ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم کمیک بوکی - Banner
فیلم سینمایی

۴۰ فیلم که نمی‌دانستید کمیک بوکی هستند

ساخت فیلم های کمیک بوکی چندین دهه است که اتفاق می‌افتد. بعضی از این ساخته‌ها، مخصوصاً آثار ابرقهرمانی، با اقبال و توجه عمومی بالایی رو به رو شده‌اند. البته چند موردِ ابرقهرمانی را هم می‌توان ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۰

ساخت فیلم های کمیک بوکی چندین دهه است که اتفاق می‌افتد. بعضی از این ساخته‌ها، مخصوصاً آثار ابرقهرمانی، با اقبال و توجه عمومی بالایی رو به رو شده‌اند. البته چند موردِ ابرقهرمانی را هم می‌توان نام برد که نه از نظر مخاطبان، نه منتقدین و نه فروش اصلاً موفق نبوده‌اند.

صحبت کردن در مورد فیلم های ابرقهرمانی کار ساده‌ای است و خیلی راحت می‌توانید چندین مورد از آن‌ها را نام ببرید. اما در دنیای کمیک‌ها، آثاری به جز داستان ابرقهرمانان نیز وجود دارند. این دسته داستان‌ها نیز همواره مورد توجه بسیاری از نویسندگان و کارگردانان فیلم‌ها، از هالیوود تا سینمای شرق آسیا، بوده‌اند.

قصد داریم در این مطلب به معرفی فیلم های کمیک بوکی بپردازیم. خیلی از این فیلم‌ها، ساخته‌های مشهوری هستند و احتمالاً تعدادی از آن‌ها را تماشا کرده‌اید اما احتمالاً تا قبل از مطالعه این مقاله نمی‌دانستید که این آثار در دسته فیلم های کمیک بوکی قرار می‌گیرند.


Oldboy (۲۰۰۳) | Oldboy (۲۰۱۳)

  • اقتباس شده از: Old Boy
فیلم کره‌ای اولدبوی
  • کارگردان‌ها: پارک چان-ووک (۲۰۰۳) و اسپایک لی (۲۰۱۳)
  • ستارگان: چوی مین-شیک (۲۰۰۳)، جاش برولین (۲۰۱۳) و الیزابت اولسن (۲۰۱۳)

حاصل مانگای خلق شده توسط گارون تسوچیا و نوبوئاکی مینگیشی دو فیلم سینمایی جداگانه بوده. با این که ایده اولیه زندانی شدن پروتاگونیست در تمام نسخه‌ها وجود دارد اما تفاوت‌هایی هم دیده می‌شود. در مانگا مدت زندانی بودن یک دهه است، در فیلم سال ۲۰۰۳ این مدت ۵ سال بیش‌تر شد. در نهایت فیلم سال ۲۰۱۳ زمانش را به ۲۰ سال افزایش داد.

ساخته پارک موارد تاریک‌تری را به داستان اضافه کرده. در مانگا هیچکس تا اواخر داستان نمی‌میرد و نبرد چکش مشهور فیلم هم در کمیک وجود ندارد، هر چند قاب بندی‌های پارک شبیه به یک صحنه کمیکی است. همچنین با وجود این که رابطه اشتباه بین شخصیت اصلی و دختری که بعد از آزاد شدن از زندان ملاقات می‌کند یکی از اساسی‌ترین نکات داستانی فیلم است اما چنین موردی را در مانگا نمی‌بینیم.

The Extraordinary Adventures of Adèle Blanc-Sec

  • اقتباس شده از: The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec
  • کارگردان: لوک بسون
  • ستارگان: لوئیز بورگوئن، متیو آمالریک و فیلیپ نائون

فیلم‌های ساخته شده توسط لوک بسون معمولاً همیشه حس و حال یک اثر کمیک بوکی را داشته‌اند. اما برای او تا سال ۲۰۱۰ طول کشید تا اولین فیلم کمیک بوکی خود را روی پرده نقره‌ای سینما بیاورد.

لوک بسون به سراغ کمیک فرانسوی خلق شده توسط ژاک تاردی رفت؛ کمیکی با نام The Extraordinary Adventures Of Adèle Blanc-Sec که برای سال‌هایی طولانی منتشر شده. بسون حال و هوای سرگرم کننده کمیک در ژانر ماجراجویی تاریخی وفادار ماند که نتیجه آن ساخت یکی از آثار مورد قبول منتقدین شد.

مطلب پیشنهادی
اقتباس‌های برتر از رمان‌های عاشقانه
ده فیلم عاشقانه که از کتاب اقتباس شده‌اند

Wanted

  • اقتباس شده از: Wanted
فیلم کمیک بوکی Wanted ساخته تیمور بکمامبتوف
  • کارگردان: تیمور بکمامبتوف
  • ستارگان: جیمز مک‌آووی، آنجلینا جولی، مورگان فریمن و کریس پرت

در حالی که احتمالاً شهرت عمده فیلم به خاطر حضور آنجلینا جولی در آن باشد اما کمیک بوک Wanted یکی از آثار موفق مارک میلار به حساب می‌آید. با این حال تفاوت‌های زیادی بین دو اثر وجود دارد.

اثر خلق شده توسط مارک میلار خشونت خیلی زیادی را شامل می‌شود، شخصیت‌های عجیب و غربی را در خود جا داده که تعدادی از آن‌ها به روش‌های دردناکی به قتل می‌رسند و حتی وقتی نوبت دیالوگ‌ها می‌شود، با وجود بد دهانی‌های فراوان که در فیلم دیده‌ایم اما کمیک میلار، پا را از فیلم نیز فراتر گذاشته و هیچ خط قرمزی را برای خود در نظر نمی‌گیرد.

Surrogates

  • اقتباس شده از: The Surrogates
فیلم کمیکی Surrogates با ایفای نقش بروس ویلیس
  • کارگردان: جاناتان موستوو
  • ستارگان: بروس ویلیس، رادا میشل و رزاماند پایک

فیلم اقتباس شده از این کمیک یکی از آثار مورد توجه بود که نتوانست انتظارات را برآورده کند. جاناتان موستوو به عنوان کارگردان فیلم سعی کرد به ایده اصلی کمیک (اکثر مردم بین ربات‌هایی که از راه دور کنترل می‌شوند در حال زندگی هستند ولی یک قتل این سیستم را دچار تداخل می‌کند) پایبند باشد و در عین حال با خلاقیت خودش مواردی که در کمیک وجود ندارند را به فیلم تزریق کند.

در فیلم، یک مهاجم ناشناس نه تنها یک Surrogate را نابود می‌کند (همانند کمیک) بلکه برای انسان کنترل کننده‌اش نیز همان سرنوشت را رقم می‌زند که باعث پیچیده‌تر و خطرناک‌تر شدن اوضاع شود. هر چند فیلم Surrogates نتوانست موفقیتی به دست آورد اما حداقل توانست مواردی را به مرجعش اضافه کند.

Road To Perdition

  • اقتباس شده از: Road To Perdition (به علاوه چند اسپین‌آف)
هنرنمایی تام هنکس در فیلم کمیک بوکی جاده‌ای به‌سوی تباهی
  • کارگردان: سم مندس
  • ستارگان: تام هنکس، پل نیومن، جود لا، دنیل کریگ و تایلر هوچلین

فیلم ساخته شده توسط سم مندز در واقع نه فقط از روی یک کمیک بوک، بلکه از روی دو کمیک بوک اقتباس شده است. اولی کمیک بوکی هم نام با فیلم که توسط مکس آلن کالینز خلق شده و دیگری مانگایی ژاپنی به اسم Lone Wolf And Cub که منبع الهام خود کمیک Road To Perdition بوده.

تفاوت بین فیلم و کمیک این است که اثر خلق شده آلن کالینز، داستانی را از دوران رکود بزرگ تا آمریکای قبل از جنگ ویتنام به تصویر می‌کشد در حالی که فیلم ساخته شده توسط مندز تماماً در سال ۱۹۳۱ جریان دارد. ممکن است در نگاه اول این فیلم یک اثر کمیک بوکی نباشد اما می‌توان اثراتی از آن را در فیلم برداری خیره کننده‌اش دید. فیلم برداری‌ای که یک جایزه اسکار به خود اختصاص داده.

قانون طبیعت. پسرها به این دنیا میان تا پدرهاشون رو به دردسر بندازن.

جان رونی (با ایفای نقش پل نیومن)

Gainsbourg: A Heroic Life

  • اقتباس شده از: Gainsbourg
  • کارگردان: ژوآن سفار
  • ستارگان: اریک الموسنینو، لوسی گوردون و لتیسیا کاستا

ژوآن سفار احتمالاً از این که فیلمش در لیست آمده خوشحال نخواهد بود. در حالی که ساخت این فیلم از طریق تصویرسازی به سبک کمیک بوک‌ها شروع شد اما ژوآن اصرار داشت فقط به این دلیل است که «نویسندگی [او] از طریق نقاشی کردن است».

به هر حال به عنوان یک هنرمندِ تصویرساز کمیک، فیلمش به طرز واضحی ریشه در داستان مصور اولیه‌اش دارد. واضح‌ترینِ آن‌ها حضور یک نسخه انیمیشن شده از Gainsbourg در فیلم است که سعی در انتقال حس کمیک را دارد.

مشکل چیه؟ صورت زشت خودت رو نمی‌شناسی؟

لا گل (با ایفای نقش داگ جونز)

Timecop

  • اقتباس شده از: Timecop
ایفای نقش ژان کلود ون دم در پلیس زمان
  • کارگردان: پیتر هایمز
  • ستارگان: ژان کلود ون دم، مایا سارا و بروس مک گیل

فقط سه شماره از کمیک Tmecop در سال ۱۹۹۲ منتشر شد اما همین شروع توسط مارک ورهیدن منجر به ساخت فیلمی با بازی ژان کلود ون دام، یک سریال در سال ۱۹۹۷ و در نهایت یک بازی ویدیویی شد.

در مورد فیلم، خود مارک ورهیدن مسئول نوشتن فیلم‌نامه بود و به همین دلیل اثری خلق شد که کاملاً به داستان اصلی این ابر پلیس سفر کننده در زمان وفادار است. ون دام نیز با مهارت‌های بازیگریش‌اش در این فیلم درخشید. اما در سال ۲۰۰۳ دنباله این فیلم با نام Timecop 2: The Berlin Decision اکران شد، اثری که نتوانست موفقیت چندانی به دست آورد.

Barb Wire

  • اقتباس شده از: Barb Wire
فیلم کمیک بوکی Barb Wire ساخته دیوید هوگان
  • کارگردان: دیوید هوگان
  • ستارگان: پاملا اندرسون، تمورا موریسون و ویکتوریا راول

با این که شاید خیلی دور از ذهن به نظر برسد اما کمیک و در نتیجه فیلم اقتباس شده، به صورت خیلی جزئی از فیلم Casablanca الهام گرفته‌اند. در فیلم Barb Wire، پاملا اندرسون به ایفای نقش صاحب کلوپ شبانه‌ای در سال ۲۰۱۷ می‌پردازد. دوره‌ای که در آن جنگ داخلی دوم ایالات متحده اتفاق افتاده. تنها چیزی که می‌توان در مورد فیلم گفت این است که نامزد جایزه تمشک طلایی نیز شده بود.

مطلب پیشنهادی
زمانی که مارول داستان‌های عالی را خراب می‌کند
۱۰ داستان مارول که MCU در به تصویرکشیدن آن‌ها شکست خورده است

The Fountain

  • اقتباس شده از: The Fountain
ایفای نقش هیو جکمن و ریچل وایس در فیلم چشمه
  • کارگردان: دارن آرونوفسکی
  • ستارگان: هیو جکمن، ریچل وایس و الن برستین

نزدیک بود که داستان حماسی آرونوفسکی هیچوقت ساخته نشود. قرار بود برد پیت و کیت بلانشیت بازیگران این اثر باشند و بودجه ۷۰ میلیون دلاری برای آن در نظر گرفته شود. اما برد پیت از ایفای نقشش کنار کشید و در نتیجه ساخت فیلم نیز متوقف شد. آرونوفسکی که شدیداً مشتاق بیان داستانش بود از فیلم نامه‌اش برای خلق یک کمیک بوک استفاده کرد. چیزی که در سر داشت این بود که «اگر هالیوود من را اذیت می‌کند پس حداقل می‌توانم یک کمیک بوک از آن بسازم.»

اما شانس با آرونوفسکی یار بود و کمپانی برادران وارنر با نصف بودجه قبلی اجازه ساخت فیلم را به او داد. هنوز هم ارزش دارد تا سری به کمیک بوک بزنید و ببینید فیلم اولیه که بودجه بیش‌تری هم داشت قرار بود به چه شکلی درآید.

The Addams Family (۱۹۹۱) | Addams Family Values | Addams Family Reunion | The Addams Family (۲۰۱۹)

  • اقتباس شده از: The Addams Family
  • کارگردان‌ها: بری ساننفلد (۱۹۹۱ و ۱۹۹۳)، دیو پین (۱۹۹۸)، کنراد ورنن (۲۰۱۹) و گرگ تیرنن (۲۰۱۹)
  • ستارگان: آنجلیکا هیوستون (۱۹۹۱ و ۱۹۹۳)، رائول هولیا (۱۹۹۱ و ۱۹۹۳)، کریستوفر لوید (۱۹۹۱ و ۱۹۹۳)، تیم کوری (۱۹۹۸)، اسکار آیزاک (۲۰۱۹)، شارلیز ترون (۲۰۱۹) و کلویی گریس مورتس (۲۰۱۹)

گومز، مورتشا، ونزدی، لارچ و کل خانواده به قدری این روزها در دنیای فیلم‌ها و سریال‌ها محبوب و مشهور شده‌اند که به راحتی می‌توان فراموش کرد ریشه‌های آن‌ها به دنیای کمیک‌ها آن هم به مجله نیویورکر باز می‌گردد. چارلز آدامز، داستان این شخصیت‌ها را از سال ۱۹۳۸ به صورت کمیک استریپ شروع به خلق کرد و حدود ۵۰ سال طول کشید تا سینما متوجه آن‌ها شود. هر چند این صبر ارزشش را داشت.

