۹ انیمیشن کوتاه پیکسار که باید تماشا کنید
عملکرد درخشان پیکسار در انیمیشنسازی بر هیچکس پوشیده نیست. این کمپانی از ابتدای کارش تا کنون فرمول خاصی در تمام آثارش پیاده کرده که منجر به موفقیت فوقالعاده آن در این صنعت شده است. استودیو ...
عملکرد درخشان پیکسار در انیمیشنسازی بر هیچکس پوشیده نیست. این کمپانی از ابتدای کارش تا کنون فرمول خاصی در تمام آثارش پیاده کرده که منجر به موفقیت فوقالعاده آن در این صنعت شده است.
استودیو پیکسار پشت تمام انیمیشنهایش هدف دارد و فریم به فریم آنها با را برنامهریزی طراحی میکند. این استودیو متوجه شد که ما انسانها در ناخودآگاه خود با چیزی بهنام قصه و قصهگویی آشنا هستیم، پس از همین خصوصیت استفاده کرد و با مانور دادن روی این المان خودش را مطرح کرد.
یکی از ویژگیهای برجسته بیشتر آثار پیکسار، به تصویر کشیدن مفاهیمی مانند عشق به خانواده، دوستی، لذت بردن از مسیری که در آن هستیم، همکاری، کنار آمدن با تضادها و... است. همین باعث باورپذیرترشدن این داستانها و انس گرفتن مخاطبان با آنهاست. از همین رو میبینیم که مخاطبان انیمیشنهای پیکسار، فقط کودکان نیستند، بلکه خیل عظیمی از بزرگسالان هم با اشتیاق فراوان به تماشای آثار این استودیو مینشینند و از آن درس زندگی میآموزند.
انیمیشنهای کوتاه پیکسار، درست مانند ریشه درختهای زیبایی هستند که در آثار بلند آنها را میبینیم. وقتی به اولین اثر این استودیو، یعنی «لوکسو» در سال ۱۹۸۶ نگاه میکنیم متوجه میشویم که این استودیو همان روند داستانپردازی غنی را طی سالها حفظ کرده است. پیکسار، قبل از خلق فیلمهای انیمیشنی بلند که در سراسر جهان شهرت دارند، انیمیشنهای کوتاه نیز ساخته بود که شاید کمتر اسمشان را شنیده باشید.
برخلاف مدت زمان کم آنها، این عناوین به اندازه همان فیلمهای محبوب یا حتی بیشتر، احساسات مخاطبان را برمی انگیزند. اگر تصاویر و موسیقیهای این آثار را کنار بگذاریم، درمیابیم که انیمیشنهای کوتاه عمدتا شخصیتمحور هستند. بر همین اساس، در هر کدام از این فیلمها میتوانیم نظارهگر شخصیتهای منحصر بهفرد با داستانهای متفاوت باشیم که هر یک به نوبه خود درسهای گرانبهایی به ما یاد میدهند.
در ادامه به ۹ مورد از بهترین انیمیشنهای کوتاه پیکسار نگاهی خواهیم انداخت؛ پس با ویجیاتو همراه باشید.
ممکن است در ادامه داستان برخی از عناوین اسپویل شود!
جهان جذاب انیمیشنها را با ویجیاتو بشناسید:
- انیمیشنهایی که بر اساس آثار ادبی ساخته شدهاند
- ۲۰ فیلم مناسب کودکان که آنها را سرگرم میکند
- ۱۰ انیمیشن فرانسوی زبان که نباید از دست بدهید
- ده کارتون برتر دهه هشتاد میلادی که شما را به کودکیتان بازمیگرداند
- معرفی بهترین انیمیشنهای استاپ موشن – فریم به فریم خلاقیت و نبوغ
۹. Day & Night (روز و شب)
به نظر شما دو پدیده متضاد مثل روز و شب چطور میتوانند یکدیگر را درک کنند؟ تمام داستان این انیمیشن پیکسار به کارگردانی تدی نیوتن درباره همین مبادله ساده است.
این انیمیشن کوتاه دوست داشتنی، به درک تفاوتها میپردازد. روز و شب به یکی از اساسی ترین درسهایی پرداخته برای کودکان بسیار ضروری است: پذیرفتن یکدیگر آن گونه که هستند، فارغ از اینکه چقدر متفاوت به نظر میرسند. هیچ قطب مخالفی به اندازه شب و روز برای درک مفهوم تفاوتها، وجود ندارد. به همین دلیل است که پیکسار از آن به عنوان مبدا مقایسه استفاده کرده.
