ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از ویجیاتو انتخاب کنید.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
اصلا راضی نیستم
واقعا راضی‌ام
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر ویجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فیلم و سریال

۱۲ فیلم که قرار بود دنباله سینمایی آن‌‌ها ساخته شود

وقتی یک فیلم در گیشه موفق ظاهر می‌شود، ساخت دنباله سینمایی آن به عنوان یک گزینه جدی مورد توجه قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد، دنباله قرار نیست که از فیلم اصلی بهتر باشد. در برخی ...

امیرمحمد سلیمانی
نوشته شده توسط امیرمحمد سلیمانی | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۲۰:۲۸

وقتی یک فیلم در گیشه موفق ظاهر می‌شود، ساخت دنباله سینمایی آن به عنوان یک گزینه جدی مورد توجه قرار می‌گیرد. در بیشتر موارد، دنباله قرار نیست که از فیلم اصلی بهتر باشد. در برخی موارد، دنباله در سطح و اندازه فیلم اصلی ظاهر می‌شود و در مواردی نادر [که باعث شکل‌گیری یک فرانچایز سینمایی می‌شود] دنباله سینمایی بیشتر از فیلم اصلی [و ابتدایی] مورد توجه قرار می‌گیرد. اما اقلیت اندک دیگری هم وجود دارند؛ فیلم‌هایی که لایق ساخت دنباله سینمایی بوده‌اند اما در نهایت این دنباله‌ها ساخته نشده‌اند.

دلایل زیادی برای لغو تولید دنباله یک فیلم سینمایی وجود دارد؛ از انتقادهای تند منتقدان از فیلمی که قرار بود آغازگر مسیر یک فرانچایز باشد تا فروش کم‌تر از سطح انتظار در سالن‌های سینما. با این حال، شاید فرصت مناسبی باشد تا فیلم‌هایی که مناسب ساخت دنباله بوده‌اند و به آن نرسیده‌اند را مرور کنید. پس با ویجیاتو همراه باشید تا ۱۲ فیلم که قرار بود دنباله سینمایی آن‌‌ها ساخته شود را بشناسید.

John Carter

فیلم John Carter یکی از پرهزینه‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما است که هزینه بسیاری روی دست دیزنی گذاشت. در حالی که دیزنی آماده بود تا دستور ساخت دنباله سینمایی این فیلم را صادر کند، ضرر ۲۰۰ میلیون دلاری فیلم John Carter به درآمدهای دیزنی این نقشه را منتفی کرد. این فیلم براساس مجموعه رمان‌هایی به همین نام نوشته رایس باروز ساخته شد و اساسا منبع مناسبی برای شکل‌دادن به یک فرانچایز سینمایی بود. چراکه فضای علمی تخیلی وسترن رمان‌های رایس باروز قطعا در مدیوم سینما دیدنی می‌شد. اما بدشانسی‌های فیلم John Carter این ایده را در نطفه خفه کرد.

شاید جالب باشد بدانید که در دهه ۱۹۳۰ هم قرار بود مجموعه فیلم‌هایی براساس رمان‌های رایس باروز ساخته شود اما در همان دوران هم شرایط برای ساخت فیلم John Carter فراهم نشد. بنابراین به نظر می‌رسد که بدشانسی ذاتی این شخصیت جذاب در شکست آن در گیشه تاثیرگذار بوده است!

The Last Airbender

فیلم The Last Airbender به عنوان اقتباس ام نایت شیامالان از انیمیشن سریالی Avatar: The Last Airbender [که یکی از محبوب‌ترین ساخته‌های شبکه تلویزیونی نیکلودئون بود] اساسا مورد توجه قرار نگرفت. این فیلم که تا پیش از اکران قرار بود نخستین فیلم از یک سه‌گانه سینمایی باشد پس از انتقادات بسیار منتقدان به یک پروژه شکست‌خورده تبدیل شد که باید هر چه سریع‌تر فراموش می‌شد. هنرنمایی‌های ضعیف، تغییرات زیاد داستان نسبت به انیمیشن سریالی Avatar: The Last Airbender و شخصیت‌پردازی نادرست شخصیت‌ها باعث شد تا فیلم The Last Airbender به یک فیلم شکست‌خورده بزرگ تبدیل شود.

اگرچه فیلم The Last Airbender ثابت کرد که ساخت یک اقتباس سینمایی از یک انیمیشن سریالی محبوب واقعا کار دشواری است اما نتفلیکس تصمیم گرفته تا دوباره روی این تصمیم قمار کند. این سرویس استریم دستور ساخت لایواکشن انیمیشن سریالی Avatar: The Last Airbender را صادر کرده و این سریال احتمالا در آینده‌ای نزدیک منتشر می‌شود.

The A-Team

فیلم The A-Team که براساس سریالی به همین نام که در دهه ۱۹۸۰ به شدت محبوب بود، ساخته شد می‌توانست یکی از بهترین فیلم‌های اکشن قرن بیست و یکم باشد اما در نهایت این اتفاق رخ نداد. این فیلم که از اواسط دهه ۱۹۹۰ در مرحله پیش‌تولید قرار داشت در سال ۲۰۱۰ اکران شد اما نتوانست انتظارات تماشاگران را برآورده کند. حتی هنرنمایی بازیگرانی مانند لیام نیسون و بردلی کوپر هم نتوانست فیلم The A-Team را نجات دهد. نقدهای منفی و تعداد غیرقابل قبول تماشاگرانی که برای تماشای این فیلم به سینما رفته بودند، باعث شد تا پرونده ساخت دنباله سینمایی فیلم The A-Team برای همیشه فراموش شود.

درباره اقتصاد سرگرمی در خاورمیانه بخوانید:

در حالی که جو کارناهان، کارگردان فیلم The A-Team، آماده بود تا فرانچایزی سینمایی از این فیلم اکشن جذاب خلق کند، همه نقشه‌هایش نقش بر آب شد. بنابراین او در توییتی به شکل رسمی اعلام کرد که همه برنامه‌ها پیرامون تولید دنباله فیلم The A-Team متوقف می‌شود و ماجراجویی شخصیت‌های اصلی این فیلم در همان ایستگاه نخست به پایان رسیده است.

The Mummy

فیلم The Mummy نه‌تنها یک بازسازی ضعیف از یک فرانچایز محبوب بود بلکه برنامه‌های استودیوی یونیورسال برای شکل‌دادن به «جهان سینمایی تاریک» را هم ویران کرد. منتقدان این فیلم را دوست داشتند و به نظر می‌رسید که شرایط برای ایجاد یک دنیای سینمایی متفاوت توسط استودیوی یونیورسال کاملا فراهم است. اما استقبال بسیار کمتر از حد انتظار تماشاگران از فیلم The Mummy همه ایده‌های یونیورسال را در نقطه خفه کرد.

شاید شکست فیلم The Mummy به نفع استودیوی یونیورسال هم بوده است. چراکه این استودیو پس از آن که پذیرفت تماشاگران سینما از ایده «جهان سینمایی تاریک» استقبال نمی‌کنند به سراغ انتشار فیلم‌های ترسناک مستقل رفت و تا به امروز که موفق ظاهر شده است.

Green Lantern

فیلم Green Lantern باعث شد تا رایان رینولدز به یکی از معدود بازیگرانی تبدیل شود که هم در فیلم‌های دی‌سی و هم در عناوین مارول هنرنمایی کرده است. با این حال واضح به نظر می‌رسد که چرا رینولدز نقش‌آفرینی در فیلم‌های مارول را ترجیح می‌دهد؛ فیلم Green Lantern با بودجه‌ای ۲۱۰ میلیون دلاری تنها ۲۱۹ میلیون دلار فروخت و اصلا هم مورد توجه منتقدان قرار نگرفت. به همین دلیل استودیوی برادران وارنر اعلام کرد که هیچ دلیل قانع‌کننده‌ای برای تولید دنباله سینمایی این فیلم وجود ندارد.

رایان رینولدز از همان زمان تا به امروز هنرنمایی‌اش در فیلم Green Lantern را سوژه شوخی‌هایش قرار داده است. اگرچه او با هنرنمایی در فیلم Deadpool و دنباله سینمایی آن به شدت مورد توجه تماشاگران و منتقدان قرار گرفت اما تردیدی وجود ندارد که فیلم Green Lantern یکی از لکه‌های سیاه کارنامه بازیگری او لقب می‌گیرد.

The Golden Compass

فیلم The Golden Compass در شرایطی روی پرده‌های نقره‌ای رفت که بخش قابل توجهی از علاقه‌مندان هنر هفتم نسبت به آن گارد گرفته بودند. بسیاری از انجمن‌های مسیحی که به تبلیغات مذهبی مشغول بودند، فضای این فیلم را فضایی ضددین و توهین‌کننده می‌دانستند. به همین دلیل بخش قابل توجهی از تماشاگران احتمالی این فیلم از تماشای آن ناامید شدند. اما فضای توهین‌کننده فیلم The Golden Compass تنها دلیل شکست آن در گیشه نبود. این فیلم که براساس سه‌گانه‌ای ادبی از فیلیپ پولمن ساخته شده بود اساسا شباهت چندانی با کتاب‌ منبع خود نداشت.

بنابراین استودیوی نیولاین سینما ساخت دنباله‌های این فیلم را برای همیشه متوقف کرد. اخیرا سرویس استریم HBO Max تولید و انتشار سریال His Dark Materials را براساس کتاب‌های فیلیپ پولمن آغاز کرده که در مقایسه با فیلم The Golden Compass محبوبیت بسیار بیشتری کسب کرده است.

The Girl With The Dragon Tattoo

فیلم The Girl With The Dragon Tattoo یکی از عناوین متفاوت لیست ۱۲ فیلم که قرار بود دنباله سینمایی آن‌‌ها ساخته شود، لقب می‌گیرد. این فیلم نه‌تنها مورد توجه منتقدان قرار گرفت بلکه در گیشه هم عملکرد قابل قبولی داشت. اقتباس سینمایی دیوید فینچر از رمان استیگ لارسون یکی از بهترین فیلم‌های سال ۲۰۱۱ هم لقب گرفت اما این فیلم در نهایت نتوانست به ایستگاه‌های دوم و سوم برسد. دیوید فینچر آماده بود تا دو فیلم بعدی این سه‌گانه را هم کارگردانی کند اما تغییرات بی‌پایان در فیلم‌نامه و تاخیر در آغاز فرایند پیش‌تولید فیلم دوم و سوم او را ناامید کرد. بنابراین دیوید فینچر این پروژه بزرگ را ترک گفت.

استودیوی سونی پیکچرز در سال ۲۰۱۸ با اکران فیلم The Girl in the Spider’s Web از بازسازی و ریبوت فیلم The Girl With The Dragon Tattoo خبر داد. فیلم جدید که با بازیگران و کارگردان جدید اکران شده بود به شدت مورد توجه قرار گرفت و به یکی از بمب‌های باکس آفیس تبدیل شد.

Fantastic 4

فیلم Fantastic 4 اساسا نباید ساخته می‌شد اما تصمیم‌های عجله‌ای استودیوی فاکس قرن بیستم باعث شد تا این اتفاق رخ دهد. از آن‌جایی که فاکس قرن بیستم در آستانه از دست دادن حق پخش و حق امتیاز شخصیت‌های فیلم Fantastic 4 بود، تصمیم گرفت تا با ساخت یک فیلم سینمایی آن‌ها را حفظ کند. نتیجه کار یک فیلم عجله‌ای ناامیدکننده بود. نه‌تنها سبک کارگردانی جسورانه و ساختارشکن جاش ترانک با هیئت مدیره فاکس قرن بیستم هم‌خوانی نداشت بلکه استودیوی فیلم‌سازی فاکس قرن بیستم اساسا به کیفیت این هم اهمیت نمی‌داد.

بنابراین فیلم Fantastic 4 یک فیلم بی‌نظم، ناامیدکننده، ضعیف و فاقد هویت بود. در چنین شرایطی، تماشاگران می‌توانستند که حدس بزنند احتمالا با فیلم افتضاحی مواجه می‌شوند. بنابراین فیلم Fantastic 4 که در سال ۲۰۱۵ اکران شد اصلا نتوانست تماشاگران را به سمت خودش جذب کند. در شرایطی که فاکس قرن بیستم آماده بود تا دنباله سینمایی این فیلم را در سال ۲۰۱۷ اکران کند، آن پروژه هم به دلیل ضرر هنگفتی که فیلم Fantastic 4 روی دست استودیوی فاکس قرن بیستم گذاشت برای همیشه لغو شد.

از رقابت مارول در برابر دی‌سی بخوانید:

در حالی که فاکس قرن بیستم تلاش کرده بود تا با تولید فیلم Fantastic 4 حق پخش و حق امتیاز شخصیت‌های Fantastic 4 را در اختیار خود داشته باشد، دیزنی چند سال بعد این استودیوی سینمایی را خرید تا کپی‌رایت تعداد بیشتری از شخصیت‌های مارول به دیزنی تعلق پیدا کند.

King Arthur: Legend of the Sword

فیلم King Arthur: Legend of the Sword تنها یک هدف داشت؛ روایت یک افسانه قرون وسطایی در چارچوب یک بلاک‌باستر تابستانی. اگرچه فیلم به عنوانی تماشایی تبدیل شد اما لحن سرد و روایت تا حدودی خسته‌کننده آن نتوانست تماشاگران زیادی را به سالن‌های سینما بکشاند. بنابراین کارگردانی گای ریچی و هنرنمایی چارلی هانام هم آن طور که باید در فیلم King Arthur: Legend of the Sword تحسین نشده است. این فیلم حدود ۱۵۰ میلیون دلار ضرر به استودیوی برادران وارنر وارد کرد و همه نقشه‌های این استودیو را به هم ریخت.

در حالی که استودیوی فیلم‌سازی برادران وارنر آماده بود تا دستور تولید ۵ دنباله سینمایی برای فیلم King Arthur: Legend of the Sword را صادر کند، ضرر ۱۵۰ میلیون دلاری این فیلم هیئت مدیره را ناامید کرد. آن‌ها نمی‌توانستند روی فیلمی که در همان قدم نخست چنین ضرر سنگینی به استودیو وارد کرده چنان قمار بزرگی کنند. بنابراین همه پروژه‌های پیش‌روی برادران وارنر پیرامون این فیلم برای همیشه متوقف شد.

The Lone Ranger

فیلم The Lone Ranger می‌توانست یکی از بزرگترین فرانچایزهای دیزنی باشد اما در نهایت به یکی از مفتضحانه‌ترین شکست‌های تاریخ سینما تبدیل شد. مدیران دیزنی به حدی به آینده فیلم The Lone Ranger امیدوار بودند که جری بروکهایمر، تهیه‌کننده فیلم، قبل از اکران فیلم از ساخت دنباله سینمایی آن سخن گفت. دیزنی برای این فیلم ۲۵۰ میلیون دلار بودجه در نظر گرفت و ۱۵۰ میلیون دلار دیگر هم برای تبلیغات آن هزینه کرد.

اما فیلم The Lone Ranger به یک شکست بزرگ تبدیل شد. این فیلم نه‌تنها نتوانست هزینه‌های تبلیغاتش را برگرداند بلکه حتی به سختی از پس بازگرداندن بودجه ۲۵۰ میلیون دلاری‌اش هم برآمد. دیزنی به شدت از ضرر وحشتناکی که فیلم The Lone Ranger روی دست استودیو گذاشته بود، هراسان است. اما از آن‌جایی که این روزها فضای مسمومی پیرامون دو بازیگر اصلی فیلم (جانی دپ و آرمی همر) وجود دارد، به نظر نمی‌رسد که دیزنی اساسا علاقه زیادی به ساخت دنباله سینمایی این فیلم داشته باشد.

The Mortal Instruments: City of Bones

فیلم The Mortal Instruments: City of Bones قرار بود از فضای محبوبیت فیلم‌های تینیجری رازآلود یاری بگیرد اما در نهایت به یک فیلم ناامیدکننده تبدیل شد. مانند بسیاری از فیلم‌هایی که در نهایت پروژه دنباله سینمایی آن‌ها متوقف می‌شود، عوامل تولیدکننده فیلم The Mortal Instruments: City of Bones هم به موفقیت آن باور داشتند و حتی پیش‌تولید دنباله آن را نیز آغاز کرده بودند. اما این فیلم به معنای واقعی کلمه بدشانس بود و حتی با وجود تحسین منتقدان هم نتوانست مورد توجه تماشاگران قرار بگیرد.

بنابراین پرونده ساخت دنباله سینمایی فیلم The Mortal Instruments: City of Bones در همان ایستگاه اول بسته شد و برای همیشه در میان صفحات تاریخ سینما گم شد.

A Series of Unfortunate Events

فیلم Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events که براساس مجموعه رمان‌هایی به همین نام نوشته لمونی اسنیکت ساخته شده، یک تجربه جذاب و دلنشین سینمایی بود که به ویژه برای خوانندگان کتاب‌های اسنیکت هم جذابیت بیشتری داشت. منتقدان هنرنمایی تحسین‌برانگیز جیم کری در فیلم را تحسین کردند و فروش قابل قبول در گیشه هم جذابیت آن را تایید می‌کرد. در حالی که نیکلودئون، پارامونت و دریم‌ورکس [به عنوان تهیه‌کنندگان فیلم] روی ساخت دنباله سینمایی برای فیلم Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events متفق‌القول بودند، شرایط برای تولید دنباله این فیلم از دست رفت.

تغییرات بسیار در استودیوی پارامونت مانع تصمیم‌گیری این استودیو برای دنباله سینمایی فیلم Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events بود. از سوی دیگر، بزرگ‌شدن بازیگران فیلم که همگی در سن رشد بودند هم مانع بزرگی برای دنباله‌سازی به نظر می‌رسید. در نهایت ساخت دنباله سینمایی برای فیلم Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events متوقف شد و رویای تبدیل‌شدن این فیلم به یک فرانچایز سینمایی از دست رفت.

در حالی که فیلم Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events تنها وقایع سه کتاب ابتدایی را پوشش می‌داد، هنوز ۱۰ کتاب دیگر باقی مانده بود تا روایت‌های آن روی پرده نقره‌ای قرار بگیرد؛ شاید همین حادثه باشد که بسیاری از هواداران کتاب‌های لمونی اسنیکت را ناامید کرده بود. اما نتفلیکس در سال‌های اخیر یک سریال سه‌فصلی از کتاب‌های لمونی اسنیکت ساخته که قطعا هواداران رمان‌های او را خوشحال می‌کند.

در مدرسه فیلم‌سازی ویجیاتو حضور پیدا کنید:

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (13 مورد)
  • Amir
    Amir | ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

    The Lone Ranger عالی بود

  • MOSTAFA-COD-M
    MOSTAFA-COD-M | ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

    The Lone ranger رو پیشنهاد میدم
    برای سرگرمی خیلی مناسبه هم کشته و خیلی فان

    • MOSTAFA-COD-M
      MOSTAFA-COD-M | ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

      *اکشن

  • Ilia2008
    Ilia2008 | ۲۲ خرداد ۱۴۰۱

    بازی جیم کری تو ماجراهای ناگوار انصافا گاد بود

  • omgb
    omgb | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

    چنتا از این فیلما اثار خوبی هستن حداقل سرگرم کننده هستن من که به شخصه دوستشون دارم رنجر تنها شاه ارتور خاطرات ناگوار تیم الفا

  • bath
    bath | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

    یکی فیلم رنجر تنها باحال بود یکی هم گزینه آخر
    حیف که هیچکدوم دنباله ای نداشتند?
    (البته از یه لحاظ خوب شد چون یدفعه میومدند گند می‌زدند به قسمت قبل? )

  • AVH265
    AVH265 | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

    کسی سریال نتفلیکس این فیلم ‌آخریه رو دیده؟ چطوره؟

    • bath
      bath | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

      اونم بد نیست اما کامل ندیدم

    • Bmwman19
      Bmwman19 | ۲۳ خرداد ۱۴۰۱

      داداش خیلیییییی رو اعصاب یعنی با هر قسمت باید یه بطری یک و نیم لیتری گل گاو زبون بخوری که یه وقتی نری از روی اعصاب خوردی یکی رو تو خیابون بزنی

  • Rexrust
    Rexrust | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

    وای که چقدر fantastic 4 آشغال بود

    • bath
      bath | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

      واقعا مزخرف بود یه ربع اولشو که دیدم حذفش کردم تا فضای الکی پر نکنه?

      • Bmwman19
        Bmwman19 | ۲۳ خرداد ۱۴۰۱

        تو باز رکورد زدی من ده دقیقه

    • Elman
      Elman | ۲۱ خرداد ۱۴۰۱

      دقیقا
      خیلی داغون

مطالب پیشنهادی