البته با وجود این که کمیک استریپ‌های خانواده آدامز حدود ۵۰ سال منتشر شد ولی جزئیات خیلی کمی را شامل می‌شد، به طوری که اعضای این خانواده حتی اسم‌های مشخصی برای خود نداشتند و تازه در سریال ساخت سال ۱۹۶۴ آن‌ها نام گذاری شدند.



From Hell

  • اقتباس شده از: From Hell
هنرنمایی جانی دپ در فیلم از جهنم
  • کارگردان‌ها: برادران هیوز
  • ستارگان: جانی دپ، هدر گراهام و ایان هولم

احتمالاً اگر از طرفداران دنیای کمیک باشید به خاطر وجود این فیلم در لیست کمی به شما بربخورد؛ چرا که فیلم به قدری از منبع اقتباسش فاصله گرفته که به راحتی می‌توان فراموش کرد داستان اولیه From Hell توسط آلن مور، نویسنده افسانه‌ای کمیک‌های واچمن، سرچشمه گرفته. در داستان تاریک اولیه، شخصیت فردریک ابرلاین به صورت یک پروتاگونیست بد اخلاق و ترسناک معرفی می‌شود در حالی که فیلم (با بازی جانی دپ) این شخصیت را به صورت چیزی که خود مور از آن به عنوان «فوکولیِ ابسنث خور» یاد کرده، به تصویر می‌کشد.

با این که فیلم بسیاری از پیچیدگی منبع اصلی خود را از دست داده و صرفاً تبدیل به یک اثر معمایی معمولی شده اما هنوز هم From Hell اثری خوش ساخت به حساب می‌آید. شاید بزرگ‌ترین مشکل آن افزودن سوخت به شعله خشم آلن مور نسبت به اقتباس‌های سینمایی انجام شده از آثار او باشد.

Oblivion

  • اقتباس شده از: Oblivion
ایفای نقش تام کروز در فیلم فراموشی
  • کارگردان: جوزف کوشینسکی
  • ستارگان: تام کروز، اولگا کوریلنکو و آندره‌آ ریسبرو

مثل کمیک Gainsbourg، این مورد هم پیچیدگی‌های خودش را دارد. در سال ۲۰۰۹ جوزف کوشینسکی با ردیکال کامیکز (Radical Comics) وارد شراکتی شد تا اثری که نهایتاً به عنوان یک دو گانه رمان گرافیکی/طرح مفهومی شناخته می‌شود را خلق کند. کوشینسکی با استفاده از آن توانست ایده اولیه و تصور سینمایی خودش را به استودیو فیلم سازی انتقال دهد.

ممکن است فیلم Oblivion از نظر بصری یادآور یک اثر کمیک بوکی باشد اما استخدام تام کروز و اولگا کوریلنکو برای ایفای نقش در این فیلم عامل موفقیت اصلی‌ش بوده است. کمیک و فیلم هم به خاطر این که جوزف کوشینسکی مغز متفکر پشت هر دوی‌شان است بسیار به هم نزدیک و در هم تنیده شده‌اند.

A History of Violence

  • اقتباس شده از: A History of Violence
فیلم کمیک بوکی A History of Violence ساخته دیوید کراننبرگ
  • کارگردان: دیوید کراننبرگ
  • ستارگان: ویگو مورتنسن، ماریا بلو و اد هریس

به غیر از حضور ویگو مورتنسن با صورتی کاملاً اصلاح شده بعد از سه گانه The Lord of the Rings که باعث توجه به فیلم شده، می‌توان گفت A History Of Violence یکی از بهترین فیلم های کمیکی محسوب می‌شود. هر چند جاش اولسن به عنوان فیلم‌نامه نویس این اثر، داستان اصلی کمیک را به مقدار قابل توجهی تغییر داده.

در حالی که کمیک یک فلش‌بک طولانی به گذشته پروتاگونیست می‌زند و سابقه درگیری او با اوباش را نمایان می‌کند اما فیلم خیلی زود از این مسئله می‌گذرد. به غیر از آن، شخصیتی که ویلیام هارت به ایفای آن پرداخته به جای این که مثل کمیک دوست صمیمی دوران کودکی قهرمان داستان باشد و به دست جنایتکاران شکنجه شود تبدیل به برادرِ قهرمان شده که رئیس یک گروه خلافکاری است. هر چند هر دو اثر فوق العاده هستند و می‌توانند به چشم تکمیل کننده همدیگر دیده شوند.

Alien Vs. Predator | Alien Vs. Predator: Requiem

  • اقتباس شده از: Alien Vs. Predator
  • کارگردان‌ها: پل دبلیو. اس. اندرسون (۲۰۰۴) و برادران استراس (۲۰۰۷)
  • ستارگان: سنا لیثن (۲۰۰۴)، لانس هنریکسن (۲۰۰۴) و استیون پاسکول (۲۰۰۷)

تقابل طولانی مدت شخصیت‌های بیگانه و غارتگر ریشه در بازی SNES سال ۱۹۹۳ ندارند بلکه از دنیای کمیک بوک‌ها سرچشمه می‌گیرند. هر چند با وجود ایده جذاب و پرطرفدار تقابل این دو شخصیت که در صفحات کمیک دیده‌ایم اما فیلم‌های ساخته شده از آن در سینما برای موفقیت دست و پا می‌زنند.

تمام جذابیت و وقار شخصیت بیگانه با ساخته پل دبلیو. اس. اندرسون به باد رفت و برادران استراوس نیز خیال همه را راحت کردند که ایده تقابل این دو شخصیت از سال ۲۰۰۷ در سینما برای همیشه دفن می‌گردد. از آن روز به بعد سینما توجهی به این تقابل نداشته اما رو در رو شدن این دو موجود در صفحات کمیک و بازی‌های ویدیویی ادامه پیدا کرده.

Men In Black | Men In Black II | Men In Black 3 | Men in Black: International

  • اقتباس شده از: The Men In Black
ایفای نقش ویل اسمیت و جاش برولین در فیلم کمیکی مردان سیاهپوش
  • کارگردان‌ها: بری ساننفلد (۱۹۹۷، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۲) و اف. گری گری (۲۰۱۹)
  • ستارگان: ویل اسمیت (۱۹۹۷، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۲)، تامی لی جونز (۱۹۹۷، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۲)، جاش برولین (۲۰۱۲)، کریس همسورث (۲۰۱۹) و تسا تامپسون (۲۰۱۹)

بعد از گذشت چندین سال اما مردان سیاه‌پوش هنوز هم به زندگی خود در سینما ادامه می‌دهند. شاید دلیل اصلی آن رابطه کمدی بین دو شخصیت اصلی باشد اما ایده اولیه این سری نیز جذابیت‌های خودش را دارد: گروهی مخفی از مردان و زنان در کت و شلوارهایی شیک و سیاه رنگ که زمین را از خطرات خارجی و فضایی با کمک تجهیزات پاک کردن حافظه نجات می‌دهند.

با توجه محدوده عظیم فیلم‌ها و استفاده فراوان از CGI، شاید باعث حیرتتان شود که بدانید کمیک‌ها حتی از این نیز گسترده‌تر و تاریک‌تر بوده‌اند. به جای این که مردان سیاه‌پوش فقط با بیگانه‌های فضایی سر و کار داشته باشند، لوول کانینگهام و سندی کاروترس به عنوان خالقان این دنیا، تقریباً سری به قلمرو تمام موجودات ماورالطبیعی مثل گرگینه‌ها، زامبی‌ها و شیاطین زده‌اند.

ازم سوالایی نپرس که نمی‌خوای جوابشون رو بدونی.

مأمور کی (با ایفای نقش تامی لی جونز)

Mystery Men

  • اقتباس شده از: Flaming Carrot Comics
حضور بن استیلر در فیلم کمیک بوکی مردان اسرارآمیز
  • کارگردان: کینکا آشر
  • ستارگان: بن استیلر، ویلیام اچ. میسی و کلر فورلانی

این اثر پارودی با ایفای نقش بن استیلر خیلی جلوتر از زمان خود در حال حرکت بوده و آثار ابرقهرمانی را مسخره می‌کرده، شاید به همین دلیل هم نتوانست موفقیتی را عاید خودش کند. هر چند امروزه ایده‌های استفاده شده در فیلم کمی آینده‌نگرانه به نظر می‌آیند اما ریشه‌های آن به سال ۱۹۷۹ و کمیک‌های عجیب و غریب Flaming Carrot Comics بازمی‌گردد.

ماجرای خلق شده توسط باب بردن داستان شخصیتی به اسم فلیمینگ کروت (Flaming Carrot) را دنبال می‌کند که هر جایی شرارت ببیند به مبارزه با آن می‌پردازد. این شخصیت پایه گذار گروه میستری من است اما فیلم به کلی او را نادیده می‌گیرد. فیلم خیلی از ایده‌های پوچگرایانه دنیای باب بردن را استفاده نمی‌کند و همین باعث می‌شود ارتباط بین کمیک‌ها و فیلم خیلی کم رنگ باشد.

اونی که تمرین رو زیر سوال می‌بره فقط خودش رو تو سوال پرسیدن تمرین میده.

اسفینکس (با ایفای نقش وس استودی)

Virus

  • اقتباس شده از: Virus
  • کارگردان: جان برونو
  • ستارگان: جیمی لی کرتیس، دونالد ساترلند و ویلیام بالدوین

مثل چند کمیک دیگر در این لیست، مسیر خلق کمیک Virus (نوشته شده توسط چاک فارر) به عنوان یک ایده اولیه برای فیلم شکل گرفت. فارر داستان اولیه را به شکل یک فیلم نامه نوشت اما به علت محدودیت جلوه‌های ویژه، ایده‌اش را به شکل یک کمیک بوک به انتشارات دارک هورس فروخت.

در سال ۱۹۹۹ جلوه‌های ویژه با پیشرفت‌هایی همراه شد که نتیجه آن ساخت فیلم بود. متأسفانه این داستانِ درگیری عده‌ای آمریکایی با موجودی بیگانه که سر از یک کشتی متروک شده روسی درآورده، هم از نظر منتقدان و هم از نظر فروش شکست خورد. حتی جیمی لی کرتیس به عنوان یکی از بازیگران فیلم با خیال راحت به افتضاح بودن فیلم اعتراف می‌کند.

Richie Rich | Richie Rich's Christmas Wish

  • اقتباس شده از: Richie Rich
فیلم کمیک بوکی Richie Rich ساخته دونالد پتری
  • کارگردان‌ها: دونالد پتری (۱۹۹۴) و جان مارلوفسکی (۱۹۹۸)
  • ستارگان: مکالی کالکین (۱۹۹۴)، جان لاروکات (۱۹۹۴) و دیوید گلگر (۱۹۹۸)

شاید قابل درک باشد که Richie Rich را در کنار دو نسخه اول Home Alone به عنوان سکوی پرتاب شهرت مکالی کالکین در نظر گرفت. Richie Rich تبدیل به آخرین فیلم شناخته شده ستاره کم سن و سال دنیا به عنوان یک کودک شد.

داستان این مجموعه حول فانتزی اکثر کودکان برای داشتن پول بی‌نهایت می‌چرخد. کسی که تمرینات اختصاصی بیسبالش را به کمک رجی جکسون دنبال می‌کند، مهمانی‌های عظیم ترتیب می‌دهد و یک پیشخدمت برای خودش دارد. با این وجود فیلم از نظر فروش و نقد ناموفق بود و حتی مکالی کالکین برای جایزه تمشک طلایی هم نامزد شد.

2 Guns

  • اقتباس شده از: 2 Guns
حضور دنزل واشنگتن و مارک والبرگ در فیلم ۲ اسلحه
  • کارگردان: بالتاسار کورماکور
  • ستارگان: دنزل واشنگتن، مارک والبرگ و پائولا پاتون

داستان این کمیک‌ها ماجرای دو پلیس مخفی از واحدهای مختلف را دنبال می‌کند که سعی دارند با کمک یکدیگر باند کارتل مواد مخدری را نابود سازند. فیلم تا این جای کار منبع اقتباسش را به خوبی دنبال می‌کند اما به جز همین مورد از هر نظر دیگری با کمیک‌ها فرق دارد.

مشخص‌ترین تفاوت خشونت‌های تصویری و کلامی است. با این که کمیک اکشن معقولی دارد و کمی هم بد دهانی در آن دیده می‌شود اما فیلم خط قرمز را در هر دو رد کرده و تا جای ممکن تشدیدشان می‌کند. در حالی که دنزل واشنگتون و مارک والبرگ هر از چند گاهی شوخی نیز در بازی خود به کار می‌برند اما فیلم بخش عظیمی از طنز کمیک را نادیده می‌گیرد.

Sabrina The Teenage Witch

  • اقتباس شده از: Sabrina The Teenage Witch
ایفای نقش رایان رینولدز در سابرینا جادوگر نوجوان
  • کارگردان: تیبور تاکاچ
  • ستارگان: ملیسا جون هارت، شری میلر و رایان رینولدز

سریال تلویزیونی محبوب دهه ۹۰ که با یک فیلم نیز همراه بود اما در واقع ریشه‌هایش خیلی قدیمی‌تر است. سابرینا ابتدا در سال ۱۹۶۲ توسط انتشارت آرچی کامیکز (Archie Comics) معرفی شد و از آن تاریخ به بعد چندین بار مورد اقتباس قرار گرفت؛ حتی یک مانگا در سال ۲۰۰۴ بر اساس او خلق شد.

از ظاهر کم لباس او برای فیلم کاسته شد تا ملیسا جون هارت ورژن سرسنگین‌تری از او را بازی کند. با این حال سالم (Salem)، گربه خانوادگی سابرینا، بدون تغییر باقی ماند و حتی وارد سریال نیز شد.



Snowpiercer

  • اقتباس شده از: Le Transperceneige
ایفای نقش کریس ایوانز در فیلم کمیک بوکی برف‌شکن
  • کارگردان: بونگ جون-هو
  • ستارگان: کریس ایوانز، سونگ کانگ-هو، تیلدا سوینتن، جان هرت و اد هریس

زمین وارد عصر یخبندان شده و تنها بازماندگان در یک «یخ‌شکن» زندگی می‌کنند، قطاری بزرگ که از یک دستگاه حرکت دائمی نیرو می‌گیرد. نکته‌ای کلیدی که هم کمیک و هم فیلم در اشتراک دارند تمرکز روی طبقه‌بندی اجتماعی است.

در حالی که انتشار کمیک طولانی و موفق بوده اما مراحل ساخت فیلم دچار اشکالاتی شد. هر چند فیلم از بازیگران فوق العاده‌ای مثل جان هارت، تیلدا سوینتن، کریس ایوانز و اد هریس بهره می‌برد ولی کارگردان این اثر مدتی را در جدل با هاروی واینستین برای ویرایش فیلم بود.

Bulletproof Monk

  • اقتباس شده از: Bulletproof Monk
  • کارگردان: پل هانتر
  • ستارگان: چو یون فات، شان ویلیام اسکات و جایمی کینگ

این فیلم قرار بود با بازی شان ویلیام اسکات در نقش شاگرد چو یون فات دنباله‌روی موفقیت فیلم Crouching Tiger, Hidden Dragon و سری فیلم‌های ماتریکس باشد. هر چند با وجود صحنه‌های اکشن جذاب، از نظر منتقدان و همینطور از نظر مالی شکست خورد. شاید یکی از مهم‌ترین علل آن هم این بود که فیلم صحنه‌های کمدی زیادی را در خود جای داده بود در حالی که کمیک این مقدار از طنز را نداشت.

Tamara Drewe

  • اقتباس شده از: Tamara Drewe
فیلم کمیک بوکی Tamara Drewe ساخته استیون فریرز
  • کارگردان: استیون فریرز
  • ستارگان: جما آرترتون، دومینیک کوپر و لوک ایوانز

ریشه‌های فیلم Tamara Drewe نه تنها به کمیک استریپ‌های مجله گاردین در اواسط دهه اول هزاره دوم میلادی برمی‌گردد، بلکه کتاب چاپ شده در سال ۱۸۷۴ به نام به دور از مردم شوریده نوشته توماس هاردی منبع اصلی ساخت هم کمیک و هم فیلم بوده است. هر چند با اقتباس خیلی دوری طرف هستیم و هم کمیک و هم فیلم بیش از چیزی که توماس هاردی تمایل داشته محتوای بزرگسالانه را وارد اثر کرده‌اند.

موردی که Tamara Drewe را نسبت به بقیه آثار لیست، خاص‌تر می‌کند این است که با یک اثر بریتانیایی طرف هستیم. فیلم نسبت به کمیک وفادار مانده و اثری سرگرم کننده خلق شده. مخاطبین و پوسی سایموندز، نویسنده این کمیک، از نسخه فیلم خیلی راضی بودند.

Cowboys & Aliens

  • اقتباس شده از: Cowboys & Aliens
ایفای نقش دنیل کریگ، هریسون فورد و اولیویا وایلد در فیلم کمیک بوکی گاوچران‌ها و بیگانگان
  • کارگردان: جان فاورو
  • ستارگان: دنیل کریگ، هریسون فورد و اولیویا وایلد

با وجود یک نام جذاب و یک ایده نو اما فیلم خیلی خوب از آب در نیامده. هر چند حضور همزمان بازیگران نقش‌های جیمز باند و ایندیانا جونز (دنیل کریگ و هریسون فورد) به عنوان شخصیت‌های اصلی و ایده حمله موجودات فضایی به غرب وحشی جذاب به نظر می‌آیند ولی فیلم به خاطر فیلم‌نامه‌ای ضعیف و بازی‌های بی‌احساس تمام جذابیت خود را از دست داد.

در طول دو ساعت نمایش، فیلم شکاف‌هایی از داستان کمیک را پر می‌کند که اکثراً مربوط به اوایل ماجرا هستند. هر پنج فیلم‌نامه نویس این اثر هم تغییراتی آزاد نسبت به منبع اقتباس داده‌اند تا با اثری مواجه شویم که خیلی به منبع اولیه وفادار نیست و حتی چندان موفق نیز نبوده.

Ghost World

  • اقتباس شده از: Ghost World
هنرنمایی اسکارلت جوهانسون در فیلم دنیای روح
  • کارگردان: تری زوئیگاف
  • ستارگان: تورا بیرچ، اسکارلت جوهانسون و استیو بوشمی

در حالی که فیلم یک نمایش احساسی، کنایه‌دار و موثر در مورد رابطه دوستی در دوران نوجوانی است، خیلی‌ها راحت فراموش می‌کنند منبع ساخت آن یک کمیک بوک بسیار خوش ساخت محسوب می‌شود. این کمیک که توسط دنیل کلاوس خلق شده، از نظر نوشتاری مجموعه‌ای رُک و تاریک است که به شکل پیش پا افتاده و در عین حال متفاوت به شکل مصور درآمده. فیلم نیز به خوبی توانسته این ویژگی‌ها را روی پرده سینما به نمایش بکشد.

هر چند با یک اقتباس کاملاً وفادار طرف نیستیم، برای مثال شخصیت سیمور در فیلم از ترکیب دو شخصیت کمیک خلق شده. اما در هر صورت این تغییرات نتیجه مثبتی داشته‌اند. همچین ممکن است وجود اسکارلت جوهانسون در اواخر دوران بازیگری در سن نوجوانی یک برتری دیگر به فیلم بدهد.

من نمی‌تونم با ۹۹ درصد بشریت ارتباط برقرار کنم.

سیمور (با ایفای نقش استیو بوشمی)

Red Sonja

  • اقتباس شده از: Red Sonja: The She-Devil With A Sword
حضور آرنولد شوارتزنگر در سونیای سرخ
  • کارگردان: ریچارد فلایشر
  • ستارگان: بریگیته نیلسن، آرنولد شوارتزنگر و ساندال برگمن

رِد سونیا که ابتدا به عنوان یکی از شخصیت‌های کمیک‌های کونان وحشی (Conan The Barbarian) معرفی شده بود، توانست خود را به عنوان یکی از قهرمانان زن موفق دنیای کمیک‌ها برجسته کند. هر چند چنین موفقیتی نتوانست راه خود را به روی پرده‌های نقره‌ای سینما باز کند.

بریگیته نیلسن نقش این قهرمان سرخ مو را بازی کرده و در کنار او آرنولد شوارتزنگر نقش لرد کالیدور (Lord Kalidor)، شخصیتی شبیه به کونان را ایفا کرد اما با وجود چنین بازیگرانی فیلم نتوانست انتظارات را برآورده کند. کلیشه‌های زیادی را می‌توان در فیلم دید، کمی محتوای هوموفوبی داشت و بازیگری نیز افتضاح بود. به طوری که خود آرنولد در مورد آن می‌گوید: «بدترین فیلمی که تا به حال ساخته‌ام.»