اگر دوگانگیهایی از این دست بتوانند در نهایت باهم کنار بیایند، هرکسی میتواند در مکانهایی که فکرش را هم نمیکند با شخصیتی متفاوت از او، نقطه اشتراک پیدا کند. با این انیمیشن، مخاطبان میتوانند به راحتی با وجود تفاوتهای موجود در یکدیگر، خوشحالی را بیابند.
۸. La Luna (ماه)
این انیمیشن کوتاه به کارگردانی انریکو کازاروزا (کارگردان لوکا) در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و برای نخستین بار در جشنواره بینالمللی فیلم انیمیشن انسی در فرانسه بهنمایش درآمد.
La Luna داستان یک پسر نوجوان که به تازگی به سن بلوغ رسیده را روایت میکند. این پسر تحت سرپرستی پدر و پدربزرگش است و وسط دریا زندگی میکند. وظیفه او این است که نور درخشان ماه را به شکل ستارگان از بین ببرد و چرخه جدید ماه را تنظیم کند.
در بحبوحه اختلاف بر سر اینکه چگونه پسر جوان باید پاکسازی ستارگان را بیاموز، در نهایت اوست که میتواند تصمیم می گیرد. از همه مهمتر، این نوجوان یاد میگیرد که لذت و شادی را میان پدر و پدربزرگش ایجاد کند. بعد از تجزیه ستاره عظیم به مجموعهای از چراغهای کوچکتر، حال پدر و پدربزرگ هستند که خیلی سریع از پسر جوان یاد میگیرند.
این موضوع به درسی درباره انتظارات میان نسلها تبدیل میشود. تماشاگر انتظار دارد که این پسر جوان خود را از طریق پند و اندرزهایی که پدر و پدربزرگ به او میدهند پیدا کند، اما اتفاق دیگری رخ میدهد.
آن دو خیلی زود میفهمند که میتوان چیزهای خیلی مهمتری از جوانها یاد گرفت، حتی اگر بسیار جوان و بیتجربه باشند. این پسر به آنها زیبایی شگفتانگیز اشتباه کردن و امتحان چیزهای جدید را یاد میدهد.
۷. Red’s Dream (رویای قرمز)
Red’s Dream (رویای قرمز) یکی از انیمیشنهای کوتاه جان لستر، صداپیشه و سرگروه قسمت خلاقیت سابق استودیو پیکسار است و یکی از قدیمیترین آثار پیکسار محسوب میشود. در این انیمیشن شاهد یک یکچرخه به نام «قرمز» هستیم که مشتاق چیزهای بیشتری در زندگی است.
قرمز، آرزوی تبدیل شدن به یک ستاره سیرک را در سر میپروراند. در پایان همه رویاهای او به همان صورت باقی میماند، چراکه در سکانس فانتزی او یک دلقک سیرک به نام لامپی سوارش می شود، اما پس از مدتی این رویا تمام میشود و قرمز به همان مغازه دوچرخه فروشی برمیگردد.
این فیلم دقیقا داستان خودش را یاد میدهد: رویاپردازی. کودکان و بزرگسالان به طور یکسان رویاهای پنهانی دارند که گاهی اوقات در همان حد رویا باقی میمانند. با این حال، همیشه بارقهای از امید وجود دارد که میتواند برای تحقق آن رویاها کافی است. قرمز، بین واقعیت و رویا مانده است.
۶. Lava (گدازه)
یکی از معدود انیمیشنهای کوتاه پیکسار که در آن کاراکترها با یکدیگر صحبت یا بهتر است بگوییم آواز میخوانند. لاوا (گدازه) یک روایت شیرین و دوستداشتنی از عشق و اشتیاق به کارگردانی جیمز فورد مورفی (کارگردان Miss Fritter's Racing Skoool) است.
این انیمیشن موزیکال روی داستان دو کوه آتشفشان متمرکز است برای عشقهای احتمالی زندگی خود آواز می خوانند. در پایان، این دو آتشفشان از طریق تماسهای عاشقانه یکدیگر را پیدا میکنند. در حقیقت این داستان، سمبل عشق و امید است؛ قلبهای دوقلویی که برخلاف مشکلات، شادی را در کنار همدیگر به دست میآورند.
