ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

داستان اصلی جوکر - Thumbnail
کمیک بوک

چرا Batman: The Killing Joke تبدیل به داستان اصلی جوکر شد؟

[vc_row][vc_column][vc_column_text] میلیون‌ها فیلم‌باز داستان پیش‌زمینه شخصیت جوکر را در فیلم جوکر به لطف تاد فیلیپس و واکین فینیکس تماشا کرده‌اند. اما حتی قبل از ساخته شدن این فیلم، داستان پیش‌زمینه جوکر با رمان گرافیکی Batman: ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۲۴ مهر ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

میلیون‌ها فیلم‌باز داستان پیش‌زمینه شخصیت جوکر را در فیلم جوکر به لطف تاد فیلیپس و واکین فینیکس تماشا کرده‌اند. اما حتی قبل از ساخته شدن این فیلم، داستان پیش‌زمینه جوکر با رمان گرافیکی Batman: The Killing Joke (نوشته شده توسط آلن مور و تصویر سازی شده توسط برایان بولند) مقایسه می‌شد.

قرار بود داستان پیش‌زمینه‌ای که در این رمان گرافیکی نمایش داده شده به صورت مجزا از جهان اصلی بتمن باشد. اما بعد از انتشار آن، خیلی از المان‌های داستانی‌اش وارد دنیای اصلی کمیک‌های دی‌سی شد.

دو نقطه مهم داستانی که راهشان را از Batman: The Killing Joke به روند اصلی داستان یا به اصطلاح کَنون (Canon) دنیای دی‌سی باز کردند، شکست خوردن جوکر به عنوان یک کمدین و حمله او به باربارا گوردن/بتگرل (Barbara Gordon/Batgirl) است که باعث شد باربارا از کمر به پایین فلج شود.

در واقع کمپانی دی‌سی خیلی زود اتفاقات این رمان گرافیکی را وارد روند داستانی اصلی کمیک‌هایش کرد. در همان سالی که Batman: The Killing Joke منتشر شد (یعنی سال 1988 میلادی)، بتگرل در شماره 1 کمیک Batgirl Special عنوان ابرقهرمانی‌اش را کنار گذاشت و در نهایت به عنوان اوراکل (Oracle) در سری کمیک‌های Suicide Squad ظاهر شد.

حمله جوکر به باربارا گوردون و فلج شدنش
حمله جوکر به باربارا گوردون و فلج شدنش

تاریخ انتشار دو رمان گرافیکی Batman: The Killing Joke و Batgirl Special فقط چهار ماه با یکدیگر تفاوت داشتند؛ «شوخی مرگبار» در ماه مارس و «بتگرل» در ماه جولای سال 1988 منتشر شد.

داستان‌هایی که از جوکر تا به حال دیده‌ایم هیچگاه نیاز به داستانی پیش‌زمینه نداشتند (و به عقیده خیلی‌ها هنوز هم نیازی ندارند) اما خارج از دنیای کمیک‌ها نیز از شکست خوردنش به عنوان یک کمدین یاد می‌شود.

در سریال انیمیشنی Batman: The Animated Series، اپیزودی به نام «بخندان‌شان» ساخته شده که در آن به تلاش‌های جوکر برای تبدیل شدن به یک استندآپ کمدین اشاره می‌شود.

در سری بازی‌های Batman: Arkham هم جوکر داستان Batman: The Killing Joke را برای هوگو استرینج (Hugo Strange) تعریف می‌کند اما هوگو با عقیده به این که داستان جوکر ساختگی است، از کنارش می‌گذرد.

با ریبوت دنیای کمیک‌های دی‌سی در دوره نیو 52 (New 52)، تأثیر روند این رمان گرافیکی بر روی باربارا گوردون به عنوان بتگرل تغییر پیدا کرد. او به عنوان تنها بتگرل دنیا معرفی شد که چهار سال بعد از اتفاقات Batman: The Killing Joke توانسته بود سلامتی خودش را دوباره به دست آورد.

با وجود این که باربارا سلامتی‌اش را به دست آورده اما به علت وجود داشتن این صدمات و اتفاق افتادن آن‌ها، هنوز هم وقایع Batman: The Killing Joke بخشی از داستان او محسوب می‌شوند.

