نگاهی به قسمت هفتم سریال جیران – رعیتی که ستاره شد
جدیدترین قسمت سریال تازهنفس حسن فتحی با وجود رسیدن به ایستگاه هفتم هنوز به مدار اطمینان نرسیده و همچنان با کندی حرکت میکند. از سوی دیگر فیلمنامه سریال جیران هنوز هم نتوانسته توازن میان شخصیتهای ...
جدیدترین قسمت سریال تازهنفس حسن فتحی با وجود رسیدن به ایستگاه هفتم هنوز به مدار اطمینان نرسیده و همچنان با کندی حرکت میکند. از سوی دیگر فیلمنامه سریال جیران هنوز هم نتوانسته توازن میان شخصیتهای اصلی و فرعی را حفظ کند و به همین دلیل آهستهآهسته در حال تبدیلشدن به عنوانی ناامیدکننده و حوصلهسربر است. با این حال هنوز هم میتوان به بازگشت سریال پرهزینه فیلیمو امیدوار بود. با ویجیاتو برای بررسی اجمالی قسمت هفتم سریال جیران همراه باشید.
سریال جیران را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به قسمت اول سریال جیران – روایت اشتباه تاریخ
- نگاهی به قسمت دوم سریال جیران – اقتباسی آزاد از تاریخ
- نگاهی به قسمت سوم سریال جیران – متعهد به درام
- نگاهی به قسمت چهارم سریال جیران – ترکیسازی تاریخ ایران
- نگاهی به قسمت پنجم سریال جیران – تجملگرایی سینمایی
- نگاهی به قسمت ششم سریال جیران – عشق نجاتدهنده
از پوسترهای تبلیغاتی تا تریلرهای اولیه؛ همه آنچه به عنوان پیشنمایش سریال جیران منتشر میشد از یک عاشقانه درباری خبر میداد. حالا اما با گذشت هفت هفته از انتشار دومین سریال حسن فتحی برای شبکه نمایش خانگی میتوان مدعی شد که تمرکز سریال جیران چندان هم روی یک روایت عاشقانه در دوران ناصرالدینشاه نیست. سریال پرستاره و پرهزینه فیلیمو حداقل تا به اینجای کار که خردهداستانهای متعددی را پرورش داده و به همین دلیل میزبان خیل عظیمی از شخصیتهای اصلی و فرعی شده تا مجموعه بزرگی از روایتها را شکل دهد.
شاید به همین دلیل باشد که سریال جیران این روزها دیگر به عنوان یک عاشقانه قجری شناخته میشود. دومین تجربه حسن فتحی در شبکه نمایش خانگی به شکل نگرانکنندهای درگیر داستانهای حاشیهای شده و به همین دلیل روایت اصلی را کاملا به حاشیه رانده است. اگرچه این تصمیم فیلمنامه میتواند یک دلیل منطقی هم داشته باشد؛ حسن فتحی و احسان جوانمرد [به عنوان نویسندگان فیلمنامه سریال جیران] پذیرفتهاند که باید در ابتدا تصویر دقیقی از شخصیتهای فرعی داستان ارائه کنند و سپس به روایت داستان زندگی شاه قاجار و معشوقه نوظهورش بپردازند.
با درنظرگرفتن این احتمال میتوان پذیرفت که اعتباردادن بیش از حد سریال به شخصیتهای فرعی تا حدودی منطقی به نظر میرسد. از آنجایی که حالا ناصرالدینشاه [با هنرنمایی بهرام رادان] و جیران [با نقشآفرینی پریناز ایزدیار] به عنوان روایت غالب سریال پرستاره فیلیمو شناخته میشوند، فرصتی فراهم شده تا شخصیتهای فرعی که در حاشیه داستان قرار دارند هم پردازش شوند.
بنابراین در چنین شرایطی تا حدودی منطقی به نظر میرسد که سیاوش [با هنرنمایی امیرحسین فتحی] در متن داستان قسمت هفتم سریال جیران قرار بگیرد. به اعتقاد کارگردان و نویسنده فیلمنامه حالا فرصت مناسبی است تا شخصیت سیاوش به عنوان عاشق رعیتگونه جیران به خوبی پردازش شود. احتمالا حسن فتحی تصور میکند که فرصت کافی برای پرداختن به رابطه عاشقانه جیران و ناصرالدینشاه وجود دارد اما حقیقت شکل و شمایل دیگری دارد.
سرنوشت نگرانکننده
ساخت فصل جدید یک سریال تلویزیونی در بیشتر کشورهای جهان به میزان بینندگان آن سریال وابسته است. سریالهای تلویزیونی جذاب و تحسینبرانگیز بسیاری وجود داشتهاند که به دلیل ریزش تعداد بینندگان نیمهکاره رها شدهاند. اگرچه این رویکرد در سینما و تلویزیون سایر کشورهای جهان تا حدودی منظمتر به نظر میرسد اما حقیقت آن است که حتی در این وضعیت نابسامان شبکه نمایش خانگی در ایران هم تا حدودی رعایت میشود.
عناوین متعددی در شبکه نمایش خانگی ایران بودهاند که سرانجام خوبی نداشتهاند. یکی از نخستین موردها، سریال قهوه تلخ لقب میگیرد. این سریال که پخش آن در سال ۱۳۸۹ آغاز شد با سرعت به یکی از محبوبترین سریالهای دوران خود تبدیل شد و شهرت بیبدیلی کسب کرد. با این حال سریال قهوه تلخ در نهایت به دلایلی که هرگز به شکل واضح مشخص نشد، از نظر داستانی به پایان نرسید. به عبارت دیگر، سریال قهوه تلخ با وجود انتشار ۱۰۲ اپیزود در نهایت نیمهکاره رها شد.
