نگاهی به قسمت یازدهم سریال خاتون – عاشقانه در عاشقانه
روایت صرفا تاریخی یک سریال تلویزیونی میتواند خیلی زود خستهکننده و بیدلیل شود. بنابراین پیشبردن داستانهای جانبی در کنار روایت خطی تاریخ به عناوین درامی که تمرکزشان را روی واکاوی تاریخ گذشته انجام دادهاند اندکی ...
روایت صرفا تاریخی یک سریال تلویزیونی میتواند خیلی زود خستهکننده و بیدلیل شود. بنابراین پیشبردن داستانهای جانبی در کنار روایت خطی تاریخ به عناوین درامی که تمرکزشان را روی واکاوی تاریخ گذشته انجام دادهاند اندکی ضروری به نظر میرسد. اما سخنگفتن درباره حرکت همزمان روایتهای داستانی با اجرای آنها کاملا متفاوت است. بسیاری از فیلمها و سریالهای تلویزیونیای که روایت بخشی از تاریخ را برعهده میگیرند در نهایت موفق نمیشوند تا تعادل خود را روی طنابی که یک سوی آن تاریخ قرار دارد و یک سوی آن درام دیده میشود، حفظ کنند. قسمت یازدهم سریال خاتون اما همه عقبماندگی سریال در پیشبردن بخش درام ماجرا را جبران میکند.
قسمت یازدهم سریال خاتون نهتنها بهترین اپیزود نیمفصل دوم سریال لقب میگیرد بلکه میتواند یکی از بهترین اپیزودهای سریال تاریخی نماوا باشد. با ویجیاتو همراه باشید.
یاریگرفتن از تاریخ
تاریخ معاصر ایران به حدی پیچیده و شلوغ است که روایت داستانهای آن میتواند تا سالها ادامه داشته باشد. سرزمین ما به دلیل اهمیت ژئوپولتیکیاش همواره یکی از مهمترین کشورهای منطقه بوده و اگرچه بارها مورد سواستفاده عوامل خارجی و داخلی قرار گرفته اما همچنان پابرجا مانده است. سریال خاتون تلاش میکند تا روایتی حماسی و خیرهکننده از سالهای دهه ۱۳۲۰ ارائه دهد؛ روزهایی که ایران در ابتدای جنگ جهانی دوم به صحنه درگیری اتحاد جماهیر شوروی، آلمان نازی و بریتانیا تبدیل شده بود.
اما واقعیت آن است که روایت صرفا تاریخی ماجرا نهتنها از حوصله تماشاگر خارج است بلکه اساسا ماموریتی بیهوده به نظر میرسد. چراکه روایت تاریخ در دل داستانهای شنیدنی میتواند بازخورد بهتر و مثبتتری به همراه داشته باشد. اگرچه سریال خاتون در طول یازده اپیزودی که تا امروز از آن منتشر شده، تلاش کرده تا شخصیتهای واقعی متعددی را به تماشاگر معرفی کند اما روایت یک درام دوستداشتنی را هم فراموش نکرده است.
پس از آن که سریال تینا پاکروان در نخستین اپیزود به معرفی فهیمه اکبر پرداخت [بررسی قسمت اول سریال خاتون را اینجا بخوانید] در قسمت دوم سریال نوبت به شخصیتهای تاریخی دیگری رسید تا وارد داستان شوند. یدالله بایندر، سروان نیروی دریایی ایران، که در جریان حملات بیامان ارتش اتحاد جماهیر شوروی به ایران به مقام شهادت نائل شد به تماشاگر معرفی میشود. او برادر غلامعلی بایندر، امیر نیروی دریایی ایران بود که در جریان حملات انگلیسیها به خلیج فارس به شهادت رسید. برادران بایندر در سریال در چشم به باد هم به تماشاگر معرفی شده بودند.
یکی دیگر از شخصیتهای تاریخی که در سریال خاتون به تماشاگر معرفی میشود، محمود اعتمادزاده است. اعتمادزاده که به م. الف. بهآذین هم مشهور بود بیشتر به دلیل حضور ارزشمندش در ادبیات شناخته میشد اما او برای مدتی در نیروی دریایی خدمت کرده بود. محمود اعتمادزاده در جریان حضورش در نیروی دریایی در برابر حملات نیروی هوایی اتحاد جماهیر شوروی ایستادگی کرد. دست چپ او در جریان درگیریهای شهریور ۱۳۲۰ به شدت آسیب دید و به همین دلیل اعتمادزاده مجبور شد با قطعکردن دست خویش باقی عمر را با معلولیت بگذراند. علی فروتن که بیشتر به دلیل هنرنمایی در برنامه تلویزیونی عموهای فیتیلهای شناخته میشود در سریال خاتون در نقش محمود اعتمادزاده هنرنمایی میکند.
نیازی به یادآوری نیست که سریال خاتون براساس روایتهای کاملا واقعی ساخته نشده اما فیلمنامه برای واقعیترشدن وقایع تاریخیای که به تصویر میکشد، شخصیتهایی را از میان صفحات تاریخ این سرزمین وام گرفته و البته که شاید معروفترین آنها خاتون بختیاری باشد. خاتون بختیاری [با هنرنمایی نگار جواهریان] شخصیت اصلی سریال خاتون لقب میگیرد که حتی وامدار نام سریال هم شده است. اما باید بدانید که خاتون بختیاری هم از میان صفحات تاریخ اقتباس شده و شخصیتی کاملا واقعی بوده که به لطف فیلمنامه تینا پاکروان به تماشاگر سریال خاتون معرفی میشود.
بیبی مریم بختیاری که در سال ۱۲۵۳ در چهارمحال و بختیاری به دنیا آمد، یکی از فرزندان خانوادهای بود که همواره به عنوان یکی از بانفوذترین خاندانهای ایل قاجار شناخته میشدند. حسین قلی خان ایلخانی، پدر بیبی مریم، از خوانهای ایل بختیاری بود و برادرهای او نیز بعدها در حکومتهای قاجاریه و پهلوی از رجال سیاسی شناختهشده دوران خود شدند. بیبی مریم از جمله زنانی بود که در دوران نهضت مشروطه تلاش میکردند تا جایگاه زنان در جامعه سنتی و متعصب آن روزهای ایران را تقویت کنند.
با این حال مانند همه بخشهای فیلمنامه سریال خاتون، سریال در قبال روایت دقیق و موشکافانه زندگی بیبی مریم بختیاری مسئولیتی ندارد. به عبارت دیگر، سریال تینا پاکروان تنها از نام و نشان بیبی مریم بختیاری کمک گرفته تا پردازش شخصیت خاتون بختیاری آسانتر از قبل شود.
عاشقانه در عاشقانه
قسمت یازدهم سریال خاتون محل اتصال چندین گره احساسی بود. جایی که در ابتدا خاتون [با هنرنمایی نگار جواهریان] در هتل منتظر مینشیند تا مردی که یاریدهنده او برای آمدن به تهران بوده دوباره به کمکش بیاید اما خبری از رابین هود نمیشود. پس از آن گوهر [با هنرنمایی پانتهآ پناهیها] بیشتر از هر زمان دیگری از علاقهاش به رضا فخار [با نقشآفرینی میرسعید مولویان] سخن میگوید و در نهایت حتی موفق میشود دیداری عاشقانه اما ناتمام با او داشته باشد. رضا فخار اما به خانه خواهرش [با هنرنمایی ستاره اسکندری] بازمیگردد و پس از آنکه با شوهرخواهرش دعوا میکند از عشق و عاشقی میگوید؛ عشقی که مشخص نیست متعلق به خاتون است یا به گوهر تعلق دارد.
از آنسوی ماجرا اما رضا فخار به خاتون قول میدهد تا دوباره همراهش در تهران قدم بزند. خاتون هم از داییاش [با هنرنمایی مهران مدیری] قول میگیرد که شرایط را برای آزادی لهستانیهایی که در ایران گرفتار شدهاند، فراهم کند. در دقایق پایانی قسمت یازدهم سریال خاتون به نظر میرسد که سریال جذاب نماوا آهسته آهسته برای بازکردن گرههای داستانیاش آماده شده که ناگهان اتفاق عجیبی رخ میدهد؛ سرهنگ شیرزاد [با نقشآفرینی اشکان خطیبی] از راه میرسد. اپیزود بعدی سریال خاتون میتواند یکی از تاثیرگذارترین اپیزودهای سریال باشد.
سریال خاتون را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به قسمت اول سریال خاتون – فاشیسم سینمایی
- نگاهی به قسمت دوم سریال خاتون – باران خونین داس و چکش
- نگاهی به قسمت سوم سریال خاتون – شیوع ویروس سرخ
- نگاهی به قسمت چهارم سریال خاتون – عاقبت خوردن نان خلق
- نگاهی به قسمت پنجم سریال خاتون – بگذارید این وطن دوباره وطن شود
- نگاهی به قسمت ششم سریال خاتون – همسری که همراه نیست
- نگاهی به قسمت هفتم سریال خاتون – تصویر دقیق زن گیلانی
- نگاهی به قسمت هشتم سریال خاتون – روایت خستهکننده
- نگاهی به قسمت نهم سریال خاتون – گفتار مدرن یک پوستین کهنه
- نگاهی به قسمت دهم سریال خاتون – سرگیجهای از شخصیتها
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ویجیاتو کم کم داره واسه ی تایتل از اوس جوات خیابانی کمک میگیره?????
متاسفانه درگیر کلیشه های همیشگی...
تا قسمت ۹ رو دیدم
حوصله ندارم پاشم برم کلوپ اونور خیابون بقیشو بگیرم |= ?
تلگرام
am i a joke for you
روبیکا(چون بچه خوبی هستی)
am i a sheet for you(هههه)
خب از کارگردان حمایت نمیشه دزدیه این!
شبا ا شماره کارت بدم یا درگاه شما بزن به کارت ما اشتراک بخریم
پی پل و کریدیت هم هست بخوای
با فامیل میتونین تقسیم کنین من خودم اینکارو کردم
یعنی از دوستای خودم گ.شاد تر ندیده بودم که دیدم?
یکم دیر گذاشتین نقد قسمت ۱۱ هفته پیش اومد قسمت ۱۱
قسمت یازده پریشب اومد :/
امیدوارم ک ب اندازه ای ک خوبه، بیننده هم داشته باشه، تا شاهد از این قبیل سریال و فیلم با این کیفیت و بهتر از این باشیم
من تا قسمت ده دیدم ولقعا داستان کند پیش میره و ادم اصلا واسه قسمت بعد لحظه شماری نمیکنه و وسطاش حوصلش سر میره
چرا دیس؟
خب نظر من اینه شاید یه بیننده ی دیگه ای خوشش میاد منم بهش احترام میزارم
اخه نظرت اشتباهه حتی نویسنده ویجیاتو هم گفته داستان خیلی تنده نمیبینی تو یه قسمت هزاران اتفاق می افته ( فصل اول )
توی فصل اول داستان خیلی سریع و خوب پیش رفت
فصل دوم به قدری داستان کند پیش میره که از غذا خوردن و دیالوگ ها و کار های بی ربط به داستان برای پر کردن تایم داستان استفاده میکنن
توی فصل 2 چهار بار فقط با مهران غفوریان سر چیز های تکراری بحث کردن
دقیقا ..
چه جالب فکر نمیکردم این مقاله هیچ کامنتی داشته باشه ?
:) سریالو میبینی؟
من که نیمه دوم فصل یک رو ندیدم قصد هم ندارم ببینم
داستانش خیلی کُند و خشکه نیاز نیست اینقدر طولش بدن
اتفاقا همه میگن تنده حتی خود نویسنده ویجیاتو?✋?
البته فصل قبلی
شاید اسپویل :
کل فصل دو تا الان : خاتون دنبال پدرش میگرده
داستان های فرعی وارد داستان شدن داستان اصلی هنوز جلو نرفته
دقیقا
عاشقانه در عاشقانه رو خوب گفتین???