استفاده مداوم از وقایع خلق شده در کمیک نوشته آلن مور به عنوان اتفاقات کَنون باعث مطرح شدن یک پرسش می‌شود: چرا کمپانی دی‌سی می‌خواهد این ماجرا را تبدیل به داستان اصلی کمیک‌ها کند، در حالی که قرار بود به عنوان اثری مستقل منتشر شود؟

آلن مور؛ خالق Batman: The Killing Joke و چندین رمان گرافیکی و کمیک شاهکار دیگر
آلن مور؛ خالق Batman: The Killing Joke و چندین رمان گرافیکی و کمیک شاهکار دیگر

به احتمال زیاد قانع کننده‌ترین جواب واکنش مثبت منتقدان و مخاطبان نسبت به Batman: The Killing Joke بود. این کمیک یک جایزه آیزنر برد و عنوان «برترین داستان جوکر که تا به حال گفته شده» (که به نوعی آن را تبدیل به یکی از بهترین داستان‌های شخصیت بتمن در کنار کمیک‌هایی مثل The Dark Knight Returns و Batman: Year One نیز می‌کند) را به یدک می‌کشد.

با حضور آلن مور به عنوان نویسنده این کمیک تک شماره‌ای، جای شگفتی نداشت که این موفقیت‌ها برای Batman: The Killing Joke به دست بیاید. طرفداران دنیای کمیک‌ها و رمان‌های گرافیکی، آلن مور را به خاطر آثار فوق العاده‌ای که خلق کرده می‌شناسند. آثاری از جمله V for Vendetta و Watchmen.

ترکیب شدن کیفیت بالای نویسندگی آلن مور با دنیای بتمن، باعث خلق داستانی مقبول شد که هنر طراحی بولند و عنصر وهم آن، تکمیل کننده‌اش بود. این داستان باعث شد که سه بُعد متفاوت از جوکر را به مخاطبان معرفی شود؛ در این جا با جوکری مواجه هستیم که در ضعیف‌ترین حالت، بی‌گناه‌ترین و در نهایت، پَست‌ترین دوران زندگی‌اش دیده می‌شود.

دلایل که گفتیم می‌توانند باعث این شده باشند که کمپانی دی‌سی تصمیم بگیرد ویژگی‌های داستانی را از کمیکی که قرار بود فقط یک شماره مستقل باشد استخراج کند.

دیالوگ معروف جوکر در کمیک Batman: The Killing Joke
دیالوگ معروف جوکر در کمیک Batman: The Killing Joke

پیش‌زمینه‌ای به عنوان فردی ناموفق که با سوگ از دست دادن همسر و فرزند متولد نشده‌اش غصه‌دار شده می‌توان سرنوشت پیچیده او را کمی منطقی‌تر جلوه دهد. مواجه شدن با چنین تراژدی‌هایی در زندگی‌اش باعث از دست دادن عقلش، خلق یک شخصیت مجزا برای خودش شد و در نتیجه همه این‌ها، مأموریتی برای تمام عمرش در نظر گرفت؛ موردی شبیه به خود بروس وین. چیزی که در یکی از دیالوگ‌های فراموش نشدنی جوکر می‌توان دید:

تموم چیزی که نیازه یه روز بده تا عاقل‌ترینِ آدما رو به جنون بکشونه. دنیا همین قدر از جایی که الآن من هستم فاصله داره. فقط یه روز بد. تو هم یه روز خیلی بد داشتی، درست می‌گم؟ می‌دونم که درست می‌گم. تو یه روز بد داشتی و همه چیز عوض شد.

در حالی که باربارا تبدیل به یکی از قربانیان جوکر در Batman: The Killing Joke شد ولی به خاطر مقاومتش نسبت به افسردگی و تراژدی، تبدیل به کَنون شد. علاوه بر این‌ها، مهارت‌های او به عنوان اوراکل هم به کمکش آمدند.

داستان‌های موفقی نیز بودند که سه بُعد باربارا گوردون را به نمایش درآورند؛ هم به عنوان کسی که به سختی تلاش می‌کند و هم کسی که از هوشش بهره می‌برد، آن هم در حالی که با آسیبی که دیده دست و پنجه نرم می‌کند.

چنین ویژگی‌های داستانی و شخصیت پردازی‌های خاص هستند که باعث می‌شوند Batman: The Killing Joke برای سال‌های متمادی در دنیای کمیک‌های دی‌سی بدرخشد.

[/vc_column_text][vc_message message_box_color="green" icon_fontawesome="fa fa-book"]

بیش‌تر بخوانید:

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی