ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فروش کمیک بوک - Thumbnail
کمیک بوک

۱۰ کمیک‌بوک پرفروش تاریخ

در سال 1991 از شماره 1 کمیک بوک‌های X-Men حدود 8,186,500 نسخه به فروش رفت. شاید با این آمار بتوان آن را پرفروش‌ترین کمیک بوک در تمام دوران در نظر گرفت. البته باز هم احتمال ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۷ مرداد ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

در سال 1991 از شماره 1 کمیک بوک‌های X-Men حدود 8,186,500 نسخه به فروش رفت. شاید با این آمار بتوان آن را پرفروش‌ترین کمیک بوک در تمام دوران در نظر گرفت. البته باز هم احتمال کمی خطا و اشتباه وجود دارد. وقتی قرار باشد اعداد دقیقی برای بررسی فروش کمیک بوک بررسی شود، اطلاعات خیلی موثق نیستند.

دهه‌ها تاریخ صنعت کمیک بوک وجود دارد که آمارگیرها فقط تعداد فروش کمیک بوک‌های شخصیت‌های نمادینی مثل سوپرمن و کاپیتان آمریکا را ثبت می‌کردند. همین موضوع باعث شده آمار فروش کمیک بوک‌ها در دهه‌های گذشته خیلی دقیق و قابل اعتماد نباشد و تازه از 1997 به ثبت میزان فروش دقیق دیگر آثار به صورت جامع پرداخت شود.

اگر می‌خواهید همه چیز بر اساس آمار دقیق باشد، باید از همین الآن به شما هشدار دهیم. چرا که هر جستجوی شما به نتیجه‌ای مثل «پرفروش‌ترین کمیک بوک‌های آمریکایی در یک جلد در تمام دوران که اطلاعات آن‌ها ثبت شده است» برمی‌خورد. این جا هم همینطور.

با توجه به این موضوع، این لیست شامل 10 کمیک بوک پرفروش آمریکایی در یک جلد است که با استفاده از دقیق‌ترین آماری که در تاریخ غیر دقیق این صنعت وجود دارد به دست آمده است. برای دیدن سایز کامل کاورها هم کافی است روی آن‌ها کلیک کنید.

10. شماره 1000 از کمیک بوک‌های Action Comics (سال 2018)

  • ناشر: دی‌سی
  • نسخه‌های به فروش رفته: 504,200

در شماره‌های انتهایی این لیست دو کمیک بوک نسبتاً جدید قرار دارند. این یکی برای گرامی داشتن هشتاد سالگی اولین ابرقهرمان و دومین سری قدیمی باقی مانده از دنیای کمیک بوک‌ها که تا به امروز به چاپ رسیده است منتشر شده؛ سوپرمن و Action Comics. شماره 1000 از کمیک بوک‌های Action Comics در واقع نمادی از اکثر آثاری خواهد بود که در ادامه شاهدشان هستیم. یک شماره خاص برای مناسبتی خاص.

این کمیک بوک 80 صفحه‌ای با 11 کاور متفاوت منتشر شد که برای اثری با این قدمت و ابهت قابل انتظار بود. به غیر از عدد خاصی که این کمیک بوک به خود اختصاص داده و تعداد زیادی از هنرمندان و نویسندگانی که آثارشان در شماره 1000 از کمیک بوک‌های Action Comics به کار رفته، ویژگی‌های خاص دیگری را نیز می‌توان در آن دید.

بعد از هفت سال سوپرمن دوباره مثل دوران کلاسیکش لباس زیر خود را از رو پوشیده. این شماره حتی چند صفحه از آثار برایان بندیس برای شخصیت سوپرمن را نیز شامل می‌شود. نویسنده بزرگ کمیک بوک‌های مارول که حالا اثری از دی‌سی را نیز در کارنامه خود به ثبت رسانده.

9. شماره 1000 از کمیک بوک‌های Detective Comics (سال 2019)

  • ناشر: دی‌سی
  • نسخه‌های به فروش رفته: 526,941

یک سال بعد از انتشار شماره 1000 از کمیک بوک‌های Action Comics، بتمن هم با شماره 1000 از کمیک بوک‌های Detective Comics تولد 80 سالگی خودش را به عنوان قدیمی‌ترین اثر کمیک بوکی که هنوز در حال انتشار است و تعداد شماره‌هایش چهار رقمی شده جشن گرفت.

در حالت کلی این کمیک بوک هم همان ویژگی‌های اثر قبلی دی‌سی را دارد. یک کمیک بوک 80 صفحه‌ای با تعداد زیادی از نویسندگان و هنرمندان دنیای بتمن.