من یه مزدور نیستم. هیچکس به من چیزی پرداخت نمی‌کنه. و اگه احساس کنم کسی به من بدهکاره، بدهیم رو ازش می‌گیرم.

کالیدور (با ایفای نقش آرنولد شوارتزنگر)

Whiteout

  • اقتباس شده از: Whiteout
  • کارگردان‌ها: دامینیک سینا، استوارت برد و لن وایزمن
  • ستارگان: کیت بکینسیل، تام اسکریت و کلمبوس شورت

کمیک چهار قسمتی نوشته شده توسط استیو لیبر و گرِگ روکا از ترکیب رنگی سیاه و سفید استفاده کرد و آن قدر موفق بود که باعث خلق چند دنباله شد. برعکس کمیک، فیلم اقتباس شده از آن با بازی کیت بکینسیل بسیار در هم، بدون سلیقه و تعلیق بود.

در حالی که روکا از اقتباس راضی بود، هیچ کدام از دیگران مخاطبان هم نظر با او نبودند. دو کارگردانی دیگر (استوارت برد و لن وایزمن) برای کمک به سینا در تبدیل تفکراتش به یک فیلم حاضر شدند. همین عوامل باعث شد تا با اثری طرف باشیم که نه موفق بوده و نه توانسته اقتباس خوبی از کمیک باشد.

Push

  • اقتباس شده از: Push
فیلم کمیک بوکی Push ساخته پل مک‌گوگان
  • کارگردان: پل مک‌گوگان
  • ستارگان: کریس ایوانز، داکوتا فنینگ و جکی هیانگ

هر چند که این فیلم با عوامل و بازیگران نسبتاً سرشناسی وارد بازار شد اما هنگام اکران در سکوت کامل غرق شد و نتوانست سلطنت سری ایکس‌من را به خطر بیندازد. قبل از انتشار فیلم، عوامل ساختِ آن به قدری نسبت به موفقیتش اطمینان داشتند که یک سری کوتاه کمیک را در سال ۲۰۰۸ برایش منتشر کردند. کمیک‌هایی که به شکل پیش‌زمینه نسبت به فیلم روایت می‌شدند.

کمیک و فیلم داستان یکدیگر را تکمیل می‌کردند، البته جای تعجب ندارد چون با یکدیگر نوشته شده بودند و در واقع بعضی از المان‌های گیج کننده برای مخاطبان بیش‌تر توضیح داده می‌شد. اما به طور کلی نه کمیک باعث ترغیب مخاطبان به فیلم شد و نه فیلم توانست مخاطبان را به سمت کمیک بکشاند. با وجود پایان فیلم که می‌توان از آن انتظار یک دنباله را کشید اما هیچوقت چنین اتفاقی نیافتاد. در عوض سری ایکس‌من به سلطنت خودش بدون کوچک‌ترین خطری ادامه داد.

Barbarella

  • اقتباس شده از: Barbarella
  • کارگردان: روژه وادیم
  • ستارگان: جین فوندا، جان فیلیپ و آنیتا پالنبرگ

بله، این فیلم کالت فضایی یک منبع ادبی دارد. بدون این که جای تعجب داشته باشد با یک اثر فرانسوی طرف هستیم که در هنگام انتشار باعث دامن زدن به یک رسوایی جزئی شد. محتوای پوچ آن نیز تقریباً به طور وفادارانه روی پرده سینما به تصویر کشیده شده.

با این وجود بعضی از المان‌های آن دچار تغییر شده‌اند. مثلاً در کمیک، باربارلا یک قانون گریز است. هر چند این تفاوت‌ها وجود دارند ولی فیلم بیش‌ترِ داستان اصلی کمیک را پوشش می‌دهد. Barbarella با وجود انتقادات شدید در زمان خودش، تبدیل به یک اثر کالت کلاسیک شد.

Danger: Diabolik

  • اقتباس شده از: Diabolik
  • کارگردان: ماریو باوا
  • ستارگان: جان فیلیپ لا، ماریسا مل و میشل پیکولی

Danger: Diabolik یک اثر کلاسیک اقتباس شده از کمیکی ایتالیایی نوشته آنجلا و لوچیانا جیسانی است. داستان این کمیک‌ها ماجرای یک قهرمان ناشناس و شریک زندگی‌اش، ایوا، را دنبال می‌کند که ویژگی‌های یک فیلم دهه شصتی جذاب را به نمایش می‌گذارد.

به فیلم ماشین‌های E-Type کمپانی جگوار، نجوای گیتارهای انیو موریکونه و بخش‌هایی از یک کمیک دیگر اضافه شده است. در قسمتی از فیلم، فریم‌هایی از کمیک باربارلا به نمایش در می‌آید که حس وجود ارتباط بین دو اثر اقتباس شده را ایجاد می‌کند (تهیه کننده هر دو فیلم دینو دلارنتیس بود). ماریو باوا به عنوان کارگردان فیلم از خیر بودجه ۳ میلیون دلاری گذشت و اطمینان داد که می‌تواند با فقط ۵۰۰ هزار دلار از پس کار بربیاید.

با استفاده هوشمندانه از افکت‌ها و مجسمه‌های مینیاتوری، به همراه طراحی محیط شیک، Danger: Diabolik توانست کمیک‌های منبع اقتباس خود را بهتر از اکثر آثار این لیست تبدیل به یک فیلم کند.



Weird Science

  • اقتباس شده از: Weird Science
  • کارگردان: جان هیوز
  • ستارگان: آنتونی مایکل هال، ایلان میچل اسمیت و کلی لبروک

شاید عجیب به نظر برسد اثری از جان هیوز ببینیم که از کسی دیگر اقتباس کرده باشد اما اگر خیلی سخت نگیریم می‌توانیم بگوییم Weird Science به طور خیلی جزئی از کمیکی خیلی قدیمی اقتباس شده.

شماره ۵ کمیک Weird Science با عنوان Made Of The Future، ماجرای دو نِرد را روایت می‌کنند که سعی دارند یک «زن بی‌نقص» خلق کنند. همین داستان ایده ساخت یک فیلم را به هیوز داد که می‌توان گفت بهترین اثرش نبوده. هر چند همین اثر نیز منبع الهام ساخت یکی از سریال‌های تلویزیونی موفق دهه ۹۰ شد.

30 Days of Night و 30 Days of Night: Dark Days

  • اقتباس شده از: 30 Days Of Night
  • کارگردان: دیوید اسلید (۲۰۰۷) و بن کتای (۲۰۱۰)
  • ستارگان: جاش هارتنت (۲۰۰۷)، ملیسا جرج (۲۰۰۷)، دنی هوستون (۲۰۰۷) و کیلی سانچز (۲۰۱۰)

این اثر ترسناک می‌تواند برای کسانی که از ساخته‌های ومپایری جدید خسته شده‌اند، جذاب باشد. شاید بتوان با توجه به جلوه‌های ویژه تصویری و برف‌های خون آلود، تصور کمیک بوکی بودن آن را کرد. مثل بعضی از فیلم‌های موجود در لیست، خالقان این کمیک (استیو نیلز و بن تمپلسمیت) در ابتدا تصمیم داشتند ایده خود را تبدیل به فیلم کنند ولی وقتی در اولین قدم شکست خوردند، تصمیم به خلق این رمان گرافیکی کوتاه و خشن گرفتند.

