیدا کردن بازی با کیفیتی در این سبک در میان بازی‌های ساخت داخل بسیار مشکل است. اما یک عنوان در این وانفسا وجود دارد که هم‌چون برکه‌ای در صحرای بازار بازی‌های رومیزی ایران عمل می‌کند. عنوانی که به ما جرعه‌ای کوچک از اقیانوس وسیع بازی‌های دک بیلدینگ می‌دهد. با ما و بررسی این عنوان، یعنی قلمرو ستارگان (Star Realms) همراه باشید.

به فضا خوش آمدید

داستان بازی قلمرو ستارگان به چند خط محدود می‌شود: شما فرمانده یک گروه اکتشافات فضایی هستید که باید در فضا و میان ستارگان پیشروی کنید و قلمرو خود را گسترش دهید. در این راه باید رقیبتان را از پیش رو بردارید تا پیروز میدان باشید. همین چند خط کافی است تا به شما انگیزه‌ای برای بازی کردن بدهد و شما را مجاب کند تا با کارت‌هایتان که حکم سفینه‌های متفاوتی را دارند، سپر مغناطیسی (خط سلامتی) حریفتان را قبل از نابود شدن خودتان از بین ببرید.

هر بازیکن با ۱۰ کارت بازی‌ را آغاز می‌کند و باید در طول بازی دست خود را به بهترین نحو گسترش دهد تا پیروز میدان باشد. کارت‌ها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

  1. کارت‌هایی که صرفا در صورت بازی شدن به شما پول می‌دهند تا از فروشگاه که متشکل از۵  کارت رندوم است، خرید کنید.
  2. کارت‌هایی که علامت حمله روی آن‌ها نقش بسته و در صورت استفاده حریف به میزان عدد روی کا‌‌رت‌ها آسیب می‌بیند.
  3. کارت‌هایی که علامت سپر دارند و ازسپر مغناطیسی شما در برابر حملات دشمن دفاع می‌کنند که این کارت‌ها را با نام پایگاه در بازی حضور دارند.
  4. کارت‌هایی که علامت سطل زباله دارند و در صورت سوزاندن قابلیت اضافه‌ای را برای شما به همراه دارند.
  5. کارت‌هایی که علامت سپر سبز دارند و به میزان عدد روی‌ آن‌ها می‌توانید سلامتی سپرتان را بازیابی کنید.

بازی قلمرو ستارگان

به غیر از علامت‌ها، کارت‌ها به چهار دسته یا گروه آبی، سبز زرد و قرمز تقسیم می‌شوند که با ترکیب کارت‌های هم‌رنگ، قدرت آن‌ها افزایش یافته و به اصطلاح کمبو شکل می‌گیرد. هر کدام از این گروه‌ها روی یک حوزه اصلی تمرکز می‌کنند، هرچند ممکن است دیگر المان‌ها هم روی آن‌ها نقش بسته باشد. کارت‌های آبی به صورت متعادل رفتار می‌کنند و بیشتر حالت پشتیبانی دارند؛ این کارت‌ها بیشتر از باقی گروه‌ها به شما پول و بازیابی سلامتی می‌دهند. کارت‌های سبز قدرت حمله بسیار بالایی دارند و در صورت کمبو شدن، می‌توانند خسارت بالایی به حریف تحمیل کنند. کارت‌های زرد در کنار حمله، باعث می‌شوند تا حریف تعداد کارت‌های کمتری برای بازی کردن در نوبتش در اختیار داشته باشد. کارت‌های قرمز اغلب اوقات به شما اجازه می‌دهند تا کارت‌های ضعیف‌تر و بی‌استفاده را از دستتان خارج کنید.

برای موفقیت در بازی نیاز دارید که استراتژِی مشخصی اتخاذ کنید و روی همان استراتژی بازی را پیش ببرید. این استراتژی کاملا باید داینامیک باشد و نسبت به رویکرد حریف در طول بازی تغییر کند. ایجاد تعادل بین کارت‌های مختلف از گروه‌های چهارگانه رمز پیروزی در بازی است.

قلمرو سینوسی

گیم‌پلی بازی شاید در نگاه اول پیچیده به نظر بیاید ولی بعد از چند دست حس می‌کنید که بازی تا چه حد روان و سرراست است. این دیدگاه تا مدت‌ها همراه شما باقی خواهد ماند تا زمانی که کمی جدی‌تر به بازی نگاه کنید و درگیر آن شوید. آن موقع می‌فهمید که نگاه اولتان به واقعیت بسیار نزدیک‌تر بوده است. این عنوان مثل یک بازی ویدیویی مبارزه‌ای می‌ماند؛ بستر یکسانی که برای همه در دسترس است ولی این بازیکنان هستند که سطح بازی را مشخص می‌کنند.

به همان میزان که شما پیشرفت می‌کنید و استراتژی‌ها و سبک‌های جدیدی از بازی کردن کشف می‌کنید، قلمرو ستارگان هم به همان میزان با شما اخت می‌گیرد و بازی حرفه‌ای‌تر و عمیق‌‎تری می‌شود. این نکته در تمامی بازی‌های دک بیلدینگ صادق است و شاید جنبه اصلی جذابیت این سبک و مکانیزم هم همین باشد.

بازی قلمرو ستارگان
جعبه کوآنتومی

بازی متشکل از یک دسته کارت است که در یک جعبه کوچک قرار گرفته. ولی همین جعبه و یک دسته کارت می‌تواند ساعت‌های زیادی شما را به بهترین نحو سرگرم کند. کیفیت کارت‌ها کاملا قابل قبول است و رویکرد تیم سازنده که در چاپ دوم از نام اصلی سفینه‌ها استفاده کرده، ستودنی است چرا که حس و حال واقعی این عنوان را برای مخاطب بازسازی می‌کند. از جنبه دیگر به این دلیل که نسخه دیجیتالی بازی هم وجود دارد و خیلی‌ها از سمت نسخه دیجیتالی به سمت نسخه فیزیکی و یا بالعکس کشیده می‌شوند، شناخت کارت‌ها با اسامی اصلیشان بسیار راحت‌تر است.

جمع‌بندی

قلمرو ستارگان از معدود بازی‌های ایرانی است که می‌توانید بدون تردید به سمت آن بروید. کیفیت ساخت بازی، ترجمه روان و انتخاب تیم سازنده و شناخت آن‌ها از بازار و سلیقه مخاطب، همه و همه از المان‌هایی هستند که باعث شد‌ه‌اند تا این عنوان یکی از بهترین عناوین داخلی باشد. بازی در حال حاضر نزدیک به ۸۰ هزار تومان قیمت دارد که می‌توان گفت عدد عادلانه‌ای نسبت به محصول ارائه شده و خروجی نهایی است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • علی سمیعی
    علی سمیعی | ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

    تو نسخه اول کیفیت کارتا عالی بود نسخه های بعد (نسخه هایی که الان تو بازار هست) کیفیت کارت ها رو به شدت آوردن پایین با اینکه خودشون مدعی هستن کیفیت رفته بالا. در واقع کیفیت کارت رو فدای کیفیت تصویر کردن و این خیلی میزنه تو ذوق. ولی در کل خود بازی بسیار فوق العادس

    • حسین توکلی
      حسین توکلی | ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹

      کیفیت کارت‌ها تو چاپ دوم بهتر شده، هم از نظر برخوردن و هم از نظر طول عمر

مطالب پیشنهادی