چگونه شده که این کمیک بوک حدود 22 هزار نسخه بیش از کمیک بوک سوپرمن فروخته؟ خب، به نظر بتمن شخصیت محبوب‌تری از سوپرمن است.

8. شماره 583 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man (سال 2009)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 530,500

شاید تا به حال توانسته باشید حدس بزنید که چرا این اثر از مارک وید و بری کیتسون در لیست قرار داشته باشد. جوابش به تاریخ انتشارش باز می‌گردد: 15 ماه ژانویه سال 2009.

دلیل توجه زیاد به این کمیک بوک، داستان و کاور‌های متنوع مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا بود. تاریخ انتشار آن هم با شروع کار باراک اوباما به عنوان چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا همراه شد. خود کمیک بوک شامل یک داستان به نام «اسپایدی با رئیس جمهور ملاقات می‌کند» بود که در آن کامیلیون (Chameleon) از قدرت تغییرش استفاده کرده و سعی می‌کند به جای اوبامایی که آن زمان سناتور بوده خود را جا زده و سپس رئیس جمهور شود.

پیتر پارکر به عنوان عکاس دیلی بیوگل (Daily Bugle) این مراسم را رصد می‌کند و به عنوان اسپایدرمن، کامیلیون را از باراک اوبامای واقعی تمیز می‌دهد. آن هم با پرسیدن یک سوال: نام مستعار او در تیم بسکتبال دبیرستانش چه بوده؟

با فروش بیش از 530 هزار نسخه، شماره 583 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man به این لیست راه پیدا کرده.

7. شماره 1 از کمیک بوک‌های Secret Wars (سال 2015)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 550,500

نسخه 2015 کمیک بوک‌های Secret Wars در واقع ادامه‌ای برای یکی از قدیمی‌ترین کراس‌آورهای کمپانی مارول، Secret Wars سال 1984 بود.

ماجرا در این کمیک بوک از این قرار است که بیاندر (Beyonder)، موجودی فراکهکشانی، بیش‌تر قهرمانان و شرورهای معروف دنیای مارول را در سیاره‌ای بیگانه جمع کرده و آن‌ها را مجبور می‌کند تا سر حد مرگ با یکدگیر بجنگند.

ورژن سال 2015 ماجرای «همه این جا هستند!» را با نابودی جهان‌ها موازی مارول ادامه داد. تکه‌های باقی مانده از زمین‌های موازی مارول به یکدیگر متصل و Battleworld را تشکیل دادند، جایی که باقی داستان آن جا اتفاق افتاد.

شاید یکی از دلایل فروش بالای شماره 1 از کمیک بوک‌های Secret Wars این باشد که قرار بود دنیای Ultimate Marvel در آن نابود شده و 15 سال از داستان‌ها برای همیشه به تاریخ بپیوندند. یا شاید هم به خاطر بیش از چهل کاور متنوع آن بوده باشد.

6. شماره 1 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man (سال 2014)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 559,200

شماره 1 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man نقطه شروع مجددی برای شخصیت اسپایدرمن محسوب می‌شد. چند سال قبل از این داستان بود که پیتر پارکر کنترل بدنش را از دست داد و هویت دکتر اوکتاپوس وارد بدن او شد. به نظر پیتر در این حادثه برای همیشه از بین رفت و به عنوان آخرین خواسته‌اش باعث شد اوتو اکتاویوس به عنوان اسپایدرمن برتر (Superior Spider-Man) با شرارت و جنایت بجنگد.

اما با شماره 1 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man (که در واقع سومین شماره 1 از کمیک بوک‌های Amazing Spider-Man است که تا به حال مارول منتشر کرده) بعد از دو سال این پیتر پارکر بود که بازگشته و هویت اسپایدرمن و بدنش را پس گرفت.

مثل خیلی دیگر از کمیک بوک‌های این لیست هم این شماره یک مجموعه محسوب می‌شود که خیلی از نام‌های تأثیر گذار تاریخ اسپایدرمن در آن دیده می‌شوند. همچنین شماره اول از یک سری کمیک بوک است و به طور معمول جزو اهداف خرید تازه کارها هم محسوب می‌شود.

تمام این موارد باعث فروش بالای آن شده است. البته شاید 75 کاور متنوع هم تأثیر خود را گذاشته باشند.

