ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کمیک Doomsday Clock - Thumbnail
کمیک بوک

چگونه سریال Watchmen باعث ضرر دیدن کمیک Doomsday Clock شد

چند هفته گذشته برای طرفداران دنیای واچمن جذاب و لذت بخش بوده. نه تنها فصل اول سریال Watchmen پایانی هیجان انگیز را عرضه کرد، بلکه کمیک 12 قسمتی Doomsday Clock (خلق شده به دست جف ...

محمدرضا صفری
نوشته شده توسط محمدرضا صفری | ۱۲ دی ۱۳۹۸ | ۱۹:۰۰

چند هفته گذشته برای طرفداران دنیای واچمن جذاب و لذت بخش بوده. نه تنها فصل اول سریال Watchmen پایانی هیجان انگیز را عرضه کرد، بلکه کمیک 12 قسمتی Doomsday Clock (خلق شده به دست جف جانز، گری فرانکز و برد اندرسون) هم به انتهای کار خود رسید.

با این حال، سریال بود که توانست خود را بیش‌تر بر سر زبان‌ها بیاندازد. شاید باعث کمی ناامیدی مخصوصاً برای کمیک‌بازان شود؛ چرا که Doomsday Clock را می‌توان جزو بهترین کمیک‌ها منتشر شده بعد از Watchmen محسوب کرد که شماره آخر آن نیز توانست مسیرهایی جدید در دنیای بزرگ کمیک‌های دی‌سی به وجود آورد.

هر چند، انتشار نامنظم و بی‌برنامه کمیک باعث ضرر دیدنش شد. بیش‌تر از دو سال طول کشید تا این کمیک به انتها برسد که همین مورد باعث دل‌سرد شدن و روی برگرداندن بخشی از علاقه‌مندان شد. هیچ وقت معلوم نبود آیا انتشار شماره بعدی قرار است تأخیر بخورد یا نه و به این ترتیب اکثر مخاطبان اعتمادشان را نسبت به برنامه انتشاری کمیک از دست داده بودند.

با وجود تمام این موارد اما کمیک توانست فروش نسبتاً خوبی داشته باشد و نسخه‌های کلکسیونی در هنگام انتشارشان نیز به مجموع فروش اضافه خواهند کرد اما هنوز هم به کمیک Doomsday Clock خیلی کم‌تر از سریال Watchmen (ساخته شده توسط شبکه HBO) توجه می‌شود.

اگر از منظر محبوبیت نگاه کنیم که خب همیشه سریال‌های تلویزیونی مخاطبان و طرفداران خیلی بیش‌تری نسبت به هم‌تایان کمیک بوکی خود داشته‌اند. هر هفته بعد از هفته دیگر، میلیون‌ها نفر به سراغ سریال‌هایی می‌روند که از کمیک‌ها اقتباس شده‌اند اما هیچ وقت چنین آماری را در فروش کمیک‌ها نمی‌بینیم. این واقعیت اجتناب ناپذیری است که اکثر خالقان و کمپانی‌های کمیک نیز با آن کنار آمده‌اند. خیلی‌ها دوست دارند به تماشای صفحات نمایش خود بنشینند تا صفحات کاغذی را در دستانشان لمس کنند.

با تمام این تفاسیر، شگفت انگیز است که ببینیم اثری اقتباس شده از دنیای واچمن این گونه وارد دنیای تلویزیون شده. این دنیا برخلاف اسم‌های مشهورتری مثل ایکس‌من، اونجرز یا جاستیس لیگ، چندان در خارج از دنیای کمیک‌ها شناخته شده و معروف نیست. ولی از نظر خیلی‌ها نه تنها توانسته تبدیل به یکی از بهترین سریال‌های تلویزیونی کمیک بوکی سال شود، بلکه حتی در بین تمام ژانرها نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است.

جای شک نیست که بخشی از موفقیت سریال مدیون این بوده که به جای محدود کردن خود به داستان اصلی کمیک، مسیر خودش را در پیش گرفته. دیمن لیندلوف به عنوان شورانر اثر توانست حال و هوا و پیام‌ها کمیک اصلی را درک کرده و آن‌ها را بر اساس ارزش‌های اجتماعی و سیاسی دنیای امروز به‌روزرسانی کند. با این که اشارات فراوانی به کمیک بوک و حتی فیلم ساخته شده با همین نام توسط زک اسنایدر می‌شود اما داستان سریال Watchmen به طور قاطعانه در مورد مشکلات و چالش‌های جهانی دنیا در سال 2019 میلادی حرف می‌زند.

در عوض، کمیک Doomsday Clock سعی کرد کاری کاملاً متفاوت را انجام دهد. از همان روزی که دنیای واچمن به وجود آمد، همیشه این حس منتقل می‌شد که از دنیای همیشگی داستان‌های دی‌سی بسیار دور است و فاصله دارد؛ از حال وهوا و شخصیت‌هایش تا خط داستانی و دنیایش. خیلی از طرفداران سعی کردند تا با روشی غیر از تئوری «جهان‌های دیگر» (Elseworlds)، دنیای واچمن را وارد دنیای همیشگی دی‌سی کنند.

تا این که توانایی فوق العاده جف جانز در ادغام و نزدیک کردن دنیاهای داستانی مختلف در این جا به کار آمد. او داستانی را روایت کرد که نه فقط شخصیت‌های کمیک Watchmen را وارد دنیای مشهور دی‌سی می‌کند، بلکه این شخصیت‌ها نقشی مهم و اساسی را ایفا می‌کنند؛ مخصوصاً خود دکتر منهتن (Doctor Manhattan). با تشکر از هنر داستان نویسی زیرکانه جف جانز، حالا راحت‌تر می‌توان دنیایی را تصور کرد که شخصیت‌هایی مثل بتمن و سوپرمن در کنار رورشاک و آدرین ویت زندگی می‌کنند.

30 سال طول کشید تا به سر انجام برسد اما بالاخره دنیای واچمن توانست بخشی از دنیای اصلی دی‌سی شود. فقط به همین دلیل نیز Doomsday Clock می‌تواند در کنار کمیک‌های مشهوری مثل Crisis on Infinite Earths و Rebirth قرار گیرد. متأسفانه، به خاطر این که سریال Watchmen توانست تمام صحنه را برای خود بدزدد، تا به امروز Doomsday Clock نتوانسته توجه و موفقیتی در حد کمیک‌هایی که نام بردیم را به دست بیاورد.

با وجود زمان‌بندی نادرست انتشار کمیک Doomsday Clock، نباید نگران کیفیت آن در طول زمان شد. سال‌ها بعد از امروز، طرفداران دنیای واچمن به سال 2019 نگاه می‌کنند و متوجه می‌شوند این سال بود که دو دنباله خارق العاده از Watchmen (خلق شده در 1986) را به آن‌ها هدیه داد.

شما سریال Watchmen را تماشا کردید یا کمیک Doomsday Clock را خواندید؟ به نظر شما، کدام یک دنباله مناسب‌تر و جذاب‌تری برای دنیای واچمن بود؟ نظراتتان را با ویجیاتو به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی