نگاهی به قسمت دوم سریال نوبت لیلی – سقوط گیجکننده
به همان میزان که قسمت اول نخستین تجربه روحالله حجازی در شبکه نمایش خانگی تحسینبرانگیز به نظر میرسید، قسمت دوم سریال نوبت لیلی با داستانی گیجکننده به استقبال مخاطب میآید. تلاشهای دومین قسمت سریال برای ...
به همان میزان که قسمت اول نخستین تجربه روحالله حجازی در شبکه نمایش خانگی تحسینبرانگیز به نظر میرسید، قسمت دوم سریال نوبت لیلی با داستانی گیجکننده به استقبال مخاطب میآید. تلاشهای دومین قسمت سریال برای معرفی دنیاهای موازی داستان به مخاطب نهتنها تماشاگر را گیجتر میکند بلکه سریال روحالله حجازی با سقوطی آزاد همه انتظارات بیننده پس از قسمت پایلوت را نابود میسازد. با ویجیاتو برای بررسی اجمالی قسمت دوم سریال نوبت لیلی همراه باشید.
شبکه نمایش خانگی را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به برنامه مهمونی – ریشههای دوستداشتنی
- نگاهی به برنامه بندبازی – استعدادیابهای بیاستعداد
- نگاهی به برنامه یازده – تصویر مضحک فوتبال فاسد ایران
- نگاهی به سریال ساخت ایران ۳ – قمار روی ژتون پوسیده
سریال نوبت لیلی برای مقابله با کلیشههای رایج شبکه نمایش خانگی به نماوا آمده و به نظر میرسد که در قدمهای اول از پس ماموریت سنگینی که برعهده گرفته، برآمده است. نخستین سریال روحالله حجازی در شبکه نمایش خانگی سه قدم بلند دارد که دستاورد آنها انکارناپذیر به نظر میرسند.
او در قدم اول به سراغ بازیگران متفاوتی رفته است. بازیگرانی که به اندازه هنرمندان حاضر در سایر عناوین شبکه نمایش خانگی شناختهشده نیستند. پردیس احمدیه، محمدامین شعرباف و نیوشا علیپور از جمله بازیگران مهم سریال نوبت لیلی هستند که نامشان برای مخاطب ایرانی چندان آشنا به نظر نمیرسد. نیوشا علیپور که در قسمت نخست سریال نوبت لیلی در نقش کودکی لیلی ظاهر شد احتمالا یکی از بازیگران خوشآتیه سینمای ایران میشود. پردیس احمدیه که با هنرنمایی در فیلم لاک قرمز دیده شد، بازیگر نقش اصلی سریال نوبت لیلی است که در نقش لیلی ظاهر میشود.
محمدامین شعرباف هم که با هنرنمایی در سریال قورباغه به مخاطب ایرانی معرفی شد در نقش امید هنرنمایی میکند که هنوز شخصیتی مبهم به نظر میرسد. با این حال سریال نوبت لیلی بازیگران شناختهشده متعددی هم دارد. حمید فرخ نژاد، مریلا زارعی، لادن مستوفی، مهران غفوریان، گوهر خیراندیش، نادر فلاح، مسعود کرامتی، خسرو احمدی، فرزین محدث و علیرضا جعفری از جمله سایر بازیگران سریال نوبت لیلی هستند که به موفقیت بیشتر سریال روحالله حجازی کمک میکنند.
حجازی در دومین قدم برای متمایزکردن سریالش به سراغ ایده متفاوتی رفته است. ایدهای که سریال او دارد به شکل جذابی جدید و منحصر به فرد به نظر میرسد. با این حال به نظر میرسد که سریال نوبت لیلی در رسیدن به اهدافی که در فیلمنامه دنبال میکند احتمالا با مشکل مواجه میشود. چراکه به همان میزان که نخستین اپیزود سریال روحالله حجازی مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، قسمت دوم سریال نوبت لیلی به شدت گیجکننده و ضعیف ظاهر شد.
اگرچه فرصت زیادی برای پرداختن به فیلمنامه وجود دارد اما سریال حجازی نمیتواند به گولزدن مخاطب بسنده کند. سریالهایی که در سالهای اخیر از شبکه نمایش خانگی منتشر شدهاند، آغازی طوفانی و خیرهکننده داشتهاند اما در نهایت با پایانی ضعیف به عناوینی ناامیدکننده تبدیل شدهاند. اگر سریال روحالله حجازی نمیخواهد که با سرنوشت سریال خاتون [که به شکل طعنهآمیزی محصول انحصاری نماوا بود] تبدیل شود باید روایتی مجذوبکنندهتر ارائه دهد که تماشاگر را در دریای احتمالات غرق نمیکند.
سریال حجازی در سومین قدم خود به سراغ متفاوتترین اتمسفر ممکن رفته است. آنچه به عنوان فضاسازی، فیلمبرداری، طراحی لباس و گریم شخصیتها در سریال نوبت لیلی دیده میشود، خبر از فضایی متفاوت و متمایز میدهد. تردیدی وجود ندارد که این قدم بلند میتواند به سریال نوبت لیلی کمک کند تا بیشتر از سایر سریالهای شبکه نمایش خانگی مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد. اما حقیقت آن است که اتمسفر متفاوت میتواند مانند یک شمشیر دولبه عمل کند.
اگر سریال نوبت لیلی نتواند در سطح انتظارات ظاهر شود، مخاطبان شبکه نمایش خانگی میپذیرند که سرویسهای استریم ایرانی آنقدر که روی فرم عناوینشان کار میکنند به محتوای ساختههایشان توجه ندارند. پس این احتمال وجود دارد که سریال بعدی شبکه نمایش خانگی که اتسمفری خیرهکننده از خودش به جای میگذارد، کمتر از حداقل انتظارات مورد توجه قرار بگیرد. بنابراین سریال روحالله حجازی به همان میزان که میتواند جریانساز باشد، ممکن است همه پلهای پشت سر خودش را ویران کند.
ناخواناترین حالت رازآلودگی
قسمت دوم سریال نوبت لیلی به شکل عجیب و غریبی کمترین ارتباط ممکن را با قسمت نخست دارد. تماشاگر به جز آنچه از داستان قسمت اول به قسمت دوم منتقل شده، شباهت دیگری میان قسمت اول و دوم سریال نوبت لیلی نمیبیند. به عبارت دیگر، به نظر میرسد که سریال روحالله حجازی در پایان قسمت اول با یک تغییر ژانر همراه شده و در قسمت دوم به سراغ ژانر دیگری رفته است. واقعیت ماجرا هم تقریبا همین رنگ و بو را دارد. دومین اپیزود سریال نوبت لیلی به شکل واضحی به تخیلیبودن داستان سریال اشاره میکند و در همان ابتدای اپیزود از جهانهای موازی سخن میگوید.
داستان قسمت دوم سریال نوبت لیلی از جایی آغاز میشود که لیلی [با هنرنمایی پردیس احمدیه] داستان زندگیاش را برای گروهی از افراد ناشناس تعریف میکند. تماشاگر در جریان این روایت قرار میگیرد و در نهایت متوجه میشود که لیلی در جریان تلاشهایش برای نجاتدادن مادرش [با نقشآفرینی مریلا زارعی] در میان جهانهای گوناگون گرفتار شده است.
سریال نوبت لیلی تلاش میکند تا تماشاگر را درگیر داستان رازآلود خودش کند. اما به نظر میرسد که فیلمنامه خودش را بیش از حد حدی گرفته باشد. چراکه رازآلودگی قسمت دوم سریال نوبت لیلی کار را به جایی میرساند که تماشاگر عملا درکی از داستان سریال نمیکند. با این حال کدگذاریهای داستان به شکل خوبی انجام میشوند و تماشاگری که به تماشای عناوین رازآلود علاقهمند است، میتواند امیدوار باشد تا به لطف تجربهای که از درک آثار تخیلی داشته بتواند تا انتهای سریال با لیلی داستان همراه شود.
رازآلودگی دومین قسمت سریال روحالله حجازی در شبکه نمایش خانگی بیش از حد گیجکننده است. با این حال لحن روایی داستان برای مخاطبان ژانرهای پررمز و راز آشنا به نظر میرسد. فیلمنامه قسمت دوم سریال نوبت لیلی اساسا ساختار مشخصی ندارد و تماشاگر را از هر طرف به سوی اهداف خودش فرامیخواند. بنابراین تردیدی وجود ندارد که بخشی از آنچه در دومین اپیزود سریال روایت شد، روایتگر بخش دیگری از داستان در پنجمین قسمت باشد.
باید به سریال روحالله حجازی فرصت داد تا داستانی که دوست دارد برای مخاطب به تصویر بکشد را واکاوی کند. با این حال با توجه به سابقه حجازی در ساخت عناوینی که درک آنها اندکی دشوار به نظر میرسد، نباید انتظار داشت که سریال نوبت لیلی در نهایت از پس انتظاراتی که به لطف قسمت اول به شدت بالا رفتهاند هم بربیاید.
هنرنماییهای ضعیف
چرا در سینما و تلویزیون ایران فرصت چندانی به نامهای آشنا داده نمیشود؟ پاسخ این پرسش را باید در سریال نوبت لیلی جستجو کرد. پردیس احمدیه به عنوان بازیگر نقش اصلی دومین قسمت سریال نوبت لیلی ابدا در سطح و اندازه بازیگری که قرار است وزنه اصلی سریال باشد، ظاهر نمیشود. اینکه سریال روحالله حجازی به احمدیه این فرصت را بخشیده تا خودش را به مخاطب ایرانی نشان دهد، به شدت ارزشمند به نظر میرسد. اما شاید بهتر بود این فرصت به بازیگر توانمندتری داده شود.
اما پردیس احمدیه تنها بازیگر سریال نوبت لیلی نیست که انتقادهای تندی به هنرنماییاش وارد است. مهدخت مولایی، افسانه کمالی و راضیه منصوری به عنوان بازیگران سه خواهر لیلی هم نقشآفرینی به شدت ضعیفی دارند. ساغر قناعت که در نقش مینا [به عنوان دوست صمیمی لیلی] در قسمت دوم سریال نوبت لیلی حضور دارد هم هنرنمایی به شدت ضعیفی دارد. به نظر میرسد بازیگران جوان و نهچندان مشهور سریال نوبت لیلی نتوانستهاند از فرصتی که در خانهشان را زده به خوبی استفاده کنند.
اما در قسمت دوم سریال نوبت لیلی صحنهای وجود دارد که لادن مستوفی و مریلا زارعی [که سابقه خوبی در سینما و تلویزیون دارند] در برابر یکدیگر قرار میگیرند. متاسفانه نقشآفرینی این دو بازیگر توانمند در این صحنه نهتنها چنگی به دل نمیزند بلکه به شدت ناامیدکننده به نظر میرسد. بنابراین میتوان گفت که مشکل صرفا از بازیگران سریال نوبت لیلی نیست. بلکه کارگردان هم نتوانسته بازیهای خوبی از بازیگران شخصیتهای اصلیاش بگیرد.
بخشی از این ناتوانی ریشه در کارگردانی ضعیفتر از سطح انتظار روحالله حجازی دارد. اما بخش مهمتر احتمالا به روایت نادرست فیلمنامه گره میخورد؛ جایی که سریال نتوانسته تصویر دقیقی از شخصیتهایش ارائه دهد و به همین دلیل هنرنماییهای ضعیف بازیگران در سایه گنگبودن شخصیتهایشان برای تماشاگر بیشتر از قبل به چشم میآید.