5. شماره 1 از کمیک بوک‌های Ultimate Spider-Man نسخه FCBD (سال 2002)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 631,990

شماره 1 از کمیک بوک‌های Ultimate Spider-Man از تمام گزینه‌های دیگر در این لیست متفاوت است. نه به عنوان سالگردی منتشر شده، نه مجموعه است و فقط با چهار کاور متنوع به چاپ رسیده.

چیزی که Ultimate Spider-Man را متفاوت می‌کند، شروع یک سری است که دنیای کمیک بوک‌های مارول را با تغییرات بزرگی مواجه می‌سازد. اولین آن‌ها شروع به کار نویسنده‌ای چون برایان مایکل بندیس است و بعد از آن خلق موقعیت‌هایی است که نهایتاً باعث می‌شود مایلز مورالز (Miles Morales) تبدیل به اسپایدرمن شود.

اما ما فقط در مورد نسخه معمولی شماره 1 از کمیک بوک‌های Ultimate Spider-Man که در سال 2000 منتشر شد حرف نمی‌زنیم. موضوع بحث نسخه دوباره نشر داده شده «روز رایگان کمیک بوک» در سال 2002 است. در زمانی که اولین فیلم اسپایدرمن سم ریمی در اوج توجه بود. از همان ابتدا قرار بود این شماره برای تازه کارها طراحی شود، داستان ابرقهرمان شدن پیتر پارکر را از اول تعریف کرده و همین طور مدرن‌تر کند.

4. شماره 1 از کمیک بوک‌های Batman: The 10-cent Adventure (سال 2002)

  • ناشر: دی‌سی
  • نسخه‌های به فروش رفته: 702,126

از همین ابتدا می‌توان گفت که سری کمیک بوک‌های Batman: The 10-cent Adventure توانسته‌اند با هدف جذب مخاطبان با قیمت نوستالژیک 10 سنت موفق باشند.

The 10-cent Adventure باعث شروع دو آرک کراس‌آور داستانی با نام‌های «بروس وین: قاتل؟» و «بروس وین: پناهنده» شد که در نهایت به کلیف‌هنگری خاص رسید. بروس وین متهم به قتلی شده بود و تنها راه اثبات اشتباه بودن این ادعا لو دادن هویت مخفی‌اش به عنوان بتمن بود؛ چرا که در زمان این قتل او در لباس بتمن مایل‌ها با محل حادثه فاصله داشت.

اما این فقط یک کلیف‌هنگر نیست که باعث فروش می‌شود. قیمت فروش سری کمیک بوک‌های The 10-cent Adventure احتمالاً دلیل اصلی فروش تعداد زیاد این کمیک بوک‌ها بوده‌اند.

3. شماره 60 از کمیک بوک‌های Fantastic Four (سال 2002)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 752,699

شماره 60 از کمیک بوک‌های Fantastic Four ویژگی‌های دو عنوان Batman: The 10-cent Adventure و Amazing Spider-Man را با هم درآمیخته. این شماره اولین شماره یک سری نیست اما با ورود مارک وِید به عنوان نویسنده باعث شروع دوران جدیدی شد که سه سال فوق العاده را برای این کمیک بوک‌ها رقم زد.

این کمیک بوک یک مجموعه هم نیست اما یک نسخه تبلیغاتی دارد که فقط با قیمت 9 سنت (1 سنت کم‌تر از سری The 10-cent Adventure) به فروش می‌رفت. با وجود این قیمت حتی برچسب «ارزان‌ترین کمیک بوک دنیا» هم به آن زده می‌شود.

2. شماره 1 از کمیک بوک‌های Star Wars (سال 2015)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 1,073,000

اگر حواستان به ارقام فروش بوده باشد، کمی شگفت زده می‌شوید. یک پرش بزرگ بین فروش 752,699 نسخه‌ای شماره 60 از کمیک بوک‌های Fantastic Four و فروش بیش از 1 میلیون نسخه‌ای شماره 1 از کمیک بوک‌های Star Wars وجود دارد.

برای همین مسئله بهتر است نگاهی به وضعیت دنیای استار وارز در سال 2015 می‌اندازیم. انتظار کشیدن برای فیلم Star Wars: The Force Awakens با این مسئله همراه شد که اکثر مطالب که قبلاً به عنوان کَنون (Canon) استار وارز معرفی شده بودند، از این حالت خارج شدند.

حالا با کلی فضای خالی در دنیای استار وارز مواجه بودیم و این کمپانی مارول بود که شروع به پر کردن آن‌ها. آن هم با همکاری دیزنی که اجازه انتشار کمیک بوک‌های استار وارز را از لوکاس فیلمز بعد از اتمام قرار دادشان با دارک هورس به دست آورده بود.

به عنوان یک کمیک بوک که داستان‌های کنون دنیای استار وارز را بازگو می‌کرد، شماره 1 از کمیک بوک‌های Star Wars با استفاده از حس نوستالژیکی که توانسته بود بین طرفداران ایجاد کند و همین طور مطالب جدیدی که قرار بود به نمایش بکشد توانست به این جایگاه برسد.

اما این‌ها تنها عوامل موفقیتش نبودند. این شماره از کمیک بوک‌های استار وارز نزدیک به 100 کاور متنوع برای کسانی که می‌خواستند به آرشیو آن بپردازند داشت. همچنین سرویس اشتراک Loot Crate هم یک نسخه از شماره 1 کمیک بوک Star Wars را در سفارشات ماهیانه خود قرار می‌داد. البته طبق گزارشات Loot Crate فقط «چند صد هزار» نسخه سفارش داده بود و حتی اگر آن‌ها را به حساب نیاوریم، این کمیک بوک هنوز هم جزو پر فروش‌ترین کمیک بوک‌های تاریخ محسوب می‌شود.

1. شماره 1 از کمیک بوک‌های X-Men (سال 1991)

  • ناشر: مارول
  • نسخه‌های به فروش رفته: 8,186,500

و بالاخره، پرفروش‌ترین تمام کمیک بوک‌ها، شماره 1 از کمیک بوک‌های X-Men که بر اساس اطلاعات ثبت شده به عنوان پرفروش‌ترین کمیک بوک تمام تاریخ شناخته می‌شود. با حدود 8 برابر فروش نسبت به رتبه قبلی در این لیست.

به دلایل مختلفی اوایل دوران 90 میلادی بهترین زمان برای کمیک بوک‌های آمریکایی بوده. مهم‌ترین علت آن هم پدیده‌ای به اسم Speculator Boom بود که به خاطر موفقیت فیلم‌هایی مثل Batman و کمیک بوک‌هایی مثل The Dark Knight Returns مردم به دنبال جمع آوری و آرشیو کمیک بوک‌ها افتادند. آن هم به دلیل این که رسانه‌ها شروع به تعریف و تمجید از قیمت‌های نجومی کمیک بوک‌های خیلی قدیمی و تاریخی کردند.

طمع پیدا کردن یک نسخه از شماره 1 کمیک بوک Action Comics و فروش آن به قیمتی مثل 1 میلیون دلار به جان خیلی از مردم افتاد و از آن طرف هم کمپانی‌های ناشر کمیک بوک از این موقعیت به خوبی استفاده و وقایع بزرگ را به اصطلاح هایپ کردند. وقایعی مثل لباس جدید یک شخصیت، اولین حضورش، مرگ یکی از شخصیت‌ها و همینطور شماره 1های کمیک بوک‌هایشان.

البته علت ارزش بالای کمیک بوک‌هایی مثل شماره 1 کمیک بوک Action Comics و شماره 15 کمیک بوک Amazing Fantasy این بود که در موقع چاپ هیچکس به فکرش خطور نمی‌کرد شخصیت‌هایی مثل سوپرمن و اسپایدرمن قرار است اینقدر مشهور و محبوب شوند. برای همین کسی به دنبال چاپ، فروش یا حفظ و مراقبت تعداد زیادی از این کمیک بوک‌ها نبود. همین شد که این کمیک بوک‌ها کم‌یاب و نادر شدند و برای همین قیمتشان سر به فلک کشید.

این چنین شد که مردم برای شماره 1 از کمیک بوک‌های X-Men هم همین فکر را کردند. کمیک بوکی که برای پنج هفته به چاپ رسید، آن هم با 5 کاور متفاوت. چهارتای این کاورها اگر کنار هم قرار می‌گرفتند یک تصویر کامل را تشکل می‌دادند. نسخه نهایی هم بدون تبلیغات، با قیمت بیش‌تر و یک کاور پشت و رو عرضه شد که تصویر طراحی شده توسط جیم لی را به صورت کامل نشان می‌داد.

از همین الآن می‌توانید حدس بزنید ته ماجرا چه شد. فروشگاه‌ها با حدود 8,186,500 نسخه از این کمیک بوک ایکس من پر شدند. مشتری‌ها هم آن‌ها را خریدند و ذخیره کردند. امروز اگر خوش شانس باشید فقط با قیمت یک دلار می‌توانید پر فروش‌ترین کمیک بوک تمام دورانتان (در واقع بین آن‌هایی که آمار قابل اعتماد برایشان وجود دارد) را به فروش برسانید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی