معرفی کمیک ایرانی ایلیا – تولد یک قهرمان
[vc_row][vc_column][vc_column_text] شاید وقتی اسم کمیک را میشنویم ناخودآگاه ذهنمان به سمت دنیای غرب (و برای بعضیها هم به شرق آسیا و دنیای مانگاها) پرواز کند و به داستانهایی مثل بتمن، سوپرمن، اسپایدرمن و کمپانیهای بزرگ ...
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
شاید وقتی اسم کمیک را میشنویم ناخودآگاه ذهنمان به سمت دنیای غرب (و برای بعضیها هم به شرق آسیا و دنیای مانگاها) پرواز کند و به داستانهایی مثل بتمن، سوپرمن، اسپایدرمن و کمپانیهای بزرگ ناشر کمیکها فکر کنیم. البته با توجه به حضور پررنگ رسانهای و اقتباسهای فراوانی که از این شخصیتها و داستانها میشود، چندان هم عجیب به نظر نرسد.
اما حالا میخواهیم شما را با دریچهای جدید در دنیای کمیک بوکها آشنا کنیم، جایی در داخل همین ایران خودمان که تیم کمیک نویسی «کمیکا» مسیری نسبتاً تازه و پُرچالش را انتخاب کرده است. خلق سری کمیک ایلیا میتواند شروع کننده مسیری باشد که در آن پتانسیل گروههای خلاق و هنرمند داخلی به نمایش کشیده شوند. برای شروع پیشنهاد میکنیم تیزر معرفی این کمیک را در ادامه تماشا کنید:
«ایلیا - تولد یک قهرمان» روایتگر داستان نوجوانی به اسم «امیرعلی» است که به همراه خواهر و مادرش، یک خانواده نسبتاً عادی ایرانی را تشکیل دادهاند. امیرعلی علاوه بر خانوادهاش، رابطهای نزدیک با چند نفر از دوستان هممدرسهایش با نامهای «مرتضی»، «آرش» و «کامران» دارد. دوستانی که تقریباً تمام وقت خود را با آنها میگذراند.
داستان ایلیا از جایی شروع میشود که امیرعلی برای پیدا کردن داروهای مادر بیمار خود به همراه دوستان همیشگیاش قدم به یک گلخانه میگذارد. گلخانهای که فقط در ظاهر یک گلخانه است ولی در واقع آزمایشگاه غیرقانونی و پیشرفته محسوب میشود. مکانی که آغازگر تغییر مسیر زندگی امیرعلی و تبدیل او به قهرمانی خواهد بود که مردم شهر را از چنگ شرارتی که زیر خاکستر مدفون بوده نجات میدهد.
داستان، روندی منطقی دارد و بدون این که عجلهای برای روایتش خرج شود، به خوبی شخصیتها و اتفاقها را معرفی و پیش میبرد. اضافه شدن ویژگیهایِ فرهنگِ ایرانیِ زمان حال به این کمیک باعث خلق تجربهای جدید برای کمیک دوستان خواهد بود.
شخصیتهای کلیدی ماجرا هم تا به اینجای کار همگی هماهنگ با داستان و در عین حال دوست داشتنی بودهاند که کمک فراوانی به پیشرفت روایت میکنند. آنها به خوبی برای مخاطبان معرفی میشوند و قدم به قدم شخصیت پردازیشان شکل میگیرد. ویژگیهای شخصیتی هر کدامشان نقاطی را در داستان ایلیا ایجاد میکند که زمینه گسترش مناسب آنها را در ادامه این مجموعه کمیکها فراهم میکند.
علاوه بر داستان درگیر کننده این مجموعه، از نظر من، بزرگترین نقطه قوتِ کمیکهای ایلیا طراحیهای بصری آنها است. موردی که بزرگترین تفاوت یک داستان کمیکی با یک داستان متنی است و تیم کمیکا هم در این جا اوج هنر خود را نشان میدهد، طراحیهای چشم نواز و کمنظیری را به مخاطبانش عرضه میکند و اصلاً در این مورد چیزی کم نمیگذارند.
نه تنها طراحیهای روی جلد، بلکه طراحیهای درون کمیک با جزئیات و حس سرزندگی بالا به سادگی میتواند مخاطبین را ترغیب به ادامه خواندن داستان کند. این طراحیهای بصریِ چشمنواز که با چاپ عالی و با کیفیت ترکیب شدهاند، هر جلد از این کمیکها را اثری ارزشمند جلوه میدهند.
اما شاید نقدی که به این طراحیها بتوان وارد کرد، نه خودشان، بلکه نحوه استفادهشان در توالی پنلهای داستانی است. در مواردی، هر چند انگشت شمار، میبینیم توالی پنلهای کمیک ایلیا بدون نقص نیست و این حس منتقل میشود پنلی از روایت جا افتاده که باعث میشود اتفاقات بین دو پنل به خوبی درک نشود.
هر چند از نظرم بزرگترین مشکل این کمیکها نه توالی پنلها، بلکه موارد مربوط به متنها است. رسمالخط فارسی بر خلاف رسمالخطهای رایج مثل انگلیسی که در دنیای کمیکها سراغ داریم، تفاوتهای فراوانی دارد و همین مورد باعث میشود تا استفاده از آن چالش برانگیزتر شود.
رعایت مواردی مثل فاصله، نیمفاصله و علائم نگارشی در جای مناسبشان چیزی است که کمتر در متنهای نوشته شده کمیک ایلیا میبینیم. حتی در مواردی به خاطر عامیانه کردن دیالوگهای داستان، دیده میشود که تیم کمیکا دچار اشتباه شده و غلط املایی نیز در اثرشان وجود دارد.
علاوه بر حروفچینی، جای متنها هم گاهی اشتباه است و این مورد که متن خیلی به حاشیه باکس خود نزدیک شده به سادگی به چشم میآید. سایز فونتهای استفاده شده برای بعضی از متنها درست نبوده و باعث میشود برای باکسشان بزرگتر از حد معمول به نظر آیند. مواردی که به مرور هر شماره کمتر شده اما باز هم در یک اثر حرفهای انتظار میرود تا کاملاً رعایت شوند.
حالا بگذارید به سراغ بزرگترین سورپرایز تیم کمیکا برویم. موردی که نه در ایران، حتی در کل دنیا هم نادر و کمیاب است. به جز عرضه فیزیکی کمیک، خرید این کمیک به صورت دیجیتالی نیز برای مخاطبان ممکن شده است. با این تفاوت که نسخه دیجیتالی کمیک ایلیا فقط یک کمیک معمولی که قرار است در گوشیهای هوشمند یا کامپیوتر شخصیتان ورق بزنید نیست!
تیم کمیکا نسخه دیجیتالی ایلیا را به صورت موشن کمیک در اختیار قرار میدهد. اگر اطلاع ندارید بهتر است این گونه توضیح دهیم که موشن کمیک اثری است که به نوعی بین یک کمیک بوک معمولی و یک انیمیشن قرار میگیرد. اکثر موشن کمیکها خودشان را محدود به متحرک کردن داستان و دیالوگها به همراه افکتهای صوتی جزئی میکنند. با این وجود موشن کمیکهایی دیدهایم که پا را از این هم فراتر گذاشته و با صداگذاری کامل شخصیتها، هر چه بیشتر به یک انیمیشن نزدیک میشوند.
مثل کاری که تیم کمیکا انجام داده و توانسته اثری کاملاً متفاوت نسبت به موارد معمولی را بسازد. کاری که حتی از کمپانیهای بزرگ ناشر کمیک مثل دیسی و مارول هم کمتر سراغ داریم.
اگر شما هم دوست دارید در بین آرشیو کمیکهای خودتان یک اثر ایرانی را نیز داشته باشید که به خوبی با وجود محدودیتهای کشور توانسته از پس رسالتش بربیاید و اثری درخور را روانه بازار کند، پیشنهاد میکنیم از طریق لینک زیر سری به سایت تیم کمیکا بزنید تا هر چه بیشتر با کمیک ایلیا آشنا شوید و اگر مورد علاقهتان قرار گرفت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
[/vc_column_text][vc_btn title="خرید از سایت گروه کمیکا" style="gradient" gradient_color_1="orange" gradient_color_2="sandy-brown" size="lg" align="center" button_block="true" link="url:http%3A%2F%2Fcomica.ir%2F|title:%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA%20%DA%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%20%DA%A9%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%A7|target:%20_blank|"][/vc_column][/vc_row]
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.