سقوط گیجکننده
قسمت دوم سریال نوبت لیلی نهتنها حداقل شباهتی با قسمت اول سریال ندارد بلکه تفاوت بسیار زیادی با آن دارد. به همین دلیل مخاطب حتی دچار این اشتباه میشود که آیا در حال تماشای همان سریالی است که قسمت اول آن از سوی نماوا منتشر شده بود یا عنوان دیگری را تماشا میکند؟! تفاوت عجیبی که در میان قسمت اول و دوم سریال نوبت لیلی وجود دارد واقعا باورنکردنی به نظر میرسد. شاید به همین دلیل باشد که مخاطبان سریال روحالله حجازی با قسمت دوم سریال نوبت لیلی ارتباط برقرار نمیکنند. چراکه این قسمت اساسا در اتسمفر قسمت پایلوت قرار نمیگیرد.
مشکل اصلی قسمت دوم سریال نوبت لیلی آن است که اساسا بدون هیچ توضیحی مستقیما وارد ماجرایی میشود که توضیحی درباره آن نداده و به داستانی میپردازد که هیچ پیشنیازی برای آن تدارک ندیده است. با این حال برای قضاوت عملکرد سریال روحالله حجازی هنوز به زمان بیشتری نیاز داریم.
سریال خاتون را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به قسمت اول سریال خاتون – فاشیسم سینمایی
- نگاهی به قسمت دوم سریال خاتون – باران خونین داس و چکش
- نگاهی به قسمت سوم سریال خاتون – شیوع ویروس سرخ
- نگاهی به قسمت چهارم سریال خاتون – عاقبت خوردن نان خلق
- نگاهی به قسمت پنجم سریال خاتون – بگذارید این وطن دوباره وطن شود
- نگاهی به قسمت ششم سریال خاتون – همسری که همراه نیست
- نگاهی به قسمت هفتم سریال خاتون – تصویر دقیق زن گیلانی
- نگاهی به قسمت هشتم سریال خاتون – روایت خستهکننده
- نگاهی به قسمت نهم سریال خاتون – گفتار مدرن یک پوستین کهنه
- نگاهی به قسمت دهم سریال خاتون – سرگیجهای از شخصیتها
- نگاهی به قسمت یازدهم سریال خاتون – عاشقانه در عاشقانه
- نگاهی به قسمت دوازدهم سریال خاتون – پوستین جذاب یک باطن مستهلک
- نگاهی به قسمت سیزدهم سریال خاتون – عشق مسموم
- نگاهی به قسمت چهاردهم سریال خاتون – مسیر گمراهکننده
- نگاهی به قسمت پانزدهم سریال خاتون – آغاز پایان
- نگاهی به قسمت شانزدهم سریال خاتون – فاجعه مطلق
- نگاهی به قسمت هفدهم سریال خاتون – قابل پیشبینی
- نگاهی به قسمت هجدهم سریال خاتون – بدون تمرین
- نگاهی به قسمت نوزدهم سریال خاتون – آبگوشت هیجان
- نگاهی به قسمت بیستم سریال خاتون – روایت غیرقابل فهم
- نگاهی به قسمت بیست و یکم سریال خاتون – لطیفه دراماتیک
- نگاهی به قسمت بیست و دوم سریال خاتون – رولت روسی
- نگاهی به قسمت آخر سریال خاتون – زمانی برای شیون زنها
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
از همون قسمت اول تمام ضعف های خودش رو نشون داد سریال از فیلم نامه بگیر تا اجرا و کارگردانی.از نورپردازی ضعیف صحنه بگیر تا فیلم برداری ناشیانه.بازی های ضعیف واقعا رو مخ بود، وضعیت سینمای ایران با سریال های نمایش خانگی در طی ۳،۴ سال اخیر بدتر شد
خب اینم ... ?♂️
گفتیم این خوب در میاد اینم خراب کرد??