بنابراین اگر سرویسهای استریم و شبکههای تلویزیونی غربی به شدت به تعداد بینندگان محصولات خود حساس هستند و آینده این عناوین را براساس میزان استقبال از آنها برنامهریزی میکنند در ایران شرایط متفاوتتری وجود دارد. در برخی از موارد شرایط حتی برای ادامه ساخت یک سریال هم فراهم نمیشود و به همین دلیل عناوینی مانند سریال قهوه تلخ هم وجود دارند که با مشکلات خاصی مواجه میشوند.
با این حال عناوین مختلفی در سالهای اخیر در شبکه نمایش خانگی وجود داشتهاند که در نهایت با سرنوشت مناسبی مواجه نشدهاند. سریال جزیره یکی از آخرین نمونهها لقب میگیرد. این سریال با کارگردانی سیروس مقدم از سرویس استریم نماوا منتشر شد اما در همان فصل ابتدایی به شدت ناامیدکننده ظاهر شد و به همین دلیل به نظر نمیرسد که آیندهای برای این سریال وجود داشته باشد. به عبارت دیگر، سریال جزیره تنها پس از انتشار یک فصل برای همیشه لغو شد.
واقعیت ماجرا آن است که به دلیل شرایط نابسامان اقتصادی و ضعف سینماگران در انجام کارهای گروهی باید پذیرفت که سریالهای شبکه نمایش خانگی در ایران نمیتوانند برای مدتی طولانی برای بینندگان پخش شوند. به همین دلیل بسیاری از سریالهای شبکه نمایش خانگی در ایران تنها پس از یک فصل به خط پایان میرسند. حتی بیشتر این عناوین برای آن که مورد توجه مخاطبان قرار بگیرند و خیرهکننده ظاهر شوند همه داستان خود را در یک فصل روایت میکنند.
در چنین شرایطی به نظر میرسد که سریال جیران ماموریت غیرممکنی برای رسیدن به فصلهای بعدی دارد. اگرچه حسن فتحی با سریال شهرزاد ثابت کرد که توانایی ویژهای در ساخت یک سریال طولانی دارد اما عملکرد سریال جیران تا اینجا ثابت میکند که دلایل قانعکنندهای برای ساخت فصل دوم و سوم آن وجود ندارد. ضمن اینکه نیازی به یادآوری نیست که قسمت هفتم سریال جیران در مقایسه با قسمت هفتم سریال شهرزاد وابستگی بیشتری به دکورهای تاریخی واقعی دارد و به همین دلیل عنوانی پرهزینهتر به نظر میرسد.
سریال خاتون را با ویجیاتو دنبال کنید:
- نگاهی به قسمت اول سریال خاتون – فاشیسم سینمایی
- نگاهی به قسمت دوم سریال خاتون – باران خونین داس و چکش
- نگاهی به قسمت سوم سریال خاتون – شیوع ویروس سرخ
- نگاهی به قسمت چهارم سریال خاتون – عاقبت خوردن نان خلق
- نگاهی به قسمت پنجم سریال خاتون – بگذارید این وطن دوباره وطن شود
- نگاهی به قسمت ششم سریال خاتون – همسری که همراه نیست
- نگاهی به قسمت هفتم سریال خاتون – تصویر دقیق زن گیلانی
- نگاهی به قسمت هشتم سریال خاتون – روایت خستهکننده
- نگاهی به قسمت نهم سریال خاتون – گفتار مدرن یک پوستین کهنه
- نگاهی به قسمت دهم سریال خاتون – سرگیجهای از شخصیتها
- نگاهی به قسمت یازدهم سریال خاتون – عاشقانه در عاشقانه
- نگاهی به قسمت دوازدهم سریال خاتون – پوستین جذاب یک باطن مستهلک
- نگاهی به قسمت سیزدهم سریال خاتون – عشق مسموم
- نگاهی به قسمت چهاردهم سریال خاتون – مسیر گمراهکننده
- نگاهی به قسمت پانزدهم سریال خاتون – آغاز پایان
- نگاهی به قسمت شانزدهم سریال خاتون – فاجعه مطلق
- نگاهی به قسمت هفدهم سریال خاتون – قابل پیشبینی
- نگاهی به قسمت هجدهم سریال خاتون – بدون تمرین
- نگاهی به قسمت نوزدهم سریال خاتون – آبگوشت هیجان
- نگاهی به قسمت بیستم سریال خاتون – روایت غیرقابل فهم
- نگاهی به قسمت بیست و یکم سریال خاتون – لطیفه دراماتیک
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من با خانواده این سریال و میبینم واقعا در بعضی جاها خیلی خسته کننده و آبکی به نظر میرسه کلا سینمایی ایران در ساخت فیلم های عاشقانه خیلی ضعیفه
نمیدونم چرا باید به جای اینکه یه داستان آموزنده رو سریال کنن میان از پادشاه هایی که تنها کاری که بلد نیستن مملکت داریه سریال میسازن. سریال آبکی.
همه چیزش به جز لفتش دادن بیش از حد و یکم فضاسازی خارج از قلعه و البتع داستان مسخرش خوب بود پس واقعا توانایی این رو دارن که تاریخ رو بهتر روایت کنن مثلا میتونستن همین امیر کبیر رو سریال کنن
خب سریال ازش ساخته میشه که نشون بده اکثر مملکت داران در تاریخ ایران چقدر بی عرضه بودن (و هستن) و چه کثیف کاریایی کردن
خب سریال تاریخیه?