در این انیمیشن همچنین نظارهگر یکی از زیباترین و ارزشمندترین مفاهیم زندگی، یعنی عشق هستیم. گاهی اوقات سادهترین راه این است که بایستید و تسلیم نشوید. حتی زمانی که آتشفشان در کف اقیانوس فرو میرود و غرق میشود، باز هم حس امیدواری را از آتشفشان دیگر درک میکند و از آن الهام میگیرد تا دوباره به سطح نور و روشنایی زمین برگردد.
۵. Geri’s Game (بازی جری)
بازی جری یکی از انیمیشنهای موفقی است که در سال ۱۹۹۷ به کارگردانی جان پینکاوا (یکی از نویسندگان راتاتویی) اکران شد و توانست جایزه بهترین انیمیشن کوتاه را از آن خود کند.
این انیمیشن ۴ دقیقهای در حقیقت، نخستین انیمیشن کوتاه پیکسار بعد از ساخت داستان اسباببازی است. جری پیرمرد تنهایی است که در یک روز پاییزی در پارکی نشسته ومشغول بازی شطرنج با خودش است. او که حریفی ندارد پس از هر حرکت جای خود را عوض کرده، به سوی دیگر میز میرود و با برداشتن و گذاشتن عینک خود، خود را به جای نفر مقابلش میگذارد.
بازی آنقدر ادامه مییابد تا جریای که با مهرههای سیاه بازی میکند (جری بدون عینک)، جریای را که با مهرههای سفید بازی میکند (جری با عینک) را در وضعیت کیش قرار میدهد.
بازی جری به نوعی به تصویر کشیدن جشن پیری و زنده نگه داشتن روحیه جوانی و همچنین سرپیچی از استانداردهای جوانی است. این یک تصویر شاد و سرگرمکننده از پیرمردی است که به هیچ وجه دوست ندارد لذتهای زندگی را از دست بدهد.
پیرمرد بامزهای که مغلوب رنجها و مشکلات پیری نمیشود. در همین مورد خاص، این انیمیشن سعی دارد ماهیت درونی و حس جوانی که در قلب افراد مسن وجود دارد، تقویت کند که با گذشت زمان از بین نخواهد رفت.
۴. Piper (پایپر)
این انیمیشن زیبا، داستان نوعی از پرندگان بهنام آبچلیک را دنبال میکند که اَلن باریلارو (یکی از انیماتورهای کارخانه هیولاها) کارگردانی آن را برعهده داشته است.
این پرنده کوچک و بامزه، یاد میگیرد چطور به تنهایی و بدون کمک دیگران از پس کارهایش بربیاید. این انیمیشن در حقیقت به یکی از پدیدههای رایج خانوادهها درمورد دستکم گرفتن کودکان و عدم اعتماد به آنها برای غلبه بر مشکلات نگاهی داشته. این پرنده پس از آنکه توسط یک موج غول پیکر سرنگون شده، آنقدر میترسد که جرئت ندارد به ساحل نزدیک شود و غذایی بخورد.
سرانجام با کمک یک خرچنگ جوان که هرگاه موج میآید به داخل ماسه فرو میرود، این پرنده یاد میگیرد که بر ترسش غلبه کند و آن را از بین ببرد. در نهایت این پرنده جوان است که شروع به تهیه غذا برای پرندگان مسنتر میکند. گاهی اوقات یک پرنده ساده باعث به وجود آمدن یک ایده بینظیر و اجرای آن در قالب یک انیمیشن تاثیرگذار میشود.
۳. 22vs. Earth (بیست و دو در مقابل زمین)
احتمالا حدس میزنید که با دنباله انیمیشن محبوب Soul یا همان روح طرف هستید. باید گفت که انیمیشن کوتاه «۲۲ در مقابل زمین» در واقع اسپینآف Soul محسوب میشود که در تاریخ ۳۰ آوریل ۲۰۲۱ (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰) اکران شد.
این اسپینآف روی شخصیت ۲۲ با بازی تینا فی تمرکز دارد. در انیمیشن Soul دیدیم وقتی شخصیت اصلی داستان، جو گاردنر (با بازی جیمی فاکس) شخصیت ۲۲ را در سول ملاقات کرد، او تمایلی به رفتن به زمین نداشت و به جای آن وقت خود را صرف خرابکاری در The Great Before میکرد. حال این انیمیشن مدتها قبل از ورود جو به زندگی ۲۲ را روایت میکند.
کوین نولتینگ وظیفه کارگردانی این انیمیشن ۶ دقیقهای را برعهده داشته. نولتینگ به مدت ۲۱ سال در پیکسار فعالیت داشته و تدوینگر انیمیشن Soul بود. در این انیمیشن کوتاه، شخصیت ۲۲ یک گروه ۵ نفری تشکیل داده و تلاش دارد در مقابل رفتن به زمین شورش کند. با این وجود فعالیتهای این گروه منجر به نتایج غیرمنتظرهای شده که به معنای زندگی ختم میشود.
تمامی آثار پیکسار و به ویژه انیمیشنهای کوتاه آن، این توانایی شگفتانگیز را دارند که در همین مدت زمان کم چیزهای زیادی بگویند که این انیمیشن هم از این قاعده مستثنی نیست. در پایان، کودکان به این باور میرسند که هیچ محدودیت زمانی برای آگاهی از معنای زندگی و یافتن هدف وجود ندارد.
۲. .Luxo Jr (چراغ مطالعه کوچکتر)
لوکسو در واقع آغازگر راه انیمیشنهای کوتاه پیکسار است. Luxo Jr یا همان چراغ مطالعه کوچکتر به کارگردانی جان لستر در سال ۱۹۸۶ اکران شد. در این انیمیشن که برنده جایزه بهترین فیلم کوتاه پونمایی نیز شده، با داستان دو چراغ مطالعه که یکی بزرگ و دیگری کوچک است همراه میشویم.
این آغاز شخصیتسازی پیکسار و جان دادن به از اشیا بی جان است که در نهایت اولین ویژگی آنها را در مرکز توجه قرار میدهد. این دو چراغ مطالعه مشغول بازی با توپ کوچک ستارهای هستند. چراغ کوچک با توپ بازی می کند که باعث نارضایتی چراغ قدیمی شده و ناگهان روزی توپ شکسته میشود.
با در نظر گرفتن این موضوع، چراغ کوچکتر با یک توپ بزرگتر برمی گردد که این باعث تعجب فراوان چراغ مطالعه بزرگتر میشود. داستان زندگی این دو شی ساده به لوگوی استودیو پیکسار تبدیل شد که در اکثر فیلمهای این استویدیو نقش مهمی ایفا می کند.
۱. Bao (بائو)
مفهوم رشد شخصیتی و بزرگشدن در اکثر انیمیشنهای پیکسار مانند داستان اسباببازی و لوکا به چشم میخورد.
در این اثر نوستالژیک دومی شی، تماشاگران میتوانند با احساسات مادرانی که هنگام رخ دادن اتفاقات اجتناب ناپذیر و بزرگ شدن فرزندانشان با آنها روبرو می شوند، آشنا شده و حتی در مواردی با آنها همزادپنداری کنند.
در انیمیشن بائو با یک مادر چینی ـ کانادایی آشنا میشویم که از سندرم آشیانه خالی رنج میبرد اما شانس دوبارهای برای تجربه مادر بودن پیدا میکند. به این ترتیب مادران دیگر هم میتوانند با تماشای این اثر فوقالعاده الگو بگیرند، به فرزندانشان اجازه رشد و آزمون و خطا بدهند و سعی کنند به آنها را از یک دید متفاوت نگاه کنند.
جهان بزرگ انیمیشنها را بشناسید:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
از بین همه ی اینها روز و شب و بازی جری و Luxo jr رو دیدم
که واقعا همشون خیلی خوب بودن
همشونو دیدم و عالین
همشونو دیدم
و تیتر زیرین واقعا درسته
بهترین انیمیشن توی فهرست چراغ مطالعه کوچک تر
چقدر از اون پیرمرد شطرنج باز توی بازی جری بــــددددددم مـیاد
چرا بنده خدا :d:d
واقعا نمیدونم چرا
ولی اصلا ازش خوشم نمیاد
من خیلی دوستش دارم
منم?✋?
آره منم به شددت ازش بدم میادددد
شماره ۹ رو موقعی که بچه بودم تو تلوزیون نشون داد بنظرم ، تا الان نمیدونستم مال پیکساره
منم نمیدونستم
۹ و ۵ و ۴ رو دیدم
فقط ۲۲ علیه زمین رو دیدم
+روز و شب
۴.۵.۱ رو دیدم
خیلی قشنگن
به شماهم پیشنهاد میکنم
ممنون از نویسنده ((((:
??