دیوید اسلید، کارگردان فیلم، در بیش‌تر موارد نسبت به کمیک وفادار مانده و حتی پایانش را نیز بدون تغییر باقی گذاشته. بزرگ‌ترین تغییرات این اقتباس اضافه شدن چند شخصیت جدید است و این که ومپایرهای فیلم با زبان مخصوص خودشان صحبت می‌کنند. به غیر از این موارد، تفاوت‌های بزرگ دیگری دیده نمی‌شود.

The Mask | Son of the Mask

  • اقتباس شده از: The Mask
فیلم کمیک بوکی The Mask ساخته چاک راسل
  • کارگردان‌ها: چاک راسل (۱۹۹۴) و لارنس گاترمن (۲۰۰۵)
  • ستارگان: جیم کری (۱۹۹۴)، کامرون دیاز (۱۹۹۴) و جیمی کندی (۲۰۰۵)

در حالی که خیلی‌ها عاشق ایفای نقش جیم کری در نقش ماسک هستند اما وفاداری خیلی زیادی نسبت به کمیک تاریک این شخصیت در فیلم‌ها دیده نمی‌شود. آغاز کمیک و فیلم با این ایده که یک ماسک جادویی باعث تبدیل استنلی ایپکیس به یک شخصیت کارتونی دیوانه می‌شود است اما کمیک مسیری تاریک و خشونت آمیز را در پیش می‌گیرد.

قتل‌های خیلی زیادی را در صفحات چاپ شده ماسک نسبت به نمایش روی پرده نقره‌ای می‌بینیم. فیلم‌ها نیز قصد داشتند این خشونت را در خود بگنجانند اما در نهایت به نظر ساده‌تر آمد تا یک اثر کاملاً کمدی ساخته شود که جو کارتونیِ بیش‌تری دارد.

R.I.P.D.

  • اقتباس شده از: Rest In Peace Department
ایفای نقش جف بریجز و رایان رینولدز در فیلم کمیکی آر.آی.پی.دی.
  • کارگردان: روبرت شونتکه
  • ستارگان: جف بریجز، رایان رینولدز، کوین بیکن و رابرت نپر

کمیک خلق شده توسط پیتر لنکوف نسبتاً تاریک و شدیداً کارتونی است اما اقتباس سینمایی آن تبدیل به اثری پرخرج و پرسر و صدا اما بی‌محتوا شد. شاید جالب‌ترین نکته در مورد آن حضور جف بریجز در نقشی است که از ابتدا برای زک گالیفیناکیس کنار گذاشته شده بود.

همانطور که این کمیک خیلی موفق نبود، فیلم اقتباس شده از آن نیز نه فروش بالایی داشت و نه توانست نظر منتقدان را به خودش جلب کند. راجر مور در مورد فیلم نوشت «بدترین اقتباس کمیک بوکی از جان هکس به بعد» و کایل اسمیت هم گفت به نظر این فیلم «از همان مصرف بالای ال‌اِس‌دی که به ما هاوارد اُردکه را داده، خلق شده.»

حالا که صحبت هاوارد اُردکه (Howard The Duck) شده به نظر باید برویم به سراغ خودش...

Howard The Duck

  • اقتباس شده از: Howard The Duck
  • کارگردان: ویلیارد هیاک
  • ستارگان: لی تامپسون، جفری جونز و تیم رابینز

با توجه به این که از این فیلم به عنوان یکی از بدترین فیلم‌های تمام تاریخ یاد می‌شود، احتمالاً به سادگی بشود فراموش کرد ریشه آن در دنیای کمیک‌ها بوده. اگر بخواهیم عادلانه نگاه کنیم، شباهت بین فیلم و کمیک، آن قدر کم رنگ است که حتی می‌توان گفت شباهتی با هم ندارند.

به نظر جورج لوکاس (تهیه‌کننده اجرایی فیلم Howard The Duck) قصد داشته یک کارتون از این شخصیت بسازد اما طبق قرار داد مجبور شده برای استودیو یک فیلم لایو اکشن بسازد. ظاهرِ هاوارد تنها موردی نیست که دچار تغییر شده؛ ایده‌های اگزیستانسیالیسمی که در جای جای کمیک دیده می‌شود توسط گلوریا کتز (فیلم‌نامه نویس) به طور کامل چشم پوشی و طنز آن نیز کاملاً محو شد.

هر اردکی یه ظرفیتی داره، و شما آشغالا باعث شدید بزنم به سیم آخر!

هاوارد اردکه (با ایفای نقش چیپ زاین)

Blue Is the Warmest Colour

  • اقتباس شده از: Blue Is the Warmest Colour
هنرنمایی ادل اگزارکوپولوس و لئا سیدو در فیلم کمیکی آبی گرم‌ترین رنگ است
  • کارگردان: عبداللطیف کشیش
  • ستارگان: ادل اگزارکوپولوس، لئا سیدو و ورلیان رکوان

مایه تأسف است که محتوای جنسی این فیلم عمده شهرتش را به ارمغان آورده در حالی که باعث بی‌توجهی به اقتباس فراگیر و عالی از کمیک می‌شود. همچنین این سکانس‌ها منشا اکثر اعتراض‌های جولی مورا، خالق اصلی کمیک، نیز بود.

«نمی‌توانم مسیری که کشیش نسبت به این موارد پیش گرفته را تأیید کنم.» هر چند او نسبت به کل فیلم اعتراض نداشت؛ در حالی که Blue Is the Warmest Colour اقتباسی غیروفادارانه است که پایانش نیز نسبت به کمیک، متفاوت به تصویر کشیده شده.

هیچ اتفاقی تصادفی نیست.

اما (با ایفای نقش لئا سیدو)

The Rocketeer

  • اقتباس شده از: The Rocketeer
  • کارگردان‌ها: جو جانستون و مارک دیندال
  • ستارگان: بیلی کمپل، جنیفر کانلی و آلن آرکین

تقریباً به محض شروع انتشار این کمیک، تلاش‌ها برای به نمایش کشیدن Rocketeer روی پرده‌های سینما آغاز شد. نسخه‌ای با بودجه کم و سیاه و سفید برنامه ریزی شده بود تا این که نسخه مدرن‌تری توسط دیزنی پا پیش گذاشت.

با توجه به مراحل ساختِ سخت و طولانی فیلم، با اثری طرف هستیم که شباهت زیادی به کمیک دارد. البته برهنگی‌ها و بددهانی‌های کمیک حذف شده‌اند اما به جایش جوی که باعث موفقیت اثر شده بود را حفظ کرده‌اند. دیزنی در طول ساخت فیلم حتی بودجه‌اش را افزایش داد و منتظر سودی کلان بود. هر چند که منتقدان و طرفداران از فیلم راضی بودند اما مخاطبان خیلی رغبتی به خرج پول بلیط نداشتند و همین هم عاملی برای کنسل شدن دنباله فیلم شد.

Bullet To The Head

  • اقتباس شده از: Du Plomb Dans La Tête
فیلم کمیک بوکی Bullet To The Head ساخته والتر هیل
  • کارگردان: والتر هیل
  • ستارگان: سیلوستر استالونه، سانگ کانگ، جیسون موموآ و سارا شاهی

با وجود این که سیلوستر استالونه به طور کامل از ظاهر ۶۰ سالگی خودش در Bullet To The Head استفاده کرده اما هیچ عمقی از داستان و شخصیت پردازی‌های کمیک به فیلم منتقل نشده.

فیلم‌نامه ضعیف نوشته آلساندرو کامن توجه خاصی به کمیک فرانسویِ خلق شده توسط الکسیس نالنت نداشته و حتی وجود استالونه نیز نتوانسته به اندازه کافی حواس‌ها را از نویسندگی ضعیف اثر پرت کند. فیلم، جو دهه هشتادی کمیک را به خوبی حفظ کرده اما حتی با وجود این مورد نیز نتوانسته موفق باشد.

Over the Hedge

  • اقتباس شده از: Over The Hedge
  • کارگردان‌ها: تیم جانسون و کری کرکپتریک
  • ستارگان: بروس ویلیس، گری شاندلینگ و استیو کارل

این سری کمیک استریپ‌ها و انیمیشن اقتباس شده از آن‌ها نسبتاً شبیه و نزدیک به هم هستند. هر چند تعدادی از طنزهای درگیرکننده استریپ‌ها بر روی پرده سینما جایی ندارد اما جای دلگرمی است که ببینیم چند مورد تمسخر تکنولوژی و روش زندگی مصرف گرایی در اقتباس وجود دارند.

منتقدان از اثر خوششان آمد و در گیشه سینماها هم خوب فروخت، هر چند از سطح انتظارات پایین‌تر بود. جفری کاتزنبرگ، مدیرعامل DreamWorks Animation در باره آن گفت که «نزدیک بود. یک [نتیجه] خیلی نزدیک.»

Little Orphan Annie (۱۹۳۲) | Little Orphan Annie (۱۹۳۸) Annie: A Royal Adventure! | Annie (۱۹۹۹) | Annie (۲۰۱۴)

  • اقتباس شده از: Little Orphan Annie
  • کارگردان‌ها: جان اس. رابرتسون (۱۹۳۲)، بن هولمز (۱۹۳۸)، یان توینتون (۱۹۹۵)، راب مارشال (۱۹۹۹) و ویل گلوک (۲۰۱۴)
  • ستارگان: آن گیلیس (۱۹۳۸)، اشلی جانسون (۱۹۹۵)، آلیشیا مورتون (‍۱۹۹۹) و آدواله آکینویه آگباجه (۲۰۱۴)

ریشه‌های این دختر بچه مو سرخِ بی‌سرپرست به دهه ۱۹۲۰ میلادی بازمی‌گردد و با وجود گذشت نزدیک به یک قرن از آن تاریخ، هنوز هم وجود او کم رنگ نشده. اولین حضور آنی در دنیای کمیک‌ها با موهای سرخ فرفری معروف و یتیم خانه‌ای مسئولیت ناپذیر بود. این شخصیت اما خیلی زود از دنیای کاغذهای کمیک گسترش پیدا کرد و بیرون آمد.

در سال ۱۹۳۰ ماجراهای او از طریق رادیو شنیده می‌شد و فقط ۲ سال بعد به پرده نقره‌ای سینما نیز رسید. از اولین حضور سینماییش به بعد همیشه جزو یکی از کاندیداهای ساخت یک اثر بوده و نگاهی به لیست اقتباس‌هایش می‌تواند تأییدی بر این حرف باشد. در تمام این اقتباس‌ها اما ایده نجات یک دختر بی‌سرپرست توسط وارباکس (یا شخصیتی با ویژگی‌های او اما به نامی دیگر) دست نخورده باقی ماند.


بیش‌تر در دنیای فیلم‌ها کند و کاو کنید


پرسش‌های متداول در مورد فیلم های کمیک بوکی

آیا کمیک بوک‌ها فقط شامل داستان‌های ابرقهرمانی می‌شوند؟

با این که عمده فعالیت کمپانی‌های کمیک بوکی مربوط به داستان‌های ابرقهرمانی است و این دست آثار از همه مشهورتر شده‌اند اما کمیک بوک‌ها نیز مثل هر مدیوم دیگری دارای ژانرهای مختلف هستند. در کمیک بوک‌ها هم مثل هر رسانه دیگری شاهد داستان‌های کمدی، رمانتیک، ترسناک، جنگی و... هستیم.

آیا فقط از کمیک بوک های ابرقهرمانی فیلم ساخته می‌شود؟

داستان‌های ابرقهرمانی عمدتاً توسط کمپانی‌های بزرگ ساخته می‌شوند؛ چرا که نیاز به بودجه‌های بزرگی برای ساخت آن‌هاست. با این حال، چنین چیزی به این معنی نیست که فقط از روی ابرقهرمانانِ کمیک بوکی فیلم ساخته می‌شود. در طول سال‌ها شاهد ساخت فیلم های کمیک بوکی غیرابرقهرمانی هم بوده‌ایم که اکثراً با بودجه‌های کم‌تر ساخته می‌شوند. به همین دلیل نیز بیش‌تر فیلم های کمیک بوکی غیرابرقهرمانی یا مشهور نمی‌شوند یا اثر خوبی از آن‌ها به وجود نمی‌آید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • Inma
    Inma | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

    و البته ماسک هم دیده بودم و میدونستم کمیک بوکی هست

  • Inma
    Inma | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

    مردان سیاه پوش رو فقط دیده بودم. نمیدونم چرا احساس می‌کردم کمیک بوکی هست ولی به خودم میگفتم که مغزم خرابه.

  • عمو قناد
    عمو قناد | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

    فقط فیلم های over the hedge و مردان سیاه پوش رو دیدم.
    خانوم ها و آقایون به این جا نگاه کنید ? جییز حافظه تون پاک شد (مال مردان سیاهپوش هستش)

  • "The GUY"
    "The GUY" | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

    همون اول نفهمیدم چرا "جایی برای ابرقهرمانان نیست" بعد چند تا مورد رو که خوندم فهمیدم چرا. خسته نباشید سرعت و قدرت عالی.?

  • drag0nborn
    drag0nborn | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

    طبیعیه فقط سه تاشو دیدم؟

    • عمو قناد
      عمو قناد | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

      من دو تا

  • samyar239
    samyar239 | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    یه سوال چرا نمره ی imdb شون زو نمی ذارین؟?

    • عمو قناد
      عمو قناد | ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

      روی اسمشون کلیک کنی میبرت توی سایت imdb

  • Ilia2008
    Ilia2008 | ۱۳ بهمن ۱۴۰۰

    مردان سیاه پوش رو نمی دونستم ولی فکر کنم اکثرا ماسک رو بدونن
    عجب دوبله سمی داشت آن سوی پرچین?

مطالب پیشنهادی